Wharfedale-Dali-Klipsch?? Τα φώτα σας!!!

haunted

New member
25 January 2007
5
Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε στο σχετικά άγνωστο για εμένα χώρο του hifi αλλά πολύ γνώριμο για εσάς. Το σύστημα μου αποτελείται από ένα HTPC , έναν ραδιοενισχυτή Yamaha RX-V459, B&W DM 302 για LR, Koda KF225C για Center, Koda SW 10-A για Sub και Koda AV737S για Surround. Όπως καταλαβαίνεται το budget που διαθέτω δεν είναι και το μεγαλύτερο δυνατό. Επειδή αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ακρόαση μουσικής 80% έναντι 20% παρακολούθησης ταινιών θα ήθελα να προβώ στην αγορά ηχείων δαπέδου με κόστος που να μην ξεπερνά τα 500 ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα τα B&W θα μπουν για surround. Η μουσική που θα ακούω κυρίως είναι blues , rock , metal , pop. Ένας φίλος μου πρότεινε κάποια μεταχειρισμένα SRC reference 3 ελληνικής κατασκευής όποιος τα ξέρει ας μου πει την γνώμη του για το αν αξίζει να ταξιδέψω 500 χιλιόμετρα για να τα ακούσω. Επίσης άκουσα τα Wharfedale Diamond 9.6 στον Νάκα, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και έχω και αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει ο ενισχυτής μου να τα οδηγήσει. Αυτά που μου έκανα λίγο εντύπωση ήταν τα Qacoustics 1030 που για το μέγεθος τους παίζουν πολύ ωραία, τα 1050 που έχω στα υπόψη μου με την προσθήκη του δεύτερου woofer που έχουν φαντάζομαι θα δένουν λίγο καλύτερα. Επίσης σκέφτομαι για Dali concept 6 και για Klipsch Synergy F3 τα τελευταία δεν ξέρω που και πόσο θα τα βρω. Εκλιπαρώ για βοήθεια γιατί κοντεύω να τρελαθώ, σπίτι να αγόραζα δεν θα το σκεφτόμουν τόσο.
home.jpg
 

Kostas P.

AVClub Enthusiast
19 June 2006
742
Αθήνα
Απο Η.C. δεν εχω ιδεα αλλα προτεινω τη Wharfedale Diamond 8 σειρα. Πριν μερικα χρονια αγορασα τα Diamond 8.1 για τη τηλεοραση και κατεληξαν να αντικαταστησουν τα Kilpsch RF-3II στο συστημα μου. Τα 8 διαφερουν ηχητικα απο τα 9, εγω τα προτιμω. Για τη μουσικη που τα θες πιστευω οτι θα σε καλυψουν. Τα Κlipsch τα προτιμω με λαμπα, σε μενα φωναζαν με Μ.Fidelity προ+τελικο. Αντιθετα τα Diamond 8 ειναι ξεκουραστα στο αυτι.
 

haunted

New member
25 January 2007
5
Πήγα για άλλη μια ακρόαση των Wharfedale, αυτή την φορά με δικιά μου μουσική για να ξέρω τα κομμάτια. Μου φάνηκαν λίγο καλύτερα αυτή την φορά αλλά μόνο σε πιο υψηλές εντάσεις. Ρώτησα και μου είπαν πως τα ηχεία δεν έχουν παίξει ούτε 4-5 ώρες, αυτό σημαίνει ότι με 80-90 ώρες παιξίματος τα ηχεία θα στρώσουν και θα παίζουν καλύτερα ή να μην περιμένω τρομερές αλλαγές στον ήχο τους; Καμιά άλλη πρόταση κανείς;
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Εγω εχω τα Dali Concept6. Δεν εχω κανενα παραπονο αν και για να πω την αληθεια στο μυαλο μου ειναι να ανεβω σε κατι καλυτερο. Παντως το ηχειο παιζει, για τα δικα μου γουστα, παρα πολυ καλα αντιθετα απο καποια αλλα. Τσεκαρε το.
 

haunted

New member
25 January 2007
5
Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην θεσσαλονίκη στο οποίο θα μπορούσα να ακούσω τα Dali?
 

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,416
Πειραιάς
Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην θεσσαλονίκη στο οποίο θα μπορούσα να ακούσω τα Dali?

Γειά σου καρντάση,

Εγώ έχω όλη την σειρά Dali Concept 10, 8 και center. Τα ηχεία είναι μια χαρά.
Άλλωστε οι Δανοί έχουν μεγάλη παράδοση στα ηχεία. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για Dali Concept 8.

Σημ.
1. Παίζει μεγάλο ρόλο καλώδιο και με τι τα οδηγείς !!!
2. Πάρε τηλ. την Κινοτεχνική 210-9601071 να σε πει πελάτες μαγάζια στην Θεσ/νικη να τα ακούσεις.
Φιλία στη πανέμορφη Σαλόνικα !!!
 
Last edited:

haunted

New member
25 January 2007
5
Σε ευχαριστώ φίλε μου Gianni Amar θα φροντίσω να ακούσω τουλάχιστων τα Dali Concept 6 που είναι στα χρηματά μου για να δω αν ταιριάζουν στα γούστα μου.