VLC 0.8.6 νέα έκδοση

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Πηγή : http://www.tuaw.com/2006/12/10/vlc-0-8-6-released/

"VideoLan Client version 0.8.6 just went live over at videolan.org. The new update includes support for Windows Media Video 9 and Flash Video, improved H.264 decoding, better Windows Unicode support, a Fullscreen controller, and support for the Apple Remote. Other improvements include "vastly improved" playlist support, with Shoutcast TV listings, last.fm/Audioscrobbler support, and "live search"--which I'm going to have to play with to figure out what that means. The interface has been updated bigtime and the Linux and Windows UIs are brand new. The OS X interface uses custom artwork by Simon Damkjar Andersen. New hotkeys for crop and zoom are included as well as snapshot support.
You'll find lots of new video effects including "Adjust", "Invert", "Distort" (such as Wave, Ripple and Gradient) filters and a "puzzle video output" filter, which sounds cool but not very useful.
More details to follow as we get a chance to download and play with the new software. YAY!"

το exe από εδώ :
http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html
-bye-
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Αν και το έχω κατεβάσει στο MacBook δεν είχα την δυνατότητα να το δώ να παίζει. Απ' ότι διάβασα πάντως είναι ελαφρώς πιο γρήγορο. Αυτο το "support for the Apple Remote" δεν το είχα πάρει χαμπάρι και μου άρεσε ιδιαιτέρως. Θα το δοκιμάσω απόψε στην προβολή του Desperado και θα σας πώ!

Να πούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο και σε universal έκδοση πλέον!
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ωχ λές να πάθουμε τέτοια πλάκα!:flipout: :flipout:

Ασε που θα είναι και "υψηλής ευκρίνειας" η ταινία (HDTV)! Τότε τι λές να πάθει το VLC;; Λές να το δοκιμάσω με καμμιά άλλη για να του έρθει πιο μαλακά;:Banane0:
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Λοιπόν, η καινούργια έκδοση του VLC δεν βραχυκύκλωσε και άντεξε ακόμη και στην "καυτή" παρουσία της Salma Hayek.:Banane0:

Πολλές βελτιώσεις παρατήρησα κατά την χθεσινή μου θέαση του "Desperado" και σας αναφέρω τις σημαντικότερες. Πιο γρήγορος κατά την αναπαραγωγή και η ταινία απέκτησε πολύ καλύτερη κίνηση έστω και με τα "λίγα" onboard 64Mb κάρτας γραφικών του MacBook. Θέαση λοιπόν 720p HD πολύ καλή. Επιπλέον λύθηκε το πρόβλημα με τους Ελληνικούς υπότιτλους για το Matroska (*.mkv) container και πλέον όχι μόνον δεν βγάζει μήνυμα λάθους, αλλά εφόσον έχει προεπιλεγεί απο τις ρυθμίσεις το Ελληνικό encoding, τους αναγνωρίζει αυτόματα και εμφανίζονται στην ταινία χωρίς να τους επιλέξουμε. Τρίτη σημαντική βελτίωση, η διαχείριση του βίντεο από το Apple Remote. :music-smiley-005: Σταμάτημα και ξεκίνημα της ταινίας, ρύθμιση της έντασης του ήχου αλλά και επιλογή της επόμενης ταινίας στην λίστα, χωρίς να αγγίξουμε κάν τον υπολογιστή. Επιπλέον να αναφέρω την δημιουργία πιο σωστής λίστας με τις ταινίες και την επιλογή αναπαραγωγής αυτών.

Με δυο λόγια, αν δεν έχετε αναβαθμίσει ακόμη στην νεότερη έκδοση του VLC 0.8.6, πράξτε το άμεσα! Αξίζει τον κόπο διότι φέρνει τον VLC στην κορυφή των players για το Mac OS X!
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Κ εγώ χθες τον εγκατέστησα κ η 1η εντύπωση είναι ότι είναι πάρα πολύ πιο γρήγορος με το intel mini μου. Από εκεί κ πέρα ξέχασα να παίξω με το χειριστήριο αλλά τα βιντεάκια παίζουν πια "νερό".
:grinning-smiley-043