ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ OPTOMA-72

xtasos

New member
30 June 2006
33
Καλησπέρα κυρίες & κύριοι . . .
Χρειάζομαι (για άλλη μια φορά) την βοήθειά σας.
Μετά από 200 ώρες χρήσης του προβολέα και με ελάχιστες ρυθμίσεις σε αυτόν, πιστεύω (και έχω δει αλλού) ότι μπορώ να πάρω καλύτερα (χρωματικά κυρίως) αποτελέσματα στην προβολή ταινιών. Στην χρήση tv & pc δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα. Χωρίς την χρήση κάποιου "ειδικού" dvd για ρυθμίσεις αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να τον ρυθμίσω αρκετά καλά και πολλές φορές προκαλώ τα αντίθετα αποτελέσματα. Γιαυτό ζητώ την βοήθειά σας. Αν υπάρχουν κάποιες standard ρυθμίσεις; Παλαιότερα είχα βρει κάποιες στο forum (προτού αλλάξει ονομασία) αλλά τώρα δεν τις βρίσκω.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σας αναφέρω ότι : στο δωμάτιο με διαστάσεις 4 Χ 3, υπάρχει πλήρης συσκότιση, ο προβολέας είναι τοποθετημένος ανάποδα στο ταβάνι, οθόνη dalite 100'', πηγή DVDR-HDD Samswng 850, σύνδεση hdmi 10μ.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,911
Παλλήνη
Φιλε μου, οτι ρυθμισεις αλλου και να βαλεις, αποκλειεται να παρεις ακριβες αποτελεσμα, διοτι ειναι παρα πολλοι οι παραμετροι που επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα στο πανι, και ενας απο τους σημαντικοτερους ειναι ο χωρος (ανακλασεις κλπ).
Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να κανονισεις μια ρυθμιση επαγγελματια ο οποιος θα κανει το συστημα σου να παιζεις οσο το δυνατον καλυτερα γινεται.
 

xtasos

New member
30 June 2006
33
Να σαι καλά για την απάντηση, αλλά "δυστυχώς" στην πόλη μου ("Γιαννιτσά") δεν γνωρίζω κανένα επαγγελματία του είδους, και πάντα απαευθύνομαι στη Θεσσαλονίκη (όπως και το έχω κάνει) αλλά αναμένω ακόμα από την ημέρα που αγόρασα τον προβολέα. Πιστεύω ότι μετά από κάποιες βασικές ρυθμίσεις (που έχουν προταθεί κατά καιρούς) θα μπορέσω να φτάσω σε λεπτομέρειες και (αν μη τι άλλο) θα έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό των default ρυθμίσεων. Thanks
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,911
Παλλήνη
Σιγουρα υπαρχουν επαγγελματιες απο Αθηνα που κανουν εκτος εδρας. Θες να ρωτησω?
Παντως μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω με τις βασικες ρυθμισεις που ρωτας, αλλα δεν εχω κατι σχετικο..
 
22 June 2006
34,855
NEO HRAKLEIO
ΔΕΝ υπαρχουν βασικες ρυθμισεις, γιατι εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο το συνδιασμο player-καλωδια-τροπος συνδεσης-πανι-χωρος!
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι καποιες ρυθμισεις οσον αφορα το brightness-contrast-saturation-aspect ratio απο το dvd toy STAR WARS.
Ακομη καλυτερα με το dvd DVE (υπαρχει στο ιντερνετ) οπου θα μπορεσεις να δεις καλυτερα τι γινεται .
Ειδικα με τον προβολεα σου, τα πραγματα ειναι δυσκολα μιας και οι optoma ειναι "κομματακι" δυσκολοι.
 
Last edited: