Ποιοτικο software αναπαραγωγης ηχου?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,854
Παλλήνη
Σκεφτομουν να ποσταρω στην HTPC αλλα σκεφτηκα οτι εδω θα ξερετε περισσοτερα...
Μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε ποιο προγραμμα ειναι το πλεον ποιοτικο για να "παιζω" cd, xrcd, Lossless audio κλπ στο HTPC μου?
Επισης ποιος ειναι ο ποιοτικοτερος τροπος ripp audio cd στον σκληρο?
θενκς ιν αντβανς!:ernaehrung004:
 

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Δεν χρησιμοποιώ το PC για να παίζει παρά μόνο για να αντιγράφει.
Για digital extraction (όπως θα διαβάσεις και σε άλλο thread που έχω ανοίξει) χρησιμοποιώ το CDex το οποίο είναι ένα καλό (και δωρεάν) software το οποίο όταν βρει δυσκολίες λόγω γρατζουνισμένου ή κακογραμένου ή ταλαιπωρημένου πρωτότυπου κατεβάζει και κατεβάζει και προσπαθεί και ξαναπροσπαθεί πολλές φορές μέχρι να τα καταφέρει κάποια στιγμή να το κάνει extract και δεν στο πετάει έξω με την πρώτη δυσκολία, αλλά ούτε και σού λέει Ο.Κ. αν τελικά το αντίγραφο δεν είναι ίδιο με το πρωτότυπο.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,854
Παλλήνη
Γιωργο thanx αλλα ψαχνω κατι πιο audiofile.
Μεχρι στιγμης στο net εχω βρει τις ακολουθες προτασεις:

-http://www.foobar2000.org/ ( αυτο χρησιμοποιω)

-http://pcazeles.perso.cegetel.net/acxo.htm

-http://www.vuplayer.com/vuplayer.php


Εχει καποιος ιδια αποψη? (Μιλαμε παντα για bit-perfect αναπαραγωγη).
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Για extraction προτείνω το AudioCd Mp3 Studio της Ashampoo σε επίπεδο mp3 και ότι υπάρχει απο freeware βασιζμένα σε FLAC ή APE που είνια μη απολεστικοί αλγόριθμοι συμπίεσης.

Aπο players δεν γνωρίζω αν υπάρχουν audiophile players, απλα δοκίμασε τους γνωστούς και όποιος σου καθήσει καλύτερα στο αυτί αυτόν να κρατήσεις.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Windows Media Player 11 με το codec pack της Κ-Lite ή το πρόγραμμα αναπαραγωγής της κάρτας ήχου μου Creative Media Source.
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Για Ripping το καλύτερο είναι το EAC (Exact Audio Copy)
Για player εγώ χρησιμοποιώ το Winamp λόγω ευκολίας αν και έχω ακούσει ενθαρυντικά σχόλια για το Foobar και σκέφτομαι να το δοκιμάσω.
Πάντως όσον αφορά το θέμα ποιότητας στην αναπαραγωγή δεν παίζει ρόλο το πρόγραμμα αλλά η κάρτα ήχου, οι Drivers της αλλά και τα Windows...
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Το EAC χρησιμοποιούσα κι εγώ αλλά τώρα έχω ένα Plextor και χρησιμοποιώ τα Plextools που είναι ίδιας λογικής με το EAC απλά γραμμένα για συγκεκριμένους μηχανισμούς και με πολλές άλλες δυνατότητες.....
Δεν ξέρω όμως αν συνεργάζονται καλά με άλλα drives.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,854
Παλλήνη
Τα κατεβασα ολα και τα δοκιμασα, αλλα τελικα το foobar2000, αν και σπαρτιατικο, πρεπει να ειναι το καλυτερο. Με Kernel streaming δουλευει αψογα.
Για τα απλα Mp3 επεστρεψα στο itunes γιατι πλεον μπορω να τηλεχειριστω πληρως τα itunes μεσω ενος καταπληκτικου προγραμματος Sailing Clicker απο το κινητο τηλεφωνο (P900) χωρις αναγκη οθονης!
 

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Πολύ καλό είναι το Musicmatch

http://www.musicmatch.com/

Eγώ αυτό χρησιμοποιώ γιατί έχει πολύ καλή και εύχριστη database. Το σορτάρισμα ανα καλλιτέχνη, ανά είδος, ανά album κλπ. καθώς επίσης και η αναζήτηση είναι παιγνιδάκι. Ετσι μπορώ να βρώ πανεύκολα τα κομμάτια που ψάχνω και να τα φορτώσω στο φορητό mp3 player μου, χωρίς να ψάχνω folders και subfolders και sub-subfolder όπου βρίσκονται αυτά αποθηκευμένα.
 

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,042
Ioannina
Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Media Jukebox από mp3 σε CD κάνει πολύ καλή μετατροπή σε WAV και αργή αλλά καλή εγγραφή σε CD (Προσοχή ποτέ on the fly)