Σετ Home Cinema για τσίπηδες..

johnyosfp

Established Member
19 June 2006
286
Ναι, καλά διαβάσατε για τσίπηδες

σας μεταφέρω το ερώτημα ενός ξαδέρφου, έχει αγοράσει ένα XBOX 360 και θέλει να το συνδέσει με ένα ολοκληρωμένο set ηχείων (σημειώστε την λέξη ΦΤΗΝΟ ΑΠΟ 100-150ΕΥΡΩ) για να έχει καλύτερη ήχο από τα μεγαφωνάκια της TV. Καμία πρόταση;
 
18 June 2006
362
__ΜΟΝΟ τα αυτοενισχυόμενα ηχεία για υπολογιστές... Logitec, Creative & Altec Lansing οι επιλογές του. Προσωπικά θα προτείνω αυτά της Altec. Μπορεί να κοιτάξει σε τίποτα Media Markt ή στα καρφουρ... ιδίως τα τελευταία φέρνουν μερικά πολύ συμπαθητικά (για αυτά τα λεφτά βεβαίως!!!) αυτοενισχυόμενα. Φυσικά μιλάμε για 5.1.

__Και μια "επιτακτική" συμβουλή: ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠ' ΑΥΤΑ. Να εξαντλήσει τον προυπολογισμό του (150 ευρώ) και αν χρειαστεί να τον ξεπεράσει και λίγο (αν είναι να επιλέξει μεταξύ ενός των 120 ευρώ κι ενός των 170, να πάει για τα 170). Φυσικά, ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΙΝ ΔΙΑΛΛΕΞΕΙ (για τα συστήματα των pc, μπορεί να μην έχουν στημμένα τα 5.1, αλλά να έχουν της ίδιας σειράς τα 2.1, το ίδιο είναι απο ποιότητα ήχου, ας κρίνει απο 'κει -στο πλαίσιο π.χ. αυτό συμβαίνει).

__Αυτά. :)
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,024
Bratislava
Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__ΜΟΝΟ τα αυτοενισχυόμενα ηχεία για υπολογιστές... Logitec, Creative & Altec Lansing οι επιλογές του.
__Αυτά. :)

Τι ακριβώς είναι τα "αυτοενισχυόμενα ηχεία"? :confused:

έχει και ΜΗ αυτοενισχυόμενα?
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Είναι ηχεία που δε χρειάζονται ενισχυτή για να αποδώσουν. Νομίζω ότι ο σωστός όρος είναι ενεργητικά - αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος
 
18 June 2006
362
__Σωστός ο Θάνος, αλλά μιας και η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο εύπλαστη και μιας και ο όρος αυτο-ενισχυόμενα κατά τη γνώμη μου περιγράφει πολύ καλύτερα το τι είναι κάνουν, χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο.

__Φίλε Ηλία, τα περισσότερα ηχεία της αγοράς είναι "μη-αυτοενισχυόμενα", παθητικά. Αλλά τα ηχεία για υπολογιστές (και αν δεν κάνω λάθος -απο μία γρήγορη ματιά που έριξα- όλα αυτά που ο Pontios παρέθεσε), είναι αυτοενισχυόμενα, αυτό που λέμε "plug&play". Με λίγα λόγια, τα βάζεις στην πρίζα, συνδέεις μία οποιαδήποτε πηγή (mp3player, video game console, cd /dvd player κλπ) και είσαι ΟΚ! :)

__Με λίγα λόγια (μιας και θα έχει και ως cd player το 360), ό,τι καλύτερο για τον ξάδερφο του φίλου μας. ;) Από αυτά που παρέθεσε ο φίλος Pontios π.χ., εμένα μου άρεσαν αρκετά αυτά (με τελική τιμή 160 ευρώ -μια χαρά):


INNOVATOR 7.1 HOME THEATRE SYSTEM S71702
PER.502000.jpg

# Tα νέα ηχεία Innovator Home Theater 7.1 S71702 ήρθαν για να σας εντυπωσιάσουν για την χαμηλή τους τιμή και την υψηλή τους απόδοση. Διαθέτουν σώμα από ξύλο για πλούσιο και βαθύ ήχο.Συνολική ισχύς: 250 watt.
# Συχνότητα απόκρισης: 30 Hz - 20 KHz.
# Απόδοση ηχείων: Main Unit: 8"100W Center:3"10W x2 Front: (4"15W x2+2"5W)x2.Rear: (3"10W +2"5W) x 2 Surround: (3"10W +2"5W) x 2.
# Βάρος:43Kgr (συσκευασμένα)
# Διαστάσεις: Main Unit: 236x450x406, Center: 250x110x114, Front : 180x856x205, Rear: 110x186x114, Surround: 110x186x114 (mm).
# Εγγύηση:1 χρόνoς.
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,024
Bratislava
Βασικα ρωτάω γιατί ψάχνω κι εγώ κάτι φτηνό σε ηχεία/ενισχυτή μια και μένω σε διαμέρισμα και οι υψηλές εντάσεις είναι απαγορευμένες. Απλά για να έχω μια αίσθηση surround.
Από ηχεία κι εγώ νομίζω ότι αυτά για pc μου κάνουν, όπως είπα δεν θέλω ένταση/watt αλλά καλή ποιότητα/τιμή, αλλά για ενισχυτές δεν ξέρω τι γίνεται...

αν έχει κανείς πρόταση και για μένα (αν δεν ισχύουν τα ίδια) ακούω...
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Όπως τα περιγράφεις τα πράγματα καλύτερα να πας σε ένα φθηνό σύστημα 5.1. Υπάρχουν πάρα πολλά (και αξιόλογα) στην αγορά που θα σε καλύψουν. Αν δηλαδή κοιτάς για ένα απλό σύστημα για το σαλόνι σου χωρίς πολλές απαιτήσεις σε στάθμες και ποιότητα καλύτερα να δεις μια ολοκληρωμένη λύση 5.1. παρά ηχειάκια για PC. Τα τελευταία ενδείκνυνται για PC και για το XBox του φίλου μας...
 

coKarajohn

New member
17 June 2006
23
Υπάρχουν αξιόλες προτάσεις -βέβαια δεν ξέρω και το budget σου- από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές (Sony, Phillips, Pioneer, Yamaha, κτλ) οπότε καλό θα ήταν να ψάξεις σε μαγαζιά με οικιακές συσκευές -όλοι τα ξέρουμε-.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Επίσης στα περιοδικά του χώρου θα βρεις πολλές αναλύσεις και κριτικές για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και συσκευών...
 
18 June 2006
362
__Χαχα, και πάλι σωστός ο Θάνος. :) Φίλε Ηλία, καλά τα λένε οι υπόλοιποι... Βασικά, πριν σου πω τη γνώμη μου:

. Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου;
. Πόσων ιντσών η τηλεόραση που θα χρησιμοποιείς;
. Πόσο τοις 100 το θέλεις για ταινίες και πόσο για μουσική;
. Εχεις ήδη την πηγή που θα χρησιμοποιείς (cd ή dvd player);
. Πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις;
. Εχεις ήδη ενισχυτή;


__Γιατί αν μου απαντήσεις:

. 10 τ.μ.
. 21 ίντσες
. 90% ταινίες
. Οχι (ή ναι, αλλά δικάναλο).
. >150 ευρώ
. Ναι

__Τότε, όντως δε υπάρχει λόγος να κοιτάξεις αλλού (άντε, απλά να ψάξεις το πιο ποιοτικό απ' όλα)...
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,024
Bratislava
Βασίλης Παπαδημητρίου . Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου; . Πόσων ιντσών η τηλεόραση που θα χρησιμοποιείς; . Πόσο τοις 100 το θέλεις για ταινίες και πόσο για μουσική; . Εχεις ήδη την πηγή που θα χρησιμοποιείς (cd ή dvd player); . Πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις; . Εχεις ήδη ενισχυτή; ...[/QUOTE said:
Πρώτα πρώτα ελπίζω να μη θυμώσει ο coKarajohn για hijack στο θέμα του...

3χ6=18τμ
η τηλεόραση είναι 106" (tw600)
100 % ταινίες
έχω το dvdp thompson με hdmi (69 E)
Τα λιγότερα δυνατά
Έχω ένα στερεοφωνικό (Technics 20ετίας).

Όπως είπα και πιο πάνω είναι σε διαμέρισμα και το δωμάτιο είναι παντελώς άδειο από έπιπλα και κορνίζες και λοιπά άχρηστα, έχει μόνο ένα καναπε (για να κάθομαι) ένα τραπεζάκι (για τα ποτά κτλ) και ένα ρακ (ιδιοκατασκευή) με τα όποια μηχανήματα.
το πάτωμα είναι μάρμαρο (χωρίς χαλιά) και σε συνδυασμό με τους γυμνούς τοίχους πέρα από την ηχώ που δημιουργεί είμαι σίγουρος πως ενοχλεί και τους γείτονες (αν και μέχρι τώρα δεν έιχα παράπονα). Έτσι λοιπόν έχω βγάλει παντελώς από το μυαλό μου υψηλή ένταση στο συγκεκριμένο χώρο και προσανατολίζομαι σε κάτι που απλώς να μου δίνει την αίσθηση του surround με κάποια πιθανή καλή ποιοτική απόδοση (αν μπορεί ή όσο μπορεί να συνδυασθεί με τη χαμηλή τιμή που προτίθεμαι να δώσω).

Για την αντήχηση έχω στο νου μου να αποτελειώσω το μασκινγκ που ξεκίνησα(για τον προβολέα φυσικά), μια και οι τοίχοι είναι λευκοί (είμαι περίπου στα μισά του δωματίου) με σκούρο βελουτέ πανί και ίσως το χειμώνα μπει και κάποια μοκέτα, αν και φοβάμαι τη σκόνη που θα κρατάει.

Τα χρήματα τέλος παντων δεν ξέρω πόσα θα είναι μαι και δεν είχα στο μυαλό μου μέχρι τώρα να ασχοληθώ με το κομμάτι του 5.1 γιατί αν δεν μπορείς να το χαρείς ποιός ο λόγος να το έχεις αλλα.... ποτέ μη λες ποτέ, άλλωστε το χειμώνα σκοτεινιάζει νωρίς.....
 
18 June 2006
362
(άσχετο, αν αναρωτιέσαι γιατί δεν μπήκε σε παράθεση η απάντηση μου μέσα στη δική σου, είναι γιατί της λείπει μία αγκύλη - "]" -μετά το επίθετό μου :) )


__Λοιπόν... το οικονομικό είναι πολύ βασικό να οριστεί... όχι για κανέναν άλλον λόγο, απλά γιατί έτσι γενικά, μπορεί κάποιος να παίξει απ τα 50 έως τα 500.000 ευρώ... :p Οπότε, με το που θα ξέρουμε μία τιμή (όπως είπε ο προηγούμενος φίλος 100-150 ευρώ, θα ξέρουμε για τι μιλάμε και τι προτείνουμε. Δεν έχει νόημα να αρχίσουμε να μιλάμε για Magnepan ενώ εσύ θέλεις να δώσεις σύνολο 500 ευρώ, αλλά και γιατί να μιλάμε για αυτό αυτοενισχυόμενα απ' τα Καρφούρ, αν εσύ θα δώσεις 5000 ευρώ για κάτι καλό;

__Λοιπόν, σχετικά με τα υπόλοιπα που γράφεις. Θα χρειαστείς 5.1 ηχεία (τα βασικά δηλαδή) και ενισχυτή για αυτά. Βέβαια, ίσως ο χώρος να μπορούσε να γεμίσει και με αυτοενισχυόμενα, αλλά μιας και δεν είναι και μικρός και είναι και άδειος (δύσκολος), τότε δύσκολα... Αλλά ανακύπτει και ένα άλλο θέμα.

__Ο λόγος που σε ρώτησα τις ίντσες, είναι για δούμε το πόσο μεγάλη θα είναι η επιφάνεια που θα βλέπεις. Πιο απλά, τι μέγεθος θα έχει ένα κανόνι, ένα αυτοκίνητο κ.ο.κ που θα βλέπεις. Αν η εικόνα σου είναι μεγάλη και ο ήχος "μικρός" θα είναι λίγο... ξενέρωτο. Αν είναι μικρή η εικόνα σου και μεγάλος ο ήχος θα είναι λίγο... ξεκάρφωτο (έβαλα σε μια μικρή τηλεόραση την κονσόλα μου κάτι τερατα Roister μου και ήταν ένα χάλι! Εβλεπες να πέφτει κάτω ένας νάνος και να γίνεται σεισμός απ' τα ηχεία... στα πέντε λεπτά τα είχα αποσυνδέσει και άκουγα απ τα ηχειάκια της 21").

__Οπότε, με βάση αυτά που λες, δε σε βλέπω να την γλιτώνεις και πολύ φτηνά. Βέβαια, ΕΣΥ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα κάνεις κουμάντο στο πορτοφόλι και τα γούστα σου, απλά εμείς μεταφέρουμε, γνώμες, συμβουλές και εμπειρία, άλλοτε μικρή (π.χ. με εμένα) και άλλωστε μεγάλη...

__Αν θέλεις, μπορείς να ξεκινήσεις ένα νέο θέμα λέγοντας το τι θέλεις και κάνοντας "copy - paste" το τελευταίο σου μήνυμα για να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες σου τα υπόλοιπα μέλη και να προτείνουν τις καλύτερες λύσεις ΓΙΑ 'ΣΕΝΑ. ΟΜΩΣ, θέσε (στο περίπου έστω) ένα πλαίσιο τιμής για να ξέρουν προς τα που να σε κατευθύνουν, θα βοηθήσεις πολύ έτσι (σα να λες θέλω ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν ξέρω πόσα θα δώσω, είναι τεράστιο το φάσμα τιμών).

__Αυτά. :)
 
18 June 2006
362
Υ.Γ. όταν λέω μεγάλο ήχο, δεν εννοώ την ένταση, εννοώ το πόσο ογκώδες ακούγεται κάτι (πω-πω, πολύ μπακάλικα το έγραψα). π.χ. ένα γουφεράκι δύο ιντσών, δε μπορεί να προσομοιάσει πειστικά των όγκο /μέγεθος ενός τύπου ή τέρατος που στην οθόνη των 100" θα φαίνεται θηρίο, όπως μπορεί ένα κεντρικό με δύο των οκτώ ιντσών... Ακόμα το πρώτο, αν αρχίσουν και μιλούν πολλοί ταυτόχρονα και απο διαφορετικές κατευθύνσεις να δυσκολευτεί πολύ και μάλλον θα κάνει όλες τις ομιλίες έναν αχτραρμά (μιας που θα είναι και φτηνό, περιορισμένων δυνατοτήτων). Γενικά, τα είπε λίγο μπερδεμένα, ζητώ συγνώμη αλλά είμαι άυπνος (δουλεύω όλο το βράδυ στον υπολογιστή). :)
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,024
Bratislava
Βασίλης Παπαδημητρίου said:
Υ.Γ. όταν λέω μεγάλο ήχο, δεν εννοώ την ένταση, εννοώ το πόσο ογκώδες ακούγεται κάτι (πω-πω, πολύ μπακάλικα το έγραψα). π.χ. ένα γουφεράκι δύο ιντσών, δε μπορεί να προσομοιάσει πειστικά των όγκο /μέγεθος ενός τύπου ή τέρατος που στην οθόνη των 100" θα φαίνεται θηρίο, όπως μπορεί ένα κεντρικό με δύο των οκτώ ιντσών... Ακόμα το πρώτο, αν αρχίσουν και μιλούν πολλοί ταυτόχρονα και απο διαφορετικές κατευθύνσεις να δυσκολευτεί πολύ και μάλλον θα κάνει όλες τις ομιλίες έναν αχτραρμά (μιας που θα είναι και φτηνό, περιορισμένων δυνατοτήτων). Γενικά, τα είπε λίγο μπερδεμένα, ζητώ συγνώμη αλλά είμαι άυπνος (δουλεύω όλο το βράδυ στον υπολογιστή). :)

Εσύ καλά τα είπες αλλα μου έκανες την καρδιά....

150 Ευρώ έλεγα να δώσω αλλά έτσι όπως μου τα λες καλύτερα να τα κρατήσω.

Δηλαδή αν είμαι ήδη ευχαριστημένος από τα 2 ηχεία που ακούω τώρα λες ότι δεν θα κερδίσω τίποτε με 5.1 + ενισχυτή των 150 Ε? Αλλά μπορεί να τα κάνω και χειρότερα?

Επαναλαμβάνω ότι η ένταση δεν με ενδιαφέρei και τόσο όσο το να ακούω κανένα "τσικι τσικι" πίσω μου και ας προέρχεται από τον...... KING KONG !!!!!

Μάλλον θα πρέπει να ακούσω κανένα συστηματάκι με τα αυτιά μου για να βγάλω συμπέρασμα....

Πάντως αν έχεις υπ'όψιν σου κανενα σε αυτη την κατηγορία τιμηςπου το θεωρείς ποιοτικό/τίμιο για τα λεφτά του ανέφερέ το.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Θα δες διαφορά σε σχέση με το hi-fi που χρησιμοποιεις τώρα. Και μόνο που απλά θα "γεμίσει" ο χώρος με ήχο θα υπάρξει μια διαφορά. Βέβαια ο χώρος είναι μεγάλος αλλά με δεδομένο τον απαραίτητο συμβιβασμό λόγω προϋπολογισμού και γειτόνων νομίζω ότι οι εναλλακτικές σου δεν είναι πολλές. Ξεκίνα ένα άλλο θέμα καλύτερα όπως προτείνει ο Βασίλης για να πάρεις κι άλλες απόψεις...
 

coKarajohn

New member
17 June 2006
23
Απάντηση: Re: Σετ Home Cinema για τσίπηδες..

ilias said:
Πρώτα πρώτα ελπίζω να μη θυμώσει ο coKarajohn για hijack στο θέμα του...
φίλε ηλία το θέμα δεν είναι δικό μου, αλλά και δικό μου να ήταν δεν θα με πείραζε!:)