RGB SCART ???

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,042
Ioannina
Τι πρέπει να προσέχω σε ένα DVD για να πάρω την καλύτερη ποιότητα εικόνας από RGB SCART σύνδεση; Σε πολλά φθηνά βλέπω να έχουν δυνατό video dac αλλά αναφέρουν ότι είναι μόνο για progressive mode δηλαδή για την RGB τι έχουν;
Ευχαρίστως να μου προτείνεται και ένα καλό DVD
'Εβαλα ένα στο μάτι με dac 216MHz/12-bit (Marantz DV 6001) είναι όμως μόνο για την component ή και για την RGB scart;
 
Last edited:
Τι θες να συνδέσεις στο DVD? Προφανως για να ενδιαφερεσαι για RGB θα εχεις CRT τηλεοραση.
Λοιπον.. το Pioneer 696 με συνδεση RGB ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ στην 32αρα (καλη) Philips CRT μου.
Η εικόνα που βλέπω στο setup μου σε ευκρίνεια, χρώματα, βάθος και κοντραστ δεν συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ απο οσα αλλα εχω δει. Γι'αυτο αλλωστε και μετα μεγαλης μου λυπης ψαχνω για προβολεα, μονο και μονο λογω διαστασεων εικονας.

Συμπέρασμα: H εικόνα που θα πάρεις με ενα αξιοπρεπες dvd οπως το Pioneer που προανεφερα με ΟΠΟΙΟ καλωδιο scart σε μια καλη τηλεοραση CRT νορμαλ διαστασεων και με καλη ρυθμιση, θα εινια ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. Οποτε μην ξοδευεις τα λεφτα σου για σουπερ καταστασεις (Marantz) που πιο πολλη διαφορα σε ευρω εχουν παρα σε εικονα. Εκτος βεβαια αν μιλαμε για ηχο οποτε ανοιγουμε μια αααααλλη κουβεντα..
 

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,042
Ioannina
Mε CRT όντως θα γίνει η σύνδεση ήδη με το DVD της Sony 930QS 108MHz/12-bit μου δίνει πολύ καλή εικόνα ισάξια με High definition υλικό σε LCD 32'' την προηγούμενη εβδομάδα έκανα μία βόλτα σε καταστήματα και τρόμαξα με την εικόνα της καινούργιας τεχνολογίας!!! Μέχρι και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς η εικόνα μου είναι καλύτερη! Λοιπόν ο λόγος είναι ότι κρατώ την crt μου και πρόσφατα αγόρασα και ένα άριστης ποιότητας scart το κορυφαίο της oehlbach και είδα ακόμα καλύτερη εικόνα. Οπότε ο λόγος για ένα καλύτερο DVD είναι εκτός του ότι το scart μου κόστισε όσο ένα απλό DVD κατευθύνομαι και σε αγορά προβολέα και ενός καλού ηχοσυστήματος, θα είναι και το τελευταίο μου DVD οπότε θα ήθελα να δω και την καλύτερη εικόνα από την CRT μου μέχρι τότε.
Εκτός από το Marantz DV 6001 η καλύτερη επιλογή μου είναι το Denon 2930 αλλά η τιμή του πολύ υψηλή εκτός και αν αξίζει η διαφορά του, το γνωρίζει κανείς;
Επίσης το Panasonic DVD-S99E αξίζει;
 
Last edited: