Ποιόν ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Με αφορμή τη «βόλτα» που έκανα σήμερα πρώτη φορά να δω ενότητες του φόρουμ που αφορούν άλλου είδους συσκευές (π.χ. Media players), μου φάνηκε ότι είμαστε λίγο... άτακτοι.

Κάποια θέματα επαναλαμβάνουν με διαφορετικές λέξεις την ίδια ερώτηση (π.χ «ποιόν δέκτη να αγοράσω;»), ανάμεσα στα θέματα που δίνουν πληροφορίες για το κάθε μοντέλο αποκωδικοποιητή (όπως είναι και το παρών).
Κατά καιρούς δημιουργούνται συζητήσεις που μπορούν να συγχωνευθούν με άλλες, επειδή π.χ το θέμα αφορά κάποιον δέκτη που έχει ήδη θέμα ή καλύπτεται από κάποια ήδη υπάρχουσα συζήτηση.

Γι' αυτό, σαν αρχή, προτείνω να συνεχιστεί η ροή αυτού του θέματος στο «Επιλογή επίγειου ψηφιακού δέκτη ΗD με λειτουργίες media player», με την ελπίδα να συγκεντρωθούν εκεί οι ερωτήσεις και οι απορίες όλων όσων προσπαθούν να επιλέξουν επίγειο αποκωδικοποιητή.
Επίσης, ίσως θα ήταν κατάλληλο να μετονομασθεί π.χ. σε Εδώ ρωτάμε: «Ποιόν HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω;»
ή ότι θεωρείτε καλύτερο.

Θέματα που αφορούν μικρότερο κοινό, αλλά εξίσου σημαντικά, παλιώνουν και χάνονται ανάμεσα σε άλλα θέματα και τα ξαναβλέπουμε ή θα τα ξαναδούμε όσο πλησιάζει το switch off, ενώ ίσως θα ήταν καλύτερα αν καρφιτσώνονταν (sticky). Χαρακτηριστικό, κατά τη γνώμη μου, παράδειγμα το «Tv tuner για λαπτοπ» που θα μπορούσε να είναι μια ολόκληρη ενότητα ως σημαντικό θέμα -αν είχε κόσμο-.
Ίσως μπορούμε βοηθήσουμε τους Moderators κάνοντας φιλικές προτάσεις όταν αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται κάτι τέτοιο, ή κάτι από τα παραπάνω.

Για το θέμα του πίνακα, αν και διαφωνώ, θα ξεκινήσω ένα πρώιμο σχέδιο-πρόταση:

ΌνομαΕπεξεργαστήςΡυθμιζόμενη διάρκεια άμεσης εγγραφήςDD (AC3)Passthrough ανυποστήρικτων format ήχουPassthrough μέσω HDMIΑναβαθμίσειςΚλώνοιΣημειώσειςΣύνδεσμος θέματος δέκτη
Lifeview LV6TBOXHD 2Mstar 7818Χ;Το «2» φαίνεται μόνο κοντά στα barcode της συσκευασίας
Crypto ReDi 210A MPALi M3601ΧΧΧ
Crypto ReDi 210AD MPALi M3601ΧΧ
Crystal
Micro-HD
Mstar 7818Χ;Micro-HD
Xoro HRT 8300ALi M3606ΧΧ1.1.4Cabletech URZ0086+Έχει διπλό δέκτη
-Πωλείται μόνο στο εξωτερικό
Crypto ReDi 215ADALi M3601ΧΧ
Crypto ReDi 215AALi M3601ΧΧΧ
Doop HDMP-100Mstar 7818;20120203-Κολλάει το EPG με τις αναβαθμίσεις
Edision mini triton +HDMstar 7818
;
Legent HD (πλαστικός)Mstar 7818Χ;
F&U DTR2205HDPVRNEC EMMA3SL/HD;;-Υπάρχουν αναφορές κολλημάτων & αναξιόπιστου PVR
F&U TVD2313HDPVRMstar 7818Χ-Χάνει τα αποθηκευμένα κανάλια

Σκέφτηκα να περιλάβω τους αποκωδικοποιητές που θεώρησα εύκολα διαθέσιμους στις περισσότερες περιοχές και έχουν ανοικτό θέμα. Πιθανώς λείπουν κάποιοι. Επίσης έχει πολλά κενά και είναι μόνο ως παρουσίαση ιδέας-προτύπου. Όπως είπα παραπάνω, είναι κάτι πρόχειρο (κι εγώ νυσταγμένος:stoned:)

Ο πίνακας θα μπορούσες να γίνει ένα ξεχωριστό θέμα ώστε να γίνονται προτάσεις για την ανάπτυξή του, τη συμπλήρωση των πληροφοριών που λείπουν συνοδευόμενες από αναφορές προς το post (την πηγή γενικότερα) που είχε δώσει την πληροφορία, αλλά και φυσικά για σχόλια γύρω από τον πίνακα.


Τα παραπάνω είναι κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν, και τις αναφέρω μήπως τυχών αρέσουν και σε άλλους.
Ελπίζω να μη δημιουργώ εντυπώσεις ότι δεν μου αρέσει κάτι (πλην του πίνακα :eviltongue:) ή ακόμη περισσότερο κάποιος. Η πρόθεσή μου είναι μόνο να να βελτιώσουμε ότι μπορούμε, αν μπορούμε.


Επεξεργασία: Ο πίνακας είναι πλέον πολύ ξεπερασμένος, ανενημέρωτος και αναξιόπιστος, γι' αυτό θα πρέπει να αγνοείται!
 
Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
19,335
Αθήνα
Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

talos :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
 

George-

Senior Member
17 January 2010
317
Πασαλιμάνι
Απάντηση: Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

Εξαιρετική προσπάθεια tallos-2002!
Θα πρότεινα να προστεθεί μια ακόμα στήλη στον πίνακα με τον τίτλο "απόκριση τηλεκοντρόλ".
Νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.
Προτεινόμενες βαθμολογίες γι αυτό "πολύ καλή", "μέτρια" , "κακή".
 

sasakis

New member
23 July 2007
5
Απάντηση: Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

Καλησπέρα σας.
Σ´όλα τα forum που υπάρχει αναφορά σε αποκωδικοποιητές οι συζητήσεις αναλώνονται γύρο από τα format του ήχου που υποστηρίζουν (ή κάνουν pass through) και τα format εικόνας(mkv,avi,etc)
και γενικά ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες των συσκευών ως media players.
Πουθενά δεν υπάρχουν αναφορές για την ποιότητα ή τη μάρκα ή τα χρώματα (μπουκωμένα ή καμένα) του δέκτη σαν δέκτη και μόνο.
Καλές οι extra δυνατότητες (αν και με ένα οποιοδήποτε αυτόνομο μηχανάκι των 50 euro οι δυνατότητες και η ποιότητα εικόνας είναι δραματικά καλύτερες από οποιόδηποτε αποκωδικοποιοητή κάνει και αυτό...)
αλλά τη στιγμή που κάποιος αγοράζει κάποιον αποκωδικοποιητή αυτός λειτουργεί 90 ώρες για digea και 10 ώρες για mkv , avi κ.λ.π ενώ στα forum το 90% μιλάει για mkv και το 10%(και πολύ λέω) για καμιά ευαισθησία του δέκτη και μέχρι εκεί.
Καταλαβαίνω ότι η ποιότητα εικόνας είναι κάτι υποκειμενικό αλλά έστω με τις γνώμες-αναφορές-εμπειρίες κάποιων σίγουρα θα βγουν κάποια συμπεράσματα (έστω και υποκειμενικά).
Θα ήθελα λοιπόν από πιο ειδικούς (και μή) τις γνώμες τους-γνώσεις τους για την ποιότητα των δεκτών που φοράν αυτά τα μηχανάκια μιας και έχουν γίνει αναγκαίο κακό(για κάποιους) και κατά πόσο
επηρεάζει το chiset-CPU που φοράν την ποιότητα απεικόνεισης των καναλιών.
Επίσης με ERT HD ( βλ. EURO 2012 ) αν κάποια εμφανίζουν προβλήματα-κολήματα με το συγκεκριμένο κανάλι.
*** Πάντα αναφέρομαι σε HD δέκτες και για σύνδεση με LCD TV ***
*** Η TV που έχω είναι plasma (Pioneer kuro) την οποία δεν θέλω ν αλλάξω ακόμα ***
*** Sorry για το ολίγον τι μακρόσυρτο !!! ***
***ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση που ελπίζω να βρω..***
 
Last edited:

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,079
Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

+1 για τη προσπάθεια!
Πιστεύω οτι κ μια επιπλέον στήλη με ενδεικτικές τίμες ή λίνκ απο Σκρούτζ, θα βοηθούσε πολύ.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,737
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Δεν ξέρω ποιο είναι το κίνητρο σου φίλε talos_2002, τι σε ωθεί δηλαδή, να κάθεσαι να μαζεύεις όλες αυτές τις πληροφορίες, να απαντάς σε ερωτήσεις φίλων, και τώρα να κάνεις την πρώτη προσπάθεια να μπει μία τάξη στις διάσπαρτες πληροφορίες που κατακλύζουν τα threads της συγκεκριμένης κατηγορίας του forum. Για να προλάβω κάποιους φυσικά δεν το λέω ειρωνικά. Αν δεν το κάνεις επαγγελματικά, τότε κάποια περίεργη ανάγκη θα είναι να βοηθάς τους γύρω σου. Ότι και να σε ωθεί, ευτυχώς που υπάρχεις εδώ μέσα, βρίσκεις όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δεκτών (πως θα βρίσκαμε αλλιώς αν είναι M-Star, ALI, ή Sunplus ο κάθε δέκτης) όλα τα λογισμικά που βρίσκεις, και το ξεκαθάρισμα των λειτουργιών των δεκτών. Εξαιρετική και η αρχική προσπάθεια με τον πίνακα, αλλά θέλει προσοχή πως θα υλοποιηθεί. Γιατί εκτός από ότι χρειάζονται και άλλες στήλες (συμφωνώ πχ με την άποψη του φίλου ότι έχει σημασία η λήψη αλλά και η ποιότητα εικόνας ενός δέκτη, με έχουν κάνει αυτά να επιλέξω λογισμικό έναντι ενός άλλου) πρέπει επίσης ο πίνακας να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο για να μην ψάχνει κάποιος σε κατοπινά posts, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής του πίνακα. Γιατί θα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά σε κάθε αλλαγή λογισμικού και σε λίγο καιρό αυτός ο πρώτος πίνακας του πρώτου μηνύματος θα είναι παρωχημένος. Αν τον διαβάζει κάποιος θα βλέπει πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν πια. Θα πρέπει να μπορεί να αναπροσαρμόζεται. Έχεις βέβαια ήδη γράψει ότι δεν σου αρέσει η ιδέα του πίνακα και είναι απλά μία ιδέα. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος κατηγοριοποίησης των χαρακτηριστικών και λειτουργιών, και οι πίνακες είναι πάντα ένα εύχρηστος τρόπος. Αλλά θα πρέπει να ενημερώνεται.
 
Last edited:

mbthemis

New member
23 April 2012
37
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...

Όσο για τις ενστάσεις καλές είναι οι επισημάνσεις αλλά ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ !!! και όσοι θα το δουν σαν παλιό πίνακα θα διευκολυνθούν 15 φορές περισσότερο από το να ψάξουν το κάθε ένα thread και να προσπαθούν να βγάλουν άκρη σε χιλιάδες μηνύματα... ειλικρινά σε κάθε προσπάθεια υπάρχει το καλύτερο αλλά τίποτα δεν αναιρεί το αξιέπαινο της προσπάθειάς σου... στο τέλος όποιος θέλει βλέπει την ημερομηνία που πόσταρες τον πίνακα και καταλαβαίνει πως δεν έχει γίνει update για πολύ καιρό... συγνώμη που κριτικάρω την κριτική, απλά έχω πολλές φορές βρεθεί σε κριτική αξιέπαινων προσπαθειών που αποθάρρυναν τους πρωτοπόρους ή τους ανθρώπους με όρεξη και διάθεση να το επαναλάβουν, ακριβώς λόγω των ενστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι προτάσεις βελτίωσης είναι σωστές αλλά επίσης και η συνεισφορά όποιου μπορεί, είναι διπλά καλοδεχούμενη...
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,737
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Θα κριτικάρω και εγώ την κριτική σου στην κριτική μου. Γιατί στην ουσία αυτό που έγραψα δεν ήταν κριτική. Δεν αφορούσε τον talos. Ήταν πρόταση στους διαχειριστές του forum πως να διαχειριστούν τον πίνακα. Αυτό που έγραψα δεν αφορά τον talos γιατί σαν απλό μέλος δεν μπορεί να επέμβει αργότερα στον πίνακα. Μόνο οι διαχειριστές μπορούν να δώσουν στον πίνακα την μορφή που είπα. Και βέβαια απλή πρόταση είναι. Δεν ξέρω γιατί σε πείραξε.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Re: Best DVB-T δέκτης + media player με AC3?

Κύριοι, δεν θίχτηκα από κανέναν σας, ειλικρινά. Και εάν θιγόμουν, θα προτιμούσα να αναλάβω προσωπικά την υπεράσπισή μου. Εκφράζουμε σκέψεις και προτάσεις και προσπαθώ να το βλέπω έτσι και όχι ως «μπηχτές».
Σας παρακαλώ, ας μη συνεχίσουμε. Είναι άσκοπο και είναι και off-topic :smile:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω στα σχόλια και την βοήθειά σας για την συμπλήρωσή του. Τον θεωρώ πίνακα όλων μας, απλά έτυχε εγώ να βάλω το 1ο κομματάκι (και ούτε μου αρέσει ως ιδέα).

Καλησπέρα σας.
Σ´όλα τα forum που υπάρχει αναφορά σε αποκωδικοποιητές οι συζητήσεις αναλώνονται γύρο από τα format του ήχου που υποστηρίζουν (ή κάνουν pass through) και τα format εικόνας(mkv,avi,etc)
και γενικά ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες των συσκευών ως media players.
Πουθενά δεν υπάρχουν αναφορές για την ποιότητα ή τη μάρκα ή τα χρώματα (μπουκωμένα ή καμένα) του δέκτη σαν δέκτη και μόνο.
Καλές οι extra δυνατότητες (αν και με ένα οποιοδήποτε αυτόνομο μηχανάκι των 50 euro οι δυνατότητες και η ποιότητα εικόνας είναι δραματικά καλύτερες από οποιόδηποτε αποκωδικοποιοητή κάνει και αυτό...)
αλλά τη στιγμή που κάποιος αγοράζει κάποιον αποκωδικοποιητή αυτός λειτουργεί 90 ώρες για digea και 10 ώρες για mkv , avi κ.λ.π ενώ στα forum το 90% μιλάει για mkv και το 10%(και πολύ λέω) για καμιά ευαισθησία του δέκτη και μέχρι εκεί.
Καταλαβαίνω ότι η ποιότητα εικόνας είναι κάτι υποκειμενικό αλλά έστω με τις γνώμες-αναφορές-εμπειρίες κάποιων σίγουρα θα βγουν κάποια συμπεράσματα (έστω και υποκειμενικά).
Θα ήθελα λοιπόν από πιο ειδικούς (και μή) τις γνώμες τους-γνώσεις τους για την ποιότητα των δεκτών που φοράν αυτά τα μηχανάκια μιας και έχουν γίνει αναγκαίο κακό(για κάποιους) και κατά πόσο
επηρεάζει το chiset-CPU που φοράν την ποιότητα απεικόνεισης των καναλιών.
Επίσης με ERT HD ( βλ. EURO 2012 ) αν κάποια εμφανίζουν προβλήματα-κολήματα με το συγκεκριμένο κανάλι.
*** Πάντα αναφέρομαι σε HD δέκτες και για σύνδεση με LCD TV ***
*** Η TV που έχω είναι plasma (Pioneer kuro) την οποία δεν θέλω ν αλλάξω ακόμα ***
*** Sorry για το ολίγον τι μακρόσυρτο !!! ***
***ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση που ελπίζω να βρω..***

Έχεις δίκιο, δυστυχώς γίνεται πολύ κουβέντα για τον ψευδο-media player που έχουν παρά επί της ουσίας.

Η ποιότητα κατασκευής είναι τυπική Κινέζικη και στους 4-5 κατασκευαστές.
Η μάρκα είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, αφού δεν αναφέρεται στη συσκευή ή τη συσκευασία. Μάλλον δεν παίζει και τόσο ρόλο, σίγουρα όχι όσο η υποστήριξη που σου προσφέρει ο εισαγωγέας του.

Δεν είμαι σχετικός με θέματα ποιότητας εικόνας, δεν έχω πολλές απαιτήσεις σ' αυτό.
Σίγουρα έχω ξεχωρίσει (με την προσωπική μου εκτίμηση) σε αυτόν τον τομέα τον Crypto redi 250. Δεν χρειάστηκε να κάνω upscale, ούτε όμως γράφηκαν παράπονα. Δεν υπάρχει εδώ και μπόλικους μήνες στην Ελλάδα, αλλά ίσως τον βρεις σε κάποιο μικρό κατάστημα. Κάποιοι τον παρήγγειλαν από την Κύπρο, αλλά τα μεταφορικά δεν είναι λίγα. Δες στο αντίστοιχο θέμα.
Ο F&U 2205 θυμάμαι είχε καλά σχόλια για την ποιότητα εικόνας του, κυρίως με τα firmware 1.xx.
Οι δέκτες με ALi φαίνεται πως δεν έχουν καλό upscale. Μάλλον όμως δεν θα έχεις πρόβλημα αφού στο ERTHD δεν θα χρειαστεί να κάνει upscale. Το upscale στα απλά κανάλια μπορείς να το αποφύγεις έχοντας τον δέκτη στην 576i και αλλάζοντας ανάλυση για το ERTHD από τη αντίστοιχο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου (διαθέσιμο στους Crypto 215Α/ΑD και Strong 8105, 8102). Περιμένουμε πολύ σύντομα αναβάθμιση που ελπίζουμε να βοηθήσει στο upscale (προσωπικά, δεν το νομίζω..).
Ο 2205 έχει καλό upscale αλλά μέγιστη ανάλυση 1080i, που δεν είναι καθόλου πρόβλημα αν δεν παίζεις βιντεάκια. Έχει κι αυτός πλήκτρο αλλαγής ανάλυσης.

Αυτές τις μέρες, κάποιος πήρε έναν Xoro 8300 -διαθέσιμος μόνο στο εξωτερικό- και ανέφερε ότι έχει πολύ καλή εικόνα. Ρώτησέ τον ότι θέλεις, έχει ανοίξει πρόσφατα το θέμα και είναι πολύ βοηθητικός.

Η ευαισθησία είναι δύσκολο θέμα. Εξαρτάται από την περιοχή και την εγκατάστασή σου, και οι ενδείξεις των δεκτών είναι αναξιόπιστες οπότε δεν μπορεί να μετρηθεί ικανοποιητικά. Μπορεί μόνο να συγκριθεί με άλλους δέκτες, αν είναι στην ίδια εγκατάσταση και αν δεν υπάρχει καλό σήμα στην περιοχή.
Ο F&U 2205 είχε πολύ καλά λόγια πάντως και είναι δικαιολογημένα πιστεύω λόγο της καλής μάρκας demodulator που έχει (NEC).
Τα ΑLi είναι λίγο αδύναμα, αλλά όχι τρομερές διαφορές.
Ο 250 είναι ο πιο αδύναμος. Αν έχει πρόβλημα η περιοχή ίσως χρειαστεί να περιστρέψεις την κεραία προς το σημείο εκπομπής που πιάνεις, αλλά κυρίως για δευτερεύοντα κανάλια. Δεν έχω πρόβλημα για το ERTHD.


Αν τα προβλήματα των παραπάνω επιλογών σε προβληματίζουν, υπάρχουν οι δέκτες με Mstar 7818 σαν μέση λύση. Όμως δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιον αναμεταξύ τους με κριτήριο την ποιότητα εικόνας, Προσωπικά θα κοίταζα όσους έχουν νέο firmware. Α! Απαιτούν υπομονή 2 και κάτι δευτερολέπτων κατά την αλλαγή καναλιών (δες βιντεάκι στο θέμα του BOXHD2) και δεν ρυθμίζεται η διάρκεια του OSD που εμφανίζεται (Το βλέπεις για 5"-10" ή πατάς Exit).

Ναι, παίζει ρόλο ο επεξεργαστής. Επειδή συνοδεύεται από λογισμικό (firmware, όπως οι τηλεοράσεις) του κατασκευαστή του, το οποίο είναι υπεύθυνο σχεδόν για όλα.Είπα να μπω στα γρήγορα και άργησα πολύ πάλι... Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα υπόλοιπα μηνύματα αύριο.
Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλιά σας!
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
19,335
Αθήνα
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Η έκδοση "2" του Lifeview LV6TBOXHD έχει κάποια σημαντική διαφορά? Μπήκα στο site της εταιρείας και δεν βλέπω κάτι (δεν αναφέρεται καν)...
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Η έκδοση "2" του Lifeview LV6TBOXHD έχει κάποια σημαντική διαφορά? Μπήκα στο site της εταιρείας και δεν βλέπω κάτι (δεν αναφέρεται καν)...
Είναι ένας διαφορετικός δέκτης, που (κακώς) απλά δεν άλλαξαν την ονομασία.
Η έκδοση 2 χρησιμοποιεί το νεότερο Mstar 7818 αντί του παλιού 7828. Έτσι, μπορεί και υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 1080p αντί 1080i.

Η έκδοση 1 έχει εξαφανισθεί πριν τον Νοέμβριο, οπότε δύσκολα θα τον βρει κανείς, αλλά και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμηθεί, το αντίθετο.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Ας απαντήσω στα posts της προηγούμενης σελίδας:

Αρχικά, να σας ευχαριστήσω όλους!

George-, θεωρώ το θέμα του τηλεχειριστηρίου πολύ υποκειμενικό. Σε άλλους βολεύει, άλλους όχι. Και γενικά έχουν πολύ μέτρια όλοι.
Ίσως κάποιοι δέκτες έχουν πολύ κακή λήψη από αυτό, οπότε θα μπορούσε να μπει κάτι στα σχόλια.
Δεν νομίζω ότι είμαι guru ή τόσο γνώστης όσο λέγεται, απλά θυμάμαι για τα βασικά μοντέλα της αγοράς κάποιες γενικές παρατηρήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες.
Όπως η περίπτωση των Crypto 210/A/AD (και όσων άλλων χρησιμοποιούν ίδια πρόσοψη, π.χ. Lifeview LV6TBOXHD 1 και κάποιες πρώτες παρτίδες του 2) που διορθώνεται με καθαρισμό από την βαφή του «παραθύρου» που δέχεται ο αισθητήρας τα σήματα, την οποία ανέφερε ο tolias.

evanfotis, να 'στε καλά για τα λόγια σας. Ναι σκέφτηκα τα links προς skroutz.gr, όπως και τα έτη εγγύησης, αλλά πραγματικά ήμουν πολύ κουρασμένος. Ίσως τα βάλω μετά το τριήμερο.

mbthemis, λυπάμαι που άργησα.. Ποιόν αγόρασες και δεν σου αρέσει;
Εγώ πάντως, δεν τον βρίσκω βοηθητικό...

tolias, να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ ξέρω το κίνητρο. Ίσως ότι μπαίνω-που μπαίνω για να έχω μια εικόνα του «τι παίζει» και να μαθαίνω, ας μη κρατάω για πάρτι μου ότι ξέρω. Όπως μαθαίνω από αυτά που γράφουν άλλοι, έτσι οφείλω να γράφω κι εγώ.
Αν τα κρατούσαμε για τον εαυτό μας δεν θα είχαν νόημα και αξία τα φόρουμ νομίζω. Άσε που έτσι βρίσκουμε κάποιες λύσεις για τα προβλήματα, ενημερωνόμαστε ως καταναλωτές και πιέζουμε ή βοηθάμε τις εταιρίες να μας προσφέρουν (αν όντως το επιδιώκουν) αυτό που επιθυμούμε -π.χ η αναμενόμενη αναβάθμιση του Micro-HD-.
Δεν το κάνω επαγγελματικά. Ίσως πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να μου εξηγήσει αυτή την ανάγκη που λες :D Αλλά μάλλον είναι στον χαρακτήρα μου ή ότι πιστεύω τα παραπάνω περί φόρουμ.
Σε ευχαριστώ γα τα καλά λόγια σου! Όταν εκτιμούν οι άλλοι κάτι, γίνεται να μη θέλεις να βοηθήσεις; :)
Για τις στήλες και την συμπλήρωσή τους, ο καθ' ένας μπορεί να προτείνει και να συνεισφέρει με τις απόψεις και τις γνώσεις του.
Είμαι διστακτικός σε θέματα υποκειμενικά ή που είναι δύσκολο να μετρηθούν, όπως η ποιότητα και η λήψη. Μπορούν να συζητηθούν στο θέμα του κάθε δέκτη κι αν υπάρχει κάποιο ο συμπέρασμα κοινά αποδεκτό (π.χ. από 2-3 μέλη), να μπει στον πίνακα. Επειδή το συμπέρασμα δεν θα μπει αυτόματα, ίσως θα χρειαστεί και ένα Π.Μ. στον moderator. Θέλω να πω ότι εξαρτάται από εμάς, όχι από έναν.
Το θέμα συντήρησης του πίνακα είναι κάτι που θα μπορούσε να το κάνει ο moderator, φαντάζομαι, ειδοποιώντας τον. Η έως τώρα επαφές μου με τον kblachos ήταν θετικότατες.


Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χρειάζεται είναι ένας γενικός οδηγός που να δίνει σε κάποιον μια κατεύθυνση ώστε να περιορίσει τα μοντέλα των οποίων τα θέματα πρέπει να διαβάσει. Ίσως κάνω κάτι γι' αυτό μετά το τριήμερο.Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας:
Ο νέος F&U TT2239 δεν είναι HD δέκτης, ούτε έχει HDMI, όπως αναφέρονται στο site του Κωτσόβολου/Electroworld. Ένας νέος SD είναι. Ίσως η ALi αντικατέστησε το 3105 με άλλο (ίσως με το 3202). Θα το καταλάβουμε εάν και οι υπόλοιποι αρχίσουν να αντικαθιστούν τους SD δέκτες τους. Ακόμα και αν είναι πάλι με το 3105, θα έχει νεότερο λογισμικό, οπότε είναι ο προτιμητέος SD.

Η F&U έχει βγάλει και νέους HD, τους MPF3460H και TT2302. Είναι λίγο απίθανο να κυκλοφόρησαν δύο δέκτες με το ίδιο τσιπάκι, οπότε πιθανολογώ ότι ο ένας έχει Mstar και ο άλλος ALi. Αλλά το MPF (Media Player F-κάτι) με κάνει να πιστεύω σε κάτι καλύτερο, ίσως Sunplus ή κάτι νέο.
Ελπίζω να μπορέσουμε να μάθουμε σύντομα και να βρούμε κλώνους, γιατί δεν βγάζει αναβαθμίσεις η F&U.
 

elektronios

New member
3 June 2012
8
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

LifeView LV6TBOXHD vs AMTC DTHD290

Γεια σε ολους, θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ενος απο των δυο δεκτων.
Ο AMTC DTHD290 εχει 29 ευρω και απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ αναβαθμιζεται με λογισμικο του xoro
ή του strong και ετσι μεταμορφωνεται προς το καλυτερο, απο την αλλη παλι εχω διαβασει τα καλυτερα για τον
LifeView LV6TBOXHD 42 ευρω ο οποιος υποστηριζεται απο αρκετες αναβαθμισεις λογισμικου.
Κατα την γνωμη σας ποιον να προτιμησω μιας και με ενδιαφερει και η δυνατοτητα media player;
Ευχαριστω!
 

elektronios

New member
3 June 2012
8
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

και κατι ακομα που θελω να προσθεσω το LOGITECH HARMONY 300I REMOTE CONTROL εναι συμβατο με τους ανωτερω δεκτες;
 

agnostos

Established Member
18 April 2012
170
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Υπαρχει καποιος δεκτης με δυνατοτητα τοσο ψηφιακου οσο και αναλογικου επιγειου σηματος? Δεν με ενδιαφερει οπωσδηποτε να ειναι HD αλλα το προτιμω...
Κατα προτιμηση με εξοδο VGA/HDMI για την εικονα και RCA για τον ηχο...
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

LifeView LV6TBOXHD vs AMTC DTHD290

Γεια σε ολους, θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ενος απο των δυο δεκτων.
Ο AMTC DTHD290 εχει 29 ευρω και απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ αναβαθμιζεται με λογισμικο του xoro
ή του strong και ετσι μεταμορφωνεται προς το καλυτερο, απο την αλλη παλι εχω διαβασει τα καλυτερα για τον
LifeView LV6TBOXHD 42 ευρω ο οποιος υποστηριζεται απο αρκετες αναβαθμισεις λογισμικου.
Κατα την γνωμη σας ποιον να προτιμησω μιας και με ενδιαφερει και η δυνατοτητα media player;
Ευχαριστω!
Πολύ καλή η ερώτησή σου. Είναι οι καλύτεροι δέκτες της κάθε γενιάς τσιπ της Mstar, με τον BOXHD να έχει το νέο.
Με γνώμονα την χρήση και ως media player, ο 290 έχει αποδειχθεί πολύ καλή επιλογή. Όμως τα Mstar 7828 έχουν το μειονέκτημα της πολύ αργής αλλαγής καναλιών, που βελτιώθηκε στο νεότερο 7818, και για εμένα που είμαι συνηθισμένος σε γρήγορες αλλαγές δεν ήταν κάτι που άντεχα.
Πολύ σπάνια προβλήματα με πράσινες μπάρες έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις βίντεο για τον BOXHD. Έχουν λυθεί σε νεότερες εκδόσεις λογισμικού της MStar και περιμένουμε να ενημερωθεί και η Lifeview με ένα από αυτά. Ως τότε υπάρχει μόνο κάτι εξαιρετικά ανεπίσημο για αυτό το πρόβλημα.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Υπαρχει καποιος δεκτης με δυνατοτητα τοσο ψηφιακου οσο και αναλογικου επιγειου σηματος? Δεν με ενδιαφερει οπωσδηποτε να ειναι HD αλλα το προτιμω...
Κατα προτιμηση με εξοδο VGA/HDMI για την εικονα και RCA για τον ηχο...

Έξοδο VGA δεν έχει κανείς.
Όλοι οι HD δέκτες έχουν HDMI.
Αναλογικό RCA ήχου μπορείς να πάρεις από την scart με ένα φθηνό μετατροπέα, που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα.
 

agnostos

Established Member
18 April 2012
170
Re: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Το βασικο θεμα ειναι να λαμβανει και τα ψηφιακα αλλα και τα αναλογικα καναλια! Ολοι το κανουν???
 

lemon

Supreme Member
3 March 2009
4,041
Απάντηση: Ποιον HD ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλή αρχή εφόσον η κατηγορία θέλει ομαδοποίηση λειτουργιών και χαρακτηριστικών μέσω πίνακα και υπό αυτή την οπτική γωνία, καλά έκανες Άγγελε.

Ο πίνακας σίγουρα θέλει συμπλήρωμα (δύσκολη δουλειά) με χαρακτηριστικά όπως: τύποι εξόδων, είδος τροφοδοσίας, έξοδος για παλιές τηλεοράσεις χωρίς scart & composite (θα το χρειαστούμε αυτό το χαρακτηριστικό μετά την παύση κυρίως σε δεύτερες τηλεοράσεις ή μικρές σε παππούδες), ταχύτητα εναλλαγής καναλιών (αργός, τυπικός, γρήγορος).

Θα έλεγα ως απλή πρόταση, να επικεντρωθεί πρωτίστως σε θέματα δεκτών και εγγραφής και δευτερευόντως σε θέματα media player (διαφορετικά χρειάζονται δύο πίνακες ανεξάρτητοι έχοντας ο καθένας τα δικά του χαρακτηριστικά). Διαφορετικά ο πίνακας θα απαιτεί πολλές στήλες και θα δυσχεραίνει το frame του φόρουμ έχοντας μόνιμα οριζόντια μπάρα.
Εάν κριθεί ότι πρέπει όλα να είναι μαζί, καλύτερα να γίνει επισυναπτόμενο αρχείο excel, που θα ανεβαίνει κάθε φορά ανανεωμένο και δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην εμφάνιση του φόρουμ.