09-09-2014

η winbank , τραπεζα πειραιως που χρησιμοποιω εγω, δεχεται και τα πιο γελοια password ....μη το ψαχνεις!
Πρεπει εσυ να προσεχεις πολυ.

Ναι φίλε Τάκη , δε φταίω εγω που η apple έκανε accept το password qwerty123 , εκείνη φταίει , web banking δεν εχω , αλλα εχω ενα account να βλέπω την κίνηση των πιστωτικών καρτών , ε η πίστεως με εχει π@δ@ξει με τα password που ζητά , και εχω κλειδωθει Ουκ ολίγες φορές , γιατι ; Και γιατι οχι ο Κολοσσός apple ? ο καταναλωτής ( οχι χρήστης) δε φταίει , αυτός αγοράζει και οφείλει να εχει την καλύτερη αντιμετώπιση

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ζητάει κάποιο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμων και συμβολων αν θυμάμαι καλα.
Στην προκειμενη περιπτωση, αν κατάλαβα καλα, το πρόβλημα ήταν πως όχι μονο τα passwords ήταν σχετικά απλα, αλλα είχαν χρησιμοποιηθεί τα ιδια αλλου στο ιντερνετ οπου και πιθανόν αλιεύτηκαν.. Επίσης, δεν είναι λύση να αλλάζεις passwords κάθε τρεις και λίγο διότι μοιραία θα το ξεχάσεις. Χρειάζεται 1 password και καλο ανά sensitive site. Θα μου πεις που να τα θυμάμαι; Εκεί μπαίνει ένας καλος password manager που στα συμπληρώνει μονος του και εσύ ξέρεις μονο το master password του manager. Τώρα με το touch id δεν θα χρειάζεται καν αυτό...

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν κλείδωνε τον κωδικό μετά από Χ αποτυχημένες προσπάθειες. Δίνοντας τη δυνατότητα κάποιος να κάνει δοκιμές όλων των πιθανών passwords.

Όποιος είχε εύκολο Password , πιο εύκολα θα έσπαγε. Άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε η ευκαιρία να δοκιμαστούν όλα τα πιθανά passwords.
Από πλευράς τακτικής όταν κάνουμε Brute force attack
Δε ξεκινάμε από το
Α
Αα
Αβ
Αγ
Αδ

Πρώτα δοκιμάζουμε τα τοπ500 τοπ1000 passwords, μετά πάμε σε dictionary attack (words from dictionary), μετά πάμε στο εξαντλητικό αα αβ αγ κ.ο.κ.

Το recovery, δεν είναι θέμα touchID, pass σου ζητάει! Και είπαμε ότι η Apple ορκίζεται ότι τα touch-data δεν ανεβαίνουν στο σύννεφο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η winbank , τραπεζα πειραιως που χρησιμοποιω εγω, δεχεται και τα πιο γελοια password ....μη το ψαχνεις!
Πρεπει εσυ να προσεχεις πολυ.

Εαν κελιδώνουν το λογαριασμο, εντελώς ή με χρονοκαθηστέρηση, τα ρίσκα μειώνονται.

Δηλαδη θα δοκιμαζε καποιος σε bruteforce τα top25

http://www.cbsnews.com/news/the-25-most-common-passwords-of-2013/

Στο τρίτο πεμπτο pass, Κελιδώνει ο λογαριαμος και άντε γεια.
ή μπένει χρονοκαθστέρηση όστε να μη μπορουν να δοκιμαστουν πανω απο Χ pass ανα ωρα.

Χωρις περιορισμο, μεσα σε miliseconds, Μπορουν να δοκιμαστουν όχι μονο τα παραπανω 25 τοπ, αλλα όσα χωραει η γραμμή του Internet ...

Σύμφωνοι, κάτι τέτοιο πιθανόν έγινε. Απλα το recovery μπορεί στο μέλλον (ios 8) να γίνεται μονο με touch id ή έστω σαν 2 step verification.

αμα εχεις ομως password τ ονομα σου και την ημερομηνια γεννησης σου (τα πιο συνηθισμενα) , τοτε ολα πανε περιπατο!
Με 3-4 προσπαθειες το βρηκαν. Και αν εχουν βρει και απο αλλες πηγες , οπως ακουγεται , τα paasword, tote ti περιμενεις?

Αν ισχυουν αυτα που γραφτηκαν (δεν εχουν επιβεβαιωθει ακομα) προφανως κι εχει μεριδιο ευθυνης η Apple, αυτο το ειπαμε... μην επανερχομαστε χωρις λογο.

Εδω μιλαμε για το iphone 6 kai τα νεα προιοντα, αν θελετε να μιλησουμε για ασφαλεια γενικως , ας ανοιχτει αλλο θεμα .

Επίσης μια άλλη απορία που εχω .... Δεν ξέρω αν εχει απαντηθεί παραπάνω

Εντάξει με τον α β τροπο τα password τα βρήκανε ... Τα username πως τα ανακάλυψαν ;

Αν ισχυουν αυτα που γραφτηκαν (δεν εχουν επιβεβαιωθει ακομα)

Είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν λειτουργούσε το account locking .
Το ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί πόσοι είναι affected … είναι ενδεικτικό του ότι στην apple δεν ξέρουν … δεν μπορούν να αποκλείσουν

Οι ημερομηνίες που λες, είναι για targeted attacks, όταν ξέρεις ποιος είναι αυτός που θες να παραβιάσεις
Οι περισσότεροι 12χρονοι απλά έβαλαν τεράστιες λίστες e-mail kai μικρές λιστες passwords
Όσοι είχαν στόχο, έκαναν και educated guesses
Όσοι είχαν πρόσβαση σε τρίτα δεδομένα τα αξιοποίησαν και αυτά
Ενώ φυσικά όποιος ξέρει τη δουλειά του, περνά κάτω από τα ραντάρ, δε βομβαρδίζει από ένα IP, και συνεχόμενα
Έχει υπομονή να τα δοκιμάζει λιγα λιγα από διαφορετικό προορισμό για να μην καρφώνεται
Εντωμεταξύ οι ορδές 12χρονων δημιουργούν τόσο noise ώστε να κρύβεται ακόμα πιο αποτελεσματικά
Απλές τακτικές είναι είπαμε, δε χρειάζεται καν να έχει πάει κάποιος λύκειο…

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλεις και άκρη, πόσοι είναι affected τελικά, στατιστικά μπορείς να πεις ένα ποσοστό, αλλά επακριβώς είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Δεν ειναι επιβεβαιωμενο ομως οτι οι φωτο κλαπηκαν απο εκει.
Το ειπα και παλι, τα μισα και παραπανω αρχεια δεν ειναι δυνατον να ειναι απο icloud.
Kαποια ειναι επισης fake kai καποια απο αλλα κινητα και υπολογιστες....

Δε μπορω να καταλαβω γιατι επανερχεσαι .

Ειπαμε , αν αποδειχτει, εχει μεριδιο ευθυνης η Αpple.

Παμε παρακατω, στο θεμα του νηματος ?

Να πάμε πάρα κάτω Γιάννη στο θέμα του νήματος ....και εγώ αυτό περιμένω ...και διαβάζω ένα κάρο σελίδες για θέματα ασφαλείας και σύννεφο.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα ...μιλάμε για κινητό τηλέφωνο ή για κάτι άλλο ???
Εγώ όταν μιλάω για τηλέφωνο ...μιλάω για τις λειτουργίες της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης συν μερικές εφαρμογές (πάντα δωρεάν) που μου κάνουν πιο εύκολη την ζωή όταν χρειαστώ κάτι συγκεκριμένο.
Ξεκίνησα την επαφή μου με την κινητή τηλεφωνία από γεννήσεως της με ένα Νοκια μεγέθους τσιμεντόπληθας. Έκτοτε πέρασαν από τα χέρια μου άπειρα τηλέφωνα...μέχρι που η μοίρα το έφερε να χρησιμοποιώ ένα iPhone 3G. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω την διαφορά στην σταθερότητα του λειτουργικού και στην αντοχή της συσκευής.
Μέχρι που μου έπεσε μέσα σε μια τουαλέτα στο κατούρημα και παρόλα αυτά δούλευε.Προσπάθησα να του βγάλω την μπαταρία ξεκινώντας όπως ήξερα από τα άλλα ανοίγοντας (βιάζοντας) από την πίσω μεριά. Λάθος τα διέλυσα όλα.!!!
Τώρα είμαι πολύ καιρό με ένα 4S 16GB. Του έκανα κομμάτια την οθόνη από πέσιμο και δούλευε επί ένα χρόνο ξερνώντας κομματάκια γυαλιά ...αλλά στις επάλξεις !!!!
Τελικά του άλλαξα μόνος μου οθόνη ...φυσικά καταστρέφοντας την εμπρόσθια κάμερα και το προξίμιτι σένσορ ..:SFGSFGSF:
Τα λέω όλα αυτά γιατί γνώμη μου είναι ότι τα τηλέφωνα προορίζονται για χρήση τηλεφώνου... οτιδήποτε άλλο ...σύννεφα κλπ εφ' όσον τα επιλέγεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε. Από την στιγμή που εγώ ανεβάζω φωτογραφία ξεβράκωτος είναι σαν να λέω κοιτάξτε με.
Και εγώ έχω επιλέξει το find my iPhone και κάθε φορά που το ανοίγω με ρωτάει τον κωδικό μου στο iTunes και του λέω καληνύχτα....Back up παίρνω στο PC μου και είμαι ΟΚ.
Τώρα για τον φίλο που κουράστηκε να περνάει τα βίντεο και τις φώτο στο pc του έχω να πω ότι αν είναι τόσα πολλά μάλλον λάθος συσκευή επέλεξε για να κάνει τον οπερατέρ.
Και για να τελειώνω πιστεύω ότι η Apple είναι μια σοβαρή εταιρία που έχει σταθερές συσκευές για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Όσοι διαφωνούν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ότι άλλο θέλουν (αρκεί να μην έχουν κρυμμένο κάπου και ένα iPone):operator:

ΥΓ. Υπερίωνα ...συμφωνώ απόλυτα για το θέμα της τιμής !!!!
Αυτά όμως δεν αλλάζουν δυστυχώς (σαν να περιμένεις δηλαδή να δεις τον Υπερίωνα να παρακολουθεί ταινία σε LG στο σκοτάδι) :worshippy:

Όπως και ειναι το 6αρι θα ψωνίσουμε (από Δεκέμβρη φαντάζομαι σε Ελλάδα )
Μετά το 4αρι ότι και να βγάλει αναβάθμιση θα ειναι , με αξιοπρεπή επιτέλους οθόνη
( και ας την έχουν τα android 3 χρόνια τώρα) , πιστεύω θα μας βγάλει κανά 4αρι χρονακια ακόμη

Τώρα με το τι άλλο θα παρουσιάσει χωρίς να έχω διαβάσει τι λέει το διαδίκτυο
Πιστεύω ένα iPad on steroids (12+ " ) και ίσως κανά αξεσουάρ που θα δένει με το κινητό , πχ iPod μικρούλη που θα συνεργάζεται με το iPhone

Μόνο ανασταλτικος παράγοντας η τιμή ...
Αν και το φαντάζομαι 999$ τα 32Gb ( τα 16 τέλος ...)

Νομιζω οτι το επόμενο 6S θα ειναι ολοκληρωμένο. Τωρα θα δώσουν μεγαλύτερη οθόνη (επιτέλους) αλλα κατι θα του λείπει. Για να έρθει στο 6S και να ξανά πουλήσουν.

Πάντα τα S ηταν πιο ολοκληρωμένα και μπορεις να τα κρατήσεις περισσοτερα χρονια απο οτι τα απλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Τι να σου πω νομίζω ότι ακόμα και ο safari ένας από τους λογούς που ζορίζεται είναι η ram …
Η διαχείριση της μνήμης δεν μπορεί να κάνει θαύματα

Πάντως εξίσου σημαντικό είναι και το υποσύστημα αποθήκευσης και η ταχύτητα του γιατί από ένα σημείο και μετά όση ram και να έχει θα χρειαστείς και πέρα δοθε στον αποθηκευτικό χώρο.

Όπως και να έχει 1GB είχαμε και σε 32βιτ αππλε, οπότε κάποτε υπήρχε περισσότερη ουσιαστικά.

Στα αρνητικά βάζω και την συνέχιση των 16GB αποθηκευτικού χώρου, και το λέω σαν κάτοχος 16Gb κινητού που μου είναι λιγα. Φυσικά το δικο μου τηλέφωνο μου κόστισε 220 ευρώ, τιμή υποδιπλάσια του φθηνού αππλε … μπορεί και ένα τρίτο … τι να πω.

Συμφωνώ..
Δεν μπορει να γινει πλεον σοβαρό multitasking με ένα μολις gb ram.
Οι αναφορές για γρηγορο κλεισιμο εφαρμογών ειδικα του safari είναι πολύ συχνές και μπορει σε καποια πράγματα να σωνεται η κατάσταση λόγο γρήγορης cpu παρόλα αυτά εν ετη 2014 προς 2015 δεν νομιζω πως η apple θα κάψει την νεα της συσκευή αφήνοντας την με 1gb.
Παρομοίως δεν πιστεύω πως θα επιβεβαιωθούν οι φημες για εξακολούθηση της έκδοσης των 16gb με παράλληλη κατάργηση όμως της έκδοσης των 32gb.
Είπαμε αλλα όχι και ετσι.

Καποιος που ειναι συνετός ή εστω τα "βγάζει" πιο δυςκολα.

Ακομα και το τελευταίο να θελει καποιος (απο το event του καθε Σεπτεμβρίου), νομιζω οτι μετα απο 4-5 μηνες πέφτει η τιμη 100-200 .

Φιλή αμερικανίδα που ηρθε για διακοπές, δεν μπορούσε να κατανοήσει πως εχουν τόσοι πολλοι έλληνες iPhone και μαλιστα το τελευταίο, αφου οι μισθοί εδω ειναι πολυ κατώτεροι, ενω και η τιμη του iPhone στην Αμερική ειναι σχεδον ςτο 1/3 που εχει εδω. Οχι βεβαια απο τα apple stores αλλα αντίστοιχα skroutzομαγαζα, μεταχειρισμένα, ebay κτλ

Καποιος που ειναι συνετός ή εστω τα "βγάζει" πιο δυςκολα.

Ακομα και το τελευταίο να θελει καποιος (απο το event του καθε Σεπτεμβρίου), νομιζω οτι μετα απο 4-5 μηνες πέφτει η τιμη 100-200 .

Φιλή αμερικανίδα που ηρθε για διακοπές, δεν μπορούσε να κατανοήσει πως εχουν τόσοι πολλοι έλληνες iPhone και μαλιστα το τελευταίο, αφου οι μισθοί εδω ειναι πολυ κατώτεροι, ενω και η τιμη του iPhone στην Αμερική ειναι σχεδον ςτο 1/3 που εχει εδω. Οχι βεβαια απο τα apple stores αλλα αντίστοιχα skroutzομαγαζα, μεταχειρισμένα, ebay κτλ

Η τιμή στίς ΗΠΑ είναι σίγουρα πιό χαμηλή ,αλλά όχι στο 1/3 -σε καμμία περίπτωση .Τό ζητούμενο δεν είναι η υψηλή τιμή αγοράς ,αλλά η διαφορά στούς μισθούς ΗΠΑ -Ελλάδας
Τό ότι η Apple πουλάει πολύ στίς ΗΠΑ είναι γιατί τά προιόντα της δεν είναι απαγορευτικά γιά τό εισόδημα τών αμερικανών

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Η τιμή στίς ΗΠΑ είναι σίγουρα πιό χαμηλή ,αλλά όχι στο 1/3 -σε καμμία περίπτωση .Τό ζητούμενο δεν είναι η υψηλή τιμή αγοράς ,αλλά η διαφορά στούς μισθούς ΗΠΑ -Ελλάδας
Τό ότι η Apple πουλάει πολύ στίς ΗΠΑ είναι γιατί τά προιόντα της δεν είναι απαγορευτικά γιά τό εισόδημα τών αμερικανών

Αγορά στην Αμερική iphone με συμβόλαιο κινητής, είναι σχεδόν τσάμπα.Καμιά σχέση με τις δικές μας επιδοτήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Αγορά στην Αμερική iphone με συμβόλαιο κινητής, είναι σχεδόν τσάμπα.Καμιά σχέση με τις δικές μας επιδοτήσεις.
Μάλλον δέν είναι λογική η σύγκριση ,καί σέ μας πρίν 2-3 χρόνια οί επιδοτήσεις ήταν εξαιρετικές ,προσωπικά έτσι πήρα το 4s ,μέ λιγότερα από 100 ευρω καί όχι τρελλά πάγια [35 ευρω]
Δυστυχώς σήμερα στήν αγορά τής κινητης υπάρχει άτυπη συμφωνία καί δεν υπάρχει ανταγωνισμός

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Που το είδες αυτό; Έχουν περάσει από τα χερια μου ένα καρο IOS συσκευές και ποτε δεν είδα τέτοια ένδειξη.

https://discussions.apple.com/thread/5532206
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1692554
http://osxdaily.com/2014/03/11/ipad-air-low-memory-crash-fix/
http://gizmodo.com/iphone-ios-7-s-reboot-bug-will-be-ironed-out-but-not-u-1507209673

Φιλή αμερικανίδα που ηρθε για διακοπές, δεν μπορούσε να κατανοήσει πως εχουν τόσοι πολλοι έλληνες iPhone και μαλιστα το τελευταίο...

Α όλα και όλα , μπορεί ο Έλληνας να μην έχει να φάει αλλά λεφτά για το iphone θα βρει , ακόμη και από το ταμείο ανεργίας.

Last edited: