Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Καλώς σας βρήκα παιδιά, η αλήθεια είναι οτι μετά απο τόσο διάβασμα δεν ξέρω ακόμη που να καταλήξω, για αυτό όμως έκανα εγγραφή εδώ για να με κατατοπίσουν οι ειδικοί!

Τον fenix τον έχω σαν επιλογή γιατί απο ότι διάβασα είναι αξιόπιστη εταιρία και σε συγκριτικό που είδα έχει καλό φως. Tον tn 10 ήθελα να πώ, αυτός νομίζω έχει button, τον είδα και αυτό σε συγκριτικό και ήταν πολύ δυνατός.

Απο λεφτά δίνω μέχρι 100 για έναν τον οποίο θα τον έχω κυρίως στο αυτοκίνητο και για άλλες περιπτώσεις αν χρειαστεί. Έχω σκοπό να πάρω και 1-2,3,4...(κόλλησα και εγώ) κινέζικους μικρούς για καθημερινή χρήση.

Απο αυτονομία και απόδοση δεν είναι καλύτερες οι 18650? Δέν έχω σοβαρό θέμα με τις μπαταρίες απλά θέλω να είναι επαναφορτιζόμενες και να έχουν καλή απόδοση.

Για το αυτοκίνητο καλύτερα να έπαιρνες έναν φακό με ΑΑ μπαταρίες που αν μείνεις αγοράζεις από παντού για να κάνεις την δουλειά σου.

Μετά πάρε άλλον έναν με μια ή δυο 18650 για το σπίτι και για καθημερινή χρήση (αν είναι με μια 18650) και άλλον έναν για το μπρελόκ σου.

Οι κινέζικοι φθηνοί είναι τις πλάκας.

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Φίλε nexus δες και αυτόν http://www.intl-outdoor.com/xintd-c8-v3-xml-u2-xml-u3-flashlight-p-308.html νομιζω πολύ ολοκληρωμένος και σε πολύ καλή τιμή. Μια απορία που έχω εναν φακό UF-2100 με nanjg 105c και μπαταρίες trustfire protected σκεφτόμουν αν κάνει για χρήση στο αμάξι. Δλδ να τον έχεις πχ στο ντουλαπάκι για ώρα ανάγκης. Φαίνεται φανταστικός για την χρήση αυτή μικρός και δυνατός απλά με φοβίζουν αυτές οι μπαταρίες μην γίνει κανα "μπαμ" Αυτά τα λίγα. Καλές γιορτές σε όλους!!

αυτη η εκδοση του C8 ειναι πολυτελειας...στο ιδιο σαιτ εχει και ιδια πaρομοια εκδοχη απο την Crelant και για τις δυο βρωμα ο τοπος απο ανταλλακτικα κια εχεις και τα περιθωρια μετατροπης οταν το λεντ απαρχαιωθει

για τις μπαατριες δεν θα φοβομουνα....Δεν αναβουν ετσι ευκολα....χρειαζεται να βαλεις και εσυ το χερακι σου (κατα την φορτιση και υπερ-εκφορτιση)

Εαν δεν κανω λαθος παιδια οι CR123 δεν ειναι πιο επιρρεπεις απο τις 18650 για μπαμ?
Καπου εχω διαβασει οτι εαν η μια απο τις 2 που ειναι μεσα στον φακο ειναι πιο χαμηλα φορτισμενη απο την αλλη τοτε εκει μπορει να δημιουργησει επικυνδινη κατασταση.

Καλώς σας βρήκα παιδιά, η αλήθεια είναι οτι μετά απο τόσο διάβασμα δεν ξέρω ακόμη που να καταλήξω, για αυτό όμως έκανα εγγραφή εδώ για να με κατατοπίσουν οι ειδικοί!

Τον fenix τον έχω σαν επιλογή γιατί απο ότι διάβασα είναι αξιόπιστη εταιρία και σε συγκριτικό που είδα έχει καλό φως. Tον tn 10 ήθελα να πώ, αυτός νομίζω έχει button, τον είδα και αυτό σε συγκριτικό και ήταν πολύ δυνατός.

Απο λεφτά δίνω μέχρι 100 για έναν τον οποίο θα τον έχω κυρίως στο αυτοκίνητο και για άλλες περιπτώσεις αν χρειαστεί. Έχω σκοπό να πάρω και 1-2,3,4...(κόλλησα και εγώ) κινέζικους μικρούς για καθημερινή χρήση.

Απο αυτονομία και απόδοση δεν είναι καλύτερες οι 18650? Δέν έχω σοβαρό θέμα με τις μπαταρίες απλά θέλω να είναι επαναφορτιζόμενες και να έχουν καλή απόδοση.

Ειναι καλη επιλογη ο Fenix ΤΚ35 (και) για το αυτοκινητο αν θελεις μη συμβατικες μπαταριες.
Προσωπικα εχω επιλεξει τον παρομοιο σε σχεδιο Fenix LD40/-LD41πλεον (4xAA) λογω σιγουριας και ευκολιας ευρεσης ΑΑ μπαταριων και μεγαλης διαρκειας λειτουργιας του συγκεκριμενου φακου.
Αν πηγαινα σε κατι μικροτερο για το αυτοκινητο θα επελεγα τον 2χΑΑ Fenix LD20/LD22 που εχει τεραστιους χρονους διαρκειας σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Συν την αξιοπιστια βεβαια της Φενιξ.

Απο εμπειρια ομως να σου πω οτι ειναι χρησιμοτερο να εχεις εναν φακο κεφαλης στο αυτοκινητο, σχεδον στις περισσοτερες περιπτωσεις, παρα εναν φακο που θα σου δεσμευει το ενα χερι.
Πως θα αλλαξεις λαστιχο η θα κοιταξεις προβλημα στη μηχανη με νορμαλ φακο? Σιγουρα οχι με την ιδια ευκολια οσο με εναν φακο κεφαλης.

Για ΑΑ μικρο φακο, να επιλεξεις φακο με button. Προσωπικη επιλογη ειναι ο Nitecore EA1/Fenix LD12, με αυτη τη σειρα, και για το γεγονος οτι διαρκουν περιπου ενα διωρο στην ψηλη σκαλα και οι δυο.
Μια χαρα ειναι κα ο ΤΝ10 αν επιλεξεις 1χ18650 φακο. Οπως και ο Fenix TK22.

"Κινεζικους", με εισαγωγικα, μικρους για καθημερινη χρηση μην παρεις γιατι θα απογοητευτεις. Παρε λιγοτερους κινεζικους, αλλα καλους, οπως ολες οι μαρκες που προαναφεραμε.

Αναφορικα με τις μπαταριες γενικοτερα, θα πω οτι ειμαι σαφως υπερ των συμβατικων μπαταριων. Ειδικα για ανθρωπους που ΔΕΝ θελουν να ειναι τοσο "προσεκτικοι" με τους φακους. Οπως εγω πχ.
Παρ'οτι η πιθανοτητα να παει κατι στραβα σε protected μπαταριες λιθιου ειναι ελαχιστη και κυριως απο λαθος του χρηστη, η αντιστοιχη πιθανοτητα να παει κατι στραβα με συμβατικες μπαταριες ειναι, απλα, ακομα μικροτερη...:)

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Φίλε nexus δες και αυτόν http://www.intl-outdoor.com/xintd-c8-v3-xml-u2-xml-u3-flashlight-p-308.html νομιζω πολύ ολοκληρωμένος και σε πολύ καλή τιμή. Μια απορία που έχω εναν φακό UF-2100 με nanjg 105c και μπαταρίες trustfire protected σκεφτόμουν αν κάνει για χρήση στο αμάξι. Δλδ να τον έχεις πχ στο ντουλαπάκι για ώρα ανάγκης. Φαίνεται φανταστικός για την χρήση αυτή μικρός και δυνατός απλά με φοβίζουν αυτές οι μπαταρίες μην γίνει κανα "μπαμ" Αυτά τα λίγα. Καλές γιορτές σε όλους!!

Ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος, είχα δει την συγκεκριμένη κατηγορία c8. Πάντως απο κινέζικους γίνεται ένας χαμός απο μοντέλα.

Ειναι καλη επιλογη ο Fenix ΤΚ35 (και) για το αυτοκινητο αν θελεις μη συμβατικες μπαταριες.
Προσωπικα εχω επιλεξει τον παρομοιο σε σχεδιο Fenix LD40/-LD41πλεον (4xAA) λογω σιγουριας και ευκολιας ευρεσης ΑΑ μπαταριων και μεγαλης διαρκειας λειτουργιας του συγκεκριμενου φακου.
Αν πηγαινα σε κατι μικροτερο για το αυτοκινητο θα επελεγα τον 2χΑΑ Fenix LD20/LD22 που εχει τεραστιους χρονους διαρκειας σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Συν την αξιοπιστια βεβαια της Φενιξ.

Απο εμπειρια ομως να σου πω οτι ειναι χρησιμοτερο να εχεις εναν φακο κεφαλης στο αυτοκινητο, σχεδον στις περισσοτερες περιπτωσεις, παρα εναν φακο που θα σου δεσμευει το ενα χερι.
Πως θα αλλαξεις λαστιχο η θα κοιταξεις προβλημα στη μηχανη με νορμαλ φακο? Σιγουρα οχι με την ιδια ευκολια οσο με εναν φακο κεφαλης.

Για ΑΑ μικρο φακο, να επιλεξεις φακο με button. Προσωπικη επιλογη ειναι ο Nitecore EA1/Fenix LD12, με αυτη τη σειρα, και για το γεγονος οτι διαρκουν περιπου ενα διωρο στην ψηλη σκαλα και οι δυο.
Μια χαρα ειναι κα ο ΤΝ10 αν επιλεξεις 1χ18650 φακο. Οπως και ο Fenix TK22.

"Κινεζικους", με εισαγωγικα, μικρους για καθημερινη χρηση μην παρεις γιατι θα απογοητευτεις. Παρε λιγοτερους κινεζικους, αλλα καλους, οπως ολες οι μαρκες που προαναφεραμε.

Αναφορικα με τις μπαταριες γενικοτερα, θα πω οτι ειμαι σαφως υπερ των συμβατικων μπαταριων. Ειδικα για ανθρωπους που ΔΕΝ θελουν να ειναι τοσο "προσεκτικοι" με τους φακους. Οπως εγω πχ.
Παρ'οτι η πιθανοτητα να παει κατι στραβα σε protected μπαταριες λιθιου ειναι ελαχιστη και κυριως απο λαθος του χρηστη, η αντιστοιχη πιθανοτητα να παει κατι στραβα με συμβατικες μπαταριες ειναι, απλα, ακομα μικροτερη...:)

Μέσα στο αυτοκίνητο έχω έναν κεφαλής κινέζικο που τον είχα πάρει για το ψάρεμα, για πλάκα τον πήρα στην αρχή και με κάτι μπαταρίες κινέζικες...όμως εδώ και 2 χρόνια τον έχω και δουλεύει με τις ίδιες μπαταρίες!

Επειδή διάβασα τον "συνοπτικό οδηγό μπαταριών" είχα καταλήξει στις 18650 λόγω πολύ καλής απόδοσης που είναι must για τους φακούς νέας τεχνολογίας, βέβαια φακό και μπαταρίες επιλέγει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όταν αναφέρεσαι σε ΑΑ εννοείς επαναφορτιζόμενες ή μή?

Απο κινέζικους ποιές εταιρίες θεωρούνται καλές για να κοιτάξω?

Οταν αναφερομαι σε συμβατικες μπαταριες εννοω κυριως ΑΑ και ΑΑΑ επαναφορτιζομενες NiMH και ειδικοτερα σε Σανυο Eneloop που ειναι το μετρο συγκρισης για ολες τις αλλες.
Κινεζικες και κορυφαιες εταιρειες ειναι οι Fenix, Nitecore/Jetbeam, Thrunite, Xenon, Sunwayman κλπ. Αξιζουν τα λεφτα τους και καποια μοντελα των πιο οικονομικων Crelant, Tank007, Romisen, Trustfire, skilhunt.
Κατα καιρους βγαινουν και αξιολογα μοντελα κινεζικων εταιρειων "***fire". (fandyfire, uniquefire, mynameisfire..).
Παμπολλες οι επιλογες και μονο μεσα απο σχολια κατοχων και παρακολουθηση ειδικων forum για φακους μπορεις να σχηματισεις αποψη για την πραγματικη τους αξια. Βεβαια το προσωπικο γουστο παιζει το ρολο του.

Για τις μπαταριες θα ελεγα οτι οι 18650 και γενικοτερα οι επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου, ειναι αλλη χημεια, αλλο voltage. Δεν ειναι πανακεια ουτε ακριβως το must των φακων τελευταιας τεχνολογιας. Εχουν να διαβουν δρομο ακομα.
Η χωρητικοτητα τους και η ισχυ τους, που εκμεταλευονται στο επακρο τα συγχρονα led, ισως να δημιουργει ομως αυτην την εντυπωση. Ο φωτεινοτερος φακος δεν σημαινει παντα οτι ειναι και ο πιο επαρκης/χρησιμος/λειτουργικος.

Προσωπικα σαν κριτηριο, τις περισσοτερες φορες, βαζω πρωτα την εικονα του φακου, την εντυπωση που μου κανει δηλαδη, δευτερευοντως τις καινοτομιες που πιθανως να τον κανουν πιο χρησιμο η/και λειτουργικο και τριτευοντως το τι μπαταριες φοραει.
Το οτι εχω προτιμηση στις συμβατικες μπαταριες ειναι κυριως πρακτικο θεμα και οχι τοσο θεμα ασφαλειας.

Τον φακο που θα επιλεξεις, θα ελεγα να τον επιλεξεις γιατι σου αρεσει εσενα και γιατι μπορει να κανει την δουλεια που τον θελεις και οχι για τις μπαταριες του.
Για παραδειγμα μου αρεσε και αγορασα τον 4χΑΑ Νitecore EA4 των 800+ λουμενς επειδη ειναι πραγματικα ελαχιστος σε μεγεθος και οχι επειδη φοραει ΑΑ :))

Οταν αναφερομαι σε συμβατικες μπαταριες εννοω κυριως ΑΑ και ΑΑΑ επαναφορτιζομενες NiMH και ειδικοτερα σε Σανυο Eneloop που ειναι το μετρο συγκρισης για ολες τις αλλες.
Κινεζικες και κορυφαιες εταιρειες ειναι οι Fenix, Nitecore/Jetbeam, Thrunite, Xenon, Sunwayman κλπ. Αξιζουν τα λεφτα τους και καποια μοντελα των πιο οικονομικων Crelant, Tank007, Romisen, Trustfire, skilhunt.
Κατα καιρους βγαινουν και αξιολογα μοντελα κινεζικων εταιρειων "***fire". (fandyfire, uniquefire, mynameisfire..).
Παμπολλες οι επιλογες και μονο μεσα απο σχολια κατοχων και παρακολουθηση ειδικων forum για φακους μπορεις να σχηματισεις αποψη για την πραγματικη τους αξια. Βεβαια το προσωπικο γουστο παιζει το ρολο του.

Για τις μπαταριες θα ελεγα οτι οι 18650 και γενικοτερα οι επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου, ειναι αλλη χημεια, αλλο voltage. Δεν ειναι πανακεια ουτε ακριβως το must των φακων τελευταιας τεχνολογιας. Εχουν να διαβουν δρομο ακομα.
Η χωρητικοτητα τους και η ισχυ τους, που εκμεταλευονται στο επακρο τα συγχρονα led, ισως να δημιουργει ομως αυτην την εντυπωση. Ο φωτεινοτερος φακος δεν σημαινει παντα οτι ειναι και ο πιο επαρκης/χρησιμος/λειτουργικος.

Προσωπικα σαν κριτηριο, τις περισσοτερες φορες, βαζω πρωτα την εικονα του φακου, την εντυπωση που μου κανει δηλαδη, δευτερευοντως τις καινοτομιες που πιθανως να τον κανουν πιο χρησιμο η/και λειτουργικο και τριτευοντως το τι μπαταριες φοραει.
Το οτι εχω προτιμηση στις συμβατικες μπαταριες ειναι κυριως πρακτικο θεμα και οχι τοσο θεμα ασφαλειας.

Τον φακο που θα επιλεξεις, θα ελεγα να τον επιλεξεις γιατι σου αρεσει εσενα και γιατι μπορει να κανει την δουλεια που τον θελεις και οχι για τις μπαταριες του.
Για παραδειγμα μου αρεσε και αγορασα τον 4χΑΑ Νitecore EA4 των 800+ λουμενς επειδη ειναι πραγματικα ελαχιστος σε μεγεθος και οχι επειδη φοραει ΑΑ :))

Οκ, σας ευχαριστω:ernaehrung004: , νομίζω οτι βλέπω φώς σιγά σιγά. Θα ρίξω μια ματιά σε e-shop για φακούς ΑΑ - ΑΑΑ και μπαταρίες eneloop σίγουρα και θα επανέλθω.

Τώρα για τους φακούς που χρησιμοποιούν 18650 καταλαβαίνω οτι είναι για πιο ειδικές περιπτώσεις και όχι για κάθε μέρα, βλέπω να παίρνω όμως έναν και απο αυτή την κατηγορία να δοκιμάσω.

Χρόνια πολλά παιδιά και καλή χρονιά!

Αυτές τις μέρες ενημερώθηκα λίγο περισσότερο και έχω κάποιες απορίες.

1. Κάποιοι απο αυτούς τους καλούς και ακριβούς φακούς έχουν εγγύηση? Άν είναι αγορασμένος απο έξω και χαλάσει τι γίνεται?

2. Κοίταξα στο batteries.gr και οι τιμές των fenix είναι γύρω στα 15 πιο πάνω σε σχέση με έξω, είναι καλύτερα να γίνει αγορά απο εδώ αν υπάρχει εγγύηση?

3. Μπορείτε να δώσετε link με μπαταρίες-φορτιστές για ΑΑ και 18650? Τουλάχιστον για μπαταρίες δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, είναι λίγες που ξεχωρίζουν.

Βρήκα αυτές

http://www.amazon.com/gp/product/B00595GNIY/ref=ox_sc_act_title_6?ie=UTF8&smid=A3SU8L2FT7Z2SI

http://www.amazon.com/gp/product/B009LU9150/ref=ox_sc_act_title_7?ie=UTF8&smid=ATVPDKIKX0DER

*Όταν ψάχνουμε για αγορά μπαταριών και φορτιστών να συνδυάσουμε με φακό κοιτάζουμε μόνο αν είναι ΑΑ, CR123, 18650 ή κοιτάζουμε και κάτι άλλο?

4. Απο φακούς κοιτάζω nitecore EA1, EA2 , ΕΑ4 . Πολύ δυνατός και όμορφος ο τελευταίος

Απο Fenix LD41 U2 , TK35 U2.

Ξεχώρισα ακόμη Zebralight SC600 και κάποιους thrunite με ΑΑ, 2*ΑΑ και 1*18650.

Last edited:
Καλη Χρονια και σε σένα

Δες στο νήμα Μπαταριες και Φορτιστες (απο το τέλος προς την αρχή) για πολλές φρέσκες προτάσεις!!!
Καλοι οι φακοί που κοιτάς
Εννοείται οτι οι σοβαρές εταιρίες (πχ Fenix) δινουν εγγύηση
Αν τα 15 ευρώ διαφορά είναι και 15% της αξίας, ίσως αξίζει να ψωνίσεις και από Ελλάδα...!

Για μπαταρίες / φορτιστές (και κάποια μοντέλα φακών) καλή (ευρωπαίκή) πρόταση ο www.nkon.nl (Ολλανδία)

Θέλω 2 για αρχή, έναν μικρό όπως nitecore EA1, EA2 και έναν μεγαλύτερο σαν fenix tk35, EA4. Άν και με τους φακούς που κυκλοφορούσαν παλιότερα μικροί μου φαίνονται και οι μεγαλύτεροι.

Τον μικρό τον θέλω για γύρω στο σπίτι-χωράφι με μπαταρίες ΑΑ και τον άλλο για κάποιες φορές που θα χρειαστώ περισσότερο φώς με μπαταρίες ΑΑ ή 18650 που θα τον έχω και κάποιες φορές στο αυτοκίνητο.

Πιστεύω τα μοντέλα που έχω παραθέσει εδώ και παραπάνω είναι καλά απλά ο καθένας είναι για ξεχωριστή χρήση.

οταν λες για "γύρω στο σπίτι-χωράφι" εννοεις για να βλεπεις μην σκονταψεις ή για να βεπεις τι γινεται τριγυρω?

εγω θα ελεγα να αντιστρεψεις τους φακους (ΑΑ για το αυτοκινητο) και για κανενα λογω μην βαλεις σε αυτο ακριβο φακο γιατι θα παει χαμενος/αχρησιμοποιητος και δεν θα τον χαρεις κιολας.

Η αληθεια ειναι οτι τον φακο στο αυτοκινητο δεν τον χαιρεσαι. Βεβαια ο LD41 που σκεφτεται ο φιλος μας δεν ειναι και καποιος φακος που θα τον χαρει οπως πχ. οποιοσδηποτε φακος nitecore EAx/ΕCx, που ειναι απολαυση να τους χρησιμοποιεις.
Εγω εχω τον LD40 στο αυτοκινητο διοτι ειναι, κατ'εμε, ο αξιοπιστος φακος που μπορω να εμπιστευτω περισσοτερο απο αλλους για μια δυσκολη στιγμη και με τεραστιες διαρκειες. Ο LD41 ισως ειναι ακομα καλυτερος λογω του μεταλλικου σωματος.

Για μικρο που θα ειχα παντα απανω μου οi ΕΑ1/ΕC1/EC2 αντε και ο μεγαλυτερος σε μηκος ΕΑ2 ειναι ιδανικοι. Βεβαια βλεπω οτι ειναι λιγο ευαισθητοι στις πτωσεις, αλλα τα εχουν ολα επανω τους και ειναι σκετη απολαυση, ολη η σειρα.
Ουτως η αλλως, οπως εχω δηλωσει, ο ΕΑ1 και ΕΑ2 ειναι οι αγαπημενοι μου 1xAA/2χΑΑ φακοι και ηδη ειναι καθοδον οi ΕA4/EC1/EC2.. Eρωτας βλεπεις.. :))

επιβεβαιωνω για τον fenix ld41 οτι για multi AA ειναι πολυ καλος! τον εχω ταλαιπωρησει λιγο αλλα δε μασαει!

για 1xAA μετα τη βλαβη του ΕΑ1 εχω αρχισει να κοιταω zebralight sc52. δες τον και εσυ αυτον.
αν και δεν τους συμπαθουσα ποτε τους zebra αυτος εχει εντυπωσιακα χαρακτηριστικα και μικρο μεγεθος.
καποιος ειχε αναφερει παλιοτερα και ενα groupbuy, τι λετε;

οταν λες για "γύρω στο σπίτι-χωράφι" εννοεις για να βλεπεις μην σκονταψεις ή για να βεπεις τι γινεται τριγυρω?

εγω θα ελεγα να αντιστρεψεις τους φακους (ΑΑ για το αυτοκινητο) και για κανενα λογω μην βαλεις σε αυτο ακριβο φακο γιατι θα παει χαμενος/αχρησιμοποιητος και δεν θα τον χαρεις κιολας.

Έχουμε χωράφι με κότες κ 2 σκυλιά και όλο και κάτι επισκέπτες έχουμε. Μένω εκτός πόλης.

Προχτές για παράδειγμα είχε αφήσει ο πατέρας μου 2-3 κότες έξω απο το κοτέτσι και ήρθε αλεπού! Ακούγοντας τες να φωνάζουν βγαίνω με το φακουδάκι απο το κινέζικο που φέγγει στα 3 μέτρα...και δεν είδα τίποτα. Ξαναμπαίνω σπίτι και τις ξανακούω, βγαίνοντας πάλι ίσα που είδα την κυρία να πηδάει τον φράχτη.

Για το αμάξι ναί καλύτερα ΑΑ, απλά όταν είπα και για το αμάξι εννοούσα όταν πηγαίνω κάπου μακριά. Σταθερό μέσα στο αυτοκίνητο έχω έναν κεφαλής.

Θα ξεκινήσω με έναν φακό ΑΑ ή 2*ΑΑ μαζί με φορτιστή και μπαταρίες και αργότερα θα πάρω κάποιον δυνατότερο και μεγαλύτερο.

Τον SC52 τον κοίταξα τώρα, ωραίος και μικροσκοπικός.

Κλίνω προς τον ΕΑ2 για την ώρα μόνο και μόνο για ΑΑ και ότι έχει αρκετά δυνατότερο φώς απο τον EA1, Fenix στην μικρή κατηγορία δέν έχω εντοπίσει κάποιον να μου αρέσει.

Οι εταιρίες που κοιτάζω είναι fenix, nitecore, thrunite και zebralight. Όλες έχουν αξιόλογους φακούς, άν κάποια έχει θέμα με αξιοπιστία πείτε μου να την βγάλω απο την λίστα.

***Sorry αν σας έχω ζαλίσει, αλλά είπα να ψαχτώ λίγο καλύτερα και να μην πάρω οτι νά ναι

Last edited:
Δε μας είπες βέβαια και πόσα χρήματα διαθέτεις!

Μόλις έπιασα ένα klarus rs1a, ωραία σειρά, είναι ότι πρέπει ίσως και για σένα.Κοστίζει μεν, αλλά έχει στιβαρή κατασκευή και φορτίζει πολύ εύκολα. Αν θες κάτι πιο απλό σε ΑΑ, φυσικά σκέφτομαι αμέσως τα απλά fenix, ld12&ld12, καθώς και το απλό,φθηνό(πακέτο με ένα Τι) και δοκιμασμένο thrunite T10!

Για μεγάλο, επειδή είναι χωράφι, μήπως θες κάτι που να φέγγει μακριά καλύτερα και όχι λύσεις στυλ τκ35?

Δε μας είπες βέβαια και πόσα χρήματα διαθέτεις!

Μόλις έπιασα ένα klarus rs1a, ωραία σειρά, είναι ότι πρέπει ίσως και για σένα.Κοστίζει μεν, αλλά έχει στιβαρή κατασκευή και φορτίζει πολύ εύκολα. Αν θες κάτι πιο απλό σε ΑΑ, φυσικά σκέφτομαι αμέσως τα απλά fenix, ld12&ld12, καθώς και το απλό,φθηνό(πακέτο με ένα Τι) και δοκιμασμένο thrunite T10!

Για μεγάλο, επειδή είναι χωράφι, μήπως θες κάτι που να φέγγει μακριά καλύτερα και όχι λύσεις στυλ τκ35?

Για τον μικρό 1ΑΑ ή 2*ΑΑ λέω γύρω στα 50 max. Θα έδινα και περισσότερα αλλά καλύτερα να πάρω περισσότερους παρά να έχω έναν και πολύ ακριβό, και με τις εταιρίες κάθε εξάμηνο να βγάζουν νέα μοντέλα...

klarus rs1a------ Άλλη μάρκα τώρα?? Τι να σου πώ δεν έχω ιδέα

Τί έχει ο tk35, επειδή παίρνει 18650?

Και ο Τ10 καλός είναι και ο ΕΑ1.