ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ DVD

aggelooos2000

New member
29 July 2006
16
Γεια σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με μια καμερα Canon dc19 με dvd που αγόρασα πριν λίγες μέρες. Το προβλημα λοιπόν είναι ότι ενώ όταν αναπαράγω τα dvd που εχω δημιουργήσει απο την κάμερα, μου δίνεται η δυνατότητα να εμφανίζω και να κρύβω την ημερομηνία όποτε θελήσω σαν τους υποτιτλους σε μια ταινία, όταν ομως τα βλέπω στο dvd player δε μπορώ να δώ την ημερομηνία και δεν εχω καμία επιλογή για να την ενεργοποιήσω. Τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ίσως? Ελπίζω να με βοηθήσετε, ευχαριστώ.
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Το πρόβλημα είναι ότι το λογισμικό του dvd player σου δεν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία (ή την έχει κάπου θαμένη και δεν την έχεις βρεί). Σ'αυτή την περίπτωση ξανα- επεξεργάζεσαι το αρχείο του βίντεο με ειδικά προγράμματα αλλά η ημερομηνία-ώρα θα πρέπει να γίνει οργανικό μέρος της εικόνας... Κράτα backup... Δες εδώ..
http://thedvshow.com/faq-pro/index.php?action=article&cat_id=016&id=320&lang=
 
Last edited:

aggelooos2000

New member
29 July 2006
16
Το έχω δοκιμάσει σε αρκετά dvd players αλλά δε γίνεται τιποτα, ούτε στον υοπλογιστή με το power dvd έχω κάποια ανάλογη επιλογή. Το παραπάνω link δυστυχώς δεν έχει καποιο πρόγραμμα για dvd κάμερες αλλά μόνο για mini dv.
 
Last edited:

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Το παραπάνω link έχει διάφορα προγράμματα. Οταν λέει DV δεν εννοεί το μέσο (miniDV), αλλά Digital Video (ψηφιακό βίντεο). Η βασική ιδέα είναι απο το DVD δισκάκι που έχεις, να περάσεις το βίντεο στο PC σαν αρχείο. Η πληροφορία date/time εμπεριέχεται ούτως ή άλλως στο αρχείο που δημιουργείς. Tα παραπάνω προγράμματα - ανα περίπτωση - σε βοηθούν να ανασύρεις την πληροφορία αυτή και να την χρησιμοποήσεις με διάφορους τρόπους... κοίτα το DV Date που είναι plugin γιά το Adobe Premier...