Πρόταση τίμιας αγοράς

Tsagalx

Established Member
22 November 2010
276
ροδος
Πάνε τα bose για servis μην τα έχεις να κάθονται.
Μαζί με έναν μεταχειρισμένο av και αργότερα το ίδιο sub της σειράς των ηχείων.
Κάτι άλλο φθηνό και αξιοπρεπεστατο δεν μπορώ να σκεφτώ, θα σου πουν και τα παιδιά εδώ πολλές γνώμες που θα σε βοηθήσουν.
 
Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Να και ενα άλλο με άψογες κριτικές.Ξες τι φίλος;Δεν είναι το θέμα των χρημάτων. Είναι η αίσθηση του vfm δε ξέρω αν με πιανεις!Δηλαδή η ικανοποίηση του οτι έψαξες και βρήκες κάτι το οποίο αξίζει πραγματικά με λίγα ομως λεφτά!

Έχει όνομα αυτό. Το λένε τζόγο.

Καταλαβαίνω τι λες, μια φορά κάποιος βρήκε 10 ευρώ φτηνότερα έναν ενισχυτή και ξόδεψε 20 ευρώ βενζίνη για να πάει να τον πάρει από εκεί που τον βρήκε φτηνότερα.

Τι θέλω να πω. Η ανώνυμη κινεζιά όπως λες, πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί ότι έχει λάκκο από εκεί που δεν το περιμένεις. Στην πορεία φαίνεται που θα έχει γίνει η οικονομία. Φαινομενικά μπορεί να σου φαίνεται ίδιο με κάτι άλλο ακριβότερο αλλά έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι η χρήση του είναι προβληματική, να κάνει διακοπές, να μη δουλεύει σωστά κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο σου πρότεινα την Creative και δεν αναφέρθηκα π.χ. στην Crystal Audio, γιατί φαινομενικά έχουν διάφορα μοντέλα που θα μπορούσες να πεις ότι ψωνίζουν από τον ίδιο OEM κατασκευαστή, αλλά στην πράξη απροβλημάτιστη λειτουργία δεν έχουν ισάξια.

Anyway, αν σου αρέσει ο τζόγος αυτός, τότε παίξε με την ίδια μπάνκα για όλους και πήγαινε στα 400 ευρώ και πιάσ' το από κει. Να είναι ο πήχης του παιχνιδιού σε ένα επίπεδο ποιότητας που καλύπτει τα βασικά και το αίσθημα της ικανοποίησης να είναι μεταξύ των παικτών της ίδιας κατηγορίας.
 
  • Like
Reactions: Paris2018 and click

Kos26k

New member
4 November 2022
40
Σωστά τα λες.Υπάρχουν 2 θέματα που δεν ανεβαζω τα bose πάνω. Το ένα είναι ότι θα με κραξουν οι γείτονες και το άλλο οτι είναι καμένο το μεσαίο απο το ένα ηχείο.Δεν είναι δύσκολο να αλλαχτεί,αλλά το θέμα είναι ότι δε μπόρεσα ακόμα να το βρω ως ανταλλακτικο.Ο ενισχυτής δε,είναι ότι πιο απλό κυκλοφορεί. 2καναλος sony 20ετιας.Μεγαλο πλεονέκτημα στην όλη κατάσταση είναι οτι έβαλα στο tv box slimboxtv rom με viper4a το οποίο απογειωνει τον ήχο.Αλλά εδώ είναι η απορία μου που είπα και πριν.Ενω έχει και αυτά,δε βρίσκω καμία διαφορά στον ήχο. Προφανώς επειδή δε τα υποστηρίζει ο ενισχυτής.
5f7eee180a050932fc9dd0a915475219.jpg
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Αυτά που έβαλες δεν αφορούν τον ήχο μέσω Bluetooth, ούτε την αναλογική έξοδο της όποια συσκευής. Το HDMI αφορούν αυτά και τι θα παραδώσει η πηγή στη συνδεμένη συσκευή στην άλλη άκρη, σε σχέση με τα format που υποστηρίζει εκείνη.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Αν θες να γίνουν σωστά όλα αυτά που γράφεις:

1. Πάρε ένα αξιοπρεπές dac των 100 ευρώ

2. Πάρε αυτό το sub:
https://www.skroutz.gr/s/26192719/Presonus-Eris-Sub8-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-8-50W-Μαύρο.html

3. Πάρε αυτά τα ηχεία:

https://www.skroutz.gr/s/16555526/Presonus-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Eris-E3-5-50W-Ζεύγος-Μαύρα.html

Συνδεσμολογία:
1)Συνδεσε την ψηφιακή έξοδο της τηλεόρασης στο DAC,

2)Απ το DΑC σύνδεσε την αναλογική L κ R έξοδο στις αντίστοιχες L R εισόδους του sub.

3) Σύνδεσε τις LR εξόδους του sub στις αντίστοιχες LR εισόδους των ηχείων.

4)Ρυθμισε το High pass filter στο sub στα 80 Hz.

Η απόσταση ακρόασης πρέπει να είναι στα 2 μετρα maximum.

Πιο φτηνά απ' αυτό δεν βγαίνει για να γίνουν αυτά που ζητας χωρίς να ακούς σκουπίδια.
 

Kos26k

New member
4 November 2022
40
Άρα αυτά τα format τα ξεχνάω όσο μεταδίδω τον ήχο απο το tv box μέσω bt ανταπτορα.Τωρα η απορία:Το tv box ειναι συνδεμένο στην τηλεόραση μέσω hdmi.Η ψηφιακή έξοδος της τηλεόρασης (καλωδιο με οπτική ίνα) 1)θα μπορέσει να μεταφέρει τον ήχο απο το tv box στο dac; (στα κανάλια σίγουρα μπορεί) 2)Αυτα τα format που εδειξα,θα μπορέσουν να υποστηριχτουν απο το dac;
 

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Αν η πηγή ηχου σου είναι το tv box, το καλύτερο θα ήταν να συνδέσεις το tv box με το DAC μέσω οπτικής. Αν δεν έχει οπτική το tv box τότε αναγκαστικά μέσω της tv.

Για dac που να υποστηρίζει τα φορμάτ που είπες ρίξε μια ματιά σε αυτό:

 
Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Θα περάσει ήχος, αλλά εξαρτάται απο το τι ήχο υποστηρίζει η τηλεόραση, τι downmix θα κάνει η tv και τέλος τι περιορισμούς έχει η οπτική σύνδεση στη μεταφορά format. Μέχρι Dolby Digital Plus πηγαίνουν οι οπτικές έξοδοι των tv. Συνήθως δεν υποστηρίζουν οι tv καθόλου DTS, ενώ εννοείται ότι HD και immersive formats δεν υποστηρίζονται από την οπτική.

Γενικά η καλύτερη περίπτωση όταν έχεις media player εξωτερικό, είναι να το συνδέσεις σε εξωτερική συσκευή που μπορεί να διαχειριστεί HDMI και από κει με HDMI στην TV μόνο για εικόνα, ενώ η αμέσως επόμενη επιλογή είναι με HDMI στην TV και από κει με HDMI σε συσκευή με HDMI ARC.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Αυτα τα format που εδειξα,θα μπορέσουν να υποστηριχτουν απο το dac;


Το συγκεκριμένο dac που σου έστειλα έχει Dolby digital 2ch decoder και ο κατασκευαστής του αναφερει

It offers high-performance sound conversion to analog stereo output, and guarantees Dolby Digital signal transmission without any loss of quality .

Supports Dolby Digital audio downmixing to 2-channel audio

Συνεπώς για το Dolby digital format η απάντηση είναι ναι.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Έδειξε όμως DTS και DD+ επίσης.
Επιπλέον με αυτή τη συνδεσμολογία το 96/24 που έχει το dac προφανώς σε pcm, θα πάει στράφι αφού στις tv, πάνω από 48KHz από οπτική απλά δεν... .

Από την άλλη πλευρά, εγώ θα γυρνούσα την οπτική έξοδο σε pcm και θα διάλεγα οποίο dac θέλω, βάζοντας σε προτεραιότητα την ποιότητα και μετά τις ευκολίες. Αυτά σε δικάναλο. Γιατί για υποστήριξη άλλων format δεν έχει νόημα να ψάχνεις για dac, αλλά για av component.
Ή κάτι έστω δικάναλο που να έχει HDMI διαχείριση.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,263
Athens
Δύο ηχεία θα έχεις, δεν χρειάζεσαι υποστήριξη Dolby/DTS.
Decode σε PCM από την TV είναι η "μόνη λύση".

<35Hz να κατεβαίνει sub σε αυτά τα λεφτά δίχως να παίζει.. σκουπίδια με THD > 25% στα χαμηλά δύσκολο.
Το Presonus Temblor T8 που αναφέρθηκε προηγουμένως, με βάση αυτά που έχω δει στο 10αρι που έχω δοκιμάσει, θα έλεγα πως θα παίζει οκ από τα 42-45Hz και πάνω.
Και αφού πάρεις κάποιο sub που να παίζει "καλά" θα πρέπει να τοποθετηθεί καταλλήλως για να πάρεις ότι καλύτερο μπορεί να σου δώσει.

(θέση sub και θέσης ακρόασης παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πως θα παίζει το sub σου στο φάσμα 20Hz-100Hz.
 

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Για το Dac:
Supports LPCM 2Ch sampling frequencies: 32kHz, 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz

Supports uncompressed Dolby Digital 5.1Ch up to 48kHz
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Τι να το κάνει το δικάναλο dac που υποστηρίζει DD, έστω και σε 5.1; Πάλι downmix θα κάνει για να βγάλει δύο κανάλια αναλογικά στην έξοδο.
Πιο καλή λύση είναι ένα δικάναλο dac αμιγώς pcm, καλύτερης ποιότητας και μετατροπή σε pcm&downmix καναλιών στην tv, πριν το στείλει στην οπτική της έξοδο.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: Αν η διαδρομή

1) downmix από Dolby digital 5.1 σε PCM και κατόπιν μετατροπή σε analog

είναι ποιοτικότερη από την διαδρομή

2) Downmix από Dolby digital 5.1 σε Dolby Digital 2ch και κατόπιν μετατροπή σε analog

ποιος ο λόγος ύπαρξης Dolby digital 2ch decoder σε DAC ?
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Τόσο στην tv όσο και στο DAC το Dolby digital θα μετατραπεί σε pcm πριν γίνει η ψηφιοαναλογικη μετατροπή. Η διαφορά είναι ότι με την μετατροπή σε pcm ποιος θα κάνει κατόπιν την καλύτερη ψηφιοαναλογικη μετατροπή του pcm.
Η μόνη απάντηση εδώ είναι ένα καλύτερο DAC.
 

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Μάλιστα. Άρα κ στο παραπάνω DAC κ στην Tv , η διαδρομή πριν την μετατροπή σε analog είναι Dolby digital 5.1 -> Dolby digital 2ch -> Pcm ?
 
Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
17,966
Αθήνα
Δεν μπορώ να απαντήσω με ποιο τρόπο γίνεται το downmix από τα πολλά κανάλια σε δύο. Μπορώ όμως να πω ότι για να γίνει ψηφιοαναλογικη μετατροπή, το τελευταίο στάδιο από τον ψηφιακό ήχο σε αναλογικό, γίνεται σε μορφή που καταλαβαίνει το τσιπακι, και αυτό είναι πάντα σε pcm. Δεν υπάρχει δηλαδή απ' ευθείας μετατροπή από Dolby σε αναλογικό.
Ισχύει για τα πάντα. Από standalone DAC, μέχρι ενισχυτές AV και ηχομπαρες.
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,263
Athens
Το downmix δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσο καλό είναι, γιατί εξαρτάται από την συσκευή (το hardware και κυριότερο, το software) που κάνει την αποκωδικοποίηση και downmix (η TV ή το DAC αν μπει τέτοιο με optical/co-axial digital input).
Σε πιο "προηγμένα" μηχανήματα, μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε ποιά κανάλια θα συμπεριλάβει και με τι "βάρος" στο downmix.
 
  • Like
Reactions: nigio

nigio

Established Member
22 December 2008
258
Σε περίπτωση πάντως που κάποιος θέλει κ dts , μιας και οι περισσότερες tvs δεν έχουν dts decoder(τουλ οι LG απ' όσο ξέρω) βλέπω ότι υπάρχουν dacakia που έχουν.


Ps: Δεν έχω εικόνα για την ποιότητα του DAC, το λέω πληροφοριακά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μπορεί να κάνει downmix και τα δύο.
 
Last edited: