Pioneer VS -LX70 και εμπέδιση ηχείων

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
EDIT τώρα που το είδα για να μην παρεξηγηθώ :
δεν λέω οτι εσυ λες τα watts που εχουν τα ηχεία σου αλλά οτι αυτός που τα λέει ,λέει μ@λ@κίες. SORRY κιόλας να μην γίνω γραφικός.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,977
Αθήνα
Αν προλάβει η προστασία του ενισχυτή σου να αποτρέψει το βραχυκύκλωμα έχει καλώς. Αν όχι μάλλον θα κάψει καμιά έξοδο πριν προλάβουν τα ηχεία να παραμορφώσουν.

Σου συνιστώ να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή και να μην χρησιμοποιείς ηχεία κάτω των 6ohm. Ή τουλάχιστον κάτι που να μην κατεβαίνει τόσο χαμηλά. Η ονομαστική αντίσταση είναι ένας μπούσουλας για να καταλάβεις περίπου τι παίζει με ένα ηχείο. Κανονικά μόνο με διάγραμμα μπορείς να καταλάβεις πόσο χαμηλά κατεβαίνει.
 
Last edited:

manostsip

New member
14 July 2008
33
καλημερα παιδια
πολυ καλα τα λενε ακριβως ετσι ειναι αγαπητη αυτα τα watt ειναι din οχι πραγματικα και καλα θα κανεις να πας σε χαμηλοτερα ηχεια και καλητερη αποδοση θα εχεις και πιο καλο ηχο λογο ευαισθησιας αν φυσικα αυτο ειναι εφικτο .
 

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Εμενα δε μου φαινεται να συμβαινει και τιποτα κακο εδω.

Κατ' αρχην ο lx70 πρεπει να ειναι παραπανω απο ικανος να οδηγησει τα crystal audio.

Μη σε νοιαζει για τα watt και τα ωμ που λενε τα ηχεια (αν και ειναι περιεργο τα μισα ηχεια ενος ενιαιου συστηματος και κατασκευαστη να εχουν διαφορετικη αντισταση).

Κοιταξε τη συνδεσμολογια των ηχειων σου, μετα βαλε το mcacc να κανει ολες τις ρυθμισεις (ορισμος ηχειων σε large η small, αποστασεις, σταθμες, ισοσταθμιση κλπ). αφου τελειωσει θα σου δειξει στην οθονη τι βρηκε και αυτο καλα θα κανεις να το ξανατσεκαρεις μονη σου.

Το -40 που μας λες ειναι οντως χαμηλη σταθμη σε εναν ενισχυτη που φτανει μεχρι +12. Μη φοβασαι να τον σπρωξεις αρκετα, δοκιμασε και στο -20 και στο -10 ... ΑΛΛΑ πρωτα βαλε και τα ηχεια σου να στρωσουν λιγο, δηλαδη σε χαμηλες σταθμες αστα να παιζουν 24-48 ωρες με μουσικο προγραμμα.

Μετα πες μας αν ακους διαφορες.-bye-
 
Τα παιδιά στα έχουν πεί φίλη μας σχεδόν όλα.Αυτό που μένει απο εσένα είναι να πειραματιστείς με ασφαλή τρόπο και να μας πείς που θα καταλήξεις τελικά.
Πάντως νομίζω ότι δεν πρόκειται να ακούσεις διαφορές σε ότι και εαν επιλέξεις.
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Κατ' αρχην να αναφερθω σε αυτα που διαβασα για την ισχυ του pionner o ενισχυτης αυτος εχει καταναλωση απο το τροφοδοτικο γυρω στα 600 watt εαν οδηγησει ταυτοχρονα και τα 7 καναλια ειναι αδυνατο να ειναι 7Χ100 Watt
εαν υπολογισουμε οτι γυρω στα 200 watt χανονται απο τα κυκλωματα του video και της προενισχυσης τοτε μπορουμε να μιλαμε για 7Χ60 περιπου .
Μην πιστευεται την ισχυ που σας αναφερουν οι πωλητες και τα manual αναφερονται παντα σε μετρησεις που γινονται στα δυο καναλια και οχι σε ολα τα καναλια.
Δευτερον σε οτι αφορα την ισχυ των ηχειων αυτη καθοριζεται απο την ευασθησια των ηχειων σε αποσταση ενος μετρου απο αυτα και οχι απο τα watt .
Τριτον το θεμα της αντιστασης ειναι και αυτο πολυ παρεξηγημενο καθως οσο μικροτερη αντισταση εχει ενα ηχειο τοσο περισσοτερο ρευμα τραβαει απο το τροφοδοτικο με αποτελεσμα αυτο να ζοριζεται περισσοτερο .
Λογικα ενα ηχειο ιδιας ευαισθησιας με 4 ωμ αντισταση παιζει πιο δυνατα απο ενα ηχειο των 8 ωμ καθως λογω χαμηλης αντιστασης το διαπερνα περισσοτερο ρευμα .
Η αντισταση που αναφερει ο κατασκευαστης δεν ειναι σταθερη σε ολες τις συχνοτητες και πεφτει αρκετα πιο κατω απο αυτη που αναφερεται απο τον κατασκευαστη σε ενα ηχειο ων 8 ωμ η αντισταση μπορει να φτασει και στα 4ωμ στις χαμηλες συχνοτητες κατι που δεν αναφερεται πουθενα.
Εαν οντως τα ηχεια σου εχουν μεση αντισταση 4 ωμ τα πραγματα θα ειναι δυσκολα για τον ενισχυτη καθως η χαμηλοτερη αντισταση τους μπορει να φτανει στα 2 ωμ και να ζορεται το τροφοδοτικο.
Μηπως 4 ωμ ειναι η χαμηλοτερη αντισταση που φτανουν ?
Σε οτι αφορα την ενταση τι ευαισθησια εχουν τα ηχεια σου εαν ειναι κατω απο 88-90 ειναι λογικο να ανεβαζεις την ενταση για να ακουσεις καπως δυνατα.
Καλο ειναι οταν αγοραζεις ηχεια να κοιτας τρια πραγματα το ευρος των συχνοτητων που αναπαραγουν κατα ποσο δηλαδη μπορουν να παιξουν χαμηλες συχνοτητες να ξεκινουν απο 30 -40 hz ,την ευαισθησια τους να ειναι απο 88 db και πανω διαφορετικα θα χρειαζεσαι δυνατο τροφοδοτικο και την αντισταση να ειναι 8 ωμ η τουλαχιστον 6 και να μην πεφτει αυτη κατω απο τα 4 ωμ.
Ειδα και τα χαρακτηριστικα των ηχειων σου εαν ειναι αυτα http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx 180 watt rms λεει με ευαισθησια 92 db και 3 1/2 δρομων με 35hz-22khz αντισταση 4 ωμ το κεντρικο 89 db στα 4 ωμ και τα πισω 88 db στα 8 ωμ.
Ρυθμισε την επιλογη της αντιστασης του ενισχυτη σου στα 8 ωμ καθως εαν την βαλεις στα 6 θα βγαζει λιγοτερο ρευμα στην εξοδο για νη μην υπερθερμενεται το τροφοδοτικο και φροντισε να αεριζεται καλα