Ενας ενας παιδια!!
Δυστυχως φιλε τα εχεις λιγο μπερδεμενα και απο πανω ζητας αντικροουμενα πραγματα.
Εξηγουμε.
tactical σημαινει ενα πραγμα...Dead Mans Switch...διακοπτης που κανει μονο μια δουλεια. ανοιγει-κλεινει και οταν τον αφηνεις σβηνει....
απο αυτη την αποψη ο streamlight ειναι, ο maxilite οχι. Το ιδιο και οι 5,11 δεν ειναι τακτικαλ, και ας τους βαπτισαν ετσι και ας τοις πουλα τακτικαλ εταιρια.χαχαχα....
μετα ζητας επωνυμη εταιρια που η maxilite δεν ειναι
βασικα αυτο που θες να πεις με το επωνυμη εταιρια, ειναι εγγυηση εφορου ζωης. Αν ειναι ετσι τοτε αγορασε μονο Surefire & streamlight. Οποιονδηποτε αλλον θα πρεπει να τον στειλεις εξω για εγγυηση
αλλα με τους Surefire & streamlight χανεις την ευκολια των επαναφορτιζομενων, εκτος και αν πας σε λιγο εξειδικευμενες λυσεις.
Δεν ξερω τι χρηση κανεις αλλα φορτιση μια φορα τον μηνα με τα σημερινα τερατα δεν υπαρχει....τραβαν πολυ ρευμα με τα λουμεν που δινουν.(ενταση φωτισμου)
Πρακτικα, θες κατι σαν fenix tk15 tk22. Φακο δηλαδη που ελεγχει τις λειτουργιες με ξεχωριστο διακοπτη. Με αυτους θα μπορεις να χρησιμοποιεις και μπαταριες επαναφορτιζομενες 18650 που εχουν μεγαλη αποθηκευμενη ενεργεια.
Ριξε και μια ματια στους Armytek Viking....
θα βοηθουσε να μας ελεγες για τι δουελεια τον θες, αλλα απο την στιγμη που μιλησες για maxilite=alpin=nuwai=πιθανον και 5,11, για αστυνομικο σε κοβω....
Ζηταω μια επωνυμη και γνωστη εταιρια στον χωρο γιατι διαβαζοντας τα διαφορα θεματα που εχετε σε αυτο το section του φορουμ δεν ειδα πουθενα να αναφερετε για τους maxlite,χωρια που φαινεται οτι ο φακος αυτος δεν ειναι και καμιας επωνυμης εταιριας. Πιο πολυ σε κινεζια μου φερνει. Σιγουρα εσεις που ασχολειστε με το αντικειμενο ξερετε καλυτερα,αλλα επειδη χρησιμοποιω αυτον τωρα,θελω να τον αλλαξω και να παω σε κατι καλυτερο/αξιοπιστο.
Φορτιση μια φορα τον μηνα στον φακο που εχω τωρα αναφερομουν, ο οποιος λεει οτι βγαζει 250 lumens. Καποιες φορες φορτιζα τις μπαταριες και πιο συχνα. Παντα σε περιστασιακη/αστυνομικη χρηση. Φυσικα αν τον συγκρινουμε με τα τερατα οπως λες οι μπαταριες θα κρατανε λιγοτερο,λογικο.
Λεγοντας εγγυηση εφ'ορου ζωης δεν ειναι και απαραιτητο. Θελω απλα εναν απο μια επωνυμη εταιρια του χωρου. Σιγουρα προσφερει μεγαλυτερη σιγουρια και αξιοπιστια.Οπως και να το κανουμε εχει διαφορα ο maxlite με εναν απο αυτους που προτεινετε εσεις. Για αυτο και ρωταω εδω,διαφορετικα θα επαιρνα απο κατι κινεζικα μαγαζια 3,4 φακους σε ξεφτιλα τιμες!Οι της NITECORE μου αρεσαν. Τους προτεινεις εσυ?
Εριξα και μια ματια στο blog σου εκει που αναφερεσαι στους tactical φακους. Αποδεκτο αυτο που λες για το dead mans switch,αλλα το θεμα ειναι οτι θα με βολευε να εχει και τα κλασικα κουμπια,δηλαδη το πατας μια φορα,αναβει ο φακος,το ξαναπατας,σβηνει ο φακος. Να το πω διαφορετικα,ενας πιο "all around" φακος,αλλα και με καποια χαρακτηριστικα ενος tactical θα ηταν τι ιδανικο. Σκεψου οτι στον maxlite εχει το κλασικο κουμπι που σου λεω. Το πατας μια φορα,αναβε ο φακος,το πατας δευτερη φορα,μπαινει σε sos mode,το πατας τριτη φορα σβηνει. Ε δεν ειναι βολικο αυτο το πραγμα.
Στις επαναφορτιζομενες δεν λεω οχι,ειναι απιστευτη ευκολια. Ασε που λογω και επαρχιας,χωρια του οτι ειναι δυσκολο να βρισκω "εξειδικευμενες" μπαταριες , τις δινουν και πανακριβα. CR123A μπαταριες,μιας χρησεως,εβρισκα μονο kodak,σε ενα μαγαζι που πουλουσε φωτογραφικες μηχανες,ασε που τις επαιρνα παντα με παραγγελια,γιατι απο μονος του αυτος δεν εφερνε.
alpin και nuwai που εγραψες,ιδεα δεν εχω τι ειναι. Δεν ειμαι ευχαριστημενος με το maxlite και για αυτο θελω να παω σε κατι καλυτερο. Για αυτο και κοιταξα και στους 5.11. Οι συγκεκριμενοι που εδωσα λινκ στο πρωτο ποστ μου αρεσαν και σαν σχεδιο,τωρα οσον αφορα το dead mans switch αναφερθηκα πιο πανω.
Ok. Aξιοπιστος φακος και παντος καιρου.
Αν σου αρεσει το στυλ της Νιtecore (προσωπικα μου αρεσει πολυ, και η Nitecore σαν εταιρεια γενικοτερα) τοτε να δεις περαν απο τον SRT7 και τον P25.
http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=74
Ο P25 εχει ενα εξαιρετικα απλο και λειτουργικο συστημα για να αλλαζεις modes, χωρις δακτυλιδι που εχει ο SRT7. To δακτυλιδι δεν βολευει σαν tactical και με ενοχλει σε ολους τους παρομοιους φακους που εχω.
Επισης ο P25 μπορει να φορτισει με USB που το θεωρω μεγαλο προσον και καθιστα τον φορτιστη μη απαραιτητο. Ειναι αρκετα φτηνοτερος και ερχεται με θηκη οπως αλλωστε και ο SRT7.
Η διαφορα στα λουμενς μεταξυ των δυο φακων (960vs860) ΔΕΝ γινεται αντιληπτη απο το ματι.
Εδω θα τον βρεις σε ανταγωνιστικη τιμη
http://www.fasttech.com/products/0/...ore-p25-ha-iii-cree-xm-l-u2-7-mode-860-lumen-
Το συγκεκριμενο αξιοπιστο site δεν εχει φερει ακομα τον SRT7, αλλα νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου. Υπαρχει και κουπονι, BLF, που σου δινει επιπλεον εκπτωση 5%.
Τα ειπες ολα εσυ. Μου δινεις απαντησεις πριν καν κανω τις ερωτησεις. Θα σε ρωταγα για καποιο αξιοπιστο site για παραγγελια και εσυ μου το εδωσες χωρις καν να σε ρωτησω! Thanks man.
Μερικες ερωτησεις,το απλο και λειτουργικο συστημα για να αλλαζεις τα modes που ειπες,πως δουλευει? Κοιταξα στο site της εταιριας αλλα δεν καταλαβα και πολλα. Το αλλο με το δαχτυλιδι το καταλαβα πριν που το κοιταζα στον SRT7. Strobe mode εχει αυτος ο φακος? Αν καταληξω σε αυτον και τον παραγγειλω,στο κουτι τι θα εχει? Να υποθεσω θα εχει και επαναφορτιζομενη μπαταρια,ή θα πρεπει να αγορασω ξεχωριστα εγω?
Α και κατι τελευταιο. 65 δολλαρια λεει στο site,βγαινει στα 50 χοντρικα. Sorry για την ερωτηση,αλλα γιατι ειναι τοσο φτηνος? Διαβαζα τα χαρακτηριστικα του και λεω θα ειναι πανακριβος. Και τελικα κανει 50 . Ενω αυτοι που εβαλα της 5.11 και υποδεεστεροι ειναι και πιο ακριβοι.