SONY KDL HX700 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Polis

New member
20 January 2010
19
Ειμαι κατοχος της ΗΧ700 3 μηνες τωρα αντανακλασεις δεν παρατηρησα πουθενα! Απο την αρχη την συνδεσα στο πι-σι μου και κατιργησα πληρως την οθονη σαμσουνγκ (2008) του, μαλιστα φενοταν τοσο μα τοσο αχριστη μπροστα στην ΗΧ700 που την εκανα δωρο σε εναν συναδελφο μου!!
Ινπουτ λαγγ δεν εχει καθολου (το πι-σι μου ειναι 3 χρονων με NVIDIA 8800GTS) σε ολες τις αναλισεις και με 1920 -1080ρ . Τα πεχνιδια φενοντε ΑΡΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ προβληματα ειτε στην κηνηση ειτε με λαγγ. To μονο που παρατηρησα ειναι ενα μικρο Clouding π.χ το παρατηρησα προσφατα σε απολητο σκοταδι (ουτε την την μυτη σου να βλεπεις) σε μια οθονη loading στο GTA 4 βγαζει κατι γραμες πολυ αχνες Στην αρχη μου φανηκε οτι ηταν απο την μια γωνια στην αλλη και το αντιστιχο δηλαδη σαν ενα Χ μετα καταλαβα οτι ηταν πιο λιγο, 2 ημικυκλια το καθενα απο την δικη του μερια απο πανω προς τα κατω δηλαδη σαν κατι τετιο }{ βεβαια αυτο δεν μπορεσα να το παρατηρησω σε καμια περιπτωση απο τις πολλες δεκαδες ταινιες ΗD και μη που κατεβασα ουτε με την χρηση τιs σαν TV ουτε με καποιες μαυρες εικονες που εφτιαξα εγω επομενως το μαυρο της ειναι παρα πολυ καλο . Επισεις παρατηρησα οταν βλεπω μια ταινια μεσω του πι-σι με VLC player οταν η εικονα ( λογω τησ αναλισης) ΔΕΝ γεμιζει ολο το πανελ δηλαδη εχει μαυρο απο πανο και κατω τοτε ι οθονη ανεβαζει την φωτεινοτητα μονη της λιγο και δεν μαρεσει και αυτο το καταλαβενεις οταν αλλαζεις τις αναλησεις ενω πεζει η ταινια (το Αμπιεντ σενσορ το εχω απενεργοπιοιμενο). Ομως αυτο διορθωνετε πειραζωντας της αναλησεις ασε που στις ταινιες 1080ρ τις δειχνει σε ολη την οθονη
Παρολα αυτα τα λιγα νομιζω πως τα αξιζει τα λεφτα της. Οσω αναφορα χρωματα, κινηση και contrast οσοι ερχοντε σπιτι και τους βαζω ταινια απο το πι-σι σε 1080ρ λενε τα καλητερα λογια με σηγκρησεις. (οπως Πω ρε μ.....ααα ειναι σαν να εισαι μεσα και να πολεμας με τον Megatron) xaxa
 

Tasioulis

New member
29 March 2010
11
Τελικά, και ενώ βρισκόμουν για αρκετό καιρό σε δίλλημα, μεταξύ EX700 και HX700, νικητής ανακηρύσσεται η ΗΧ700 την οποία και παρέλαβα πριν από μια εβδομάδα σε προνομιακή μάλιστα τιμή! Επί μια εβδομάδα λοιπόν η καινούρια TV χτυπάει "υπερωρίες" ...από παιχνίδια PS3, blue ray μέχρι και αναλογικά κανάλια.
Κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα προς στιγμήν δεν έχω παρατηρήσει, εκτός φυσικά από το αναμενόμενο, αυτό δηλαδή της μικρής γωνίας θέασης, το οποίο είναι ενα προβήμα καθαρά υποκειμενικό. Κι όσο για clouding...ξαστεριά! (ελπίζω μόνο να παραμείνει έτσι :p) Επίσης, εντός των επόμενων ημερών σκοπεύω να προμυθευτώ το στικάκι για σύνδεση με internet οπότε αναμένετε εντυπώσεις από τις Wi Fi υπηρεσίες κτλ. Γενικά, "τίμια" αγορά όπως κάποιοι πολύ σωστά προανέφεραν σε παραπάνω posts.

Υ.Γ.1: Δεν έχω πειράξει ακόμα τίποτα όσων αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας..αν κάποιος έχει γνώση επί του θέματος και δύναται να βόηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων .)

Υ.Γ.2: Μόλις χθες παρέλαβα το Sony DAV DZ880W Home Cinema, προσπαθώντας όπως πάντα να συνδιάσω ποιότητα χώρις να ξεφύγω αρκετά στην τιμή. Από 1-2 προβολές έμεινα μέτρια ευχαριστημένος αλλά παίζει και πάλι να είναι θέμα ρυθμίσεων. (?)

Υ.Γ.3: Όσον αφορά την συνδεσμολογία:
PS3 -> hdmi -> HX700
DAV DZ880Q -> hdmi -> HX700
PS3 -> optical -> DAV DZ880W
Θα ήθελα τις γνώμες σας και γι'αυτό το θέμα, αν μπορώ δηλαδή να κάνω κάτι καλύτερο..
 

dep1

New member
24 April 2010
2
http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=19676&st=0&p=193522&#entry193522

http://www.erenumerique.fr/televiseurs_lcd_la_nouvelle_gamme_sony_en_test_-art-2616-1.html


Ενδιαφερομαι για την HX700 για παιχνιδια(ps3) και HD.
Στα παραπανω reviews ακρη δεν βρηκα για το lag(δεν ξερω ουτε γαλλικα ουτε πολωνικα και η μεταφραση δεν με βοηθησε αρκετα).
Παντως νομιζω πως το γαλλικο λεει οτι με lag προβλημα ιδιαιτερο δεν εχει.
Οποιος μπορει ας δωσει ενα χερι βοηθειας!!!!

Y.Γ Βρηκα και κατι ακομα για το lag

http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=20351
 
Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
SONY KDL-40HX703 REVIEW

http://www.avforums.com/review/Sony-KDL-40HX703-Review.html

Pros


  • Theatre mode button provides a reasonably accurate preset
  • Black level and contrast are superior to many other LCD TVs
  • After calibration the overall image was very good
  • Built-in Freeview HD tuner
  • Handling of standard definition film material is good
  • Bravia Internet Video feature
  • Extensive networking and connectivity options
  • No stand-out panel uniformity or motion smearing issues
  • 200Hz Motionflow feature can be disabled
Cons


  • Lack of colour management system is a missed opportunity
  • Diagonal interpolation (smoothing of jaggies in video material) is poor
  • Viewing angle is still an issue
  • Position of HDMI inputs
  • Menu is slightly unresponsive
attachment.php
 

Attachments

  • 40-HX703 - AVforums - Scores.JPG
    40-HX703 - AVforums - Scores.JPG
    46.7 KB · Views: 284
Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα

Attachments

  • AVforums-HX703-Out of the Box 1.JPG
    AVforums-HX703-Out of the Box 1.JPG
    61 KB · Views: 242
  • AVforums-HX703-Out of the Box 2.JPG
    AVforums-HX703-Out of the Box 2.JPG
    61.2 KB · Views: 246
  • AVforums-HX703-Calibrated 1.JPG
    AVforums-HX703-Calibrated 1.JPG
    61 KB · Views: 249
  • AVforums-HX703-Calibrated 2.JPG
    AVforums-HX703-Calibrated 2.JPG
    62.5 KB · Views: 248
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
contrast ratio->good

Γενικα σε ολες τις δοκιμες του Avforums εχουμε "average" η "good" για τις LCD (αναλογα το πανελ) και "very good" για τις πλασμα , μονο η Pioneer KRP-500A ειχε παρει "reference"...
 
Last edited:

Uruz 7

New member
19 May 2010
3
Παιδιά γεια σας και απο μένα...
Υπάρχει οδηγός για σύνδεση της τηλεόρασης με το Internet ασύρματα χωρίς το Dongle?
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Καλώς ήρθες...

...στην 1η σελίδα του παρόντος νήματος (2ο post), στο link της ενότητας 'LAN-DLNA-ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-WI FI', υπάρχουν οδηγίες σύνδεσης, δεν γνωρίζω αν λειτουργεί και κάτι άλλο εκτός από το αναφερόμενο UWA-BR100, αν έχει κάνει δοκιμή κάποιος από τους κατόχους, ας μας ενημερώσει.
 

Uruz 7

New member
19 May 2010
3
Βασικά η ερώτηση ήταν λίγο υπούλη :cool4:...
Υπάρχει τρόπος να το κάνει κανείς χωρίς το Dongle (απλώς ρώτησα για να μην κάνω double post πράγμα το οποίο υπάρχει). Δεν θα πω πράγματα ακόμα γιατί δεν θέλω να "κάψω" κανέναν.
Ενδεικτικά μπορείτε να το καταφέρετε έχωντας ένα ασύρματο router (που όλοι σχεδόν έχουν πλέον) και ένα access point (το συγκεκριμένο που έχω κατά νου κοστίζει όχι περισσότερο απο 25 ) αφήνοντας έτσι ελεύθερη την USB θύρα.
Πάντως αύριο που θα έρθει το δεύτερο access point που χρειάζομαι θα σας πω με σιγουριά (εαν εδνιαφέρεστε βέβαια).
ΣΗΜΕΩΣΗ: Δεν ξέρω εαν το dongle όντως υποστηρίζει το πρώτυπο n (Wi-Fi 108Mb/s) που διαφιμίζει αλλά σε αυτό που αναφέρομαι η ταχύτητα θα είναι η κλασική 54Mb/s (κακή βέβαια για DLNA HD streaming)
---------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη δοκιμή έγινε σε ένα Thompson (της Forthnet το router) και το access point. Γενικά η σύνδεση δούλεψε άψογα (εκτός απο μερικά προβληματάκια τα οποία δεν μπόρεσα να λύσω λογό του περιορισμένου χρόνου που το είχα στα χέρια μου)
 
Last edited:

Uruz 7

New member
19 May 2010
3
Κάτι άλλο σημαντικο που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω:
Το dongle της Sony δεν πρόκειτε να δουλέψει με το πρότυπο της ταχύτητας 802.11n (Wi-Fi mέχρι 150Mb/s) εκτός και εαν έχετε router Που να υποστιρίζει το ίδιο πρότυπο.
Βέβαια αναβάθμιση της ταχύτητας του ασύρματου δυκτίου μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα access point με πρότυπο 802.11n
------------------------------------------
Άσχετο γιατί το Edit κουμπί εξαφανίζετε απο προηγούμενα posts μου?
 
Last edited:

georgekyr

New member
25 May 2010
17
motionflow

Νέος στο φόρουμ, κάτοχος εδώ και 2 μέρες αυτής της καταπληκτικής τηλεόρασης. Ειλικρινά, η αναπαραγωγή (απο WD Live) των mkv δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιος έχει παίξει με motionflow (υψηλο - κανονικο - μηδενικό) αν παρατηρεί διαφορά στις ταινίες. Προσωπικά στο υψηλό, η ταινία σου δίνει μια αίσθηση 3d και φαίνεται κάπως αφύσικη η κίνηση των ανθρώπων. Στα αθλητικά είμαι σίγουρος οτι ταιριάζει γάντι το motionflow, στις ταινίες δεν ξέρω...
 
Last edited:

yparxo

New member
18 December 2006
17
Σκεφτόμουν να αγοράσω τη συγκεκριμένη tv και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος από τους κατόχους της, αν υποστηρίζει ματρόσκες (mkv αρχεία) από usb με υπότιτλους srt, όπως οι ανταγωνιστικές της Samsung c6000 και c750.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Και για να κλεισει το θεμα, εγινε αντικατασταση της αποθανούσας 40W4500 με την 40HX700.

Συνηθως σε αυτη τη χωρα ταλαιπωρουμαστε ακομα και για τα αυτονοητα, οποτε μετα την καλη καταληξη της υποθεσης νιωθω την αναγκη να ευχαριστησω δημοσια την Sony Ελλας καθως και το καταστημα πωλησης (Κοτσωβολος) για το αψογο after sales support που επεδειξαν στην περιπτωση μου.

.....καλορίζικη....:2thumb22sup:
 

7thSon

New member
11 October 2009
2
Παιδιά καλημέρα θα ήθελα λίγο την γνώμη σας.τον δεκέμβρη αγόρασα τις Z5500 και είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλα έχει τεθεί το έξεις ζήτημα : οι γονείς μου θέλουν να αγοράσουν τηλεόραση και έχω σκεφτεί να τους δώσω την δικη μου και να πάρω εγώ την ΗΧ700.
Αξίζει να κάνω την αλλαγή η να αγοράσουν κάποιο φτηνότερο μοντέλο ( η αλήθεια είναι ότι οι δικοί μου δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ) απλά εγώ κοιτάω να εκμεταλλευτώ την συγκυρία :p
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,475
με τα μισά χρήματα βρίσκεις μιά πλάσμα με καλύτερη εικόνα.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,475
για οποιδήποτε απο τους δύο....
Καλύτερο μαύρο, σωστές γωνίες θέασης (για μένα πολύ σημαντικό, ιδίως όταν μαζεύονται παρέα να δούνε ΤΒ, και γιατι οι περισσότεροι δέν κάθονται ακριβώς μπροστά "όπως πρέπει") ποιο φυσικό upscaling τού τηλεοπτικού SD σήματος κλπ.
Και για παίχνίδια πιο γρήγορες. Κράτα τη Ζ για μόνιτορ υπολογιστή :)