09-09-2014

Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Για να εχει βαρυτητα ο λογος σου πες μας αναλογο παραδειγμα με parkside vs makita :grinning-smiley-043

Αγοράζω Parkside εργαλεία... και μετά με 10 αγοράζω αυτή για να τα βάζω μέσα.

Τι, για "πρόβατο" με πέρασες; :flipout:

8248395.jpg

Ξέρετε πόσο κάνει αυτό το ρλόϊ; 15 στα ΑΒ Βασιλόπουλος.
Εννοείται οτι είναι πανάλαφρο, αδιάβροχο και εννοείται οτι δεν χάνει δευτερόλεπτο. Το φοράω εδώ και 5 μήνες, και είμαι τόσο ευχαριστημένος που σκέφτομαι να πουλήσω το ΤΑG μου που, ούτως ή άλλως, έχω παροπλήσει.
Απλά το αναφέρω σαν εναλλακτική πρόταση σε όσους δεν θέλουν να είναι "πρόβατα" και να τα σκάνε σε χειρότερα και πολύ ακριβότερα ρολόγια μόνο και μόνο επειδή είναι φίρμες.

Και ύστερα μας την λες για το LG :p

Όσον αφορά το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς περιστατικά ασφάλειας
Ας πάρουμε παράδειγμα από το σημερινό μεγάλο bug του bash που μας επηρεάζει όλους

Δίνουν απευθείας credit στον Chazelas
Όλοι οι μεγάλοι αναγνώρισαν άμεσα το Bug
Και είδη έχουμε patches

Οι διαδικασίες καταγγελίας, incidence response, και διαχείρισης κρίσεων
Για ακόμα μια φορά πέρασαν ένα δύσκολο τεστ
Σε κάθε εταιρία

http://web.nvd.nist.gov/view/vuln/detail?vulnId=CVE-2014-6271
http://threatpost.com/major-bash-vulnerability-affects-linux-unix-mac-os-x

H Apple το αναγνώρισε; Το OS X επηρεάζεται μια χαρά βλέπω αλλά patch δεν υπάρχει ακόμα, σε αντίθεση με όλα τα σοβαρά linux / unix που έβγαλαν σε χρόνο dt..

Και μιλάμε ότι απαιτείται μηδέν προσπάθεια από την Apple για να βγάλει το patch.. όλη η δουλειά έχει ήδη γίνει από άλλους..

Η αλήθεια είναι ότι και σε σοβαρά (centos) και σε μη σοβαρά (Αrchlinux) από άποψη production μηχανήματα μου, το fix ήρθε ακαριαία και λογικά ακολουθεί και επόμενο. Μια αράδα γραμμές κώδικα είναι, πόσο χρόνο θέλουν για να το βγάλουν? :D

Θα δωσω και ενα ακραιο παραδειγμα. Αν πχ το iPhone λυγιζε αν το φυσουσες, δε θα μπορουσαμε να λεμε απλα μη το φυσας γιατι αν δε το φυσας δε λυγιζει, αρα δεν ειναι προβλημα.
Το θεμα ειναι ποσο ευκολα λυγιζει. Οι περισσοτεροι εδω μεσα δε τοχουμε δει καν. Αν κατσει κανεις 150 κιλα πανω και λυγισει ειναι φυσιολογικο. Αν ομως τοχεις στην τσεπη και ακουμπησεις σε ενα τοιχο και λυγισει, τοτε Χιουστον εχουμε πραγματικο προβλημα!

Ε καλά τώρα, δε θα'ναι και η πρώτη φορά. Επί iPhone 4 και του τραγικού death grip η Mac κοινότητα μας δίδασκε πως πρέπει να κρατάμε το τηλέφωνο πιο "εργονομικά" (αλλιώς θα κοβόταν η κλήση μας αφού θα χανόταν το σήμα).. :D

Οντως, και σκόνη να γίνεται όταν το πιάνεις πάντα θα υπάρχουν οι apple apologists που θα σου πουν τα απίθανα.

Anyway περί λυγίσματος, ντάξει, η αλήθεια είναι πως θα ήταν τραβηγμένο να περιμέναμε να το έχουν προβλέψει. Δεν είναι κάτι που θα φανεί κατ'ανάγκη στα πλαίσια ενός 3μηνου πχ beta testing, ενώ η Apple ποτέ δεν ενδιαφερόταν εν γένει για τις αντοχές των τηλεφώνων της.

Δηλαδή η καλύτερη και πλουσιότερη εταιρία ΔΕΝ έχει ούτε υποτυπώδες R & D?
Δεν κάνανε ένα βασικό τεστ αντοχής; Δεν μπορούσαν να βρουν ένα κράμα άλλο; Δεν γνωρίζουν ούτε αυτά που ξέρουν οι λαμαριναδες για τα μπουριά της σόμπας, ότι ένα ή δύο "νευρακια" στη κατάλληλη απόσταση πολλαπλασιάζουν την αντοχή;
Ακόμα και κινεζοεταιριες όπως η xiaomi διαφημίζουν τα τεστ αντοχής στα οποία υποβάλλουν κάθε μοντέλο.
Μάλλον αλλού ποντάρει η Apple...

μ αρεσει που πιστευεις καθε τυχαρπαστο παπαρα , που εβαλε ενα iphone 6 plus (κατ ομολογια τεραστιο phablet) στη τσεπη toy, και οδηγησε για 4 ωρες με το αμαξι του !
Εγω ουτε 1 λεπτο δε μπορω να το εχω στη τσεπη ενα τετοιο κινητο και μαλιστα καθιστος !
Ειχα το sony xperia Z2 , εξισου τεραστιο και ουτε κατα διανοια δε μπορουσα να κανω κατι τετοιο....

Λιγη λογικη δε βλαπτει...

Εγώ πάντως μια χαρά μπορώ να το έχω στην μπορστά τσέπη λόγω όγκου. Καθόλου περίεργο δε μου φαίνεται να χωράει λοιπόν και σε άλλους.

Το θέμα δεν είναι εκεί. Προσωπικά βρίσκω ακραίο όλο αυτό που γίνεται με τις δοκιμές χρηστών σε όλα τα κινητά. Ασκούν τρελλές δυνάμεις πάνω σε συσκευές που υπό κανονικές συνθήκες, το χειρότερο που θα πάθουν είναι να πέσουν στο πάτωμα. Τώρα βέβαια αν μπορεί να λυγίσει ένα τηλέφωνο με την πίεση που ασκεί ένα παντελόνι σε μπροστινή τσέπη, οκ, κάπου υπάρχει ένα θεματάκι.

Για να κλείσω το μήνυμά μου και γω με το απαράιτητο τρολλάρισμα:

τη ματιασανε! :p

Τα δημοσιευματα αναφερουν οχι απλα οτι καθισαν με το κινητο στη τσεπη, αλλα οτι το ειχαν εκει για ωρες (καθιστοι)...

Δηλ. για να καταλαβω, εσυ μπορεις να οδηγεις με ενα τετοιο τηλεφωνο στη τσεπη επι 4 ωρες ?
Εγω δηλ. ειμαι βλακας που εδωσα τοσα λεφτα για να παρω βαση στο αυτοκινητο μου?
Ειμαι βλακας που προσεχω πριν κατσω να το βγαλω απο τη τσεπη (που το εχω σπανια , γιατι εχω τσαντακι συνηθως) ?

Ασε που τετοιο κινητο "μπροστα" σου ειναι κινδυνος για το σπερμα και οχι μονο!

Που σταματαει η ανοησια ?

Δεν το έχω ποτέ στην μπροστά τσέπη. Εγώ τα βάζω πάντα στην κωλότσεπη αλλά προς θεού δεν κάθομαι πάνω τους.

τη ματιασανε! :p

Τα δημοσιευματα αναφερουν οχι απλα οτι καθισαν με το κινητο στη τσεπη, αλλα οτι το ειχαν εκει για ωρες (καθιστοι)...

Δηλ. για να καταλαβω, εσυ μπορεις να οδηγεις με ενα τετοιο τηλεφωνο στη τσεπη επι 4 ωρες ?
Εγω δηλ. ειμαι βλακας που εδωσα τοσα λεφτα για να παρω βαση στο αυτοκινητο μου?
Ειμαι βλακας που προσεχω πριν κατσω να το βγαλω απο τη τσεπη (που το εχω σπανια , γιατι εχω τσαντακι συνηθως) ?

Ασε που τετοιο κινητο "μπροστα" σου ειναι κινδυνος για το σπερμα και οχι μονο!

Που σταματαει η ανοησια ?

Κοίτα, επειδή ξέρω πολύ κόσμο που τα βάζει στην τσέπη,
Ας μη τους πούμε λάθος και άσχετους
Κρίμα είναι
Κάποιοι τα βάζουν στην τσέπη χρόνια

Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν έχουμε ένα αντικειμενικό τεστ,
Όπου λ.χ. Χ κιλά = παραμόρφωση
Δε ξέρω πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι

Αλλά μη τρελάνουμε τώρα τους προηγούμενους κατόχους μεγάλων κινητών, ότι το κάνουν λάθος με την τσέπη τους.
Όχι μόνο στο αμάξι, και σε μηχανάκια, και παντού …