Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Αν θελεις να παρεις τον μικρουλη ΕΑ1, προτιμησε απο εδω που ειναι η φτηνοτερη τιμη της αγορας http://www.fasttech.com/search?nitecore

Για δουλεια, για το χωραφι και γενικοτερα, θα εβλεπα μονο Fenix λογω αποδεδειγμενης αξιοπιστιας και αντοχης. Εγω για τετοιες δουλειες για το χωριο εχω τον ΤΚ41 (8χΑΑ). Μεγαλο throw, ουσιαστικη φωτεινοτητα και μεγαλη διαρκεια.
Αν σου φαινεται καπως ακριβος, υπαρχει ο thrower Φενιξ ΤΚ50 (2χD). Αν δεν σε ενδιαφερει το μεγεθος, υπαρχει στις αγγελιες εδω ο διαχρονικος 4χD TK70 καπου στα Ε100. Φυσικα υπαρχει και ο LD41 (4χΑΑ) που εχει ιδανικο μεγεθος.
Καλυτερος, αλλα ακριβος, φανταζομαι οτι ειναι ο νεος ΤΚ75 (4χ18650) ο οποιος μπορει να επεκταθει με προσθετο σωμα για ατελειωτη διαρκεια. Δεν εχουμε δει ουσιαστικο review του φακου, αλλα αν ειναι σαν την υπολοιπη σειρα ΤΚ, θα ειναι ονειρο.

Αυτό είναι βαρύ πυροβολικό!

Δώστε μου ένα link για μπαταρίες και φορτιστή που πρέπει να κοιτάξω για ΑΑ, να κάνω αρχή με έναν ΑΑ μικρής κατηγορίας και αργότερα να πάρω κάτι μεγαλύτερο.

Θα έχουμε θέμα αν πάρω κάτι άλλο εκτός απο fenix για προσεκτική χρήση? Είναι κρίμα να δώσεις κάποια λεφτά και να μην σου δουλεύει

Mπαταριες ΑΑ/AAA NiMH παντα παιρνω απο nkon.nl. Eγγυημενα φρεσκο και καλο πραμα. Φορτιστη επισης. Πληρωνεις μεταφορικα αλλα σου ερχονται συντομα.
Εκτος αν θελεις να παρεις φορτιστη, για ολα, και για λιθιου, οποτε πας στο λινκ που σου εδωσα και παιρνεις ειτε για 4 ειτε για 2 μπαταριες. Sysmax/Nitecore i4/2.

Αμα προσεχεις το φακο, δυσκολα θα εχεις θεμα με "καλη" μαρκα, οποια και αν ειναι. "Λεμονια" παντα υπαρχουν βεβαια σε ολες τις μαρκες. Σε αλλες περισσοτερα σε αλλες ελαχιστα. Αυτο το βλεπεις στην παραλαβη. Αν εχει θεμα τον επιστρεφεις.
Ειναι και να σου κατσει η περιπτωση. Ο ΕΑ1 πχ που εχω, παρολο που εχει πεσει αρκετες φορες, ειναι μια χαρα.

Διαχρονικα ομως καποιες μαρκες ξεχωριζουν για την αξιοπιστια τους γενικοτερα. Εγω εχω ξεχωρισει την φενιξ και επισης την eagletac και Xeno, σιγουρα υπαρχουν και αλλες.

Αυτό είναι βαρύ πυροβολικό!

ι

Ναι ειναι!! Αλλα δεν παιζονται. Εχουν και αντοχη και αξιοπιστια και διαρκεια φωτισμου που ειναι σημαντικο. Τους εχεις για μια ζωη πιστευω, οπως ειχα 10+ χρονια τον Μαglite charger.
Εαν θα ηθελα να βασιστω σε μια και μονο μαρκα, για οποιαδηποτε δουλεια και χρηση, αυτη θα ηταν, σημερα, η Fenix. Δεν ειναι οι φωτεινοτεροι φακοι αλλα μου εμπνεουν εμπιστοσυνη.

Ο φακος φενιξ που εχει φαει το περισσοτερο 'ζορι' κυριως στη βαρκα το καλοκαιρι, ειναι ο LD40(LD41 πλεον). Επειτα ο LD10 (LD12 πλεον) στο ποδηλατο και ο TK41 για ολες τις χρησεις που χρειαζεται πολυ φως η/και throw.

Για δουλεια λοιπον, Φενιξ. Για χαρα ολοι οι υπολοιποι! Αυτη ειναι η προσωπικη μου εμπειρια με συλλογη 70 επωνυμων φακων και προχωραμε.. :))

Για τον μικρό 1ΑΑ ή 2*ΑΑ λέω γύρω στα 50 max. Θα έδινα και περισσότερα αλλά καλύτερα να πάρω περισσότερους παρά να έχω έναν και πολύ ακριβό, και με τις εταιρίες κάθε εξάμηνο να βγάζουν νέα μοντέλα...

klarus rs1a------ Άλλη μάρκα τώρα?? Τι να σου πώ δεν έχω ιδέα

Τί έχει ο tk35, επειδή παίρνει 18650?

Και ο Τ10 καλός είναι και ο ΕΑ1.

Για ΑΑ υπάρχουν πολλές επιλογές, ακόμη και τον sc52 ξέχασα, μπορεί να σε βολέψει γάντι.

Ο τκ35 καλός είναι, αλλά στα ίδια χρήματα βρίσκεις με μεγαλύτερο μέγεθος και να φέγγουν πιο μακριά. Εξαρτάται από σένα, θες να φέγγει κοντά και μικρό σχετικά μέγεθος ή να φέγγει πιο μακριά και μεγαλύτερο μέγεθος; Ανάλογα τι αποστάσεις φωτίζεις!

Για τυχόν ενδιαφερόμενους, δυο (μικροί / επώνυμοι / φθηνοί) φακοί προς πώληση στις διάφορες αγγελίες...

Παιδιά οι μέρες περνάνε και εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω!

Εκεί που ήμουν έτοιμος να στραφώ προς nitecore EA2, EA4 διάβασα για τα προβλήματα αυτής της σειράς οτι είναι ευαίσθητοι σε μικρά χτυπήματα και έκανα πίσω...

@ergotelis σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι και δυνατότεροι απο τους fenix, θα έχουν όμως κάποια αξιοπιστία? Το φώς που χρειάζομαι (το έχω πεί και παραπάνω) είναι ένας γύρω στα 800lm σαν τον tk35-EA4 και έναν μικρότερο γύρω στα 200lm

Είχα πάρει παλιότερα τον SKYLITE SL-3404 φακό κατάδυση και επάνω στον μήνα έμεινε χωρίς να προλάβω να τον ανάψω ούτε 10 φορές!

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Για τυχόν ενδιαφερόμενους, δυο (μικροί / επώνυμοι / φθηνοί) φακοί προς πώληση στις διάφορες αγγελίες...

+1 από εμένα...

Δική μας κατηγορία δεν μπορούμε να αποκτήσουμε και στις αγγελίες; :huh2:

Last edited:
Παιδιά οι μέρες περνάνε και εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω!

Εκεί που ήμουν έτοιμος να στραφώ προς nitecore EA2, EA4 διάβασα για τα προβλήματα αυτής της σειράς οτι είναι ευαίσθητοι σε μικρά χτυπήματα και έκανα πίσω...

@ergotelis σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι και δυνατότεροι απο τους fenix, θα έχουν όμως κάποια αξιοπιστία? Το φώς που χρειάζομαι (το έχω πεί και παραπάνω) είναι ένας γύρω στα 800lm σαν τον tk35-EA4 και έναν μικρότερο γύρω στα 200lm

Είχα πάρει παλιότερα τον SKYLITE SL-3404 φακό κατάδυση και επάνω στον μήνα έμεινε χωρίς να προλάβω να τον ανάψω ούτε 10 φορές!

Για μικρο φακό σου προτείνω Olight S10 Baton ή zebralight sc52. μικρο μέγεθος, καλη απόδοση, αξιοπιστία, καλά και σωστά modes, κλιπ. ειδικά η ζεβρα ειναι απο τα πολυ ωραία και βολικά φώτα για καθε μερα ( απο τα αγαπημένα μου ), αλλά γαι να πειστεις πρέπει να τους κρατήσεις στο χέρι.
απο κοντά ( στο χερι ) οι φακοι τις zebralight ειναι ομορφότερη απο τι στην φωτογραφία. :a0210:

Για μικρο φακό σου προτείνω Olight S10 Baton ή zebralight sc52. μικρο μέγεθος, καλη απόδοση, αξιοπιστία, καλά και σωστά modes, κλιπ. ειδικά η ζεβρα ειναι απο τα πολυ ωραία και βολικά φώτα για καθε μερα ( απο τα αγαπημένα μου ), αλλά γαι να πειστεις πρέπει να τους κρατήσεις στο χέρι.
απο κοντά ( στο χερι ) οι φακοι τις zebralight ειναι ομορφότερη απο τι στην φωτογραφία. :a0210:

Λέω να μην πάω σε CR123 ακόμα. Ο zebralight είναι πολύ δυνατός για ΑΑ, άν και λίγο ακριβός.

Ο SC52 ειναι o μικροτερος φακος 1χAA της πιατσας (με εξαιρεση τον εξεζητημενο DQG) και μακραν ο φωτεινοτερος με 280 lumens. Παιρνει και Λιθιου και βγαζει 580, εστω για 1 λεπτο.
Δεν εχει το γουστο και την πλακα των ΕΑ1/2, αλλα ειναι, γενικα μιλωντας, ο κορυφαιος 1χΑΑ αυτη τη στιγμη.

Ειναι ακριβος, αλλα για αυτα που δινει και για την ποιοτητα του, η υψηλη τιμη ειναι δικαιολογημενη. Μπορεις ομως να τον βρεις στα $54 με free shipping απο το illumination supply με κουπονι. Αν σε ενδιαφερει πες μου να ψαξω το κουπονι.

Ευχαριστώ, άν πάω για τον sc52 θα δώσω σήμα :ciao:

Για ΑΑ ξεκίνησα για edc αλλά βλέπω και κάποια 18650 ενδιαφέροντα μοντέλα.

Σε αυτούς που καταλήξει τώρα είναι οι παρακάτω που πρέπει να πάρω όμως κάποιον σύντομα γιατί δεν θέλω να καταλήξω όπως με τα κινητά, που κάθε μήνα βγάζουν και νέο μοντέλο και μπαίνουμε στο τρυπάκι των εταιριών.

1. nitecore ec2 - olight s20 - EagleTac D25LC2 Clicky

2. zebralight sc52

3. fenix ld12 - xeno E03 - thrunite neutron 1AA

Last edited:
Για τον zebra θα συμφωνούσα και εγώ.
Για τη 1η κατηγορία, έχοντας δει και τους 3, δε θα σου πρότεινα κανένα! Ο καθένας έχει κάτι που με χαλάει, μόνο ίσως ο S20 αξίζει λόγω χαμηλής τιμής. Ο nitecore με την αξιοπιστία και ο D25lc2 με το ότι δε παίρνει flattop μπαταρίες λιθίου. Θες γενικά μικρό 18650 φακό;
Αν ναι, θα σου πρότεινα να πάρεις 2 ζεβρα, τον sc600 mk2 που θα κυκλοφορήσει σύντομα και τον Sc52 φυσικά! χεχεχε

Απο αυτους που εχεις σορταρει, ο SC52 ειναι ο φωτεινοτερος, μικροτερος, ελαφρυτερος, νεοτερος πιο τσαχπινης και θα αργησει να αλλαξει μοντελο. Ειναι απο τους ιδανικους για EDC.
Δευτερος για ΕDC o εξ'ισου αξιοπιστος , πιο καλοφτιαγμενος και γερο σκαρι, Φενιξ LD12. Σταθερη αξια, μεγαλες διαρκειες, τεσταρισμενα αδιαβροχος. Η διαφορα στο μεγεθος με τον ζεβρα ειναι αξιοσημειωτη, ειναι μεγαλυτερος και απο καποιους 1χ18650!

Αφου ξεκινησες για AA, μεινε εκει, μια χαρα εισαι για EDC. Δε χανεις τιποτα ιδιαιτερο, εισαι και ασφαλεστερος.

Για τον zebra θα συμφωνούσα και εγώ.
Για τη 1η κατηγορία, έχοντας δει και τους 3, δε θα σου πρότεινα κανένα! Ο καθένας έχει κάτι που με χαλάει, μόνο ίσως ο S20 αξίζει λόγω χαμηλής τιμής. Ο nitecore με την αξιοπιστία και ο D25lc2 με το ότι δε παίρνει flattop μπαταρίες λιθίου. Θες γενικά μικρό 18650 φακό;
Αν ναι, θα σου πρότεινα να πάρεις 2 ζεβρα, τον sc600 mk2 που θα κυκλοφορήσει σύντομα και τον Sc52 φυσικά! χεχεχε

Αυτά είναι! Δεν βλέπω να παίρνω φακό, θα μου μείνουν οι μπαταρίες και ο φορτιστής :award:

Ένα ζέβρα βλέπω να τον παίρνω, αν συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι συμφουρίτες!

Αυτά είναι! Δεν βλέπω να παίρνω φακό, θα μου μείνουν οι μπαταρίες και ο φορτιστής :award:

Ένα ζέβρα βλέπω να τον παίρνω, αν συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι συμφουρίτες!

Εγώ έχω αγοράσει εδώ και 2 χρόνια (μπορεί και παραπάνω) ένα H51 Ηeadlamp. Θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Η ποιότητά του εξαιρετική και πολύ λειτουργικός· είτε ως φακός κεφαλής, είτε για χρήση με το χέρι πολύ καλός. Μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Φυσικά και έχεις πολλές επιλογές φακών, ειδικά έτσι όπως έχει γίνει η αγορά πια. Μέσα στις πολύ καλές (για να μην πω εξαιρετικές) επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι και αυτή ενός Zebralight.

Γνωμη μου ειναι να περιμενεις να βγει ο sc600...μετα δεν θα ξανασχοληθεις με αλλον φακο αυτου του μεγεθους.

Ο sc600 σε σχέση με τον sc52 εκτός των άλλων έχει μια διαφορά στο μέγεθος αλλά αυτό δεν με ενοχλεί γιατί δεν θα τον κουβαλάω συνέχεια στην τσέπη.

2 φακούς πάντως είχα στο μυαλό μου να πάρω, έναν edc μεγέθους ld12, sc600 και έναν μεγαλύτερο όπως pd32ue, tk35(άν δεν βγεί κάποιο νεώτερο μοντέλο πρέπει να τον πάρω, μου αρέσει πάρα πολύ)

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Τελικά θα πάρω έναν zebra σίγουρα, θα περιμένω λίγο και θα αποφασίσω.

βλεπω οτι ψαχνεσαι και εσυ ,οπως και εγω ..δες αυτο το thread :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101658-EDC-18650-Eπιλογή-Φακού

εγω θελω να παω σε 18650 γιατι νομιζω οτι ο καλλιστος συνδυασμος δυναμης και runtime μονο με αυτη την μπαταρια επιτυγχανεται...

βεβαια ,ολα σχετικα ειναι,ηδη χρησιμοποιω προσωρινα εναν s10 για edc και δεν νομιζω οτι θα χρειαζομουν κατι παραπανω,απλα το μικροβιο δεν με αφηνει ησυχο...

(εχω ηδη εναν tk41 ,σαν κλασσικος μεγαλουτσικος φακος να υπαρχει στο σπιτι νομιζω ειναι ο ιδανικος ...παρεπιμπτοντως τωρα θυμηθηκα το καλοκαιρι που επαιζα με τον tk41,παιρναει ενας γειτονας με το αμαξι,και μου λεει...βρε εσυ εισαι,και εγω ερχομουν προσεκτικα γιατι ειδα το φως και νομιζα οτι ερχοταν αυτοκινητο:grinning-smiley-043 )
επισης περιμενω εναν ec2 για το...μαξιλαρι μου οποτε καποια στιγμη θα γραψω εντυπωσεις και απο αυτον...

ο ec2 εαν δεν ειχε τα θεματα αξιοπιστιας και εαν εβγαζε καμμια 500-600 lumens θα ηταν η επιλογη μου...ισως εαν βγει η version 2 να τον παρω,εαν μεχρι τοτε δεν με εχει φτιαξει ο νεος sc600...
σαν μεγεθος ο ec2 ειναι αυτο που θελω σαν edc ,και επισης προτιμω ο ...βασικος μου edc να εχει throw ,εκει φοβαμαι οτι ο sc600 θα με προβληματισει,αλλα αναμενω οταν βγει να δω τελικα...:flipout:

εχω και εναν φορτιστη nitecore ι4 οποτε οπου και να παω δεν θα εχω προβλημα φορτισης (εαν υπαρχει ρευμα :Banane0: )

βλεπω οτι ψαχνεσαι και εσυ ,οπως και εγω ..δες αυτο το thread :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101658-EDC-18650-Eπιλογή-Φακού

εγω θελω να παω σε 18650 γιατι νομιζω οτι ο καλλιστος συνδυασμος δυναμης και runtime μονο με αυτη την μπαταρια επιτυγχανεται...

βεβαια ,ολα σχετικα ειναι,ηδη χρησιμοποιω προσωρινα εναν s10 για edc και δεν νομιζω οτι θα χρειαζομουν κατι παραπανω,απλα το μικροβιο δεν με αφηνει ησυχο...

(εχω ηδη εναν tk41 ,σαν κλασσικος μεγαλουτσικος φακος να υπαρχει στο σπιτι νομιζω ειναι ο ιδανικος ...παρεπιμπτοντως τωρα θυμηθηκα το καλοκαιρι που επαιζα με τον tk41,παιρναει ενας γειτονας με το αμαξι,και μου λεει...βρε εσυ εισαι,και εγω ερχομουν προσεκτικα γιατι ειδα το φως και νομιζα οτι ερχοταν αυτοκινητο:grinning-smiley-043 )
επισης περιμενω εναν ec2 για το...μαξιλαρι μου οποτε καποια στιγμη θα γραψω εντυπωσεις και απο αυτον...

ο ec2 εαν δεν ειχε τα θεματα αξιοπιστιας και εαν εβγαζε καμμια 500-600 lumens θα ηταν η επιλογη μου...ισως εαν βγει η version 2 να τον παρω,εαν μεχρι τοτε δεν με εχει φτιαξει ο νεος sc600...
σαν μεγεθος ο ec2 ειναι αυτο που θελω σαν edc ,και επισης προτιμω ο ...βασικος μου edc να εχει throw ,εκει φοβαμαι οτι ο sc600 θα με προβληματισει,αλλα αναμενω οταν βγει να δω τελικα...:flipout:

εχω και εναν φορτιστη nitecore ι4 οποτε οπου και να παω δεν θα εχω προβλημα φορτισης (εαν υπαρχει ρευμα :Banane0: )

Είχα κάτι δουλίτσες και έμεινα off λίγο.

Το είχα διαβάσει το thread και το ξαναδιάβασα! Τελικά πήρες κάτι?

Εγώ περιμένω αλλά δεν ξέρω τι περιμένω:hmmmm2: Ίσως να βγεί ο νέος sc600 αλλά και πάλι έναν ΑΑ θα τον ήθελα.

Ο sc52 είναι λίγο ακριβούτσικος, ειδικά αν σκεφτείς οτι με 25-30 παραπάνω παίρνεις τον sc600 και με λιγότερα έναν 18650 και οι δύο με πολύ περισσότερο φώς.