Μετά απο μήνες συμβίωσης με το μηχανάκι, μερικές μετρήσεις.
Το φορτίο είναι 10ΚΩ//1nF
Στις τιμές των παραμορφώσεων που μετρήθηκαν πρέπει να αφαιρεθεί (παρόλο που δεν έχει νόημα) το 0.04% που παράγει η γεννήτρια.
Αρχικά με την 6688. Για όσους δεν την ξέρουν πρόκειται για πεντοδάκι το οποίο -όπως ανακάλυψε ο Πάνος- όταν ήταν σε παραγωγή κόστιζε περιότερο απο μια EL34.
Οπως φαίνεται και στο αρχικό σχέδιο παίζει συνδεδεμένη σαν τρίοδος με τα πλέγματα g2 & g3 στην άνοδο.
Το σημείο λειτουργίας διαφοροποιήθηκε λίγο, πιέζοντας την λάμπα κοντά στο 70% της επιτρεπόμενης ανοδικής απώλειας.
Στα 2KHz, με 3Vrms στο φορτίο η παραμόρφωση είναι 0.12% = αμελητέα.
Και στα 20Hz, με 3Vrms στο φορτίο αρχίζει να μπαίνει στο παχνίδι το σιδερικό. Και πάλι η παραμόρφωση παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα.
Στην συνέχεια δοκιμάστηκε η δίδυμη αδερφή της 6688, η ρώσικη 6J9P-E. Θηρίο σε μέγεθος γυαλικού δίπλα στην μικροσκοπική Αμερικάνα. Οι Ρώσοι άλλωστε δεν ήταν ποτέ προσεκτικοί με τα μεγέθη.
Η Ρωσίδα έκατσε ακριβώς στα σημεία της 6688 δίνοντας οριακά υψηλότερη παραμόρφωση. Διαφορά, μη άξιας λόγου.
Στα 2KHz, με 3Vrms στο φορτίο.
Στα 2KHz, με 10Vrms στο φορτίο.
Επειδή τα Ρώσικα γενικά δεν έχουν ανάγκη(
tm) δοκιμάστηκε και στο 150% της επιτρεπόμενης ανοδικής απώλειας για μερικά λεπτά όπου και έδωσε την χαμηλότερη παραμόρφωση 0.04%, κοντά στα όρια της γεννήτριας.
Η συνέχεια με απόκριση συχνότητας (ωχ, τα σιδερικά μου) και IMD απο αύριο.
ΥΓ: οι Ρώσοι έχουν άπειρα λαμπάκια με φοβερά χαρακτηριστικά και σε τρομερά sexy τιμές. 1-2$ το τεμάχιο όταν όλοι πληρώνουν τα γνωστά (βλήτα) ECCxx πάνω απο 10$ για να μην μιλήσουμε για τίποτα Telefunken 83 diamod στα 700 ευρά το ζεύγος. Ημαρτον.