09-09-2014

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Ειναι και αυτός ένας επιπλέον λογος, όχι όμως ο σημαντικότερος, τουλάχιστον για την apple IMO. Άλλωστε οταν αυτή έβγαλε το iPhone, το. Cloud ήταν ακόμα επιστημονική φαντασία.

Παλικάρι μου, είναι ο Νο 1 λόγος σήμερα.

Δώσε ένα κυπελάκι ακόμα στο Μήλο, για τα τότε, δώσε όσα θες για τα τότε
Το θέμα είναι σήμερα τι κάνει
Και τι θα κάνει στο μέλλον
Γιατί δεν είναι κάθε μέρα του ΑιΦωνη

Άποψη σου. Εγω πάλι πιστεύω πως η εμμονή της apple με τα λεπτά unibody designs αλλα και με την ευκολία χρήσης/ σταθερότητα os, την έκαναν να απορρίψει τις SD εξ αρχής.

Στα iPad γιατί δεν βάζει sd δηλαδή, λόγω του unibody design (μία τρυπούλα παραπάνω για μία microsd θα το χάλαγε φαντάζομαι... :Banane0: ) ή της έλλειψης χώρου; Κι αυτό το περί σταθερότητας os που κολλά, η κάρτα sd κάνει ασταθές το λειτουργικό; Απλά μπορεί να πουλά (και καλά κάνει από τη μεριά της) 3-4 μοντέλα με διαφορετική χωρητικότητα, με πολύ μεγαλύτερο κέρδος από το να είχε θύρα SD στις συσκευές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία θα έπαιρνε τη μικρότερη χωρητικότητα, και θα έβαζε καρτούλα sd με πολύ λιγότερα χρήματα, so simple.

Φαντάσου τώρα να ακολουθούσαν τις πρακτικές αυτές (όχι μόνο της Apple) και οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών πχ, τι κράξιμο θα έπεφτε...

Last edited:
Στα iPad γιατί δεν βάζει sd δηλαδή, λόγω του unibody design ή της έλλειψης χώρου; Κι αυτό το περί σταθερότητας os που κολλά, η κάρτα sd κάνει ασταθές το λειτουργικό; Απλά μπορεί να πουλά (και καλά κάνει από τη μεριά της) 3-4 μοντέλα με διαφορετική χωρητικότητα, με πολύ μεγαλύτερο κέρδος από το να είχε θύρα SD στις συσκευές (η συντριπτική πλειοψηφία θα έπαιρνε τη μικρότερη χωρητικότητα, και θα έβαζε καρτούλα sd με πολύ λιγότερα χρήματα).

Φαντάσου τώρα να ακολουθούσαν τις πρακτικές αυτές (όχι μόνο της Apple) και οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών πχ, τι κράξιμο θα έπεφτε...

Καταρχήν όλα ξεχνούν από το λειτουργικό: Για λογους απλότητας (1 σκληρος- 1 λειτουργικό), ταχύτητας (η εσωτερική nand είναι πιο γρηγορη από τις SD), σταθερότητας (δεν υπάρχουν κινητά μερη, καρτούλες βαλε-βγάλε που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα) και ασφαλειας (το IOS είναι πλήρως κρυπτογραφημένο και η εσωτερική μνήμη δεν αφαιρείται αν δεν το κατσαβιδιασεις), η apple εξ αρχής απέρριψε τις SD. Στα ipad ίσως υπήρχε χώρος να μπουν, θα έπρεπε όμως να αλλάξει το IOS και αυτό θα δημιουργούσε και σύγχυση στους χρηστες.
Τώρα, βολικές για την apple συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι πως μπορεί και πουλάει πιο εύκολα τα μοντελα με μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλα και σπρώχνει τους χρηστες στο cloud της. Δεν είναι όμως ο βασικός λόγος IMO.

στου κουφου τη πορτα, οσο θελεις βροντα ...!

Στου κούφου την πόρτα
Κάλεσε τον στο τηλ
Στείλε viber/whatsapp/sms κ.ο.κ
Αμάν πια ας εκσυγχρονιστούμε
Ας βάλουμε μια έξυπνη πόρτα τουλάχιστο
:D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καταρχήν όλα ξεχνούν από το λειτουργικό: Για λογους απλότητας (1 σκληρος- 1 λειτουργικό), ταχύτητας (η εσωτερική nand είναι πιο γρηγορη από τις SD), σταθερότητας (δεν υπάρχουν κινητά μερη, καρτούλες βαλε-βγάλε που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα) και ασφαλειας (το IOS είναι πλήρως κρυπτογραφημένο και η εσωτερική μνήμη δεν αφαιρείται αν δεν το κατσαβιδιασεις), η apple εξ αρχής απέρριψε τις SD. Στα ipad ίσως υπήρχε χώρος να μπουν, θα έπρεπε όμως να αλλάξει το IOS και αυτό θα δημιουργούσε και σύγχυση στους χρηστες.
Τώρα, βολικές για την apple συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι πως μπορεί και πουλάει πιο εύκολα τα μοντελα με μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλα και σπρώχνει τους χρηστες στο cloud της. Δεν είναι όμως ο βασικός λόγος IMO.

Σιγά βρε τη σύγχυση, έστω για φωτογραφίες για αποθηκευτικό χώρο, ντα δεν είναι ούτε τεχνολογικά δύσκολο ούτε τόσο μπλέξιμο , μη τρελαθούμε
Και εγώ nexus έχω χωρίς sd :-( , άλλα οι άτιμες είναι ευκολία. Δε μπορώ να μη το παραδεχθώ αυτό :-)
Ειδικά όταν σε μεγάλα ταξίδια αποκλείεται να φτάνουν τα 16 , στριμωγμένα είναι και τα 32 πια, άλλα που λεφτά για 64αρια και νέες εξελίξεις.

Απολύτως αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος, να πουλά τα μεγαλύτερα μοντέλα σε υπερπρίμιουμ τιμές (και ανταπτοράκια για sd). Πήρα πέρυσι ένα iPad Air 16 GB (δεν ήθελα, ούτε θεωρούσα σωστό να δώσω περισσότερα από τα 500 ευρώ για τέτοια συσκευή) και εκτός του ότι τα 16 είναι 12 στη πραγματικότητα (αφού το λειτουργικό δεσμεύει τα υπόλοιπα), και αν βάλεις και τις προεγκατεστημένες εφαρμογές κατεβαίνουν στα 8-9 GB (ίσως και λιγότερα) μένουν τα υπόλοιπα για εφαρμογές, φωτό, βίντεο, τραγούδια, έγγραφα. Ουσιαστικά δεν μένει τίποτα, αφού κάθε λίγο πρέπει να καθαρίζω τη cache και να αφαιρώ αρχεία. Αν υπήρχε μία καρτούλα sd μόνιμα στο iPad τέτοια προβλήματα θα ήταν ανύπαρκτα...

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Στου κούφου την πόρτα
Κάλεσε τον στο τηλ
Στείλε viber/whatsapp/sms κ.ο.κ
Αμάν πια ας εκσυγχρονιστούμε
Ας βάλουμε μια έξυπνη πόρτα τουλάχιστο
:D

Σιγά βρε τη σύγχυση, έστω για φωτογραφίες για αποθηκευτικό χώρο, ντα δεν είναι ούτε τεχνολογικά δύσκολο ούτε τόσο μπλέξιμο , μη τρελαθούμε
Και εγώ nexus έχω χωρίς sd :-( , άλλα οι άτιμες είναι ευκολία. Δε μπορώ να μη το παραδεχθώ αυτό :-)
Ειδικά όταν σε μεγάλα ταξίδια αποκλείεται να φτάνουν τα 16 , στριμωγμένα είναι και τα 32 πια, άλλα που λεφτά για 64αρια και νέες εξελίξεις.

Ρε συ, καταρχήν και εγώ θα ήθελα να μπορώ να κοτσάρω μια sd αν μείνω από χώρο, ειδικά για video.
Δεν παύει όμως να απαιτείται αλλαγη στο IOS και νέα εκπαίδευση των χρηστων για το πως θα αποθηκεύσουν τα δεδομένα σε άλλο δίσκο. Μην κοιτας εμάς που έχουμε επαφή με την τεχνολογία. Πες τώρα σε ένα πάπου που δεν έχει ιδέα που αποθηκεύονται τα δεδομένα του στο iphone, πως θα πρέπει να σώσει τις φωτό στο D.
Πχ η μανα μου που έχει ενα παλιο experia, ούτε που ξέρει τι έχει στην sd της..

Απολύτως αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος, να πουλά τα μεγαλύτερα μοντέλα σε υπερπρίμιουμ τιμές (και ανταπτοράκια για sd). Πήρα πέρυσι ένα iPad Air 16 GB (δεν ήθελα, ούτε θεωρούσα σωστό να δώσω περισσότερα από τα 500 ευρώ για τέτοια συσκευή) και εκτός του ότι τα 16 είναι 12 στη πραγματικότητα (αφού το λειτουργικό δεσμεύει τα υπόλοιπα), και αν βάλεις και τις προεγκατεστημένες εφαρμογές κατεβαίνουν στα 8-9 GB (ίσως και λιγότερα) μένουν τα υπόλοιπα για εφαρμογές, φωτό, βίντεο, τραγούδια, έγγραφα. Ουσιαστικά δεν μένει τίποτα, αφού κάθε λίγο πρέπει να καθαρίζω τη cache και να αφαιρώ αρχεία. Αν υπήρχε μία καρτούλα sd μόνιμα στο iPad τέτοια προβλήματα θα ήταν ανύπαρκτα...

Αν δεν βλέπεις τα πράγματα μονο μεσα από την προσωπική σου σκοπια ("δεν μου φτάνει ο χώρος"), πιθανόν να καταλάβεις πως είναι αρκετοί λόγοι που οδηγούν τις εταιρίες στο να καταργήσουν τις SD και όχι μονο το να σε ωθήσουν το να πάρεις ακριβότερο μοντελο. Αυτό είναι υπεραπλούστευση ΙΜΟ.

Όχι δεν τις καταλαβαίνω τις εταιρείες που προσπαθούν να καταργήσουν ευκολίες, ούτε μπορώ εύκολα να δω άλλους λόγους (τους οποίους αντιλαμβάνομαι ως φθηνές δικαιολογίες), πέρα από τη θέληση τους να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Αν μιλούσαμε για βασικά φθηνά μοντέλα, ίσως ήταν κατανοητό, αλλά αυτό δεν ισχύει στα κορυφαία μοντέλα των εταιρειών που ο χρήστης θεωρεί δεδομένο ότι θα έχουν και το καλύτερο εξοπλισμό και ευκολίες.

επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις τους λογους αυτους, δε σημαινει οτι και ο υπολοιπος κοσμος κανει το ιδιο.

Εισαι απλα ο κλασσικος Ελληνας, που ξερει τα παντα και βλεπει παντου συνομμωσιες , κερδη και συμφεροντα.

Ασε εμας να "παραμυθιαζομαστε" λοιπον .....:p

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ρε συ, καταρχήν και εγώ θα ήθελα να μπορώ να κοτσάρω μια sd αν μείνω από χώρο, ειδικά για video.
Δεν παύει όμως να απαιτείται αλλαγη στο IOS και νέα εκπαίδευση των χρηστων για το πως θα αποθηκεύσουν τα δεδομένα σε άλλο δίσκο. Μην κοιτας εμάς που έχουμε επαφή με την τεχνολογία. Πες τώρα σε ένα πάπου που δεν έχει ιδέα που αποθηκεύονται τα δεδομένα του στο iphone, πως θα πρέπει να σώσει τις φωτό στο D.
Πχ η μανα μου που έχει ενα παλιο experia, ούτε που ξέρει τι έχει στην sd της..
Νταξ πολύ SD έπεσε και εμείς τώρα είμαστε για 4K
Μπανάλ πια :D

Για να πούμε κάνα ζουμερό

Απόψεις για την επέλαση που αναμένουμε των παραϊατρικών / βιομετρικών.
Οι κολοσσοί μαζί με την Apple έχουν βάλει στο μάτι τα βιολογικά – ιατρικά - βιομετρικά μας

Θυμάστε που ο καρδιολόγος μας έδινε ‛ κασετοφωνάκι ‛ να καταγράφει τους παλμούς μας όλη τη μέρα, μετά το πηγαίναμε από εκεί για να μπει στο Κομπιουτερα να αναλυθεί κ.ο.κ.
Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το γιατρό μας να βλέπει real-time τα δεδομένα αυτά, να ενημερώνετε άμεσα για το εάν πάθαμε κάτι κ.ο.κ.
Σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο – με την πραγματική του έννοια
Και όχι μόνο για καρδιακούς άλλα για χίλιες άλλες παθήσεις
Άλλα όταν οι Google/Apple/Philips/Siemens/ βλέπουν όλα αυτά, στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέπτονται πως θα βγάλουν λεφτά
Από τη μια πως θα πουλήσουν τον εξοπλισμό – το hardware
Από την άλλη – το να έχουν κλειδωμένα τα δεδομένα αυτά στις δικές τους βιβλιοθήκες
Και φυσικά να εξυπηρετείσαι μόνο από το δικό τους λογισμικό software

Θεωρώ τις φήμες για band/watch παραπάνω από βάσιμες, καθώς και ότι θα δούμε τα πρώτα ιατρικά μας στοιχεία στο σύννεφο,
Σίγουρα κάποιοι θα σταθούν μόνο στο ‛σωτήριο ‛ του θέματος, άλλα άποψη μου, υπάρχουν προβληματισμοί πολλοί

Ναι, συνωμοσίες μωρέ. Για του πατέρα τους τη ψυχή τα κάνουν αυτά, και για να μην "πονοκεφαλιάζουν" τους άσχετους χρήστες με "περιττές" επιλογές. Τα κέρδη είναι δευτερεύουσα υπόθεση. Πραγματικά απίθανα πράγματα, να δέχεστε με τόση ευκολία τέτοιες δικαιολογίες. Θα σε χαλούσε μία sd δηλαδή...

Anyway, συμφωνώ κι εγώ ότι εντάξει, αρκετά με τις sd. Έτσι είναι οι επιλογές των εταιρειών, δύσκολα αλλάζουν εφόσον και οι χρήστες τις δέχονται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Νταξ πολύ SD έπεσε και εμείς τώρα είμαστε για 4K
Μπανάλ πια :D

Για να πούμε κάνα ζουμερό

Απόψεις για την επέλαση που αναμένουμε των παραϊατρικών / βιομετρικών.
Οι κολοσσοί μαζί με την Apple έχουν βάλει στο μάτι τα βιολογικά – ιατρικά - βιομετρικά μας

Θυμάστε που ο καρδιολόγος μας έδινε ‛ κασετοφωνάκι ‛ να καταγράφει τους παλμούς μας όλη τη μέρα, μετά το πηγαίναμε από εκεί για να μπει στο Κομπιουτερα να αναλυθεί κ.ο.κ.
Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το γιατρό μας να βλέπει real-time τα δεδομένα αυτά, να ενημερώνετε άμεσα για το εάν πάθαμε κάτι κ.ο.κ.
Σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο – με την πραγματική του έννοια
Και όχι μόνο για καρδιακούς άλλα για χίλιες άλλες παθήσεις
Άλλα όταν οι Google/Apple/Philips/Siemens/ βλέπουν όλα αυτά, στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέπτονται πως θα βγάλουν λεφτά
Από τη μια πως θα πουλήσουν τον εξοπλισμό – το hardware
Από την άλλη – το να έχουν κλειδωμένα τα δεδομένα αυτά στις δικές τους βιβλιοθήκες
Και φυσικά να εξυπηρετείσαι μόνο από το δικό τους λογισμικό software

Θεωρώ τις φήμες για band/watch παραπάνω από βάσιμες, καθώς και ότι θα δούμε τα πρώτα ιατρικά μας στοιχεία στο σύννεφο,
Σίγουρα κάποιοι θα σταθούν μόνο στο ‛σωτήριο ‛ του θέματος, άλλα άποψη μου, υπάρχουν προβληματισμοί πολλοί

Έτσι ακριβώς θα γινει. Αλλα σε αυτή τη περίπτωση, εμπιστεύομαι περισσότερο με τα δεδομένα μου την apple που θέλει βασικά να πουλα τα μηχανάκια της, από την google που θέλει να έχει τα δεδομένα μου ώστε να τα μεταπωλεί σε διαφημιστές μιας και από εκεί βγάζει το 'ψωμάκι" της..

Ναι, συνωμοσίες μωρέ. Για του πατέρα τους τη ψυχή τα κάνουν αυτά, και για να μην "πονοκεφαλιάζουν" τους άσχετους χρήστες με "περιττές" επιλογές. Τα κέρδη είναι δευτερεύουσα υπόθεση. Πραγματικά απίθανα πράγματα, να δέχεστε με τόση ευκολία τέτοιες δικαιολογίες. Θα σε χαλούσε μία sd δηλαδή...

Anyway, συμφωνώ κι εγώ ότι εντάξει, αρκετά με τις sd. Έτσι είναι οι επιλογές των εταιρειών, δύσκολα αλλάζουν εφόσον και οι χρήστες τις δέχονται...

Το εντυπωσιακό είναι πως δέχεσαι με τόση ευκολία τις θεωρίες συνομωσιας και δεν κρατάς έστω μια πισινή μήπως αυτά που σου γράψαμε πιο πάνω έχουν κάποια βάση από τεχνικής απόψεως..

Δεν μπορώ να καταλάβω από προκύπτουν οι θεωρίες συνομωσίας, και μάλιστα είμαι από αυτούς που τις σιχαίνονται περισσότερο από πολλούς νομίζω. Μυαλό όμως έχουμε, και μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε συνομωσίες. Για σένα μπορεί να είναι αρκετές οι δήθεν τεχνικές απόψεις, για μένα είναι δικαιολογίες. Αφού έχουν πρόβλημα δηλαδή οι sd γιατί δεν τις βγάζει η Apple από τα Mac; Γιατί τις υποστηρίζει με αντάπτορα στα ios; Μόνο η μόνιμη παρουσία στη συσκευή την ενοχλεί φαίνεται...

Επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις , πρεπει να κανουμε κι εμεις το ιδιο ?

Πχ εχω εξηγησει πολλες φορες τη διαφορετικη αποψη περι copy-paste στις ios συσκευες και την εμμονη της apple με το itunes .... μπορεις να το καταλαβεις ή οχι ? Δεν λεω να το δεχτεις, αυτο ειναι προσωπικη σου επιλογη....

Δεν μπορώ να καταλάβω από προκύπτουν οι θεωρίες συνομωσίας, και μάλιστα είμαι από αυτούς που τις σιχαίνονται περισσότερο από πολλούς νομίζω. Μυαλό όμως έχουμε, και μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε συνομωσίες. Για σένα μπορεί να είναι αρκετές οι δήθεν τεχνικές απόψεις, για μένα είναι δικαιολογίες. Τι πρόβλημα δηλαδή έχουν οι sd και δεν τις βγάζει η Apple από τα Mac; Γιατί τις υποστηρίζει με αντάπτορα στα ios; Μόνο η μόνιμη παρουσία στη συσκευή την ενοχλεί φαίνεται...

Μα τι λες; Άλλο λειτουργικό το IOS άλλο το OSX!

Φυσικά και είναι άλλο. Το τεχνικό πρόβλημα που βρίσκεται όμως, σε ένα driver που ίσως λείπει;

Επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις , πρεπει να κανουμε κι εμεις το ιδιο ?

Εσύ τι καταλαβαίνεις δηλαδή; Δεν απάντησες αν σε χάλαγε μία sd...

Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα παρακάτω, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Για ορισμένους και την οθόνη να αφαιρέσει η Apple, καλό θα είναι...

Αν αφαιρουσε κατι απο τη ταχυτητα , αξιοπιστια, σταθεροτητα... ναι θα με χαλαγε.
Οπως πχ με χαλαει το flash ακομα και στο laptop μου που το κανει να σερνεται, ενω προγραμματα οπως το fcpx ουτε που το ζοριζουν στο ελαχιστο!

Κανεις καποιες θυσιες λοιπον για χαρη καποιων χαρακτηριστικων... αν θες βεβαια.
Γι αυτο υπαρχουν επιλογες....

αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι ουτε η google sτις δικες της συσκευες βαζει SD , ουτε η microsoft στα win mobile.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Έτσι ακριβώς θα γινει. Αλλα σε αυτή τη περίπτωση, εμπιστεύομαι περισσότερο με τα δεδομένα μου την apple που θέλει βασικά να πουλα τα μηχανάκια της, από την google που θέλει να έχει τα δεδομένα μου ώστε να τα μεταπωλεί σε διαφημιστές μιας και από εκεί βγάζει το 'ψωμάκι" της..

Το εντυπωσιακό είναι πως δέχεσαι με τόση ευκολία τις θεωρίες συνομωσιας και δεν κρατάς έστω μια πισινή μήπως αυτά που σου γράψαμε πιο πάνω έχουν κάποια βάση από τεχνικής απόψεως..

Φιλέ μου εδώ δεν εμπιστευόμαστε γιατρούς και φάρμακα όταν έχει κάτι σχέση με την υγεία μας
Δυσκολεύομαι να εμπιστευθώ οπουδήποτε κολοσσό επίσης

Ενώ να σου θυμίσω ότι το cloud της apple δεν είναι ιδιόκτητο ή proprietary πάνω σε open source βασίζεται και αυτό, ενώ από χώρο, νοικιάζουν από MS και Google. Δηλαδή από μια οπτική γωνία , όλοι μαζί είναι στην ‛συνομωσία’ λεφτά φαίνεται να έχει για όλους αυτούς ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Φιλέ μου εδώ δεν εμπιστευόμαστε γιατρούς και φάρμακα όταν έχει κάτι σχέση με την υγεία μας
Δυσκολεύομαι να εμπιστευθώ οπουδήποτε κολοσσό επίσης

Ενώ να σου θυμίσω ότι το cloud της apple δεν είναι ιδιόκτητο ή proprietary πάνω σε open source βασίζεται και αυτό, ενώ από χώρο, νοικιάζουν από MS και Google. Δηλαδή από μια οπτική γωνία , όλοι μαζί είναι στην ‛συνομωσία’ λεφτά φαίνεται να έχει για όλους αυτούς ;-)

Αν θυμάμαι καλα, η apple εχει δικά της server farms. Αλλα ακόμα και αν νοικιάζει χώρο, αυτο δεν σημαίνει πως ο ενοικιαστής εχει δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που μαζεύει η apple.