01 Radio

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Με το παρόν θέλω να παρουσιάσω εδώ στο φόρουμ, ένα προσωπικό προτζεκτ που ξεκίνησα πριν λίγο καιρό. Είναι ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που λειτουργεί πιλοτικά εδώ και λίγες μέρες.

Η σχέση μου με το ραδιόφωνο ξεκίνησε το 1995, όταν ξεκίνησα να κάνω εκπομπές σε ένα τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, στο Λουτράκι. σχέση μου με τη μουσική είχε ξεκινήσει στα σχολικά χρόνια κάπως ξαφνικά, γιατί μέχρι μια ηλικία δε με συγκινούσε. Με διαλείμματα λόγω σπουδών, στρατού, δουλειάς κτλ. , η περίοδος του ραδιοφώνου κράτησε περισσότερο από μια δεκαετία, όταν πήρα απόφαση ότι αφού πλέον δεν υπήρχε καθόλου χρόνος, έπρεπε να κλείσω το κεφάλαιο οριστικά. Ο απαιτούμενος χρόνος στην πραγματικότητα είναι αρκετά παραπάνω από ένα δίωρο καθημερινά και το χρόνο μετάβασης. Χρειάζεται μπόλικος χρόνος για έρευνα και οργάνωση της μουσικής, και ορισμένων χρήσιμων πραγμάτων για εκφώνηση. Όταν το 2010 ήρθε το πρώτο παιδί, εξαφανίστηκε και το τελευταίο κλάσμα χρόνου. Όμως ακούω πολλή μουσική και ψάχνω συνεχώς για καινούρια πράγματα, οπότε δεν είναι και πολύ εύκολο να φύγει η ιδέα από μέσα μου.

Το Γενάρη είχα στείλει την οικογένεια στην Καρδίτσα και στρώθηκα για να τελειώσω υποχρεώσεις της δουλειάς. Εκτός από αυτό, κανόνισα να κάνω μια εκπομπή στο ραδιόφωνο, για να θυμηθώ τα παλιά. Έκανα το δωράκι μου, τελείωσα και γύρισα στα συνήθη. Μια εβδομάδα μετά από αυτή την εκπομπή, μου καρφώθηκε η ιδέα να ξεκινήσω κάτι σχετικό δικό μου. Το online radio ήταν η προφανής επιλογή.

Σκέφτηκα ονόματα, σχεδίασα λογότυπα και mockup ιστοσελίδας, και ξεκίνησα το ψάξιμο. Αρχές Φλεβάρη ήταν. Όταν το σκέφτηκα καλά, απόρησα πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, αφού το μικρόβιο γυρνούσε μέσα μου. Το αρχικό κόστος εκκίνησης είναι σχετικά χαμηλό, τα ετήσια λειτουργικά, επίσης. Ο απαιτούμενος χρόνος είναι μπόλικος στο ξεκίνημα για να χτίσεις τη δισκοθήκη και να εκπαιδεύσεις το λογισμικό να φτιάχνει καλά το αυτόματο πρόγραμμα. Αφού στηθεί θέλει απλά κάποια συντήρηση και προσθήκη νέας μουσικής. Τώρα είναι καλή περίοδος γιατί μέχρι το Μάιο, δεν έχω πολλή δουλειά. Έχω βοήθεια από δυο φίλους για την κατασκευή του σαιτ και την προώθηση και από τον αδελφό μου για το γέμισμα της δισκοθήκης.

Ένα μήνα μετά, εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί πιλοτικά εδώ www.01radio.gr το δικό μου web radio. Ο στόχος είναι να φτάσει να συντηρείται από λίγες διαφημίσεις, αφού θα έχει χτιστεί μια ικανοποιητική στατιστική βάση. Αρχικά αν καταφέρω να ικανοποιήσω μερικούς φίλους, ώστε να μπει στις επιλογές τους όταν έχουν όρεξη για μουσική, θα είμαι χαρούμενος. Η μουσική που θα παίζει είναι αυτή που μου αρέσει να ακούω κι εγώ. Ξένη κυρίως, με ωραίες μελωδίες, καινούρια και παλιά, κατάλληλη για να ακούς όταν δουλεύεις ή να παίζει σε μαγαζί. Εκπομπές με μικρόφωνο δεν προβλέπονται, τουλάχιστον όχι με το παρόν σχέδιο.

Κάντε μια δοκιμή, θα χαρώ αν σας αρέσει.

Το σαιτ είναι www.01radio.gr
Κατευθείαν στη μουσική πας εδώ www.01radio.gr/player
Facebook http://www.facebook.com/01Radio

Μπραβο φιλε!!!
Και εγω σκεφτομαι να ξεκινησω διαδικτυακο ραδιοφωνο,αφου το ειχα σαν ονειρο μου απο πολυ παλια!!!
Μπορεις να μου πεις λιγο πως το εστησες,εξοδα,σερβερ και ολα τα σχετικα?
Λουτρακι κεντρο?

Γιατι να στα πω, για να εχω ανταγωνιστη?
Χεχε.

Ειναι μια διαδικασια που πρεπει να καταλαβεις, οχι κατι δυσκολο. Ειναι πολλα ομως για να στα πω, καλυτερα να κανεις μια αναζητηση στο ιντερνετ, υπαρχει πολλη πληροφορια.
Χρειαζεσαι ενα προγραμμα να παιζει, εναν encoder για να φτιαξει τη ροη, και ενα σερβερ για να τη στειλεις. Το λινκ που θα σου δωσει ο σερβερ, το χρησιμοποιεις για να ακουσουν οι ακροατες σου.

Να εισαι καλα.

Μπραβο Βασιλη, χαρα στο κουραγιο και στο μερακι σου, παντα τετοια.... ωραιο το σαιτ και μολις συνδεθηκα και με τον σταθμο... καλη μας διασκεδαση...!!!!

Θενκς Ηλια, ελπιζω να καλυψω και τις αναγκες της ξενιτιας, εστω και χωρις ζωντανες εκπομπες.

Σε ειδα οτι συνδεθηκες....

Φίλε απλά να αναφέρω πως μπαίνοντας από το ταμπλετ, με android 2.3, φορτώνει το mobile site όμως δεν ειναι δυνατόν να παίξει ο σταθμός. Τι τεχνολογία-player χρησιμοποιείς;

Ωχ. HTML5 ειναι και μαλιστα τον εψαξα αρκετα ακριβως για να μην εχω θεματα. Μηπως δεν υποαστηριζει το 2.3?

Αν εχεις την εφαρμογη TuneIn, μπορεις να το βρεις κι εκει παντως.

Α... ωστε μας παρακολουθεις δηλαδη...? Αντε τωρα να γυρισω σε αλλο σταθμο... :twoguns::ernaehrung004:

Ωραία σχεδιασμένο το website. Να ρωτήσω αποδίδεις δικαιώματα στην aepi? ή παίζεις ξένα free royalty; μια άλλη απορία είναι αν θέλεις να έχεις live εκφωνήσεις μικρόφωνα; Γίνεται με μίκτη μικρόφωνα και τέτοια;

Θενκς. Στην ΑΕΠΙ η εισφορα για δικαιωματα ειναι 60 ευρω το μηνα, για ιντερνετικα ραδιοφωνα. Ειναι πονεμενη ιστορια η ΑΕΠΙ...
Μπορεις να συνδεσεις στην εισοδο της καρτας ηχου οτιδηποτε, απο ενα σκετο καλωδιο, μεχρι κονσολα με πολλα καναλια, στην οποια ριχνεις το μικροφωνο.

Εχουν πεσει οντως οι τιμες. Παντως κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητο, καθολου θα ελεγα, αν δεν θελεις να βαλεις και μικροφωνο. Ολα γινονται μεσα σε εναν υπολογιστη με δυο καρτες ηχου. Οντως ειναι καλυτερη η αισθηση, αλλα θα πρεπει να κανω και αναδιαταξη στο χωρο για να βαλω κονσολα και να εχει τη θεση που της αξιζει...

Oσο παει και βελτιωνεται Βασιλη ο σταθμος... ειδικα σημερα απο το απογευμα, ακουω απο τα καλυτερα προγραμματα... :music-smiley-005:

Ηλία, για κάποιο λόγο τώρα είδα το πόστ.

Μπαίνουν συνεχώς περισσότερα τραγούδια, καινουρια και παλιά. Κάνω και δοκιμές για τη σύνθεση του προγράμματος...