Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
1,851
Καλημέρα και χρόνια πολλά.Χθες πέρασα το NEXUS στο Shield pro αλλά μου εμφανίζει τους φακέλους με τα βίντεο από το πι-σι άδειους.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
 

furious99

AVClub Enthusiast
20 December 2008
866
Tip #1

Αν έχετε ένα addon που παίζει ας πούμε σε kodi 18, αλλά όχι σε kodi 19, μπορείτε να περάσετε ένα "δεύτερο kodi" ένα kodi fork όπως το wbmc. Αυτό είναι χρήσιμο γιατί μερικές φορές τα παρατανε τα addons με αποτέλεσμα να μην παίζουν σε καινούρια kodi ...

Ή απλά μπορείς έτσι να δοκιμάσεις ένα καινούριο kodi πριν το βάλεις κανονικά.

Tip#2
Το opensubtitles.org υπάρχει σαν addon στο kodi (αν ψάξετε στα subtitles addons του kodi repository θα το βρείτε). Πατε στις ιδιότητες του, και βάζετε τους κωδικούς σας από το opensubtitles.org (φτιάξτε ένα λογαριασμό εκεί). Εννοείται θα έχετε βάλει τα DNS της google. Αυτό λύνει το θέμα των υποτίτλων (μαζί με τις ρυθμίσεις για greek windows γραμματοσειρά,μέγεθος κλπ στις ρυθμίσεις του kodi).
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,748
Στο Google Play Store μου βγάζει έκδοση 20 του kodi. Την έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει μήπως δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα πρόσθετα; Γιατί όταν άλλαξε η έκδοση από 18 σε 19 στην αρχή είχε πρόβλημα με τα πρόσθετα. Γιατί στην 19 είχε αλλάξει η έκδοση του Python και ήταν μεγάλη αλλαγή. Έπρεπε να γραφούν πάλι τα πρόσθετα στην νέα έκδοση Python. Ξέρουμε αν στην 20 έχει πάλι καμιά τέτοια μεγάλη αλλαγή και δημιουργήσει πρόβλημα στα πρόσθετα; 'Ολες πάντων οι ενδιάμεσες αλλαγές στην 19 (από 19.3 σε 19.4 ή 19.5 πχ) δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αλλά τις μεγάλες αλλαγές από 18 σε 19 ή 20 τις φοβάμαι.
 

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
1,851
Καλημέρα Ανδρέα.Συγνώμη που απαντώ καθυστερημένα και εν μέρει .Έχω πρόβλημα με τη Cosmote εδώ και μια βδομάδα περίπου, ταυτόχρονα πειράζοντας το ρουτερ έκανα ζημιά στον Αντάπτορα RJ45 Cat6a και έτσι δεν έχω πρόσβαση στο Shield pro για να σου πω τι ακριβώς έκανα.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα Ανδρέα.Συγνώμη που απαντώ καθυστερημένα και εν μέρει .Έχω πρόβλημα με τη Cosmote εδώ και μια βδομάδα περίπου, ταυτόχρονα πειράζοντας το ρουτερ έκανα ζημιά στον Αντάπτορα RJ45 Cat6a και έτσι δεν έχω πρόσβαση στο Shield pro για να σου πω τι ακριβώς έκανα.
Μου κάνει κάτι παρόμοιο για αυτό σε ρώτησα.
Θέλω να αλλάξω ένα φόντο από το σκιν που χρησιμοποιώ και ενώ βλέπω τους φακέλους πλέον δεν βλέπω τα περιεχόμενα.
 

xalaros10

Established Member
22 December 2006
106

takis1964

Senior Member
8 October 2007
587
Eχω το wbmc 19.5 64ΒΙΤ το εκανα αναβαθμιση στην εκδοση 20.0 64ΒΙΤ και δεν βρισκει τα αρχεια VIDEO !
Eμφανιζει τους φακελους δηλαδη κενους !
Εκανα απεγκατασταση και ετρεξα το 20.0 φρεσκο απο την αρχη .Τα ιδια !
Ξαναεβαλα την 19.5 παλι και ολα οκ !
Γιατι αραγε?
H συσκευη μου nvidia shield
 

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
450
Έχει καταφέρει να κάνει κανείς να δουλέψει σωστά το Kodi στο μποξάκι της Nova; Έχω δοκιμάσει τόσες ρυθμίσεις, και όποτε παίζει πολυκάναλος ήχος υπάρχει ασυγχρονισμός 2-3 δευτερολέπτων μεταξύ εικόνας και ήχου. Επίσης πολύ δύσκολη είναι και η ρύθμιση της εικόνας γενικά.
Στο μποξάκι της Cosmote δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα και τα frame rate και ο ήχος αλλάζουν νεράκι χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Nova σε κάθε αλλαγή γίνεται πανικός. Νομίζεις ότι θα καεί η τηλεόραση και ο ενισχυτής κάθε φορά.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Μετά την τελευταία αναβάθμιση του Kodi παρατηρήσατε θέμα στον ήχο;
Ανακάλυψα πως από μόνο του ενεργοποίησε στις ρυθμίσεις του ήχου την Διακωδικοποιηση του Dolby digital ( transcoding Dolby) πράγμα που σημαίνει πως ότι ηχο και να παίζει το κάνει ψεύτικο DD+.
Το ακόμα χειρότερο είναι πως όταν το ξετικαρω δεν έχω πλεον πολυκάναλο.
Το ίδιο θεμα έχω και στις δύο εκδόσεις του kodi που χρησιμοποιώ maven και official.
Εσείς;