Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,887
Μεσευρώπη
Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Το τι είναι οι Γάλλοι το έχει δείξει η ιστορία τους...

Τα υπόλοιπα είναι σημεία των καιρών και θα αντιστραφεί το κλίμα.....και μάλιστα μέσα στο 2011.

Οι Γάλλοι είναι ένας λαός με μεγάλη παράδοση και στο φασισμό. Θυμήσου την υπόθεση Dreyfuss, τα απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Ναπολέωντα (Α΄και Γ΄), την Κομμούνα και τους δεκάδες χιλιάδες τουφεκισμούς, τον Πετέν και το κράτος-μαριονέτα του Βισύ. Ο Λεπέν έχει μόνιμα ένα ποσοστό άνω του 15% σε όλες τις εκλογές των τελευταίων 30 ετών, πράγμα αδιανόητο σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στη Γερμανία.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Οι Γάλλοι είναι ένας λαός με μεγάλη παράδοση και στο φασισμό. Θυμήσου την υπόθεση Dreyfuss, τα απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Ναπολέωντα (Α´και Γ´), την Κομμούνα και τους δεκάδες χιλιάδες τουφεκισμούς, τον Πετέν και το κράτος-μαριονέτα του Βισύ. Ο Λεπέν έχει μόνιμα ένα ποσοστό άνω του 15% σε όλες τις εκλογές των τελευταίων 30 ετών, πράγμα αδιανόητο σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στη Γερμανία.

Δεν νομίζω ότι είπα το αντίθετο Κώστα....το υπονόησα ίσως....(επίσης το post με την Λεπέν, την νεότερη, εγώ το ανάρτησα).

Όσον αφορά την ακροδεξιά έχεις απόλυτο δίκιο...αν και δεν γνωρίζω τα "ακριβή" αίτια για αυτό.
 

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,627
http://www.protothema.gr/article/?aid=110652

Σεισμός στην Ιαπωνία: Το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου

Το γεν υποχώρησε αιφνιδίως έναντι του δολαρίου μετά τον εξαιρετικά ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα τη βορειοανατολιή Ιαπωνία. Η ισοτιμία του δολαρίου που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα γύρω στα 82,75 γεν, διαμορφώθηκε στα 83,30 γεν λίγα λεπτά μετά το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ.

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

http://www.protothema.gr/article/?aid=110652

Σεισμός στην Ιαπωνία: Το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου

Το γεν υποχώρησε αιφνιδίως έναντι του δολαρίου μετά τον εξαιρετικά ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα τη βορειοανατολιή Ιαπωνία. Η ισοτιμία του δολαρίου που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα γύρω στα 82,75 γεν, διαμορφώθηκε στα 83,30 γεν λίγα λεπτά μετά το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ.

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

:music-smiley-005:

Καλημέρα!

Ακομα Γελάω!
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
http://www.reuters.com/news/video/story?videoId=194343213&rpc=60

Στό Wisconsin πολίτες φωνάζουν μέσα στό Κοινοβούλιο γιά τά κατάπτυστα αντισυνδικαλιστικά μέτρα κατά των Δ.Υπαλλήλων..

Η ειδηση ολως τυχαίως περνά διαρκώς στά ψιλά τών παπαγαλακίων και οσων θεωρούν τούς δημοσίους εν Ελλάδι υπεύθυνους γιά τήν ''κρίση''..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Εμ στην Μητρόπολη νά ξεσηκώνονται οι άθλιοι??:D:D:D
 
Last edited:

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

http://www.protothema.gr/article/?aid=110652

Σεισμός στην Ιαπωνία: Το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου

Το γεν υποχώρησε αιφνιδίως έναντι του δολαρίου μετά τον εξαιρετικά ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα τη βορειοανατολιή Ιαπωνία. Η ισοτιμία του δολαρίου που είχε διαμορφωθεί νωρίτερα γύρω στα 82,75 γεν, διαμορφώθηκε στα 83,30 γεν λίγα λεπτά μετά το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ.

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ


Πως το είχαν πει κάποτε; Α ναι, βόμβες καιρού.
Αυτές τις ωραίες συσκευές που μπορείς και δημιουργείς φυσικά φαινόμενα. -bye-
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Αποφασιστική καμπή για τη λιβυκή επανάσταση


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

ΒΕΓΓΑΖΗ. Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της αιματηρής εξέγερσης στη Λιβύη, η «Επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου» οδεύει προς μια αποφασιστική καμπή. Στις 15 ημέρες που καλύπτουμε τις δραματικές πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην εξεγερμένη, ανατολική Λιβύη, διαπιστώσαμε πως ένα αρχικά περιορισμένο κίνημα δημοκρατικών δικαιωμάτων εξελίχθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα σε πραγματική λαϊκοδημοκρατική επανάσταση, η οποία κλιμακώθηκε σε νικηφόρα, στη μισή χώρα, ένοπλη εξέγερση και, τελικά, σε έναν εμφύλιο πόλεμο χωρίς ορατή ημερομηνία λήξης.

Η λιβυκή επανάσταση αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα από αρκετούς αριστερούς πολίτες, αναλυτές και ηγέτες. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για επανάσταση, αλλά για εσωτερικό πραξικόπημα μερίδας του λιβυκού διευθυντικού στρώματος, με στόχο την προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης, την επαναποικιοποίηση της χώρας και τη διανομή της πολύτιμης πετρελαϊκής λείας της μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Η έκκληση της πολιτικής ηγεσίας της εξέγερσης, υπό τον παραιτηθέντα υπουργό Δικαιοσύνης του Καντάφι Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ, για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (μια πράξη που αποτελεί, ουσιαστκά, κήρυξη πολέμου) στο καθεστώς Καντάφι και οι σχετικές ζυμώσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Αραβικής Ένωσης και ΟΗΕ ενίσχυσαν αυτές τις εύλογες ανησυχίες.

Μια ρεαλιστική εκτίμηση των ταχύτατων και άκρως αντιφατικών εξελίξεων στη Λιβύη οφείλει να ξεκινήσει από την εσωτερική δυναμική της εξέγερσης. Αυτό που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είναι ότι η εξέγερση έχει συντριπτική λαϊκή υποστήριξη στο ανατολικό τμήμα της χώρας (και φαίνεται να έχει ισχυρή, αν και όχι εξίσου συντριπτική, βάση και στο δυτικό, όπου ο Καντάφι διατηρεί τον έλεγχο, αν και η εξέγερση κέρδισε και εκεί μεγάλες πόλεις, ένθεν κακείθεν της πρωτεύουσας Τρίπολης). Η Βεγγάζη ζει κάθε βράδυ ατμόσφαιρα λαϊκού πανηγυριού και κάθε Παρασκευή διαδηλώσεις της τάξης των 100.000 ανθρώπων (σε έναν πληθυσμό μικρότερο του εκατομμυρίου).

Εθελοντές πολιτοφύλακες, κυρίως νέοι, κατατάσσονται καθημερινά στον επαναστατικό στρατό και σπεύδουν κατά εκατοντάδες στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ενώ από το Τομπρούκ, προς τα σύνορα με την Αίγυπτο, μέχρι την Αζντάμπια, στα δυτικά, στο δρόμο προς τη γενέτειρα του Καντάφι, Σύρτη, οι απελευθερωμένες πόλεις διοικούνται από επαναστατικά συμβούλια, τα οποία έχουν δημιουργήσει λαϊκές επιτροπές για κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής (υγεία, παιδεία, καθαριότητα, οικονομία, ασφάλεια κλπ). Ο πληθυσμός είναι ένοπλος, ύστερα από τις αιματηρές εξεγέρσεις, με εκατοντάδες νεκρούς, που ανέτρεψαν το παλιό καθεστώς σ’ αυτό το τμήμα της χώρας.

Ρόλο πυροκροτητή στη λιβυκή εξέγερση έπαιξαν αφ’ενός μεν το κίνημα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων του καθεστώτος Καντάφι, αφ’ετέρου δε το κίνημα της μορφωμένης νεολαίας, που επηρρεάστηκε από τις ανατροπές των Μπεν Αλί και Μουμπάρακ, δυτικά και ανατολικά της Λιβύης και ξεκίνησε ένα αντάρτικο στον κυβερνοχώρο. Στην πολιτική ηγεσία της εξέγερσης τον τόνο δίνει η μικρή και μεσαία αστική τάξη και η διανόηση, κυρίως νομικοί, μηχανικοί και πανεπιστημιακοί.

Ιδεολογικά, ο ορίζοντας της εξέγερσης είναι βασικά αστικοδημοκρατικός, με έντονη επιρροή του παραδοσιακού, αραβικού εθνικισμού (η σημαία και ο εθνικός ύμνος που έχουν υιοθετήσει οι εξεγερμένοι δεν είναι η «σημαία της μοναρχίας», όπως εσφαλμένα έχει γραφτεί, αλλά η σημαία της αντιιταλικής, αντιαποικιοκρατικής εξέγερσης της δεκαετίας του 1920, ενώ η συμβολική μορφή που εμπνέει τους εξεγερμένους είναι ο θρυλικός ήρωας της ανεξαρτησίας, Ομάρ Μαχτούρ). Μεταξύ των ανθρώπων- κλειδιά της εξέγερσης είναι ο στρατηγός Αμπντελφατάχ Γιούνις, από τους πρωτεργάτες της επανάστασης του 1969 που ανέτρεψε τη μοναρχία, έδιωξε τις αμερικανικές και βρετανικές βάσεις, εθνικοποίησε το πετρέλαιο και έφερε τον Καντάφι στην εξουσία.

Μέχρι προ δέκα ημερών, η ηγεσία της εξέγερσης απέρριπτε το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης, μάλιστα γέμισε το κέντρο της Βεγγάζης με γιγάντια πανώ και αφίσσες που έγραφαν: «Όχι την ξένη επέμβαση, ο λιβυκός λαός μπορεί να τα καταφέρει μόνος του»! Επιπλέον, συνέλαβε και απέλασε οκτώ Βρετανούς πράκτορες των ειδικών δυνάμεων SAS, που είχαν μπει στην ανατολική Λιβύη χωρίς την έγκρισή της. Προφανώς, οι ηγέτες της εξέγερσης δεν πίστευαν ότι θα επικρατούσαν μόνοι τους σε έναν ανοιχτό πόλεμο με το συντριπτικά υπέρτερο, από πλευράς εξοπλισμού, καθεστώς Καντάφι.

Προσδοκούσαν όμως ότι η προέλασή τους προς τα δυτικά μέχρι το περασμένο Σάββατο, όταν κατέλαβαν το Μπιν Τζαουάντ, τελευταίο κανταφικό οχυρό πριν από τη γενέτειρα του Καντάφι Σύρτη, θα πυροδοτούσε αποστασίες μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ανταρσίες φυλών στο δυτικό τμήμα της χώρας και ένοπλη εξέγερση στη Σύρτη, κάτι που θα είχε ως βέβαιη συνέπεια την πτώση και της Τρίπολης.

Το σενάριο αυτό λίγο έλειψε να υλοποιηθεί (στη Σύρτη σημειώθηκε όντως εξέγερσης της φυλής των Φαρζάνι και τμήματος στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης), αλλά οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις κατάφεραν να καταστείλουν την εσωτερική εξέγερση, να σταματήσουν τους αντάρτες στο Ρας Λανούφ και να ανακαταλάβουν τη Ζαουίγια, στο δυτικό μέτωπο. Δεν φαίνονται ωστόσο ικανές να επιχειρήσουν στα σοβαρά ανακατάληψη της Βεγγάζης και των άλλων μεγάλων πόλεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να τείνει να διαμορφωθεί μια εύθραυστη στρατιωτική και πολιτική ισορροπία μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικές δυσκολίες της εξέγερσης οδήγησαν την ηγεσία της να αναζητήσει εντονότερη διεθνή υποστήριξη. Ήδη, έξω από το αρχηγείο των επαναστατών, στη Βεγγάζη, κυματίζει μια τεράστια γαλλικη σημαία, καθώς η Γαλλία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που επίσημα αναγνώρισε το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο της Βεγγάζης και ετοιμάζεται να στείλει εδώ πρεσβευτή και φρεγάτα.

Βέβαια- όπως γνωρίζουμε και από τις αντίστοιχες εμπειρίες της ελληνικής επανάστασης του 1821- η στήριξη στις μεγάλες δυνάμεις θα έχει βαρύ τίμημα. Από την πλευρά του ο Καντάφι φαίνεται να εύχεται μια τέτοια εξέλιξη για να συσπειρώσει σημαντική μερίδα του πληθυσμού κάτω από τη σημαία τους εθνικής ανεξαρτησίας και του αντιαποικιοκρατικού αγώνα. Είναι πολύ αμφίβολο, όμως, αν το καταφέρει δεδομένου ότι έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση ύστερα από τη συνθηκολόγησή του με τη Δύση, την περασμένη δεκαετία.

Πρώτα παρέδωσε στους Άγγλους τους πράκτορές του που είχαν ανατινάξει την πτήση της Pan Am στο Λόκερμπι, ύστερα προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Μπους στον «πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας», μετά έδωσε γην και… πετρέλαιο στον Μπλερ και τον Μπερλουσκόνι. Άλλωστε, με βρετανικά, γαλλικά και αμερικανικά όπλα (πλην των παλιών σοβιετικών) πολεμάει αυτές τις μέρες την επανάσταση. Πρόσφατα, είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ των Μπεν Άλι και Μουμάρακ, προειδοποιώντας ότι αν αυτά τα καθεστώτα πέσουν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα αντιμετωπίσουν κράτη- βάσεις της Αλ Κάιντα στη Μεσόγειο.

Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Το βέβαιο είναι ότι η καλύτερη ελπίδα της λιβυκής επανάστασης θα ήταν μια νέα, μαζική εξέγερση στη Σύρτη ή και στην Τρίπολη (κάτι διόλου εύκολο, δεδομένου ότι οι δύο πόλεις βρίσκτονται ουσιαστικά υπό στρατιωτικό νόμο), η οποία θα «τέλειωνε» το καθεστώς χωρίς να προλάβουν οι Δυτικοί να οργανώσουν επέμβαση της μιας ή της άλλης μορφής.

Ενδεχόμενη νίκη της λιβυκής επανάστασης με τις δικές της δυνάμεις θα είχε τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο, μεγαλύτερο κι από εκείνον της αιγυπτιακής εξέγερσης, σε όλο τον αραβικό κόσμο και ιδίως στις πετρελαϊκές, φιλοαμερικανικές μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, που έχει αρχίσει τελευταία να δίνει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης.
http://aristerovima.gr/details.php?id=1993
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Πορτογαλία : Διαδηλώσεις οργής για νέα μέτρα λιτότητας

Πηγή: alfavita

Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που έγιναν ...

Πορτογαλία : Διαδηλώσεις οργής για νέα μέτρα λιτότητας
το Σάββατο στη Λισαβόνα και σε δέκα άλλες πόλεις για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Λιμπερτάντε και την πλατεία Ρόσιο ζητώντας αλλαγή της πολιτικής για να αντιστραφεί η ανοδική τάση της ανεργίας, να σταματήσει η ημιαπασχόληση των νέων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής.

"Η ανακοίνωση νέων μέτρων λιτότητας χθες είναι απλώς ντροπή. Η διαδήλωση αυτή είναι η αρχή ενός κύματος κινητοποιήσεων", είπη η Τζοάνα Μανουέλ, συμβασιούχος καθηγήτρια πανεπιστημίου που θα χάσει τη δουλειά της στο τέλος του έτους.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από περικοπές στις δαπάνες και αλλαγές στη φορολογία που έχουν ως στόχο να περιορίσουν το έλλειμα του προϋπολογισμού στο 4,6% και να πείσουν τις αγορές ότι η Πορτογαλία μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της χωρίς να προσφύγει σε μηχανισμούς στήριξης.

"Η κρίση είναι το πρόσχημά τους", έγραφε ένα πανό ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά: "Χοντροί πολιτικοί, σκελετωμένος λαός".

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω του Ίντερνετ από μια ομάδα νέων που αυτοαποκαλούνται "Γενιά της Αβεβαιότητας". Στο μπλογκ τους αναφέρουν ότι δεν έχουν δεσμούς με κανένα πολιτικό κόμμα. "Διαδηλώνουμε έτσι ώστε αυτοί που ευθύνονται για την αβέβαιη κατάστασή μας -- πολιτικοί, εργοδότες ή και εμείς οι ίδιοι -- να δράσουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε γρήγορα αυτήν την πραγματικότητα που έχει καταστεί ανυπόφορη", γράφουν στο μανιφέστο τους.
 

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Πως το είχαν πει κάποτε; Α ναι, βόμβες καιρού.
Αυτές τις ωραίες συσκευές που μπορείς και δημιουργείς φυσικά φαινόμενα. -bye-

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ?
 

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
13,855
Είμαι παντού
ποιες ειναι οι επιλογες των Γαλλων?
Στρος Καν,Σαρκοζυ και Λεπεν,μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.
Οπως λεμε,Γιωργακη ή Κωστακη,Αντωνακη ή Ντορουλα?
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

ποιες ειναι οι επιλογες των Γαλλων?
Στρος Καν,Σαρκοζυ και Λεπεν,μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.
Οπως λεμε,Γιωργακη ή Κωστακη,Αντωνακη ή Ντορουλα?

Ξέχασες τον αντίστοιχο της Λεπέν......που φοριέται και πολύ τώρα τελευταία, με κάτι Παπαχελάδες κλπ κλπ, σινάφια....
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Διαδηλώσεις στην Ιταλία ενάντια στις περικοπές στον τομέα της Παιδείας

[ΑΠΕ]
ΠΗΓΗ: alfavita

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί, κατέβηκαν το Σάββατο (13/3) στους δρόμους της Ρώμης, της Μπολόνια, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας ζητώντας να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα της χώρας και διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε δωρεάν δημόσια, ποιοτική παιδεία.

Το μήνυμα προς τους διαδηλωτές ήταν να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές ετικέτες και έτσι στη Ρώμη στην κεφαλή της πορείας τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη ιταλική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, μήκους 200 μέτρων.

Οι οργανωτές είπαν ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε όλη τη χώρα αλλά σύμφωνα με την αστυνομία στην πρωτεύουσα ο αριθμός των διαδηλωτών συνολικά έφτανε μόνο τις 43.000, εκ των οποίων οι 25.000 στη Ρώμη.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από 94 μη κυβερνητικές οργανώσεις και στηρίχτηκε από το συνδικάτο Cgil και δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν κυρίως την περικοπή του προϋπολογισμού για την παιδεία και τον πολιτισμό.

Ο εισαγγελέας Αντόνιο Ινγκρόια επέκρινε από το βήμα του ομιλητή το σχέδιο μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης που παρουσίασε την Πέμπτη η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Οι πολίτες δεν θα είναι πλέον ίσοι απέναντι στο νόμο, η κυβέρνηση προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της ποινικής δικαιοσύνης» είπε.

tanea.gr, 13/3/2011
 

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
13,855
Είμαι παντού
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Ξέχασες τον αντίστοιχο της Λεπέν......που φοριέται και πολύ τώρα τελευταία, με κάτι Παπαχελάδες κλπ κλπ, σινάφια....


οποιον και να βαλεις το ιδιο ειναι,αλλες οψεις του ιδιου νομισματος.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
enet.gr, 11:54 Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γαλλία: Στο 28% αυξήθηκε η δύναμη της άκρας δεξιάς

Η προσχώρηση των Γάλλων στις ιδέες του Εθνικού Μετώπου (FN) αυξήθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους, με συνέπεια το 28% του συνόλου να δηλώνει σύμφωνο με τις απόψεις της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη.

Εφεξής, μόνο το 61% των Γάλλων δηλώνει πως διαφωνεί με τις ιδέες του FN, ενώ δέκα χρόνια πριν οι διαφωνούντες ανέρχονταν στο 80%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS Sofres που δημοσιεύτηκε το πρωί από το ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+.

Με το 28% των Γάλλων να δηλώνει πως αποδέχεται τις ιδέες του FN, επιστρέψαμε στο επίπεδο του Μαίου 2002 όταν ο Jean-Marie Le Pen είχε προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η Marine Le Pen, η οποία διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του FN, είναι στα μάτια του 46% των ερωτηθέντων περισσότερο η εκπρόσωπος μιας εθνικιστικής και ξενόφοβης άκρας δεξιάς, ενώ στα μάτια του 38% θεωρείται εκπρόσωπος περισσότερο μιας πατριωτικής δεξιάς προσδεδεμένης στις παραδοσιακές αξίες. Το υπόλοιπο 16% δεν εκφράζει άποψη.

Σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Marine Le Pen αναμένεται να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί το 2012. Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έγινε στις 9 και 10 Μαρτίου σε ένα αντιπροσωπευτικό εθνικό δείγμα 1000 ατόμων άνω των 18 ετών.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=259657

net.gr, 11:42 Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Στην Αίγυπτο η Χίλαρι Κλίντον

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πετάει σήμερα για την Αίγυπτο πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη υπουργικού επιπέδου στη χώρα μετά την αποπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία η Κλίντον θα προσπαθήσει να πιέσει τη μεταβατική ηγεσία της Αιγύπτου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για δημοκρατική μεταρρύθμιση, εν μέσω ανησυχιών που εκφράζονται στις ΗΠΑ ότι οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που σαρώνουν τη Μέση Ανατολή μπορεί να μην οδηγήσουν στις πολιτικές αλλαγές και τις ελευθερίες που θέλουν οι εξεγερμένοι. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δώσει στη διασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να πραγματοποιήσει δείπνο εργασίας και κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο με τον πρόσφατα διορισμένο υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ναμπίλ αλ-Αράμπι, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με ακτιβιστές με σκοπό να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να παλεύουν για να εισακουστούν τα αιτήματά τους, αλλά και είναι υπομονετικοί καθώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της θα είναι η Τυνησία.
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Μαζικές διαδηλώσεις νέων σε 11 πόλεις της Πορτογαλίας

Το περασμένο Σάββατο έγινε μια μεγάλη διαμαρτυρία της νεολαίας σε 11 πόλεις της Πορτογαλίας η οποία ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγούδι και μια σελίδα του Facebook.

Το θέμα της κινητοποίησης ήταν τα αδιέξοδα της νεολαίας, η κατάσταση στη χώρα, η επισφάλεια

Το βίντεο είναι από την Εσκέρδα (ηλεκτρονική εφημερίδα του Μπλόκου της Αριστεράς) http://www.youtube.com/watch?v=xATZlLzbQu0&feature=player_embedded


και από την κρατική τηλεόραση http://www.youtube.com/watch?v=4_RRrvcPLhs

Από το μανιφέστο της διαδήλωσης:

Εμείς, οι άνεργοι, οι νέοι των 500 ευρώ, και άλλοι πενιχρά αμειβόμενοι, σκλάβοι υπεργολάβων, με συμβόλαια προσωρινής απασχόλησης, ψευτο-αυτοαπασχολούμενοι , μαθητευόμενοι, φοιτητές, εργαζόμενοι φοιτητές, μητέρες, πατέρες και παιδιά της Πορτογαλίας. Διαδηλώνουμε για:
--το δικαίωμα να έχουμε δουλειά! Το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
--τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τον τερματισμό της επισφαλούς εργασίας.
--για την αναγνώριση των προσόντων, των ικανοτήτων και της εμπειρίας μας με αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας.

Γιατί δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε , σύροντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση!

http://aristerovima.gr/details.php?id=2012
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Μεγάλη διαδήλωση στο Ουισκόνσιν κατά του αντεργατικού νόμου
mgaa.org

Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Καπιτώλιο στο Μάντισον, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν, εναντίον του νέου νόμου που θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δεκαετιών για τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ καθώς πλήττει τις μισθολογικές συμβάσεις και μειώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μάλλον ξεπερνά το μέγεθος των κινητοποιήσεων στο Μάντισον στην διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες με τρακτέρ επί των οποίων ήταν αναρτημένα συνθήματα όπως «Προϋπολογισμός Ουόκερ = πόλεμος στους εργαζόμενους και στην μεσαία τάξη» και «ενωθείτε, στηρίξτε τις εργατικές οικογένειες», με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτοί με επευφημίες από το πλήθος.

Ο νόμος που είναι έργο του νέου κυβερνήτη Σκοτ Ουόκερ εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των Ρεπουμπλικάνων με στόχο να υποβαθμιστεί η ισχύς των συνδικάτων και να μειωθούν οι πολιτειακές δαπάνες σε όλη τη χώρα. Βασικός του άξονας είναι η αφαίρεση από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα το δικαίωμα να διαπραγματεύονται συλλογικά συμβάσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν παρόμοιες ρυθμίσεις σε 36 ακόμη πολιτείες για να εξασθενίσουν τα συνδικάτα — μια από τις δυνάμεις που παραδοσιακά υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν κατά κύριο λόγο τους Δημοκρατικούς. Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, όμως το επίκεντρο της σύγκρουσης παραμένει στο Ουισκόνσιν, όπου Δημοκρατικοί πολιτικοί απομακρύνθηκαν από την πολιτεία στις 17/2 για να εμποδίσουν τους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν το νομοσχέδιο. Τελικά οι Ρεπουμπλικάνοι κατόρθωσαν να περάσουν τον νόμο παρακάμπτοντας το μποϊκοτάζ αυτή την εβδομάδα.

Εντούτοις, η σύγκρουση κλιμακώνεται καθώς ο Ουόκερ παρουσίασε έναν πολιτειακό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες την ίδια ώρα που μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων. Το βασικό επιχείρημα του Ουόκερ είναι ότι ο νόμος θα «σώσει θέσεις εργασίας» αποτρέποντας μαζικές απολύσεις, θα αποφύγει άμεσες περικοπές δημοσίων υπηρεσιών και θα αποτρέψει την αύξηση της φορολογίας για την μεσαία τάξη.

Αμετάπειστοι, ωστόσο, οι διαδηλωτές και οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν την μάχη αμφισβητώντας το νόμο στα δικαστήρια ενώ αναμένεται να επιδιώξουν την αποπομπή του κυβερνήτη Ουόκερ και Ρεπουμπλικάνων που έχουν εκλεγεί στο πολιτειακό Κογκρέσο. Η σύγκρουση θεωρείται η πιο σοβαρή μετά από εκείνη που είχε ξεσπάσει όταν ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε απολύσει απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Y.Γ Ρε τον ΣΥΡΙΖΑ παντού έχει ανθρώπους.....(Πάγκαλος mode)
 
Status
Not open for further replies.