Philips 22PFL3507H/12 vs Philips 22PFL3517H/12 vs something else

migf1

New member
16 July 2012
15
Καλησπέρα παιδιά, 1ο μου ποστ στο φόρουμ, για συμβουλές αντικατάστασης μια αναλογικής 14άρας με μια νέας τεχνολογίας (μιας κι έμειναν μόνο 4 μέρες μέχρι να σταματήσουν οι αναλογικές εκπομπές).

Έχω διαβάσει πολλά & διάφορα εδώ και 2 ημέρες, και σε ντόπια και σε ξένα sites, και όπως συμβαίνει συνήθως περισσότερο μπερδέυτηκα παρά βοηθήθηκα.

Αφού σημειώσω πως με τη βία χωράει 22άρα στον χώρο που προορίζεται να μπει η τηλεόραση (σε δωμάτιο) και πως ιδανικά θα ήθελα να μπορεί να αντικαταστήσει ταυτόχρονα και την 17άρα CRT οθόνη του παρακείμενου υπολογιστή, βρήκα ελκυστική την Philips 22PFL3507H/12 που στο skroutz ξεκινάει από τα 254.00

Στο ελληνικό site της Philips υπάρχει και μια 22PFL3517H/12 η οποία είναι πιο ακριβή αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί (εδώ και το σχετικό link στο skroutz: http://www.skroutz.gr/s/1885750/Philips-22PFL3517H.html).

Μιας και δεν προβλέπεται να ξαναλλαχτεί η TV στο δωμάτιο για τουλάχιστον 5 χρόνια, σκέφτηκα πως καλό είναι να περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της σημερινής τεχνολογίας, κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να "καταλήξω" στις παραπάνω, σε συνδυασμό προφανώς με την τιμή της.

Από αξιοπιστία έχω καλή εικόνα από την Philips, αφού ότι είχα αγοράσει μέχρι τώρα (crt tv, pc-monitor, dvd-player, κλπ ) λειτουργούν απροβλημάτιστα επί πολλά χρόνια. Διάβασα εδώ στο φόρουμ πως η Philips φαλήρισε και πωλήθηκε σε Κινέζους, οπότε υποθέτω δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

Όπως και να ´χει δεν είμαι κολλημένος με Philips, οπότε θα ήθελα γνώμες για βασικά μειονεκτήματα των παραπάνω τηλοράσσεων έναντι του σημερινού ανταγωνισμού, και φυσικά προτάσεις για καλύτερες επιλογές στο συγκεκριμένο εύρος χαρακτηριστικών και τιμών, για τις ανάγκες μου.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τυχόν απαντήσεις, γνώμες, επισημάνσεις.

ΥΓ1. Αν μπορούσε θα πήγαινα για την PFL2435x7/12 που βλέπω είναι κι ενεργειακής κλάσης Α (έναντι της B που είναι οι 22άρες της Philips) αλλά δυστυχώς δεν χωράει :(

ΥΓ2. Είδα πως υπάρχει κι αυτό το νήμα: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97386-ΑΓΟΡΑ-22-ΓΙΑ-ΤΟ-ΔΩΜΑΤΙΟ που δέιχνει να μοιάζει με αυτό που ανοίγω τώρα, αλλά θέωρησα καλύτερο να το κάνω έτσι γιατί συγκριτικά με τον φίλο εγώ παραθέτω πιο αναλυτικά τις ανάγκες/περιορισμούς μου (οι οποίες μπορεί να μην είναι ίδιες με του φίλου που άνοιξε το άλλο νήμα). Αν οι mods νομίζουν πως είναι περιττό το δικό μου νήμα, ας το ενώσουν με το αλλο.

ΥΓ3. Παρατήρησα πως συγκριτικά με άλλες τηλεοράσεις της κατηγορίας, οι Philips έχουν μικρότερο λόγο αντίθεση (100.000:1 έναντι ας πούμε κάτι εκατομμυρίων σε άλλες)... είναι το συγκεκριμένο ικανός λόγος απόρριψης των Philips;
 
Last edited:

migf1

New member
16 July 2012
15
Μπορείς να δεις και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...itor-21-5-vs-LG-M2250D-PZ-LED-TV-Monitor-21-5

"Τελευταία λέξη της τεχνολογίας" σε μόνιτορ ουσιαστικά 22"??? Καλύτερα αγόρασε κάποια μέχρι 180-200 ευρώ το πολύ. Παραπάνω είναι ουσιαστικά πεταμένα λεφτά.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Θα κοιτάξω το προτεινόμενο link και εάν έχω απορίες θα.... ξανα-ενοχλήσω :)

ΥΓ. Τελευταία τεχνολογία σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες ίντσες εννοούσα. Θα προσπαθήσω να βρω στο προτεινόμενο link τα αίτια του "πεταμένα λέφτά". Ευχαρσιτώ και πάλι.
 

migf1

New member
16 July 2012
15
Διάβασα το προτεινόμενο link, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω απαντήσεις στις αρχικές μου απορίες.

Δεδομένου πως μου είναι αδύνατον να ξεπεράσω τις 22 ίνστες (λόγω περιορισμένου χώρου) υστερούν κάπου δραματικά οι 2 Philips που παρέθεσα στο αρχικό ποστ, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό (επίσης, γνωρίζει κανείς γιατί η 3517H.12 είναι 30 με 50ευρώ ακριβότερη από την 3507H/12... δεν βρίσκω κάποια διαφορά στα χαρακτηριστικά τους).

Όλες οι τηλεοράσεις που εμφανίζονται στο προτεινόμενο link δείχνουν να υστερούν στο έναν ή στον άλλο τομέα συγκριτικά με το 22PFL (άλλες π.χ. δεν είναι smart-tv, άλλες έχουν σάρωση 50Hz αντί για 100, άλλες έχουν πολύ λιγότερες συνδέσεις, κλπ).

Επειδή έκανα edit στο αρχικό ποστ την ώρα που έγραφες φίλε Yperion κι ενδεχομένως να μην το είδες, το βασικό - που βλέπω στα χαρακτηριστικά των 22PFL35x7H/12 είναι ο συγκριτικά αρκετά έως πολύ χαμηλότερος λόγος αντίθεσης (στα 100.000:1)... είναι ικανό αυτό για πλήρη απόρριψη των εν λόγω μοντέλων κατά την άποψή σου (σας);

Τέλος, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσες (μπορούσατε) να γίνεις λίγο πιο περιγραφικός ως το "πεταμένα λεφτά" πάνω από τα 180-200 ευρώ, γιατί δεν μου είναι καθόλου ξεκάθαρο ούτε από το νήμα που μου πρότεινες και διάβασα.

Ευχαριστώ.
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Ιδιαίτερες διαφορές σε αυτό το μέγεθος που ψάχνεις δεν υπάρχουν. Άρα κοιτάζεις για μια φθηνή και αξιοπρεπή λύση. Ειδικά αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο, λίγες διαφορές θα διακρίνεις μεταξύ φθηνότερων και ακριβότερων μοντέλων. Γιατί δεν παίρνεις μια μεγαλύτερη τηλεόραση για το σαλόνι με τα λεφτά αυτά, αντί μιας τόσο μικρής για το υπνοδωμάτιο ?
 

migf1

New member
16 July 2012
15
Re: Απάντηση: Philips 22PFL3507H/12 vs Philips 22PFL3517H/12 vs something else

Ιδιαίτερες διαφορές σε αυτό το μέγεθος που ψάχνεις δεν υπάρχουν. Άρα κοιτάζεις για μια φθηνή και αξιοπρεπή λύση. Ειδικά αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο, λίγες διαφορές θα διακρίνεις μεταξύ φθηνότερων και ακριβότερων μοντέλων. Γιατί δεν παίρνεις μια μεγαλύτερη τηλεόραση για το σαλόνι με τα λεφτά αυτά, αντί μιας τόσο μικρής για το υπνοδωμάτιο ?

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Στο σαλόνι δε υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης τηλεόρασης. Η ανάγκη είναι για το συγεκριμένο δωμάτιο. Ιδανικά μάλιστα θα ήθελα να αντικαταστήσει ταυτόχρονα και ένα 17άρι CRT μόνιτορ υπολογιστή... τώρα υπάρχουν και οι 2 συσκευές εκεί... αριστερά το μόνιτορ, δεξιά η 14άρα αναλογική... αλλά ειδικά εκεί που είναι η 14άρα υπάρχει συγκεριμένο πλάτος διαθέσιμο, που τώρα είναι στους 40 πόντους και με τη βία χωράνε άλλοι 15 (αν χωράνει κι αυτοί δηλαδή).

Επειδή όμως από πάνω είναι ελεύθερο, σκεφτόμουν να έβαζα την νέα TV σε έναν κινούμενο βραχίονα βιδωμένο στον τοίχο, πού όταν είναι να χρησιμοποιηθεί ως TV να "κατεβαίνει" από πάνω μέσα στο οριοθετημένο πλάτος, στη δεξιά μεριά, ενώ όταν χρησιμοποιείται ως PC monitor να "ανεβαίνει" προς τα πάνω και κατόπιν να μετακινείται προς τα αριστερά (για να παει να ευθυγραμμιστεί με το πληκτρολόγιο).

Αν μπορούσα να καταφερω κάτι τέτοιο, θα μπορούσα να αντικάταστήσω τις 2 τωρινες παλιές συσκευές με μια σύγχρονη νέα, που θα καταναλώνει και σημαντικά λιγότερο ρεύμα (τώρα π.χ. δεν είναι καθολου λίγες φορές που παίζουν ταυτόχρονα και οι 2 συσκευές χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος). Σε αυτή τη λογική, νομίζω θα ήταν καλό κάποιες ιντερνετικές λειτουργίες να υποστηρίζονται από την TV (π.χ. youtube browsing, movie watching, κλπ) ώστε να μη χρειάζεται να είναι ανοιχτός καν ο υπλογιστής.

Για αυτό μίλησα για "τελευταία λέξη της τεχνολογίας" στο αρχικό μου ποστ.

Οπότε υπό αυτό το πρίσμα, τι κάνουμε τώρα; Μένω λέτε στις Philips που βρήκα ή θα έχω τίποτα χοντρά προβλήματα; Αν ναι, θα εκτιμούσα κάποιες κατευθύνσεις για καλύτερες εναλλακτικές;

Ευχαριστώ.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Μιλαμε για πανελ TN τοτε η αντιθεση δεν είναι πραγματικά πανω απο 800-1000:1.

Τα νουμερα τύπου 100.000:1 είναι αστεία και προκύπτουν καθαρά για θέμα μαρκετινγκ.
 

migf1

New member
16 July 2012
15
Μιλαμε για πανελ TN τοτε η αντιθεση δεν είναι πραγματικά πανω απο 800-1000:1.

Τα νουμερα τύπου 100.000:1 είναι αστεία και προκύπτουν καθαρά για θέμα μαρκετινγκ.
Οπότε σωστά να υποθέσω το ίδιο ισχύει για όλες τις 22άρες;

Δεν αντέχω άλλο ρε παιδιά, έκανα ένα κεφάλι καζάνι και άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα... όχι τίποτε άλλο δεν με παίρνουν και οι ημέρες (το άφησα τελευταάι στιγμή κι εγώ :( )

Βρήκα άλλες 2 υποψήφιες, οπότε έχουμε συνολικά, σε τυχάια σειρα:

1. Philips 22PFL3517H/12 ή Philips 22PFL3507H/12 (ακόμα ψάχνω να βρω που διαφέρουν; Μήπως η 3517 έχει WiFi ενώ η 3507 όχι, δεν βγάζω άκρη ρε γαμότο)

2. Samsung UE22ES5400 (καλά εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα... αλλού τη δίνουν 100Hz αλλού 50hz, αλλού με 1xHDMI αλλού με 3xHDMI... αλλού τη βρίσκω με P στο τέλος, αλλού με W... ένας χαμός... π.χ. στο skroutz την δίνει με P στο τέλος, 100Hz και 3xHDMI ενώ στο Ελληνικό site την βρίσκω με W στο τέλος με 50Hz και 1xHDMI... όπως και στο αγγλικό Amazon όπου λένε πως δεν έχει HD tuner και οι ελάχιστοι που την αξιολογούν διχάζονται... στην Ιταλική Samsung δίνουν την P me 100Hz και ηχεία 2x10W κι 1xHDMI... άντε τώρα δηλαδή να βγάλεις άκρη! ).3. Sony KLD-EX550 αλλά έξω υπάρχει και η KLD-EX553 που όμως δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα Ελλάδα (έχει πάρει πολύ κριτικές στο Αγγλικό Amazon),

Από τις 3 αυτές η Philips PFL3517H/12 φαίνεται να είναι η πιο πλήρης σε χαρακτηριστικά (ειδικά αν όντως ενσωματώνει WiFi συγκριτικά με την 3507, αν και νομίζω πως δεν... γιατί λέει WiFi-Ready και στις 2, και για την 3507 διάβασα ήδη πως χρειάζεται ξεχωριστή αγορά USB WiFi για την NetTV της Philips... για την οποία btw διάβασα τα χειρότερα στο επίσημο φόρουμ της: http://www.supportforum.philips.com/en/forumdisplay.php?5-Net-TV-Forum)

Παρόλο που αρχικά είχα καταλήξει στις Philips, έχω αρχίσει να καλοβλέπω την Samsung, παρόλο που είναι HD Ready και όχι Full HD (έχω διαβάσει πως σε τόσο μικρές οθόνες δεν παίζει κανένα ρόλο, αλλά δεν έχω καταλάβει τι εννοούν στο Amazon όταν λένε πως δεν έχει HD tuner.... δηλαδή το Full HD content πως το κάνει scale down στα 720p ; ... θα έχω πρόβλημα με την digea; )

Επίσης με χαλαέι που έχει σάρωση 50Hz και έχει ηχεία μόλις 3W (εκτός αν όντως υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η περιβόητη P στα 100Hz και τα 10άρια ηχεία, οπότε είμαι ΟΚ κι ας έχει μόνο μια θύρα HDMI ... αν και ο Κολομβούνς ας πούμε όπως και το skroutz τη παρουσιάζουν να έχει και αυτή 3 HDMI).

Για τη Sony δεν έχω καταλήξει γιατί έχω ζαλιστεί τελείως. Διάβασα όμως πως κι αυτή είναι HD Read αντί για Full HD (no problem) σαρώνει στα 50Hz (problem μάλλον) αλλά έχει 10άρια ηχεία αντί για τα 5άρια της Philips και τα 3άρια της Samsung (nice) κι έχει και WiFi.

Καμια βοήθεια ρε παιδιά! Δεν θα με φτάσουν οι μέρες :(
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Βλέπω "Perfect Motion Rate 100 Hz".

Όπου βλέπεις PMR , CMR , XR , MCI τότε κράτα και μικρο καλάθι. Στα 50 Hz είναι η Philips πραγματικά. Αν και στις 22" τι να τα κάνεις τα 100 έτσι και αλλιώς?
 

migf1

New member
16 July 2012
15
Βλέπω "Perfect Motion Rate 100 Hz".

Όπου βλέπεις PMR , CMR , XR , MCI τότε κράτα και μικρο καλάθι. Στα 50 Hz είναι η Philips πραγματικά. Αν και στις 22" τι να τα κάνεις τα 100 έτσι και αλλιώς?
Έχω την εντύπωση πως βοηθάει πολύ σε σκηνές με γρήγορη κίνηση, δεν ισχύει; Επισης, ισχύει αυτο που μου είπες πριν, πως ολες οι 22αρες έχουν το πολύ έως 1000:1 λόγο αντίθεσης;

Παιδιά δεν με βοηθάτε όμως να αποφασίσω. Π.χ. εσείς ποια από τις παραπάνω 3 tv θα προτείνατε για χρήση και ως TV και ως PC monitor (ιδανικά με κάποια στοιχειώδη αιτιολόγηση). Ή και κάποια άλλη, αν έχετε υπόψη σας.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Έχω την εντύπωση πως βοηθάει πολύ σε σκηνές με γρήγορη κίνηση, δεν ισχύει;

Βοηθάει στην γρήγορη κίνηση εφόσον τα 100 Hz είναι πραγματικά , τα PMR, CMR , XR κτλ. είναι "μαϊμού".

Γενικά δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν παίρνεις μια 22" μέχρι 180-200 ευρώ και ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

Είναι σαν κάποιος να ψάχνει για παπάκι και να θέλει χρωμιωμένη εξάτμιση και δερμάτινο τιμόνι.
 

migf1

New member
16 July 2012
15
Βοηθάει στην γρήγορη κίνηση εφόσον τα 100 Hz είναι πραγματικά , τα PMR, CMR , XR κτλ. είναι "μαϊμού".

Γενικά δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν παίρνεις μια 22" μέχρι 180-200 ευρώ και ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

Είναι σαν κάποιος να ψάχνει για παπάκι και να θέλει χρωμιωμένη εξάτμιση και δερμάτινο τιμόνι.
Καλημέρα,

το πρόβλημά μου είναι πως οι ελλειπείς μου γνώσεις δεν με βοηθάνε να ξεχωρίζω ποια χαρακτηριστικά είναι ψύλλοι στα άχυρα και ποια είναι χρήσιμα για τις ανάγκες μου. Εδώ και 3 μέρες διαβάζω συνεχώς φόρουμ, ιστοσελίδες, αξιολογήσεις, συγκρτιτικά, κλπ με τις πληροφορίες να αυξάνονται σχεδόν σε ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, και εν τέλει έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Το "αγχος" μου είναι να πάρω στις συγκεκριμένες ίντσες (περιορισμένος χώρος) ένα σετ το οποίο θα είναι αξιοπρεπές και ως τηλεόραση αλλα και ως pc-monitor (στο οποίο monitor να μπορούν π.χ. να σταθούν αξιοπρεπώς και απαιτητικά games, όπως για παράδειγμα racing simulators που τρώνε τα frames με το κουτάλι).

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτό που μου λες φίλε Yperion για τα 50Hz, αλλά η απορία μου παραμένει στο αν αυτές οι τεχνολογίες που λένε πως τα αυξάνουν έστω και στιγμιαία στα 100Hz είναι όντως τελείως άχρηστες ή όχι (π.χ. αν όντως δεν υπάρχει καμία διαφορά στην τελική χρήση τότε δεν έχω πρόβλημα να κοιτάξω μόνο για 50άρα σάρωση).

Είμαι διατεθιμένος να πληρώσω κάτι παραπάνω αν τα παραπάνω προσφερόμενα έχουν την δυναμική να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ευχρηστία για τις συγκεκριμένες ανάγκες μου, π.χ. το Smart TV αν και δεν είναι ακριβώς απαραίτητο, για τις δικές μου ανάγκες δείχνει να έχει τη δυναμική να με βοηθήσει να κάνω π.χ. ρουτινάρικο internet surfing χωρίς να χριεάζεται να ανοίξω καν τον υπολογιστή (από την άλλη μεριά, το WiFi μου είναι τελείως άχρηστο, αρκεί η τηλεόραση να μπορεί να συνδεθεί στον ρούτερ με ethernet... κι από ότι είδα όλες οι Smart TV διαθέτουν ethernet θύρα).

Και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω τώρα κάτι παραπάνω (π.χ. 254 που είναι η φτηνότερη Philips που παρέθεσα στο Skroutz από το ταβάνι των 200 που μου πρότεινες φίλε Yperion) γιατί ιδανικά θα ήθελα να πάρω μια καλή 22άρα τώρα για τη χρήση που εξήγησηα και να μην ξανασχοληθώ για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια.

Έπειτα, διαβάζω πως η Samsung που παρέθεσα παραπάω δεν έχει HD Tuner, και επειδή δεν καταλαβαίνω αν και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, ρώτησα αν μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος. Αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μου το έχει εξηγήσει κανείς. Ομοίως και για την αντίθεση, που μου είπες πως στις 22άρες δεν ξεπερνάει τα 800-1000:1 αλλά παρόλο που ρώτησα για διευκρίνση αν ισχύει για όλες τις 22άρες κανείς δεν μου το έχει επιβεβαιώσει/διαψεύσει.

Άνοιξα αυτό το νήμα ελπίζοντας πως θα με βοηθήσετε να επιλέξω ποια χαρακτηριστικά μπορουν να μου φανούν χρήσιμα και ποια όχι για τις ανάγκες που παρέθεσα, αλλά μέχρι στιγμής αυτό που έχω εισπράξει είναι λίγο-πολύ ένα ισοπεδωτικο του στυλ "ότι και να πάρεις στις 22 ίντσες θα είναι μάπα, οπότε πάρε το πιο φτηνό ή έτσω κάποια στο μέσο όρο τιμών". Τόσος είναι ο διαθέσιμος χώρος που έχω όμως, κι αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει.

Όπως και να έχει, εχτές ξεσκίστηκα να παίρνω τηλέφωνα σε μαγαζιά ακόμα και στις αντιπροσωπείες, και δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες ούτε οι Philips ούτε η Samsung. Στην Philips μου είπαν πως η κυκλοφορία των μοντέλων του 2012 αναμένονται στην Ελληνική αγορά τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, και μάλιστα προς τιμήν της η κοπέλα μου υπέδειξε να δοκιμάσω στο MediaMarkt που είχε κάνει δικιά του εισγαωγή σε κάποια μοντέλα της σειράς PFL, καθώς και στα pixmania και amazon.co.uk που προμηθεύονται έτσι κι αλλιώς από το εξωτερικό.

Δυστυχώς δεν βρήκα ούτε εκεί τα μοντέλα που ήθελα (βρήκα την Philips στο γερμανικό amazon και περιμένω απάντηση email για το αν μπορούν να παραδώσουν στην Ελλάδα).

Επειδή πλέον έμειναν μόλις 2 μέρες μέχρι να πέσει το αναλογικό σήμα, σήμερα αναγκαστικά θα ξεκινήσω από το 0 με μοντέλα του 2011 για την Philips και ότι άλλο βρω από Samsung. Θα τα παραθέσω για γνώμες σε αυτό το νήμα, ελπίζοντας πως κάποιος με γνώσεις θα μπορέσει να με καθοδηγήσει περαιτέρω.
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Πόση είναι η απόσταση θέασης (εκτός γραφείου) για να καταλάβω αν έχουν νόημα τα 100 Hz ? Επίσης, το εισερχόμενο σήμα από τον υπολογιστή είναι στα 60 Hz, άρα δεν παιζει τόσο μεγάλη σημασία για gaming αν είναι 50 ή 100 Hz. Το μόνο που θα έπρεπε να κοιτάξει ίσως είναι να βρεις κάποιο monitor με IPS panel. Τα λοιπά χαρακτηριστικά είναι λίγο έως πολύ άνευ σημασίας για την τελική επιλογή.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Είναι πολλές οι ερωτήσεις και χρειάζονται εβδομάδες αν όχι μήνες για να ξεκαθαρίσεις όλα αυτά. Μια καλή αρχή είναι να ξεκίνησεις απο εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...D-και-Plasma-Νέες-Τεχνολογίες-Γενικά-Θέματα-°

Γενικά οπως εχω γραψει και παλι στα μεγεθη αυτα το 95% των μονιτορ (δεν μιλαμε ουσιαστικα για τηλεοραση στο μεγεθος αυτο αλλα για μονιτορ με δεκτη mpeg4) έχουν πανελ TN , ξεκινωντας λοιπον με κινητήρα 50 κυβικά και δίχρονο που καίει λάδια τι επιδόσεις να πιάσεις?

Ισως είναι καλύτερο να πάρεις καποιο μονιτορ LG με πανελ IPS (αφού εισαι διατεθειμένος να πληρωσεις κάτι παραπανω) και με την προσθήκη ενός εξωτερικού δέκτη να μπορεις να δεις και DIGEA...

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft.html?keyphrase=LG+ips

Επίσης η Samsung 22D5003 σε κάποια site φαίνεται να έχει (θεωρητική) γωνία 178 μοίρες που σημαίνει οτι δεν έχει TN. Δες και αυτήν.

Οποιο μονιτορ έχει 170 μοιρες (θεωρητικά πάντα , πρακτικα δεν ειναι ουτε το μισο) έχει TN.

Τέλος επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά οτι δεν πρέπει να κοιτας CMR , PMR , MCI γιατι είναι ψευτικα/ανούσια νουμερα , 100 Hz PMR θα πει 50 Hz πραγματικά , ουτε 100 υπο προυποθέσεις ουτε τιποτα , 50 σκέτο.
 
Last edited:

migf1

New member
16 July 2012
15
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

@Michalis3:

Ως tv 1.5 μέτρο max, ως monitor πολύ λιγότερο.

@Yperion:

Αυτή τη Samsung την κοίταγα κι εγώ σήμερα... ο χαμός του χαμού γίνεται πάλι με τα specs... αλλού τη δίνουν με 100Hz (π.χ. skroutz και world-import) αλλά στα sites των Ελληνικών μαγαζιών τη δίνουν με 50Ηz (π.χ. Πλαίσιο και Ηλεκτρονική)

Και να ήταν μόνο αυτά, π.χ. στο world-import γράφει: "HDTV monitor (HDTV tuner required for HD reception)" ... δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά δεν έχει HD δέκτη;;;;;;;;; Στο πλαίσιο λέει πως έχει επίγειο δέκτη mpeg2/mpeg4 (αλλά αν το συνδυάσω με το eorld-import να υποθέσω δεν είναι για HD content;;; τι στην ευχή γίνεται;;;;) Επίσης αλλού λένε πως έχει VGA θύρα, αλλού όχι... αλλού λένε πως έχει ethernet αλλού όχι... πολλοί λένε πως ο ήχος της είναι τελείως αίσχος, άλλοι λένε πως είναι υποφερτός... δηλαδή ΕΛΕΟΣ πως είναι δυνατόν να βγάλει κανείς άκρη; Τελκά συνδέεται με PC χωρίς HDMI ή όχι;

Εν πάσει περιπτώσει, μου πρότειναν αυτήν εδώ τη Philips (που είναι διαθέσιμη): http://www.skroutz.gr/s/1642590/Philips-221TE4LB.html?from=autocomplete αλλά από ότι κατάλαβα αυτό είναι κυρίως monitor; Ρώτησα την M-Systems τι σάρωση έχει ως TV και μου είπε πως παντού η σάρωση είναι 60Hz γιατί είναι άλλη τεχνολογία η WLED (ανάθεμα κι αν κατάλαβα ποια η διαφορά του WLED από το LED, παρόλο που έψαξα και διάβασα στο google).

Βρήκα επίσης μόνος μου αυτήν εδώ: http://www.skroutz.gr/s/389888/Philips-22PFL3206H-22.html που δεν είναι Full-HD (είναι HD Ready) έχει VGA port (αλλά δεν έχει HDMI... EDIT: άκυρο, έχει HDMI).

Ειλικρινά είμαι έτοιμος να παώ να αγοράσω έναν αποκςδικοποιητή του κώλου (τον πιο φτηνό που υπάρχει) και να μείνω με την αναλογική μέχρι να έχουν στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα της Philips και της Samsung (και συγκεκριμένα εκείνα που έχω γράψει στο αρχικό ποστ... ή στο επόμενο, δεν θυμάμαι). Τουλάχιστον εκείνες έχουν τα πάντα στανταρισμένα από ότι θυμάμαι και δεν χρειάζεται να ψάχνω για διαφορές του ίδιου μοντέλου από μαγαζί σε μαγαζί κι από site σε site.

Α, για το IPS που μου πρότεινες φίλε Yperion, σύμφωνα με αυτό εδώ το site που βρήκα: http://reviews.cnet.com/monitor-buying-guide/ αν τα λέει καλά τα IPS panels έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης. Αυτό δεν είναι σημαντικό μείον για την περίπτωσή μου;

Έχετε άποψη για μιας από τις 2 παραπάνω Philips (ή για οποιαδήποτε άλλη μάρκα) να πάω να την πάρω να τελειώνω;
 
Last edited:

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Ίσως και να έχουν μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης τα IPS σπό τα TN αλλά δε βλέπω που είναι το πρόβλημα σε αυτό. Ειδικά όταν βελτιώνουν κατά πολύ τη γωνία θέασης. Παρένθεση, ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το lag, μην τα μπερδεύουμε.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν είναι η μόνο η γωνία θέασης , τα πάνελ ΤΝ είναι στην πραγματικότητα 6 bit και τα υπόλοιπα χρώματα τα προσομοιώνουν με dithering.

Το θέμα είναι αν αξίζει να χαλάμε τόσες σελίδες για ένα μικροσκοπικό 22" μόνιτορ με mpeg4. Πήγαινε πάρε ένα Philips (αφού προτιμάς την μάρκα αυτή) στα 200 ευρώ το πολύ και τελείωσε.
 

migf1

New member
16 July 2012
15
...

Το θέμα είναι αν αξίζει να χαλάμε τόσες σελίδες για ένα μικροσκοπικό 22" μόνιτορ με mpeg4. Πήγαινε πάρε ένα Philips (αφού προτιμάς την μάρκα αυτή) στα 200 ευρώ το πολύ και τελείωσε.
Αν και δυσκολεύομαι φίλε Yperion να κατανοήσω αυτήν την ας την πούμε ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι στις μικρές οθόνες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω παιδιά για τις απαντήσεις σας σε αυτό το νήμα.

Μόλις παρήγγειλα ένα Samsung LT22B350EW/EN monitor-tv από το Πλαίσιο, στα 189,00 και τελείωσε το ... παραμύθι! Ότι είναι να γίνει ας γίνει, δεν άντεχα άλλο!

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα το βρείτε ενδιαφέρον, αλλά μόλις το παραλάβω (Παρασκευή) θα γράψω εντυπώσεις σε περίπτωση που διαβάσουν κι άλλα παιδιά το νήμα.

Για την ιστορία αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ του Samsung και του LG M228DF-PZ αλλά ο πωλητής με απέτρεψε από το να πάρω την LG επειδή ήταν εκθεσειακά κομμάτια και τα 2 εναπομείναντα. Το Samsung έχει 1 HDMI λιγότερη, δεν έχει ενσωματωμένο subwoofer και έχει λιγότερες εξόδους γενικότερα (δεν τις θυμάμαι τώρα απέξω τις διαφορές), αλλά ο δέκτης του είναι και καλωδιακός εκτός από επίγειος, διαθέτει Picture In Picture και υποστηρίζει και DTS ήχο.

Ευχαριστώ και παλι για τη συμμετοχή σας στο νήμα.
 
Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,524
Βριλήσσια
Αν και δυσκολεύομαι φίλε Yperion να κατανοήσω αυτήν την ας την πούμε ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι στις μικρές οθόνες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω παιδιά για τις απαντήσεις σας σε αυτό το νήμα.

Μόλις παρήγγειλα ένα Samsung LT22B350EW/EN monitor-tv από το Πλαίσιο, στα 189,00 και τελείωσε το ... παραμύθι! Ότι είναι να γίνει ας γίνει, δεν άντεχα άλλο!

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα το βρείτε ενδιαφέρον, αλλά μόλις το παραλάβω (Παρασκευή) θα γράψω εντυπώσεις σε περίπτωση που διαβάσουν κι άλλα παιδιά το νήμα.

Για την ιστορία αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ του Samsung και του LG M228DF-PZ αλλά ο πωλητής με απέτρεψε από το να πάρω την LG επειδή ήταν εκθεσειακά κομμάτια και τα 2 εναπομείναντα. Το Samsung έχει 1 HDMI λιγότερη, δεν έχει ενσωματωμένο subwoofer και έχει λιγότερες εξόδους γενικότερα (δεν τις θυμάμαι τώρα απέξω τις διαφορές), αλλά ο δέκτης του είναι και καλωδιακός εκτός από επίγειος, διαθέτει Picture In Picture και υποστηρίζει και DTS ήχο.

Ευχαριστώ και παλι για τη συμμετοχή σας στο νήμα.

Καλοριζικη!
Αν δεν σου κανει κοπο, πες μου τις εντυπωσεις σου απο την συγκεκριμενη samsung. Πως σου φαινεται αντι κανονικης τηλεορασης?
Ειχα και εχω ακριβως το ιδιο διλλημα μεταξυ αυτης και της LG.
Επισης θα με υποχρεωνες αν μου ελεγες, εαν υπαρχει 'sleep' mode στο τηλεκοντρολ ειτε στα μενου και scart για video. Την θελω για τηλεοραση και οχι για μονιτορ.
Σε ευχαριστω!
Αν ειχες χωρο, θα προτιμουσες την 23" αντι των 22" που πηρες?