Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Σε άλλες χώρες το Rd δίνει στοιχεία σε παροχους. Καλό θα ήταν να γίνει μια έρευνα πριν προχωρήσεις σε συνδρομή. Ήμουν χρόνια συνδρομητής αλλά δεν ανανεώνω πλέον.

Same Sh1t... Different Day
Αναφερεται καπου αυτο στο ιντερνετ?

Το Kodi μπορει να εγκατασταθει με sideloading σε LG TV.
Λεπτομερειες εδω:

Παιδες με το kodi τι παιζει με τον νεο νομο της πειρατειας;

Αν έχεις ΔΙΚΟ σου περιεχόμενο είσαι μια χαρά. Αν όμως χρησιμοποιείς add-ons με αμφιβόλου προέλευσης περιεχόμενο θα σου έρθει ραβασάκι όταν ξεκινήσει.

Αν έχεις ΔΙΚΟ σου περιεχόμενο είσαι μια χαρά. Αν όμως χρησιμοποιείς add-ons με αμφιβόλου προέλευσης περιεχόμενο θα σου έρθει ραβασάκι όταν ξεκινήσει.

Και με vpn και real debrid παλι ειναι επικινδυνο;

Και με vpn και real debrid παλι ειναι επικινδυνο;

Ανάλογα πόσο θα το τραβήξει η κυβέρνηση. Επειδή ακόμη είναι γκρίζα περιοχή θέλει προσοχή. Γενικά οι εταιρείες δεν δίνουν εύκολα στοιχεία. Αλλά έχει αποδειχθεί ότι και οι πιο hardcore γίνονται αρνάκια σε πιέσεις.

Εντελώς προσωπική άποψη είναι να κρατηθούμε λίγο στην αρχή μέχρι να δούμε πως θα πάει. Δηλαδή μην ξεκινήσεις να χτίζεις media server με 3000 ταινίες και 500000 τραγούδια. Είναι που είναι παράνομο σκέψου τώρα που έχει πρόστιμο. Θα σε κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα.

Ανάλογα πόσο θα το τραβήξει η κυβέρνηση. Επειδή ακόμη είναι γκρίζα περιοχή θέλει προσοχή. Γενικά οι εταιρείες δεν δίνουν εύκολα στοιχεία. Αλλά έχει αποδειχθεί ότι και οι πιο hardcore γίνονται αρνάκια σε πιέσεις.

Εντελώς προσωπική άποψη είναι να κρατηθούμε λίγο στην αρχή μέχρι να δούμε πως θα πάει. Δηλαδή μην ξεκινήσεις να χτίζεις media server με 3000 ταινίες και 500000 τραγούδια. Είναι που είναι παράνομο σκέψου τώρα που έχει πρόστιμο. Θα σε κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα.

Καλα για καμια ταινιουλα online streaming ελεγα μονο μεσω kodi με vpn και real debrid, οχι κατεβασματα κλπ.

Κάνεις δεν ασχολείται με ταινίες. Ο νόμος έγινε για τα αθλητικά, που είναι "εγχώριο" προϊόν, το ίδιο γίνεται και στην Ιταλία (εταιρείες που έχουν άκρες στην κυβέρνηση). Ειδικα με το streaming ταινιων πουθενά δεν ασχολούνται (ακόμη και στις ΗΠΑ), στα torrent μπορούν να δουν την IP σου στο swarm αν δεν έχεις VPN (ή αν πεσει και δεν υπαρχει kill switch) και να κάνουν κάτι.
Παρεμπιπτόντως κυνηγητό σπασμένου λογισμικού μέσω ΣΔΟΕ όπως εδω δε γίνεται σε άλλες χώρες, είμαστε ένα ωραίο failed state - προτεκτοράτο.

• Like
Reactions: protrudi
Off topic ερώτηση για ένα "φίλο" που δεν έχει λογαριασμό στο site: Πόσο safe είναι κάποιος με συνδρομητικό seedbox που κατεβάζει τα αρχεία του μέσω SFTP σύνδεσης;

Γειά σας, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το kodi στο laptop και θα ήθελα την βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει: χρησιμοποιώ windows 11 και στις ρυθμίσεις έχω βάλει να κλείνει το laptop μετά από 3 λεπτά αδράνειας, όταν χρησιμοποιώ το kodi μετά τα τρία λεπτά μου χαμηλώνει η φωτεινότητα και κλείνει η οθόνη και ακούγεται μόνο ο ήχος, ότα ν χρησιμοποιώ όμως το youtube ή το stremio δεν μου το κάνει αυτό και παίζουν συνέχεια. Στο προηγούμενο laptop πάλι με windows 11 της ίδιας εταιρείας δεν μου το έκανε αυτό. Μίλησα με την εταιρεία lenovo και μου είπαν ότι δεν φταίνε τα windows και να κοιτάξω μήπως στις ρυθμίσεις του kodi υπάρχει κάποια επιλογή να λειτουργεί συνέχεια, γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει και πώς θα το λύσω? μου φαίνεται πολύ περίεργο σε 2 laptop με windows 11 να λειτουργεί διαφορετικά το kodi, εφόσον δείχνει εικόνα δέν έπρεπε να σταματάει στα 3 λεπτά καθόσον δεν υπάρχει αδράνεια, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χρησιμοποιώ windows 11 και στις ρυθμίσεις έχω βάλει να κλείνει το laptop μετά από 3 λεπτά αδράνειας,
Σε ποιες ρυθμίσεις; των Windows ή του KODI;

Αν είναι ρύθμιση στα Win, άλλαξε τη με κάτι μεγαλύτερο γιατί μάλλον έχεις την ίδια και στο kodi οπότε δεν ξέρεις ποια από τις δύο προκαλεί αυτό που ψάχνεις.

όταν χρησιμοποιώ το kodi μετά τα τρία λεπτά μου χαμηλώνει η φωτεινότητα και κλείνει η οθόνη και ακούγεται μόνο ο ήχος
όταν παίζει μουσική ή βίντεο;

Το "χαμηλώνει η φωτεινότητα" είναι το default screensaver στο kodi όταν παίζει μόνο audio. Μπες στις ρυθμίσεις/Interface/Screensaver και βάλτο NONE.
Το "κλείνει η οθόνη" μάλλον είναι από τα Win. Άλλαξε κι αυτό για να εντοπίσεις αν ευθύνεται το kodi.

Σε ποιες ρυθμίσεις; των Windows ή του KODI;

Αν είναι ρύθμιση στα Win, άλλαξε τη με κάτι μεγαλύτερο γιατί μάλλον έχεις την ίδια και στο kodi οπότε δεν ξέρεις ποια από τις δύο προκαλεί αυτό που ψάχνεις.

όταν παίζει μουσική ή βίντεο;

Το "χαμηλώνει η φωτεινότητα" είναι το default screensaver στο kodi όταν παίζει μόνο audio. Μπες στις ρυθμίσεις/Interface/Screensaver και βάλτο NONE.
Το "κλείνει η οθόνη" μάλλον είναι από τα Win. Άλλαξε κι αυτό για να εντοπίσεις αν ευθύνεται το kodi.
Αλλαξα τίς ρυθμίσεις στον υπολογιστή μετά από 10 λεπτά αδράνειας να γίνεται αδρανοποίηση της οθόνης αλλά όταν περάσουν τα 10 λεπτά σε θέαση video στο kodi κλείνει η οθόνη και ακούγεται μόνο ο ήχος.

Αλλαξα τίς ρυθμίσεις στον υπολογιστή μετά από 10 λεπτά αδράνειας να γίνεται αδρανοποίηση της οθόνης αλλά όταν περάσουν τα 10 λεπτά σε θέαση video στο kodi κλείνει η οθόνη και ακούγεται μόνο ο ήχος.
Άρα τη ζημιά την κάνουν τα windows που δεν αναγνωρίζουν ότι το kodi εκείνη την ώρα παίζει video.
Δεν ξέρω να σου πω πώς διορθώνεται αυτό, άμα βρεις άκρη πες μας κι εμάς.
Το πύο εύκολο που μπορείς να κάνεις, είναι να φτιάξεις ένα power plan που να μη σβήνει η οθόνη σε αδράνεια, και να αλλάζεις προφίλ όταν βλέπεις βίντεο. Υπάρχει κι ένα ωραίο προγραμματάκι που κάνει πιό εύκολη την αλλαγή, το PowerPlanSwitcher

Σχεδόν τυχαία ιδεα, αλλά Δοκιμασε να βάλεις το kodi σαν full screen κ αν είναι έτσι όρισε το σαν full window μήπως κ το διορθώσει. Είναι στις ρυθμίσεις screen