Samsung B620 - Αναπαραγωγή βίντεο από USB

mamra

New member
20 January 2010
34
H δοκιμή έγινε σε μια LE40B620R3W με firmware 2008, αγοράστηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει γίνει κάποιο update.

Δεν είμαι κάτοχος της τηλεόρασης, οπότε δεν θα μπορέσω να απαντήσω σε πολλές απορίες που μπορεί να προκύψουν.



Προειδοποίηση: H είσοδος στο Service Menu γίνεται με δικό σας ρίσκο, η αλλαγή ορισμένων ρυθμίσεων μπορεί να δημιουργήσει δυσλειτουργίες στη τηλεόραση σας.


  1. Μπαίνουμε στο service menu: με κλειστή την τηλεόραση επιλέγουμε από το τηλεκοντρόλ την ακολουθία πλήκτρων INFO → MENU → MUTE → POWER. H τηλεόραση ανοίγει και βλέπουμε το Service Menu.
  2. Option → Model και αλλάζουμε το μοντέλο της τηλεόρασης σε LB650 (υπάρχει, το βρίσκουμε πηγαίνοντας προς τα πίσω νομίζω).
  3. Επιστρέφουμε στο αρχικό μενού πατώντας το RETURN.
  4. Επιλέγουμε Control → Sub Option → Με τα πλήκτρα ▼ / ▲ βρίσκουμε τα WISELINK WRITE και HIGH devi και τα ρυθμίζουμε από OFF σε ON.
  5. Ελέγχουμε το WISELINK MOVIE, πρέπει να είναι στο ON (άλλαξε με τη 2η ρύθμιση).
  6. RETURN στο αρχικό μενού και κλείνουμε την τηλεόραση.


Με τις παραπάνω ρυθμίσεις εμφανίζεται στο Media Play το Movie menu (πριν υπήρχε το Photo και Music). Με μια γρήγορη ματιά, η τηλεόραση έπαιξε απροβλημάτιστα 720p με srt αρχείο από USB (NTFS), ακριβώς όπως η Β650.

Υποθέτω ότι παίζει και τα υπόλοιπα φορμά. Πληροφορίες υποστηριζόμενων αρχείων της Β650 εδώ και αναπαραγωγής τους (ρύθμιση υποτίτλων κλπ) στο εγχειρίδιο της. Ένα πολύ χρήσιμο νήμα για απορίες είναι το Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια . Εκεί, με μια αναζήτηση και λίγη υπομονή θα βρείτε απάντηση σε όλες τις απορίες σας (μέγεθος υποτίτλων, DTS σε AC-3 κτλ) και θα μάθετε πολλά για τη νέα αυτή δυνατότητα της τηλεόρασης σας.

Αυτά από εμένα, καλές -USB- θεάσεις. -bye-
 

gate1908

New member
20 March 2010
15
μπορεί κάποιος να ποστάρει τις αρχικές ρυθμίσεις που έχει η Samsung LE40B620R3W στο service menu στο option στα πεδία type και model λόγω κάποιου λάθους που έγινε ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Last edited:

mamra

New member
20 January 2010
34
Με τη βοήθεια του τηλεφώνου...

@gate1908

Type: 40A1AS0C
Model: 40LB620
 

dexterakos

New member
27 March 2010
9
Καλησπέρα παιδιά και καλή Μεγάλη εβδομάδα!Τι έγινε, δοκίμασε κανείς άλλος αυτές τις ρυθμίσεις ,έτσι για να έχουμε και μια δεύτερη άποψη?(Περιμένουν άπειρα divx kai brrips με subs για προβολή!!) Αν κάτι δεν πάει καλά (φτου φτου) ,είναι εύκολη η επαναφορά στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις?Μη χάσουμε και την εγγύηση δλδ :)
Ευχαριστώ .
 

henaro

New member
30 March 2010
1
Χαιρετώ την παρέα του avclub το οποίο βρήκα ψάχνοντας για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αγόρασα τη 40" Samsung B620 με τη προσφορά του Saturn στα 500 ευρώ και με τη βοήθεια του φίλου mamra ενεργοποίησα το usb movie playback επιτυχώς.

Η συγκεκριμένη είχε φορτωμένο το 2009 firmware και αλλάζοντας το μοντέλο και τα WISELINK WRITE και HIGH devi εμφάνισε το εικονίδιο movie στο media play mode. Η επιλογή ρύθμισης στο WISELINK MOVIE ήταν απενεργοποιημένη αλλά ήταν από default στο on

Έχει παίξει χωρίς πρόβλημα όλα τα συνηθισμένα avi εκτός από ένα full hd trailer που δοκίμασα.

Στο mkv playback πραγματικά με έχει ενθουσιάσει. Παίζει άνετα χωρίς κολλήματα ο,τι του έχω ρίξει, με το βαρύτερο που έχω βρεί να είναι ένα 1080p brrip στα 14.5 mbps. Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ μεγαλύτερο bitrate please p.m. me. DTS δε παίζει καθόλου αλλά η μετατροπή με το popcorn audio converter παίρνει στο pc μου περίπου ένα τέταρτο οπότε δε με ενοχλεί.

Ελληνικούς υπότιτλους παίζει κανονικά αυτόματα αρκεί να είναι το ίδιο όνομα και η ρύθμιση στο captions menu να είναι στα ελληνικά ή να έχουν κωδικοποίηση unicode. Το μέγεθος και η γραμματοσειρά είναι ικανοποιητικά και το μόνο πρόβλημα για μένα είναι η θέση τους η οποία για το στανταρ ratio των περισσότερων ταινιών ρίχνει τη πρώτη σειρά στο κάτω όριο της ταινίας και τη δεύτερη στη μαύρη μπάρα, χωρίς να υπάρχει επιλογή μετακίνησης τους. Τους ενσωματομένους υπότιτλους στα mkv δεν τους αναγνωρίζει καθόλου.

All in all νομίζω για τα 500 ευρώ που έκανε με την προσφορά άξιζε και το τελευτάιο cent.

Ελπίζω με τη σειρά μου να βοήθησα κάποιον φίλο που σκέφτεται να το δοκιμάσει και καλώς σας βρήκα
 

dexterakos

New member
27 March 2010
9
Μάλισταααα...θα βάλω και γω μπρος ,λέω να το εγκαινιάσω αύριο ,μόλις παραλάβω το...package :)))))
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου ,δε γνωρίζω ορολογίες κωδικοποίησης ,ας παίζει τουλάχιστον τα κλασσικά εβδομαδιαία divxάκια για αρχή ,με υπότιτλους βέβαια!
Χαιρετισμούς από τα παιδιά (Jin + Sun)
 

dexterakos

New member
27 March 2010
9
Αχ αχ αχ...δε μου κατσε τελικά...οι υπότιτλοι είναι στα αλαμπουρνέζικα...έκανα τις ρυθμίσεις σωστά ,ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει ?
"η ρύθμιση στο captions menu να είναι στα ελληνικά" ,μπορείς να μου εξηγήσεις πως κάνουμε αυτή τη ρύθμιση?Είναι θέμα τηλεόρασης ή θέμα subtitle workshop ?
Ευχαριστώ
 

mamra

New member
20 January 2010
34
@dexterakos

Bάλε να παίζει το βίντεο (με τον υπότιτλο) και δες αυτά που λέει ο akisg.
attachment.php


Αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα δοκίμασε και άλλα -άσχετα- srt να δεις αν στο κάνει σε όλα.

To caption νομίζω είναι για υποτίτλους από τηλεοπτικά κανάλια. Εσύ βρίσκεσαι στον media player της τηλεόρασης, άλλο επεισόδιο αυτό. ;)



[..]Ένα πολύ χρήσιμο νήμα για απορίες είναι το Samsung B650 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια . Εκεί, με μια αναζήτηση και λίγη υπομονή θα βρείτε απάντηση σε όλες τις απορίες σας (μέγεθος υποτίτλων, DTS σε AC-3 κτλ) και θα μάθετε πολλά για τη νέα αυτή δυνατότητα της τηλεόρασης σας.[..]
 

Attachments

  • subss.jpg
    subss.jpg
    46.4 KB · Views: 186
Last edited:

dexterakos

New member
27 March 2010
9
Λύθηκε το πρόβλημα ,ήταν πιο απλό απότι φοβόμουν!Ευχαριστώ πολύ και καλή Ανάσταση!
 

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
  1. Επιλέγουμε Control → Sub Option → Με τα πλήκτρα ▼ / ▲ βρίσκουμε τα WISELINK WRITE και HIGH devi και τα ρυθμίζουμε από OFF σε ON.
  2. Ελέγχουμε το WISELINK MOVIE, πρέπει να είναι στο ON (άλλαξε με τη 2η ρύθμιση).
  3. RETURN στο αρχικό μενού και κλείνουμε την τηλεόραση.

Tο Control → Sub Option που τα βρισκουμε? εκανα το προηγουμενα αλλα εδω?
 

mamra

New member
20 January 2010
34
^

Πατάς return μέχρι να φτάσεις στο αρχικό μενού (στο οποίο άνοιξε η τηλεόραση με το 1ο βήμα). Εκεί θα βρεις και το Control. :smile:

3. Επιστρέφουμε στο αρχικό μενού πατώντας το RETURN.​
 

Attachments

  • dsc01103p.jpg
    dsc01103p.jpg
    50.9 KB · Views: 28

mankak

New member
25 April 2010
21
Ευχαριστω πολυ για τισ πληροφοριες. Αγορασα και γω απο το saturn την συγκεκριμενη τηλεοραση στα εγκαινια και ενεργοποιησα την λειτουργια αυτη με τα divx κτλ. Ηθελα να ρωτησω αν μπορει να καει καποιο κυκλωμα λογω του ζορισματοσ που παιρνει οταν παιζει πχ mkv δηλ με αλλα λογια φοβαμαι μηπως επειδη αλαξα μοντελο καει καποιο κυκλωμα ? Εσεις το εχετε ενεργοποιημενο καιρο και δεν σας εβγαλε προβλημα? Ευχαριστω πολυ, ακομα δεν την εχω δουλεψει πολυ την τηλεοραση γιατι περιμενω να την βαλω στον τοιχο και εχω μια εφεδρικη μικρη.:2thumb22sup:
 

ROOKIE

AVClub Enthusiast
4 September 2010
800
Χαλάνδρι
ΨιλοSOS

  1. Επιστρέφουμε στο αρχικό μενού πατώντας το RETURN.
  2. Επιλέγουμε Control → Sub Option → Με τα πλήκτρα ▼ / ▲ βρίσκουμε τα WISELINK WRITE και HIGH devi και τα ρυθμίζουμε από OFF σε ON.
  3. Ελέγχουμε το WISELINK MOVIE, πρέπει να είναι στο ON (άλλαξε με τη 2η ρύθμιση).
  4. RETURN στο αρχικό μενού και κλείνουμε την τηλεόραση.

Πειραξα κατα λαθος το RF MUTE TIME , δεν θυμαμαι ποια τιμη ειχε και το εβαλα τελικα στα 600ms.
Eκανα παπαριά?
Επηρεαζει κατι αυτο? Τι?
 

deykalion

New member
21 September 2010
5
Επειδη δεν εχω βρει κατι αντιστιχο για αλλη παλαιοτερη ΤV θελω να ρωτησω αν μπορω να το κανω και στην δικια μου samsung LE40A556P1FXXH.Ευχαριστω
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Όχι. Η ικανότητα αναπαραγωγής ματρόσκας, πρωτοπροστέθηκε στον επεξεργαστή εικόνας της Samsung, για τα μοντέλα 100Hz της σειράς του 2009 (Β)...
 

deykalion

New member
21 September 2010
5
Όχι. Η ικανότητα αναπαραγωγής ματρόσκας, πρωτοπροστέθηκε στον επεξεργαστή εικόνας της Samsung, για τα μοντέλα 100Hz της σειράς του 2009 (Β)...[/QUOTευχαριστω