βαφη για τοιχο προβολης??

wolf_2002

Established Member
22 July 2008
134
καλησπερα παιδια!! εχω ενα τοιχο ασπρο και σκεφτομαι να τον βαψω με καποια ειδικη μπογια να τον κανω ακομα καλυτερο για προβολη! καμμια ιδεα? καποιος που να γνωριζει τιμες και τυπους?? Ευχαριστω πολυ!!
 

Μιχάλης Πικούνης

Established Member
18 June 2006
285
Έχω βάψει τοίχο 120" με goo εδώ και 3 χρόνια και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και το συνολικό κόστος της οθόνης μικρό.
 

Ultra-One

Senior Member
12 February 2008
505
Λεμεσός - Κύπρος
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο έκανα τη μεγάλη κίνηση και έβαψα το πανί μου (e-Screen 80" 16:9) από το οποίο δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος διότι η επιφάνεια του είχε μια τραχύτητα και μια γυαλάδα που φαινόταν ως πολύ ενοχλητικός στατικός θόρυβος στην εικόνα......

Βρήκα "μπογιά" η οποία είναι τελείως ελαστική για να μπορεί να τυλίγεται το πανί χωρίς να σπάει η μπογιά...

Κατ´ακρίβειαν αυτό που βρήκα δεν είναι μπογιά τοίχου, αλλά κατάλευκο μονωτικό ταρατσών!!!! Ονομάζεται "Marbo Tex" και είναι Vinylacetate - Ethylene Copolymer το οποίο όταν στεγνώσει τελείως γίνεται σαν λάστιχο!!!!

Επίσης, μεγάλωσα την επιφάνεια προβολής από 80" διαγώνιο σε 83" αφού έβαψα και πάνω από το μαύρο περίγραμμα που ήταν 5 εκατοστά στα πλάγια και κάτω και αφού είχα περιθώριο, άφησα μόνο 1,5 εκατοστά στο πλάι και περίπου το ίδιο κάτω. Πάνω δεν υπήρχε πρόβλημα αφού το πανί είχε πάνω από 30 εκ black drop.

Έκανα πάνω από 10 χέρια (με ρολό μικροινών) μέχρι να κλείσει το μαύρο χρώμα από το περίγραμμα μέχρι που μου τελείωσε το 1 κιλό του υλικού που είχα. Η επιφάνεια είναι πολύ πιο ομαλή, έχασε αυτή την απαίσια γυαλάδα που είχε, τα χρώματα είναι πιο κορεσμένα, το μαύρο πολύ καλύτερο και η ανάλυση φαίνεται καλύτερη!!! Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι το πανί τώρα δείχνει να επηρεάζεται πολύ λιγότερο από τον περιβάλλον φωτισμό (πχ όταν ανάψεις ένα φως) καθώς η εικόνα ξεπλένεται πολύ λιγότερο από πριν τη βαφή και επίσης δεν δείχνει να πάσχει από colour shifts!

Μοναδικό ίσως αρνητικό σημείο είναι ότι αρχικά μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει πέσει λίγο η φωτεινότητα, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου καθώς αυτή η "γυαλάδα" που είχε πριν μπορεί να ξεγελούσε ότι ήταν φωτεινότητα.

Πάντως το αποτέλεσμα με άφησε πλήρως ικανοποιημένο και σίγουρα η εικόνα μου τώρα είναι μακράν καλύτερη από πριν!

Ως 2ο στάδιο "βελτίωσης" του πανιού, θα ξανακατεβάσω την οθόνη σε άλλη φάση, θα το τρίψω με λεπτό γυαλόχαρτο και θα βάψω αρκετά ακόμη χέρια, μέχρι να φύγει τελείως η υφή που είχε το πανί από τη μάνα του.
 

gargalakos

Senior Member
14 July 2007
345
καλορίζικη!!
Μήπως δεν είναι καλό τα πολλά χέρια που θα το κάνεις? Ρωτάω, δεν ξέρω.
Α! Και τι τιμή είχε το κιλό να το ξέρουμε και εμείς?
 

Ultra-One

Senior Member
12 February 2008
505
Λεμεσός - Κύπρος
Re: Απάντηση: βαφη για τοιχο προβολης??

καλορίζικη!!
Μήπως δεν είναι καλό τα πολλά χέρια που θα το κάνεις? Ρωτάω, δεν ξέρω.
Α! Και τι τιμή είχε το κιλό να το ξέρουμε και εμείς?
Πάρα πολύ φτηνό υλικό είναι. 3,80ε το κιλό....

Πάντως με όσα χέρια έγιναν μέχρι τώρα τυλίγεται και ξετυλίγεται χωρίς πρόβλημα και εικόνα είναι απείρως καλύτερη από τη "μαμά" επιφάνεια της.

Μόνο που μου κύλισε λευκό χρώμα κάτω από την ταινία μασκαρίσματος σε κάποια σημεία πάνω στο μαύρο περίγραμμα και θα πρέπει σε άλλη φάση να καλύψω καλά τη λευκή επιφάνεια για να φτιάξω ξανά το περίγραμμα.
 

kkinnas

Established Member
12 August 2006
136
ΣΑΜΟΣ
Απάντηση: Re: βαφη για τοιχο προβολης??

Τα Goo systems τα φέρνει η Κινοτεχνική.

Πήρα τηλέφωνο σήμερα στην Κινοτεχνική. Δεν υπάρχουν ούτε τα Goo systems ούτε τα MIGHTY BRIGHTY Δεν εισάγονται πια. τα έχουν καταργήσει μου είπαν.
 

Ultra-One

Senior Member
12 February 2008
505
Λεμεσός - Κύπρος
Re: Απάντηση: βαφη για τοιχο προβολης??

Τοίχο μπορώ να βαψω με αυτό το υλικό;
Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις αυτό το υλικό για τοίχο!

Εγώ το χρησιμοποίησα διότι έβαψα το πανί που θα τυλίγεται και ήθελα υλικό που να μη σπάει.

Για τοίχο μπορείς να φτιάξεις ένα "κοκτέιλ" από μπογιές που δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δες εδώ: http://www.hometheatershack.com/forums/projector-screens-diy-screens/