πολιτικη καμενωv πιξελ

kost5

New member
28 January 2010
93
μηπως ξερει καποιος ποια ειναι η πολιτικη καθε μαρκας? δλδ ποσο στα καμενα πιξελ κανει αντικατασταση της τν η sony,samsung κτλπ... και αν ειχατε καποια δυσαρεστη εμπειρια απο το after sales service..
 

MetroStar

New member
25 January 2008
43
Για ποιες μάρκες θέλεις?Η κάθε εταιρία μπορεί να διαφέρει πολύ από την άλλη στην πολιτική που εφαρμόζει σε αυτόν τον τομέα.
 

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Samsung και Panasonic θα ήθελα να ξέρω.

Στο τηλ. η Panasonic μου είπε πως εξαρτάται...
 

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Τα καμμένα Pixel ισχύουν μόνο στις LCD ?

Νομίζω έχω δεί θέματα και με plasma... Λάθος μου;
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και στις Plasma, λόγω κάποιων αλλαγών στις διαδικασίες παραγωγής και μεταφοράς, προς μείωση του κόστους, κυρίως στα πάνελ FullHD 42" και 46"...

Αληθώς καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία, με την έννοια που τα συναντάμε στις LCD, μέχρι πριν δύο χρόνια περίπου ήταν εξαιρετικά σπάνια στις Plasma (μπορούν να προκληθούν από τσακισμένο rib κελιού ή κόκκο σκόνης που επικάθισε κατά την κατασκευή), πλέον τα βλέπουμε λίγο συχνότερα. Πιό συχνή είναι η περίπτωση μικροανοχών στα τρανζίστορ των οδηγών για συγκεκριμένες συντεταγμένες, οι οποίες με την σταθεροποίηση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του πάνελ κατά το στρώσιμο, ενδέχεται και να εξαφανιστούν.

Τα πάνελ Plasma, αμέσως μετά την κατασκευή τους και πριν τοποθετηθούν σε τηλεοράσεις, πρέπει να υποστούν την διαδικασία παλαίωσης (ageing-process). Αυτή, μέχρι και το 2004 περιλάμβανε τη σύνδεση του πάνελ σε μία ειδική συστοιχία και την εφαρμογή υψηλών συνεχών τάσεων για 8 ώρες. Αυτό εξυπηρετεί στην σταθεροποίηση των αντιστάσεων και των διηλεκτρικών σταθερών του πάνελ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Πλέον, για λόγους μείωσης του κόστους, η διαδικασία παλαίωσης, έχει συμπιεστεί αρκετά και χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι, με αποτέλεσμα μέρος της να περνάει στις πρώτες ώρες χρήσης του πάνελ από τον καταναλωτή (εξ ου και οι πρασινωπές χροιές, τα βρώμικα λευκά και τα αυτοθεραπευόμενα εικονοστοιχεία κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας που αναφέρονται από πολλούς).