Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,911
Cambridge
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Οσον αφορα την απαντηση σας σε προηγουμενο ποστ μου, απομονοντας ατακες δεν βγαινει η οποια ουσια....η απαντηση μου οσο πυροτεχνηματα και αν σας φαινετε, δηλωνει ξεκαθαρα απο που ερχετε το σκεπτικο μου. Ερχεται απο την υπερβολη που συνηθως διακατεχει το Hi-end, υπερβολη που διακρινει κανεις στην κριση σας για σχεση κοστους αποδοση...

Επιμενω στην αποψη μου. Το αν ειναι τα καλυτερα καλοξοδευτα 80 ευρω, δεν το γνωριζω, αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι το μηχανημα ειναι τιμιο και τα δικαιολογει.

Και μη μου πειτε οτι σε διαφορετικη περιπτωση γραφοντας σε ΑΥΤΗΝ την κατηγορια, αν μιλουσαμε για μια διαφορα 80 ευρω δεν θα μας επερναν με τις πετρες.........

και προφανω ο κυριος διαβασε την κριτικη σας και ειπε οτι το μονο που οτν δυσαρεστησε ηταν η σχεση κοστους προς αποδοση...πηγαινετε λιγο πιο πισω και θα το δειτε
 
Last edited:

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Η διαφορά των 80 ευρώ ή των 800 ή και των 8000 είναι πάντα αστεία αν αισθάνεσαι ότι ακούς τα επιπλέον χρήματα. Αν όμως όχι, γιατί να δώσεις έστω και 8 ευρώ παραπάνω;
 

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,911
Cambridge
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Οκ, απλα η λογικες μας ειναι παραλληλες...

θα διαβαζω ευχαριστως τις κριτικες σας χωρις να λαμβανω υποψη την σχεση κοστους/αποδοσης
 

Aprile

Senior Member
9 March 2007
656
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Καλά βρε Aprile, έχεις στα χέρια σου τον Gen II και δεν μπήκες στον κόπο να επιβεβαιώσεις ή όχι τους ισχυρισμούς της SI, ότι δηλαδή διατηρεί τη σχεδίαση του original; Γιατί μας κρατάς σε αγωνία; :drummer:

Εννοείται ότι τον θέλω.

Για το θέμα του value for money νομίζω ότι απάντησα προηγουμένως.

Κατά βάση για τη SI ήταν πολύ δύσκολο να μην πέσει στη παγίδα της "ικανότητας οδήγησης" .
Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία του ο πρώτος t-amp ήταν ένα stock από πλακέτες που είχαν φτιαχτεί για το σασί των πρώτων τηλεοράσεων plasma της Sony.
Οπότε κατασκευαστικά δεν υπήρχε η ανάγκη της "ικανότητας οδήγησης" .Γιατί είχαν φτιαχτεί για να οδηγούν ένα μεγαφωνάκι της πλάκας.
 

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Μιας και τέθηκε θέμα κριτικής, ας δούμε τις παρακάτω ατάκες:

«για πια 80 ευρω μιλατε κυριοι???80 ευρω δεν κανουν ουτε 10 εκατοστα απο τα ιντερκονεκτ σας....μα ελεος!!!!» Τα interconnect μας DNM Reson κοστίζουν 80 ευρώ το στέρεο μέτρο.

«Ειναι χαιεντίλα να δινεις στον αγοραστη σου ενα μεταλικο κουτι με επιχρυσες συνδεσεις και οχι την πλαστικαδουρα? αν ναι τοτε τι να πω...»
Αυτό τώρα είναι κριτική της άποψής μας; Προφανώς, ο εν λόγω κύριος ποτέ δεν διάβασε την κριτική στο hifirace αλλά παρασύρθηκε από τα «γεγονότα» εντός του forum...

«Τώρα, αν κάποιοι γουστάρουν να έρχονται και να γκρεμίζουν ό,τι καλό και τίμιο έχει να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, καλώς να το κάνουν, αλλά δεν θα το αφήσω ασχολίαστο.»
Λιγάκι άστοχο να το λες για τον άνθρωπο που «έφερε» την τάξη Τ στην Ελλάδα και τόλμησε να το γράψει από το 2004....Αν κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα με χαρά ότι ο Trends πατάει τυπικά τρανζίστορ ΑΒ των 1000 ευρώ, εμείς το ξέρουμε για την τάξη Τ εδώ και χρόνια. Ισχύει δηλαδή ό,τι και πριν.

«Όταν έχω κασταλάξει μετά από 35 χρόνια ακρόασης να ξέρω τι μου αρέσει και τι όχι, όταν ο ρηβιούερ ταυτίζεται με την άποψή μου σε ένα θέμα τότε θεωρώ ότι όλα πάνε καλά. (6moons, avmentor, κλπ)
Αν διαφωνεί τότε οι πιθανότητες είναι οι εξής:
1. είμαι κουφός (το βάζω πρώτο γιά να μην λέτε ότι μεροληπτώ)
2. ο ρηβιούερ είναι κουφός ή γράφει γιά κάποιο λόγο κόντρα στο ρεύμα ή το δοκιμάζει με μηχανήματα και υπό συνθήκες που το μηχάνημα θάβεται.»

Δηλαδή θα πρέπει ντε και καλά να είναι κάποιος κουφός; Που βρίσκεται η δημοκρατική άποψη περί γούστου που τόσο συχνά επικαλείστε στο forum; Αν εσάς οι ακουστικές σας συνήθειες περιλάμβανουν ΑV πολυκάναλους και ηχεία consumer, εμάς η δίαιτα είχε SET και Wide Range. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να έχουμε τα ίδια γούστα;

«Κατά τα άλλα δοκιμή κάνατε, όπως δοκιμή έκαναν και στο 6moons και δοκιμή κάνανε διάφορα μέλη και εγώ προσωπικά. Και ουδείς το αμφισβητεί»
Είπαμε ποτέ το αντίθετο, ότι δηλαδή μόνο η δική μας δοκιμή μετράει;

«Λυπάμαι που υπάρχουν σ' αυτό το χώρο άτομα που θαρρούν πως έχουν το αλάθητο του Πάπα.Και μην τυχόν τους φέρει αντίρρηση κανείς, κάηκε!»
Να το πάλι, το δικό μας γούστο γίνεται αλάθητο του Πάπα! Μα εγώ βλέπω αλάθητο του Πάπα στην υποστήριξη του Trends και αλοίμονο σε όποιον διαφωνήσει.

Τελικά, ένα θέμα ουσίας φαίνεται να υπάρχει: το Β στο value for money του Trends. Διευκρινίζουμε:

Το value for money, καταρχήν, δεν αναφέρεται σε εύρος τιμών αλλά σε λόγο, σχέση. Όσο σημαντική είναι η τιμή σε αυτή τη σχέση, άλλο τόσο είναι και η απόδοση. Το hifirace δεν εκτιμάει με κάποιο "λογιστικό" τρόπο τη σχέση τιμής και απόδοσης, αλλά απαντά με ειλικρίνεια στο ερώτημα "αξίζει να το αγοράσω;" με μια λογική του τύπου:

Α= οπωσδήποτε, Β= εξαρτάται, Γ= άσε καλύτερα.

Ενώ -εμείς - θα δίναμε ευχαρίστως τα 30 δολλάρια για τον T-Αmp, όπως και το έχουμε κάνει, θα προτιμούσαμε τα 150 ευρώ του Trends να τα αγοράσουμε δίσκους, τους οποίους θα ακούμε με τους τριοδικούς ενισχυτές μας. Κι αυτό, διότι παρά τα εντυπωσιακά ηχητικά του χαρακτηριστικά (ίσως και εξαιτίας αυτών), δεν μας έπεισε καθόλου για τη μουσικότητά του, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον ακούσουμε για πάνω από 2-3 ώρες χωρίς ενόχληση (εν προκειμένω, αδιαφορία). Αντίθετα, ο T-Amp ακούγεται - πάντα στα αυτιά και τα συστήματά μας - σταθερά προσανατολισμένος στη σωστή μουσική κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι ο Trends χάνει το Α μας στο value for money, οπότε, με τόσο χαμηλή τιμή...εξαρτάται. Αν αυτός ο ήχος έκανε, π.χ 1.000 ευρώ, σαφώς θα έπαιρνε Γ . Ηχητική νοοτροπία στο στυλ του Trends βρίσκουμε και σε πολύ ακριβότερα μηχανήματα, μεγαλύτερης φυσικά ισχύος. Και γι’αυτά τα ίδια θα γράψουμε, να είστε σίγουροι. Ξέρουμε ασφαλώς ότι αυτός ο ήχος έχει τους οπαδούς του, εμείς όμως δεν ανήκουμε σε αυτούς. Πρέπει μήπως να απολογηθούμε γι’αυτό;

Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία της Tripath, τουλάχιστον στο TA2024, έχει ένα άνω όριο απόδοσης που θυμίζει μεν, απέχει δε σημαντικά από τις τριόδους ισχύος, ωστόσο αφήνει πίσω της τα περισσότερα από τα συμβατικά τρανζίστορ, τα οποία έτσι κι αλλιώς ουδέποτε εκτιμήσαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ Crimson, Naim, Blunote, Sugden,YBA – δεν είναι τυχαίο που κανείς από αυτούς δεν πάει για την ωμή δύναμη σε τεράστιο εύρος). Ενώ όμως με αυτά τα 6W του TA2024 μπορείς να ακούσεις μια χαρά με αρκετά ηχεία, ας μην περιμένουμε ότι ο πολύς κόσμος θα παρατήσει τα δεκάδες ακριβά watt του για να στραφεί στο μικρό Tripath- είναι ψυχολογικό- και εμείς στο hifirace το ξέρουμε καλά αυτό ως οπαδοί ολιγόβατων λαμπάτων ενισχυτών. Πάντως, κανένα από τα μικρά Tripath που έχουμε ακούσει ως σήμερα δεν φθάνει, μουσικά ή σκέτα ηχητικά, την αναφορά μας στην παραδοσιακή χαμηλή κατηγορία τιμών που είναι ο 620Ε της Crimson. Η ελπίδα τώρα εναποτίθεται στο ΤΑ-2020.

Γενικότερα, η τάξη Τ δεν αποτελεί άμεση απειλή ούτε για τα κλασικά πολύ ισχυρά τρανζίστορ, αφού δεν έχει αποκτήσει ακόμη φήμη στα πολλά watt, όπου έχει και έντονο ανταγωνισμό από τις άλλες τεχνολογίες (ICE, UCD κλπ). Η δική μας εμπειρία πάντως με την τάξη Δ μεγάλης ισχύος είναι απογοητευτική μουσικά, όπως ήταν σχεδόν πάντα με την μεγάλη ισχύ ανεξαρτήτως τεχνολογίας.

Μερικές ενστάσεις, όσο γίνεται αντικειμενικές για το προφίλ του reviewer:
1. Δείχνει τις προτιμήσεις του χωρίς να υπάρχει έντονη πόλωση για τεχνολογίες.
2. Δεν απαξιώνει, τουλάχιστον όχι απόλυτα, τα τρανζίστορ, την μεγάλη ισχύ ή τα ηχεία που δεν είναι full range διότι και είναι μονοδιάστατο αλλά και τελείως ανακριβές. (Για παράδειγμα όταν κάποτε συνάντησα τον Dagostino της KRELL μου εξηγούσε επί αρκετή ώρα γιατί η σχεδίασή του ευνοούσε τα μοντέλα με πολλά και όχι με λίγα βατ.)
3. Τι θα συμβεί αν σου ζητήσει κάποιος αντιπρόσωπος να δοκιμάσεις τον τρανζοστοράτο του, θα αρνηθείς γιατί μόνο η λάμπα είναι η ζωή ή θα έπρεπε να ξέρει που απευθύνεται και να μην το κάνει.
4. Μπορεί να υπάρχει, αλλά ίσως μου διαφεύγει κάποιος δοκιμαστής, όχι που δεν του αρέσουν τα fullrange ηχεία, αλλά που μπορεί να κάνει την οπιαδήποτε δοκιμή του σε ηχεία με άφθονο χρώμα και τελείως ιδιοσυγκρατική ισορροπία.

Ας διαφαίνονται οι προτιμήσεις μέσα απ'τις γραμμές ώστε και η αμεροληψία αλλά και η ευρύνοια να κερδίζουν την εμπιστοσύνη.
Κανένας μεγάλος δάσκαλος δεν έφταχνε ομοιόματά του, σου μάθαινε απλά
να βλέπεις και να επιλέγεις.
Θ.Ζ.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Δεν βλέπω κάποια ένταση στα γραφόμενά μου. Η ένταση που όντως υπάρχει βγαίνει από τις ατάκες σε bold που δείχνουν να πυροβολούν στα τυφλά. Σε αυτές απάντησα ήρεμα.
Επίσης, δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αδικίας. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα αντιπαράθεσης, εξυπακούεται πως δεν μπορούν να ακουστούν οι υγιείς απόψεις και να γίνουν οι σωστοί, πολιτισμένοι διάλογοι. Πίστεψέ με, DIPIE, έχω διαβάσει σε αυτό το thread φοβερές απόψεις από κάποιους, και είναι κρίμα που πρέπει να ασχολούμαι με ειρωνίες και κατηγορίες-πυροτεχνήματα. Εδώ, αν κατάλαβα καλά, είμαι υπόλογος που δεν απάντησα αμέσως στους χλευασμούς του Παναγιωτίδη, ο οποίος εξακολουθεί να ανακακαλύπτει συνομωσίες και σκοπιμότητες πίσω από την κριτική του hifirace. Για να μην σκεφτώ λοιπόν, τα χειρότερα, ότι δηλαδή υπάρχει σε αυτόν κάποιο προσωπικό κίνητρο, θα δεχτώ ότι δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε ακόμη, πράγμα που μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους.

Πιστεύω πως ένα forum δεν αυτοδικαιώνεται ανακαλύπτοντας εχθρούς αλλά δικαιολογεί την ύπαρξή του μόνο μέσα από έναν σωστά συντονισμένο διάλογο επί του θέματος.


Μάλιστα....
κατηγορούμαστε τώρα ότι πυροβολούμε και στα τυφλά (μεταξύ άλλων πυροβολητών)
ανακαλύπτουμε και συνομωσίες. (όταν κάποιος θέλει να φανεί στον περίγυρό του γιά τον Α ή Β λόγο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνομωτεί κι όλας - και το hifirace φάνηκε θα έλεγα μιά χαρά)

Αγαπητέ κ. Κωτσή μου, πέφτεις πολύ χαμηλά, όταν υποννοείς χλευασμό στα λόγια μου και αυτό σηκώνει πολλά. Θα το παραβλέψω, εξηγώντας (διότι προφανώς υπάρχει παρεξήγηση) πως δήλωσα ότι εγώ απαντώ αμέσως διότι μιά συζήτηση που ξεκινάει σήμερα - και πέντε σελίδες πίσω - δεν μπορεί να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, και μάλιστα απαντώ αμέσως και εν γνώσει του ότι στην βιασύνη μπορεί και να αποδυναμωθεί ο λόγος. Επίσης απάντησα αμέσως διότι όταν έχω να πω κάτι θα το πω αμέσως και δεν θα κάτσω να γράψω έκθεση ιδεών.

Όσον αφορά στον υπαινιγμό σου
"Για να μην σκεφτώ λοιπόν, τα χειρότερα, ότι δηλαδή υπάρχει σε αυτόν κάποιο προσωπικό κίνητρο"
προφανώς δεν πρόσεξες την σαφή δήλωσή μου

Τέλος, όλα τα παραπάνω χωρίς να έχω καμμία διαφορά με τον Π. Κωτσή και
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ του trends.

διότι αν την διάβασες τότε με συκοφαντείς ευθέως

Παραξενεύομαι ιδιαίτερα μάλιστα διότι ήμουν από τους πρώτους που σε καλωσόρισαν στο φόρουμ αυτό και πρότειναν σχεδόν άμεσα (και ενάντια στην συνηθισμένη πρακτική) την θέση του διαχειριστή της παρούσας κατηγορίας.


Επί της ουσίας τώρα:
παιδεύτηκα αρκετά να καταλάβω τον περίφημο γρίφο των 80 ευρώ.
Που τελικά με μιά πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς οτι ο t-amp gen2 κοστίζει σε διαδικτυακό κατάστημα 70$, ενώ ο trends είχε retail 119$ κατά την εποχή του τεστ των 6moons. Με λίγα λόγια το κριτήριο γιά να θεωρηθεί λόγος τιμής προς απόδοση Β είναι το τεράστιο ποσό των 49 usd και μάλιστα με την τιμή του trends μη επικαιροποιημένη. Δηλαδή κάπου 30 ευρώ. (μην ακούσω τώρα ότι ο trends εδώ κοστίζει 150, γιατί τον gen 2 ακόμα δεν τον είδαμε, ενώ είδαμε και πόσο πάει ο βασιλεύς-βασιλεύς...)

Επίσης να προσθέσω κάτι στο αμέσως προηγούμενο post μου, που όπως ξαναείπα ήταν άμεση απάντηση χωρίς "χτενίσματα"

αναφέρεις:
[/B]
Δηλαδή θα πρέπει ντε και καλά να είναι κάποιος κουφός; Που βρίσκεται η δημοκρατική άποψη περί γούστου που τόσο συχνά επικαλείστε στο forum; Αν εσάς οι ακουστικές σας συνήθειες περιλάμβανουν ΑV πολυκάναλους και ηχεία consumer, εμάς η δίαιτα είχε SET και Wide Range. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να έχουμε τα ίδια γούστα;

Επικαλείσαι την γνωστή αρχή του de gustibus.., ενώ παραβλέπεις σκόπιμα (?)το γεγονός ότι διαμορφώνεις την κοινή γνώμη, "κάνοντας δίαιτα με set και wide range". Όποιος αγαπητέ μου θέλει να είναι opinion leader κάνει δοκιμές με ό,τι μπορεί να βρεθεί στα χέρια του δυνητικού αγοραστή (πχ 6moons - ευρύτατη γκάμα μηχανημάτων) και όχι το πρώτο wide range ή flat range ή flat rate έχει στο δωμάτιό του.
Και όλα αυτά διότι υπάρχει κοσμάκης που κοιτάζει πρώτα την βαρειά υπογραφή και μετά τρέχει στα καταστήματα.
Αντίθετα όταν γράψαμε εμείς τις ταπεινές μας γνώμες, σπεύσαμε ο δόλιοι να γράψουμε με το νι και με το σίγμα ότι "ρε σεις, προσέξτε, τα δοκιμάσαμε με αυτά και μ αυτά, προσέξτε, δοκιμάστε με άλλα μπορεί να μην σας κάτσει, αλλά άμα λάχει..."

υπάρχει σαφές πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ μας αγαπητέ Πάρη. Και θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν ανακληθούν κάποιες φράσεις σου.

Εγώ τους λόγους της αδυναμίας επικοινωνίας τους απέδωσα και τους περιόρισα στο γεγονός ότι ερμηνεύσαμε σαφώς διαφορετικά την ηχητική συμπεριφορά ενός μηχανήματος - εσύ προφανώς (και αντίθετα με ό,τι έσπευσα προκαταβολικά να δηλώσω) στο ότι έχω κάτι μαζί σου.
 

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

1. Δείχνει τις προτιμήσεις του χωρίς να υπάρχει έντονη πόλωση για τεχνολογίες.
2. Δεν απαξιώνει, τουλάχιστον όχι απόλυτα, τα τρανζίστορ, την μεγάλη ισχύ ή τα ηχεία που δεν είναι full range διότι και είναι μονοδιάστατο αλλά και τελείως ανακριβές. (Για παράδειγμα όταν κάποτε συνάντησα τον Dagostino της KRELL μου εξηγούσε επί αρκετή ώρα γιατί η σχεδίασή του ευνοούσε τα μοντέλα με πολλά και όχι με λίγα βατ.)
3. Τι θα συμβεί αν σου ζητήσει κάποιος αντιπρόσωπος να δοκιμάσεις τον τρανζιστοράτο του, θα αρνηθείς γιατί μόνο η λάμπα είναι η ζωή ή θα έπρεπε να ξέρει που απευθύνεται και να μην το κάνει.
4. Μπορεί να υπάρχει, αλλά ίσως μου διαφεύγει κάποιος δοκιμαστής, όχι που δεν του αρέσουν τα fullrange ηχεία, αλλά που μπορεί να κάνει την οπιαδήποτε δοκιμή του σε ηχεία με άφθονο χρώμα και τελείως ιδιοσυγκρατική ισορροπία.

Ας διαφαίνονται οι προτιμήσεις μέσα απ'τις γραμμές ώστε και η αμεροληψία αλλά και η ευρύνοια να κερδίζουν την εμπιστοσύνη.
Κανένας μεγάλος δάσκαλος δεν έφταχνε ομοιόματά του, σου μάθαινε απλά
να βλέπεις και να επιλέγεις.
Θ.Ζ.

1. Ποια πόλωση για τις τεχνολογίες έχει ένας δοκιμαστής που εξυμνεί τις τριόδους, τα Naim, τα Crimson, τα Tripath, τα Sugden κλπ;
2&3. Έχεις ακούσει τους 200άρηδες Crimson με μεγάλα Harbeth να πάθεις το σοκ της ζωής σου;
4. Προτιμώ μεν τα wide range, αλλά έχω πάντα στην άκρη ένα πρωτοκλασάτο μόνιτορ. Πρόσφατα, μάλιστα, χώρισα πλήρως τα συστήματά μου σε δύο κύρια με τα εξής χαρακτηριστικά

Α. Το μουσικό που δεν έχει ανάδραση, phase splitter και κροσόβερ και παίζει με μονόκλωνα. Εδώ παίζουν και λάμπες και mosfet.

B. Το μόνιτορ που παίζει με push-pull, ανάδραση, κροσόβερ και πολύκλωνα καλώδια. Παρομοίως και λάμπες και solid state.

Άσχετο, αλλά πραγματικά έχω σιχαθεί να ακούγεται για εμένα ότι απορρίπτω όλα τα άλλα πλην ενός μεγαφώνου και μιας τριόδου. Λες και δεν έγραφα δημόσια τόσα χρόνια! Ακόμη και μέχρι πρόσφατα, μου έλεγαν για δοκιμές λαμπάτων στον ΗΧΟ που δήθεν τις έχει γράψει ο Κωτσής. Έλεος!
 

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Όσον αφορά στον υπαινιγμό σου
"Για να μην σκεφτώ λοιπόν, τα χειρότερα, ότι δηλαδή υπάρχει σε αυτόν κάποιο προσωπικό κίνητρο"
προφανώς δεν πρόσεξες την σαφή δήλωσή μου
διότι αν την διάβασες τότε με συκοφαντείς ευθέως

Καλέ μου Δημήτρη, είναι εμφανές ότι δεν μας βγαίνει η επικοινωνία.
Αφενός, ούτε που είχα στο μυαλό μου αυτό που φαντάζεσαι, αλλά κάτι άλλο, που επίσης είχα γράψει πέρυσι όταν ήμουν συντονιστής. Ότι δηλαδή ο επώνυμος προσφέρεται για κόντρες άνευ ουσίας, greek style, έτσι ώστε κάποιοι να καρπωθούν τις εντυπώσεις. Ηθικό ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου, λοιπόν, και όχι οικονομικό.
Αφετέρου, αν μπορείς εξήγησέ μου τι εννοείς με το εξής:
Όποιος αγαπητέ μου θέλει να είναι opinion leader κάνει δοκιμές με ό,τι μπορεί να βρεθεί στα χέρια του δυνητικού αγοραστή (πχ 6moons - ευρύτατη γκάμα μηχανημάτων) και όχι το πρώτο wide range ή flat range ή flat rate έχει στο δωμάτιό του.
και θύμησέ μου πότε ήρθες στο δωμάτιό μου και δεν βρήκες τα συστήματα που φαίνονται στην ιστοσελίδα του hifirace.
 

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Κατά βάση για τη SI ήταν πολύ δύσκολο να μην πέσει στη παγίδα της "ικανότητας οδήγησης".

Ή μου το φέρνεις σιγά - σιγά για να μην στεναχωρηθώ, ή ακόμη δεν είσαι σίγουρος για το τι παίζει.
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Η διαφορά των 80 ευρώ ή των 800 ή και των 8000 είναι πάντα αστεία αν αισθάνεσαι ότι ακούς τα επιπλέον χρήματα. Αν όμως όχι, γιατί να δώσεις έστω και 8 ευρώ παραπάνω;


Συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση, απολύτως.

Συγχαρητήρια και για το review που έκανες σε έναν τυπικό μικρό ενισχυτή της περιβόητης τάξης λειτουργίας D (The "T" in Class-T stands for Tripath).

Εγώ προσωπικά είχα κακή εμπειρία με το συγκεκριμένο ενισχυτή.
Πρώτη φορά με άφησε τόσο αδιάφορο ένα μηχάνημα της χαμηλής κατηγορίας τιμής. Ομως, τα μηχανήματα της χαμηλής κατηγορίας τιμής τα σέβομαι ιδιάιτερα, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να σχεδιάσεις ένα μηχάνημα με μια χούφτα υλικά -με χίλιους συμβιβασμούς- παρά ένα ακριβό μηχάνημα όπου εκεί επιβάλλεται (ή σου το επιβάλουν) να χρησιμοποιήσεις τα πιο audiophile υλικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο επειδή αυτά είναι που "πουλάνε" και μαγεύουν τους reviewers του ειδικού τύπου καθώς και τους περισσότερους "μετανάστες της μουσικής" που συχνάζουν κυρίως σε φόρουμς με δομημένες ιεραρχίες και ισχυρά χαρτιά εμπειριών στον χώρο των μηχανημάτων.

Αγαπητέ Πάρι Κωτσή, πραγματικά έχω την αίσθηση, χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, ότι τελευταία κάνεις πολύ καλή δουλειά στο χώρο του audio. Παλαιότερα μπορεί να μην σε είχα παρακολουθήσει σωστά και όπως θα έπρεπε, δικό μου το λάθος. Ισως τελευταία μιλάει ο εαυτός σου, ο Πάρις.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.
 
Last edited:

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αγαπητέ Πάρι Κωτσή, πραγματικά έχω την αίσθηση, χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, ότι τελευταία κάνεις πολύ καλή δουλειά στο χώρο του audio. Παλαιότερα μπορεί να μην σε είχα παρακολουθήσει σωστά και όπως θα έπρεπε, δικό μου το λάθος. Ισως τελευταία μιλάει ο εαυτός σου, ο Πάρις.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Δεν θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο για αυτή την περίοδο. Αισθάνομαι ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω αυτά που πραγματικά πιστεύω, όπως ακριβώς τα σκέφτομαι. Ίσως γιατί τώρα υπάρχει άφθονος ο χρόνος και λείπει ο καταναγκασμός του "αφεντικού".
 

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση, απολύτως.

Εγώ προσωπικά είχα κακή εμπειρία με το συγκεκριμένο ενισχυτή.
Πρώτη φορά με άφησε τόσο αδιάφορο ένα μηχάνημα της χαμηλής κατηγορίας τιμής.


Int.King αναρωτήθηκες γιατί είναι άραγε "περιβόητη" αυτη η τάξη "Τ"?
Τι βοά άραγε στα πέριξ που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο?
Θ.Ζ.
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Int.King αναρωτήθηκες γιατί είναι άραγε "περιβόητη" αυτη η τάξη "Τ"?
Τι βοά άραγε στα πέριξ που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο?
Θ.Ζ.

H τάξη "Χ" ... class-X :flipout:


http://carjamz.com/zen/index.php?main_page=product_info&products_id=208

Σε λίγο βέβαια δεν θα έχουν μείνει και πολλά γράμματα στο αλφάβητο για τις νέες τάξεις.
Ετοιμάζεται και ο κόμης Δράκουλας να βγάλει έναν τριπάθιο που θα τον λέει καρπάθιο :party:
 

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,980
Κορωπί
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

............

Int.King αναρωτήθηκες γιατί είναι άραγε "περιβόητη" αυτη η τάξη "Τ"?
Τι βοά άραγε στα πέριξ που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο?
Θ.Ζ.
Αγαπητε μου εγραψες ενα λαθος .
μαλλον εννοεις τον ΤΑ-10.1 γιατι οπως εχεις πει δεν εχεις ακουσει αλλον Τ
ή θελεις να ακουσω για ακομα μια φορα τα ευνοϊκα περιξ.?


InternetKing (+ 11) γιατι δεν λες οτι ο καρπαθιος θα βγει το 2010
αμαν δηλαδη όλα εγω πρεπει να τα λεω?

Παρη (+111) ετσι ειναι οταν εχεις διαφορετικη αποψη απο καποιους …. γραφουνε ,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε .

Εδω μεσα δεν θελω να γραφω εκθεσεις ποσο μαλλον να τις διαβαζω
 

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αγαπητε μου εγραψες ενα λαθος .
μαλλον εννοεις τον ΤΑ-10.1 γιατι οπως εχεις πει δεν εχεις ακουσει αλλον Τ
ή θελεις να ακουσω για ακομα μια φορα τα ευνοϊκα περιξ.?


InternetKing (+ 11) γιατι δεν λες οτι ο καρπαθιος θα βγει το 2010
αμαν δηλαδη όλα εγω πρεπει να τα λεω?

Παρη (+111) ετσι ειναι οταν εχεις διαφορετικη αποψη απο καποιους …. γραφουνε ,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε,γραφουνε ,γραφουνε .

Εδω μεσα δεν θελω να γραφω εκθεσεις ποσο μαλλον να τις διαβαζω

Ναι Σώφρων τον ΤΑ-10 εννοούσα, συγνώμη για το λάθος.
Δεν χρειάζεται να συγχίζεσαι μ'αυτά που διαβάζεις ούτε να γράφεις,γράφεις,γράφεις. Έτσι είναι τα φόρουμ για να γράφουμε να απαντούμε και να διαφωνούμε μεταξύ μας. Αυτοί που ανιούν γιατί τα έχουν καταλάβει όλα, σαν γνήσιοι Έλληνες, ας περιμένουν τον Καρπάθιο. Εμείς
οι νεοφώτιστοι που έχουμε ακόμη να μάθουμε πολλά θα γράφουμε, γράφουμε, γράφουμε.
Θ.Ζ.
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,304
127.0.0.1
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Κάποιος reviewer αρέσκεται στο να ακούει τριοδικούς λαμπάτους με μονόδρομα ηχεία.
Κάποιου του αρέσει να ακούει από κόρνες...
Κάποιου του αρέσει να ακούει από κιλοβατικές ηλεκτροσυγκολλήσεις και ηλεκτροστατικά ηχεία.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι σαν τον Kessler που τους αρέσει να γράφουν λιωμένοι στο πιώμα και καταλήγουν να αναλύουν σάλτσες μανιταριών και προσούτο. Αλλά αυτός είναι δική του κατηγορία.


Από εκεί και πέρα, ο αναγνώστης γνωρίζοντας τα γούστα του reviewer πράτει ανάλογα! Προσωπικά αν και ένας ενισχυτής σε τάξη D είναι το τελευταίο πράγμα που θα αγόραζα, αν άκουγα τον κ. Κωτσή να τον υμνεί σίγουρα θα ήθελα να τον ακούσω!

Τον Trends τον έχω ακούσει 2 φορές.
Μία φορά στα ATC με καλωδίωση Nordost όπου απλά έπαιζε χειρότερα από οποιονδήποτε ενισχυτή τους έχω βάλει (και έχω βάλει πολλούς!!!) και μία φορά με fostex και καλωδίωση δική μου DIY όπου απλά έπαιζε καταπληκτικά!


Τώρα για τη βαθμολογία και το μέρος value for money νομίζω ότι κάθε reviewer υιοθετεί τον δικό του τρόπο βαθμολόγησης. Δεκτό. Δεν θα ήταν όμως καλύτερο το να γνωρίζει ο αναγνώστης αυτό τον τρόπο; Υπάρχει κάποιο sheet; Κάποιος μπούσουλας Ή απλά κοπανάμε ένα 4,8356 για να δείξουμε ότι το μηχάνημα είναι καλύτερο από αυτό που πήρε ένα 4,8355; Και αν ναι, σε τι; Μουσικότητα; Δυναμικά; Ικανότητα οδήγησης; Απόκριση συχνοτήτων;
 

sakis65

Senior Member
4 May 2007
336
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Δεν θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο για αυτή την περίοδο. Αισθάνομαι ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω αυτά που πραγματικά πιστεύω, όπως ακριβώς τα σκέφτομαι. Ίσως γιατί τώρα υπάρχει άφθονος ο χρόνος και λείπει ο καταναγκασμός του "αφεντικού".


Ο τροπος που σχολιαζες τα μηχανηματα στο περιοδικο ηταν οντως στην ουσια, δηλαδη τη μουσικη αναπαραγωγη. Συγχαρητηρια.
Ο καταναγκασμος του αφεντικου ομως που αναφερεις ποσο αλλαζε την τελικη κριση;
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι σαν τον Kessler που τους αρέσει να γράφουν λιωμένοι στο πιώμα και καταλήγουν να αναλύουν σάλτσες μανιταριών και προσούτο. Αλλά αυτός είναι δική του κατηγορία.


Από εκεί και πέρα, ο αναγνώστης γνωρίζοντας τα γούστα του reviewer πράτει ανάλογα!

Αχαχαα :FSGSFGS4:

Ναι … και εγώ ανάλογα με το περιοδικό και τον reviewer …
Ανοίγω το άρθρο στον καναπέ και αρχίζω να διαβάζω…

Άλλοτε βάζω ουζάκι και σαρδέλα
Άλλοτε μπύρα βελγική μοναστηριακή με λουκάνικο ευλογημένο
Και άλλες φορές ψάχνω για το καλύτερο πατέ του κόσμου.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ελειψα αρκετές ώρες απο το φόρουμ....

Φίλτατε Πάρι,σου έγραψα χθές κάποια πράγματα,για να δωθεί ένα τέλος στην διαφαινόμενη αντιπαράθεση και για να ανοίξει ένας πιό δημιουργικός διάλογος πάνω στο θέμα.Δεν το πήρες υπόψη σου.

Οπως και νάχει η προσωπική άποψη του οποιουδήποτε δεν είναι αμελητέα επειδή δεν έγραφε σε περιοδικό του χώρου.Δεν καταλαβαίνω,την επιμονή και μάλιστα μ' αυτόν τον επιθετικό τρόπο,για την ντέ και καλά δικαίωση μιας προσωπικής κρίσης.Γιατί;Επειδή ασχολείσαι με τον χώρο επαγγελματικά εδώ κι αρκετά χρόνια;Και λοιπόν;Κι άλλοι ασχολούνται με το χόμπυ πρίν γεννηθείς εσύ και γράφουν εδώ μέσα.Τι πρέπει δηλαδή να κάνουν αυτοί,άν κάποιος διαφωνήσει μαζί τους,ακολουθώντας το δικό σου παράδειγμα;

Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει αγαπητέ Πάρι,όταν γράφεις σαν ειδήμων,τα γραπτά σου γίνονται ή δεν γίνονται αρεστά.Δεν είναι δυνατόν να ανοίγεις πόλεμο(αυτό βέβαια έχει και τα θετικό της έμμεσης διαφήμισης του ιστιοχώρου σου),κάθε φορά που κάποιοι διαφωνούν με τα γραφόμενά σου.

Κι ένα τελευταίο(είχα γράψει το ίδιο σε κάποιον που εργαζόταν κι αυτός στο ίδιο περιοδικό και που σου είχε επιτεθεί για την δουλιά σου),άν δεν μπορείς να κάνεις την δουλιά σου εξαιτίας του "αφεντικού" και θέλεις να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και τους άλλους απλά παραιτείσαι.Το να μιλάς γι' αυτό,κατόπιν εορτής είναι αρκετά άτοπο....
 

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ο τροπος που σχολιαζες τα μηχανηματα στο περιοδικο ηταν οντως στην ουσια, δηλαδη τη μουσικη αναπαραγωγη. Συγχαρητηρια.
Ο καταναγκασμος του αφεντικου ομως που αναφερεις ποσο αλλαζε την τελικη κριση;

Το χόμπι μας είναι πολύ ερωτικό και ευαίσθητο, για να υπόκειται στις ορέξεις ενός ανθρώπου που το αγνοεί πλήρως. Μπορεί εγώ π.χ να ασχολιόμουν επί ημέρες με κάποιο μηχάνημα, το οποίο απέρριπτε η διεύθυνση ως προοπτική δημοσίευσης και, ταυτόχρονα, πέντε ημέρες πριν την έκδοση του τεύχους να μου εμφανίζε ένα ολοκαίνουργιο άλλο μηχάνημα, το οποίο έπρεπε να γραφεί σε δύο ημέρες.
Θυμάμαι μια φορά που έγραψα για τον Sophia Baby Amplifier στην προσωπική μου στήλη, και τότε εδέησε να με ρωτήσει η διεύθυνση τι ήταν αυτό και αν το είχα στα χέρια μου. Της υπενθύμισα ότι της το είχα αναφέρει πολύ καιρό πριν αλλά είχα εισπράξει την αδιαφορία της.
Γενικότερα, είμαι τύπος που γυρνάει στο Διαδίκτυο και τις αντιπροσωπείς και μυρίζεται το "καλό νέο", ενώ οι αντιπρόσωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να με εμπιστευτούν και να μου δώσουν κάποιο μηχάνημα να τσεκάρω. Πολλοί το επιδιώκουν κιόλας. Παρόλα αυτά, ό,τι πρότεινα στη διεύθυνση τα τελευταία χρόνια τύγχανε απόρριψης σχεδόν εκ των προτέρων, αφού "έπρεπε" να γίνουν κάποια άλλα τεστ. Τα οποία και συχνότατα έβλεπα μπροστά μου πραγματικά την τελευταία στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση επεδίωκε αυτοκαταστροφικά να αποκόψει τις γέφυρες επικοινωνίες με ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, με το οποίο ερχόμουν σε επαφή. Δεν της άρεσε που έκανα καλά τη δουλειά μου.
Το ότι οι δοκιμές, τελικά, γράφονταν με αρκετά μεγάλη αποκαλυπτικότητα, οφειλόταν καθαρά στο δικό μου ψώνιο και τα άπειρα ξενύχτια.
Αρκεί, τέλος, να σας πω ότι ενώ η διεύθυνση ήξερε πως δουλεύω αρκετές φορές στο σπίτι, ακούγοντας hiend μηχανήματα για τεστ του περιοδικού, παρέμενε παγερή στο αίτημά μου να έχω κάποια πρωϊνά off ώστε να δουλέψω καλύτερα. Παράλληλα, είχε βρει ένα καλό αποκούμπι στο θέμα των τηλεοράσεων. Τα τελευταία χρόνια, στην ουσία, η διεύθυνση ήθελε να με αποκόψει από το hifi και να με αναγκάσει να κάνω κάθε μήνα συγκριτικό τηλεοράσεων. Από πέρυσι που έφυγα, μάλιστα, τα συγκριτικά των τηλεοράσεων έχουν αραιώσει ενώ εμφανίζονται συχνότερα συγκριτικά hifi. Αν έχω πιάσει καλά κάποιες σπόντες της διεύθυνσεις στα editorial, η ιδέα ήταν να περάσει το μύνημα ότι ο Κωτσής εμπόδιζε το hifi στο περιοδικό και τώρα που έφυγε...
Γι αυτό σε αυτή τη χώρα, πλέον, όταν μου λένε καλημέρα, κοιτάω πρώτα μήπως έχει νυχτώσει....