To αναμενόμενο iPhone, έρχεται;

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
apple_iphone.jpg


Η Apple ετοιμάζεται να μπεί δυναμικά στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για την φημολογούμενη προς το παρόν συσκευή με το όνομα iPhone.

Κατά το ThinkSecret και τις πηγές τους, το iPhone θα είναι ένα κινητό GSM/EDGE(2.5G) και όχι μια συσκευή 3ης γενιάς (3G). Η επιλογή αυτή της Apple οφείλεται στα τεχνολογικά πλεονεκτήματα του 2.5G έναντι του 3G, και τα οποία είναι μικρότερα ηλεκτρονικά μέρη και πιο αξιόπιστη επικοινωνία. Επίσης εικάζεται ότι η Apple έχει προσεγγίσει όσους GSM providers μπορεί σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία με σκοπό να επιτύχει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το εγχείρημα. Πάντοτε με βάση τις πηγές του ThinkSecret το καυτό σημείο των συζητήσεων είναι η τιμή του iPhone αφού η Apple θα ήθελε να παραμείνει σταθερή ανεξαρτήτως της περιοχής διάθεσης.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως είναι πιο φρόνιμο να σκεφτόμαστε την συσκευή αυτή σαν ένα iPod με δυνατότητες κινητού τηλεφώνου παρά ένα κινητό τηλέφωνο με δυνατότητες iPod. Ετσι η τιμή είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την διαφύλαξη της μάρκας του iPod. To πιο πιθανό είναι το iPhone να έρθει σε δύο μοντέλα, των 4Gb και 8Gb σε Flash μνήμη ως το επικρατέστερο σενάριο. Ο Kevin Rose από το Digg.com επικαλούμενος τις δικές του πηγές είπε πως το iPhone των 4 Gb θα πωλείται προς 249$ ενώ των 8Gb προς 449$.

Το πιθανότερο είναι πως η Apple δεν πρόκειται να παρουσιάσει το iPhone στην MacWorld Expo τον Ιανουάριο παρά τις φήμες ότι ήδη κάποιοι κατασκευαστές στέλνουν εξαρτήματα για την κατασκευή του. Μάλιστα λέγεται ότι το iPhone θα κάνει το ντεμπούτο του το δευτερο τρίμηνο του 2007.

Η φημολογία συνεχίζεται λοιπόν και μένει να δούμε τι απ’ όλα αυτά θα βγεί αληθινό.

Πηγή: ThinkSecret