Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Καλη Χρονια κι απο μενα, θα 'λεγα οτι συμφωνω με το Διονυση. Το θεμα ειναι μαλλον η αστρωσια.... (αλλωστε ειδα τη λεξη 'προσφατα' στο πρωτο σου ποστ).

Αραξε λοιπον κι αστο να παιζει με τις ωρες, ειναι πολυ πιθανον να εντυπωσιαστεις απο την αλλαγη του ηχου οταν το συστημα θα 'χει ωριμασει αρκετα.-bye-
καλε μου φιλε εν πρωτοις ευχομαι σε σενα και σε ολους τους φιλους συνφορουμιτες χρονια πολλα και καλη χρονια με καλες αγορες και καλα ακουσματα , μπαινωντας στο θεμα που σε<καιει> ειμαι και εγω κατοχος του yamaha s2000 ο οποιος ειναι σχεδον πανομοιοτυπος με τον 1000 με μερικες διαφορες , λοιπον σου αναφερω απο την εμπειρια μου με τον εν λογω ενισχυτη σχεδον ενα χρονο ,πρωτον θελει οπωσδηποτε στρωσιμο 100-150 ωρες μην σου φαινεται παραξενο καθολου ,ακολουθως πρεπει να σου αναφερω σε σχεση με τα συνοδα μηχανηματα οτι ειχα επισταμενως ακροασεις του s2000 σε συνδεσει με τα soavo 1 και σαν πηγη το αντιστοιχο αδερφακι τους cd player cd2000 λοιπον η αποδοση τους εκπληκτικη τουλαχιστον οσον αφορα το ματσαρισμα με τα υπολοιπα συνοδα ,συμπερασμα δικο μου προσωπικο , ο ενισχυτης σου ειναι υπερανω υποψιας το προβλημα πρεπει να επικεντρωνεται στα συνοδα και στην συνεργασια τους με τον ενισχυτη τι θελω να πω ? 1ον η yamaha και συγκεκριμενα οι συγκεκριμενοι ενισχυτες εχουν και ειναι οσον αφορα την αποδοση τους στα ψηλα ειναι καπως <αιχμηροι> με την καλη εννοια εχουν δηλαδη ενα καποιο ελαχιστο γρεζι ,οταν λοιπον συνεργαζωνται με καποιο ηχειο λιγο τονισμενο εκει ψηλα μπορει να εχουμε καποιο προβλημα ,επειδη λοιπον ψαχνομαι και εγω εδω και πολυ καιρο για ηχεια εχω <φαει> την αγορα και το διαδυκτιο ,πιστεψε με οταν ο συγκεκριμενος ενισχυτης ματσαρει με ενα πιο soft ακουσμα στα ψηλα, ειναι ακτυπητος. Συγκεκριμενα με τα soavo 1 η εμπειρια μου προσωπικα ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ,οπως ομως επεισης και με πηγη καποιο καλυτερο player απο το marantz και το λεγω αυτο γιατι τυγχανει να εχω και εγω σας πηγη προς το παρον ενα marantz cd52mkii και αντιμετωπιζω και εγω καποια αντιστοιχα προβληματα
οταν ομως σε διαβεβαιω ακουσα τον συνδιασμο yamaha cd2000-yamaha as2000-soavo-1 ε τοτε πιστεψα οτι ειναι απο τυς καλυτερους στην κατηγορια αλλα και οτι αυτοι οι ενισχυτες ειναι απο τους καλυτερους στην κατηγορια τους ,σου συνιστω να μην εχεις αμφιβολιες για το μηχανημα σου αλλα να <ψαχτεις> για τα υπολοιπα οπως και εγω ,σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια και να μςσ κρατας ενημερους
φιλικα haralas.

απο εμπειρια προσωπικη λοιπον
πφακι τους το cd player
 

vang

Senior Member
5 August 2006
481
Αγία Παρασκευή
Δοκίμασε, αν γίνεται, να αλλάξεις τη θέση ακρόασης (πιο μπροστά ή πιο πίσω, τουλ. 0.5m). Σε εμένα κάποτε με παρόμοιο πρόβλημα είχε δουλέψει μετακινώντας την πολυθρόνα προς τα πίσω (όπως και βάζοντας χαλιά, τα οποία όμως από ότι είπες έχεις ήδη).
Επίσης και η κλίση των ηχείων επηρεάζει.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Απάντηση: Re: Yamaha A-S1000 (κάτι δεν πάει καλά)

Μου κανει μεγαλη εντυπωση ο χαρακτηρισμος του marantz ως σκληρο.
Εχοντας στην κατοχη μου το 5001 για δυο χρονια μονο σκληρο δεν μου φανηκε.:chinscratch:

δεν ειναι σκληρο. Απλα οσο ανεβαινουν οι κατηγοριες τιμης τοσο πιο φυσικος και αναλογικος ειναι ο ηχος τους. Σε ενα αποκαλυπτικο συστημα το 5001 ακουγεται "ψηφιακο" κ σκοτεινο. Εγω ειδα διαφορα ακομα και με ενα Pioneer PD-D6. Οταν δεν ακουσεις κατι αλλο συγκριτικα κατ' αντιπαραθεση οπως εκανα εγω, μια χαρα σου φαινεται το 5001, οπως μου φαινοταν και μενα.

Αλλιως οι φιλοι χαιφιντελιστες που κινουνται σε μηχανηματα και ηχεια σε κατηγοριες των 900 ευρω και ανω, δεν νομιζω να ειχαν προβλημα να την βγαλουν φτηνα με ενα 5001, 6002, η και το δικο μου Pioneer. Δεν θα ειχαν λογο υπαρξης οι πηγες σε αυτες τις κατηγοριες οπως για παραδειγμα το SA8001 ή το καταπληκτικο Cambridge 840C κ αλλες..

Απλα εγω αυτη τη στιγμη εχω περιοριστει λογω οικονομικων κ ανεργιας σε ενα συστημα που το PD-D6 ειναι σουπερ. Σε κανα χρονο που ελπιζω οτι θα μπορω να κινηθω για αγορες ανωτερης κατηγοριας μηχανηματων, εγω επιγνωση οτι το Πιονερακι θα ειναι ελλειπες κ υποδεεστερο των περιστασεων..
Εκτος αν ειμαι το σουπερ τσακαλι που κοροιδεψε τη βιομηχανια του hifi και με 400 ευρω αγορασε το καλυτερο player που κυκλοφορει μεχρι το 1000αρικο και βαλε:HTEHETH63:
 

Objerver

Established Member
1 November 2009
109
'Αλιμος
Αγαπητοί φίλοι

Απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι όποια προβλήματα υπήρχαν με την "σκληρότητα" που είχε το σύστημά μου, έχει εξαφανιστεί.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο στρώσιμο των ηχείων αλλά και του ενισχυτή.
Πρέπει να ομολογήσω ότι υπήρξα "άπιστος Θωμάς" όσων αφορά το στρώσιμο του ενισχυτή, αλλά ακολούθησα τις συμβουλές σας και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό.

Και πάλι ευχαριστώ
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Αγαπητοί φίλοι

Απλά θα ήθελα να αναφέρω ότι όποια προβλήματα υπήρχαν με την "σκληρότητα" που είχε το σύστημά μου, έχει εξαφανιστεί.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο στρώσιμο των ηχείων αλλά και του ενισχυτή.
Πρέπει να ομολογήσω ότι υπήρξα "άπιστος Θωμάς" όσων αφορά το στρώσιμο του ενισχυτή, αλλά ακολούθησα τις συμβουλές σας και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό.

Και πάλι ευχαριστώ
να'σαι καλα και καλες ακροασεις.!!!!