09-09-2014

Για μένα το ομορφότερο iphone ήταν το 4/4s.
Θα ήθελα λοιπόν ένα 4 με οθόνη 5,5´´
Πάντως, επειδή δεν βολεύομαι να κουβαλώ τηλέφωνο και τάμπλετ, κλίνω προς την αγορά του 6s. Αν βέβαια επιβεβαιωθεί πως έχει 2 gb ram...
Ιδίως αν από κοντά είναι τόσο όμορφο, όσο στις φωτογραφίες (το μαύρο). Περισσότερα όταν το δω και το πιάσω στα χέρια μου...

Για μένα το ομορφότερο iphone ήταν το 4/4s.
Θα ήθελα λοιπόν ένα 4 με οθόνη 5,5´´
Πάντως, επειδή δεν βολεύομαι να κουβαλώ τηλέφωνο και τάμπλετ, κλίνω προς την αγορά του 6s. Αν βέβαια επιβεβαιωθεί πως έχει 2 gb ram...
Ιδίως αν από κοντά είναι τόσο όμορφο, όσο στις φωτογραφίες (το μαύρο). Περισσότερα όταν το δω και το πιάσω στα χέρια μου...

καινούργια συσκευή έχει τουλάχιστον δύο χρόνια ζωής οπότε ότι μνήμη και να έχει αποκλείετε να μην παίρνει τα επόμενα ios βαριές εφαρμογές και παιχνίδια
εγώ περιμένω να δω το 4.7 από μέγεθος και χρήση και με ένα κάλυμμα στη πλάτη είναι κούκλα

Βλέποντας τις πραγματικές διαστάσεις των 2 σε μακέτα θα προτιμούσα κάτι ανάμεσα στα 2. Το ένα είναι τεράστιο και το άλλο λίγο μεγαλύτερο από το 5αρι που έχω. Νομίζω στις 5" θα ήτανε ιδανικό το μέγεθος οθόνης.

http://www.gsmarena.com/iphone_6_a8_gpu_benchmark_suggests_its_behind_the_curve-news-9630.php

Ψιλο ιδιο h/w με το 5s.
Γιαυτο δεν εβγαλαν στην φορα τα specs στην παρουσίαση.

Η μεγαλύτερη διαφορά φέτος φαίνεται να είναι στην ισχυρότερη κάρτα γραφικών.
Υπάρχει και κάποια νέα υποστήριξη ISA/API στην νέα κάρτα γραφικών.
Κατά τα άλλα υποθέτω (με μεγάλη σιγουριά) και αλλαγές στην διαχείρισης ρεύματος, τα σχετικά βήματα turbo κ.ο.κ.

κανεις δεν ειπε οτι το ανακαλυψε η apple, οπως και οτιδηποτε αλλο.
Το οτι θα το κανει κι αυτο γνωστο, ειναι ομως γεγονος , οπως και πολλα αλλα στο παρελθον.

Αυτο ειναι που λεμε τοσες φορες, οτι οι υπολοιποι απλως αραδιαζουν υπηρεσεις - features χωρις σωστο σχεδιασμο και ερευνα.
Μονο και μονο για να πουν οτι το εκαναν πρωτοι.

Αραδιάζουν features… άκου εκεί … Οι μακετίστες αραδιάζουν features συνήθως.
Άκου εκεί χωρίς ερευνά - χωρίς σχεδιασμό ….

Κρίμα να απαξιώνεις έτσι απλά χιλιάδες ανθρώπους που έχουν δουλέψει σε NFC
Εκατοντάδες διδακτορικά
Ανάπτυξη πρωτοκόλλων NFC
Design & Production ολοκληρωμένων chip (εύκολα, μικρά, φθηνα, χαμηλής κατανάλωσης)
Χρόνια δοκιμών έξω από το εργαστήρι
Ολοκληρωμένες λύσεις για το ταμείο, και εγκατεστημένη βάση μηχανημάτων κύρια στις ΗΠΑ άλλα σταδιακά και εκτός (σε εμάς θα αργήσει παραπάνω, άλλωστε δεν είμαστε οι πιο φανατικοί). Η εγκατεστημένη αυτή βάση φυσικά και είναι συμβατή με λύσεις ανεξαρτήτως κατασκευαστή γιατί βασίζεται σε πρωτοκολλά πολύ καλά ορισμένα και καθιερωμένα.
Εντωμεταξύ εάν δεν το έχεις ακούσει πρώτη σε mobile payments είναι η Νιγηρία (είναι τεράστιο case study)
Ενώ εάν διαβάσεις θα δεις ότι μεxρί και δικηγόροι έχουν ιδρώσει και πολιτικοί, για τα regulations τόσο σε πολιτείες των ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ και αλλού.

Το ότι θα αγοραστούν apple πολλά είναι γεγονός. Και μπορεί και να το χρησιμοποιούν.
Οι απαξίωση όλων των υπολοίπων είναι κάτι το οποίο συστηματικά κάνει το marketing της apple.
Άλλα είναι σα να λες ότι η MS ανακάλυψε την πασίεντζα.

Γιατι, δεν την ανακαλυψε ? :p

Προφανως και οι υπολοιποι εχουν κι ερευνα και R&D κλπ.
Aπλα δεν εχουν "οραμα" ... δεν ξερουν που το πανε. Βαζουν κατι κι αμα πιασει επιασε....

Τεσπα.... το κουρασαμε πολυ το θεμα, βλεπουμε αλλιως τα πραγματα και δεν εχει νοημα πια η συζητηση.

Ναι γιατί ότι έχει βγάλει η apple είναι σκέτη επιτυχία....

όραμα; ότι πήγαινε κατά διαόλου η εταιρία πριν μερικά χρόνια το έχουμε ξεχάσει....

Γιατι, δεν την ανακαλυψε ? :p

Προφανως και οι υπολοιποι εχουν κι ερευνα και R&D κλπ.
Aπλα δεν εχουν "οραμα" ... δεν ξερουν που το πανε. Βαζουν κατι κι αμα πιασει επιασε....

Τεσπα.... το κουρασαμε πολυ το θεμα, βλεπουμε αλλιως τα πραγματα και δεν εχει νοημα πια η συζητηση.

Λες οι άλλοι δηλαδή που ανέπτυσσαν πρωτόκολλα και εφαρμογές μέσα στις τράπεζες , και δοκίμαζαν το NFC, δεν είχαν όραμα ?

Φυσικά ονειρεύονταν και αυτοί τα λεφτά μας.

Όλοι οι άλλοι δεν ονειρεύονται ?

Υπερβολές Γιάννη μου! Κλασσικές Υπερβολές.

οραμα ειχε οταν εβγαλε τον πρωτο Mac , τον πρωτο iMac- Macbook pro και Mac Cube, το ipod , to iphone και τελος το iPad !.

Δεν ξερω τι θα κανει απο δω και περα.... τεοια προιοντα δεν εβγαλε καμια εταιρεια , οτι και να λες.

the-apple-macintosh-portable-1989-1991.jpg

the-apple-lisa-1983-1985.jpg

apple-newton-1993-1998.jpg

apple-pippin-1995-1996.jpg

apple-emate-1997-1998.jpg

the-hockey-puck-mouse-1998-2000.jpg

Λες οι άλλοι δηλαδή που ανέπτυσσαν πρωτόκολλα και εφαρμογές μέσα στις τράπεζες , και δοκίμαζαν το NFC, δεν είχαν όραμα ?

Φυσικά ονειρεύονταν και αυτοί τα λεφτά μας.

Όλοι οι άλλοι δεν ονειρεύονται ?

Υπερβολές Γιάννη μου! Κλασσικές Υπερβολές.

H Apple είναι σαν εκείνον τον συμμαθητή που πολλοί από εμάς είχαμε παλιά που ενώ αντέγραφε από εμάς στις εξετάσεις, κατάφερνε και έπαιρνε καλύτερο βαθμό..

Κανείς δεν τον χώνευε εκείνο τον μαθητή. :p

Αυτό είναι η Apple: ένας πολύ καλός αντιγραφέας.

Δεν έχει εφεύρει απολύτως τίποτα από το μηδέν. Τίποτα. Καμία απολύτως πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Ποτέ.

οραμα ειχε οταν εβγαλε τον πρωτο Mac , τον πρωτο iMac- Macbook pro και Mac Cube, το ipod , to iphone και τελος το iPad !.

Δεν ξερω τι θα κανει απο δω και περα.... τεοια προιοντα δεν εβγαλε καμια εταιρεια , οτι και να λες.

To Next Cube ήταν καλύτερο από το υπερτιμημένο IMHO mac cube :p
Ενώ επικά κιβάκια είχε και η Sun για τα σκαζόκουτα της

Περί τις 20 Οκτωβρίου ακούω φήμες ότι θα αρχίσουν οι πωλήσεις Ελλάδα των νέων iPhone. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα, αν και σήμερα τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

H Apple είναι σαν εκείνον τον συμμαθητή που πολλοί από εμάς είχαμε παλιά που ενώ αντέγραφε από εμάς στις εξετάσεις, κατάφερνε και έπαιρνε καλύτερο βαθμό..

Δεν έχει εφεύρει απολύτως τίποτα από το μηδέν. Τίποτα. Καμία απολύτως πραγματικά πρωτότυπη ιδέα. Ποτέ.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Παρόλα αυτά προσωπικά βγάζω το καπέλο σε συγκεκριμένες επιλογές του Jobs. Πχ, παρότι το Mac os X βασίζεται σε BSD και δεν αποτελεί πρωτότυπο OS, δεν ήταν μια καθόλου κακή ιδέα, το αντίθετο μάλιστα. Πήρε ένα λειτουργικό σύστημα διαμάντι, του άλλαξε τα φώτα και αυτή τη στιγμή οι mac users απολαμβάνουν τη σταθερότητα του OS X.

Τέτοιου τύπου πρακτικές είναι απόλυτα αποδεκτές κατ' εμέ, αρκεί να έχουμε όλοι μας γνώση της αλήθειας και όλα αυτά σαφώς να μην κρύβονται/ξεχνώνται.

Η apple όμως έχει καταφέρει αυτό που προς το παρών διαφεύγει από τους άλλους: τα προϊόντα της να δουλεύουν απροβλημάτιστα.
Στο σπίτι έχω ένα Imac mid 2009 και δουλεύει όπως τη ημέρα που το αγόρασα! Δεν κόλλησε ποτέ και από ταχύτητα μου δίνει την αίσθηση ότι "πάει" πιο γρήγορα από το win 7 Ι7 που έχω στο γραφείο.
Το ίδιο και με το iphone. Είχα παλιότερα ένα ΗΤC που μόνο τον καφέ δεν έψηνε αλλά για να κάνεις ότιδήποτε σε παίδευε! Άσε τα κολλήματα.
Συνεπώς αυτό που μετράει δεν είναι τελικά o αριθμός των features αλλά το πόσο εύχρηστη και απροβλημάτιστη είναι μια συσκευή.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Η πιο άκυρη παρομοίωση ever...

Είπαμε Dim, όταν πρόκειται περί apple έχεις τρελό blind spot... :p

H apple είναι η εταιρία η οποια πηρε υπάρχουσες μεν, ανώριμες δε τεχνολογίες, τις εξέλιξε, τις απλοποίησε και τις έφερε στο προσκήνιο ώστε σήμερα εμείς να μπορούμε να απολαμβάνουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με γραφικό περιβάλλον, ipods, smartphones & tablets με touch interface, ενώ σύντομα θα μπορούμε να καταργήσουμε τις πιστωτικές κάρτες, κάνοντας ηλεκτρονικές αγορές με το άγγιγμα ενός δακτυλου στο touch id. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει την άποψη μας για τα smartwatches ...
Το να μιλάς με τόσο απαξιωτικό τρόπο για μια εταιρία που όσο λίγες έχουν προωθήσει την τεχνολογία στα σημερινά επίπεδα, αν μη τι άλλο δείχνει έλλειψη αντικειμενικότητας..
Ίσως η περιγραφή σου να ταίριαζε καλύτερα σε εταιρίες όπως η Microsoft, αλλα και πάλι εγώ δεν θα το πήγαινα ως εκεί διότι ακόμα και αυτή με τον τρόπο της βοήθησε την τεχνολογική μας ύπαρξη...