Θόρυβος δικτύου.

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Φίλτατοι συμφορουμίτες καλησπέρα.Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με θόρυβο απο το δίκτυο και συγκεκριμένα απο την στιγμή που ανάβει ο W-5000,μπαίνει ενας θόρυβος περίπου σαν αυτόν των 50hz του δικτύου .Ο λόγος που κάνω την κουβέντα είναι επειδή χρησιμοποιώ προ και τελικούς και όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο πιο έντονο λόγω σχετικά υψηλού κέρδους των τελικών.Ο θόρυβος λοιπόν όπως προείπα εμφανίζεται σε όλα τα κανάλια 7,1 και είμαι σίγουρος οτι ευθύνεται ο προβολέας, προφανώς λόγω παλμοτροφοδοτικού, η κακής ποιότητας ανεμιστήρων.Επίσης να πω οτι το προβολικό είναι συνδεδεμένο σε 800va line interactive ups το οποίο παίρνει τάση με την σειρά του απο εναν σταθεροποιητή τάσης 3KVA TELE .Εννοείται οτι όλα αυτά είναι στην ίδια φάση δικτύου.Εαν αλλάξω την φάση που παίρνει το UPS (εχω τριφασικό) και το αφήσω να κάνει και λειτουργία σταθεροποίησης τάσης μήπως γλυτώσω απο τον θόρυβο? ΑΝ οχι μήπως πρέπει να ψαχτώ με φίλτρα δικτύου?
Εχει κανείς κάποια γνώμη-άποψη? ARGI? τάσο? ?
 
Το πρόβλημά σου εμένα μου ακούγεται σαν ground loop, όχι θόρυβο προερχόμενο από τον προβολέα.

Ο δικός μου 5000 δεν παρουσιάζει τίποτα τέτοιο, σε παρόμοιο setup από προενισχυτή & τελικούς στην ίδια φάση. Δοκίμασέ τον χωρίς το UPS, ή αποσύνδεσε από πίσω τα καλώδια σήματος για να δεις από που προέρχεται ο βόμβος.
 

komninos i

AVClub Enthusiast
14 July 2006
935
Δοκιμασε τη φαση του ρευματος να την εχει π.χ μονο ο τελικος.Στα υπολοιπα βγαλτη.Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω.
 

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Δοκιμασε τη φαση του ρευματος να την εχει π.χ μονο ο τελικος.Στα υπολοιπα βγαλτη.Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω.
Kι εγώ το ίδιο. Έβαλα τον ενισχυτή σε άλλη πρίζα μόνο του και σταμάτησε...
 

komninos i

AVClub Enthusiast
14 July 2006
935
δημητρη εαν αφησουμε τη γειωση σε μια συσκευη τοτε μεσω συνδεσμολογιας εχουν ολες η συσκευες γειωση.
 
Αλλά όχι σωστή! Άλλο να έχεις για γείωση το μπλεντάζ ενός IC (πράγμα απαράδεκτο!), άλλο τον κανονικό αγωγό προς τη γείωση.

Δεν τίθεται θέμα με τη γείωση. Αν την έχει προβλέψει ο κατασκευαστής, πρέπει να υπάρχει.

Είναι θέμα ασφάλειας. Δεν παίζουμε με αυτά.
 

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Δημήτρη ευχαριστώ για την απάντηση , το έκανα και σταμάτησε ο βόμβος απο τον προβολέα αλλά παραμένει ένας πιο χαμηλός, αυτό που λέμε των 50hz του δικτύου που μάλλον είναι ground loop και δεν ξέρω πως να το κόψω.Ολλο το σύστημα παίρνει τάση απο ενα ξεχωριστό εξωτερικό καλώδιο 3χ4,5 καρρέ και αυτό πάει σε δική του ασφάλεια στον πίνακα.Το τέλε (σταθεροποιητής ) γειώνεται κανονικά όπως και τα πολύμπριζα επάνω του. Ο denon δεν εχει καλώδιο γειώσεως ούτε και οι άλλοι τελικοί και για αυτό υποθέτω οτι παραμένει ο ελαφρός βόμβος ακόμα .Καμία άλλη ιδέα? μήπως να τα γειώσω όλα μεταξύ τους? όπως κάναμε παλιά με τα πικ απ?
Δοκίμασα να βγάλω την γείωση απο το τελε αλλά δεν έγινε τίποτα.
 

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Το βρήκα τελικά ηταν παρεμβολή απο το ΤΕΛΕ το έβγαλα απο το rack και το πήγα λίγο μακρύτερα και κόπηκε ο βόμβος ,´προφανώς η θωράκιση του ΤΕΛΕ είναι για γέλια.Κάτι ακόμα που θα βρώ φίλτρο δικτύου που θέλω να βάλω?
 

manostsip

New member
14 July 2008
33
καλησπερα φιλε μου δεν ξερω αν εχει λυσει το προβλημα του βομβου αν οχι θα πρεπει να κανεις καποιες ενεργειες για να αποκλησεις την αιτια του βομβου
δεν μπορω να αναφερθω πιο συγκεκριμενα λογο οτι μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι .αν θες πιο αναλυτικα τοτε στηλε μου στο [email protected] να σου τι ακριβως θα κανεις
 

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Οπως γράφω και πιο πάνω ήταν ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή απο τον σταθεροποιητή της TELE , τον απομάκρινα ,έβαλα και ενα φίλτρο που μου έδωσε ο argi και τελείωσε το θέμα.Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση.
 

Jotheo

Senior Member
2 January 2009
563
Θέλω TELE-ΤΑΝΚ! (με θωράκιση δηλ...)
Θα βρούμε ή δε χρειάζεται,ποια η γνώμη σου John?
 

JOMARK911

Banned
18 June 2006
1,091
ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Hello john αν εχεις πρόβλημα με την τάση του δικτύου σου , τότε ναι χρειάζεται , εγω όπως σου είπα κάποιες φορές εχω δει μέχρι και 265volts , στην φάση 2 απο τις 3 έχω τριφασικό.Ο σταθεροποιητής της τελε αυτό που κάνει είναι ανάλυση της τάσης εισόδου και εξομάλυνση στην έξοδο με ακρίβεια +- 1% , τουλάχιστον ετσι λέει.Δεν φιλτράρει όμως για emi, rf , παρεμβολές κλπ.Τώρα για την θωράκιση τι να σου πω είναι μεγάλο θέμα.