1 + 1 εφευρέσεις.

Σταμάτησα να διαβάζω γιατί τελικά αν διαβάσεις όλο το νήμα, ή θα αλλάζεις γνώμες συνεχώς ή θα την έχουν πει άλλη και θα χαλαστείς.
Έτσι δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί αυτά που θα γράψω (θα διαβάσω αφού γράψω το μήνυμά μου). :smile:

1) Το να πεις "να βρεθεί η θεραπεία του καρκίνου" είναι πολλά πράγματα μαζί γιατί ο καρκίνος δεν είναι μία αρώστια.
Αυτό που θα βοηθούσε θα ήταν πιστεύω η πλήρη κατανόηση και η δυνατότητα ελέγχου του DNA, η οποία θα βοηθουσε στη λύση πολλών προβλημάτων.

2) Τα χρήματα.
Για αυτά γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
Τώρα θα μου πεις, αυτά ωθούν τον άνθρωπο να κάνει και καλά πράγματα και να ψάχνεται για το καλύτερο, κάτι που μας κάνει πρακτικά ανθρώπους.

Δυνατοτητα ελεγχου του DNA ....

Εχουμε πολυ δρομο ακομα μπροστα μας, ουτε καν φως στο τουνελ δεν εχει φανει αλλα ... νομιζω ειμαστε στην σωστη κατευθυνση.
Δεν υπαρχει αλλη κατευθυνση για μακροζωια, υγεια (τελεια υγεια) και αυτοδιαθεση σωματος 20χρονου (δηλαδη, πεταω το Zastava
στην λασπη και την αλλη μερα βαζω το κλειδι και παιρνει μπρος με τη μια .... ουτε αχ, ουτε ωχ, ουτε προσεχε :icon15:)

Ομως, ενας απο τους λογους που ωριμαζουμε (αν ωριμαζουμε :rolleyes:) ειναι .... ΚΑΙ ο πονος !
Δεν ειμαι η ιδια αντιληπτικη γωνια που ημουν στα .... 30 μου ! Η πληρης υγεια με εκανε αλαζονικο, βιαστικο, αδικο
με οσους δεν την διεθεταν (κυριως μεγαλυτερους σε ηλικια απο μενα). Αρα ... υπαρχει μια ποιητικη δικαιοσυνη εδω.
Καπου χαμενη ... την βλεπετε ?

Last edited:
Δυνατότητα ελέγχου του DNA δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και πόνος.
Ο πόνος είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να νοιώθουμε.
Πρακτικά η έλλειψη πόνου προκαλείται από νευροπάθεια (συχνή στους διαβητικούς) και οδηγεί σε τρομερά προβλήματα, μέχρι και στον θάνατο.

Όσο για το "ούτε φως στο τούνελ", νομίζω ότι αυτό είναι το νόημα της ερώτησης. :smile:

Δυνατότητα ελέγχου του DNA δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και πόνος.
Ο πόνος είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να νοιώθουμε.
Πρακτικά η έλλειψη πόνου προκαλείται από νευροπάθεια (συχνή στους διαβητικούς) και οδηγεί σε τρομερά προβλήματα, μέχρι και στον θάνατο.

Όσο για το "ούτε φως στο τούνελ", νομίζω ότι αυτό είναι το νόημα της ερώτησης. :smile:

Ο πόνος είναι κάτι χρήσιμο, που προστατεύει.

Ο πόνος για τον οποίο μιλάμε είναι ο χρόνιος πόνος που όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι αλλά καταστρέφει ανθρώπους.

Έχει κάποια χρησιμότητα ο πόνος των καρκινοπαθών? Ο πόνος των πασχόντων από ημικρανίες και cluster headaches (λεγόται και suicide headaches για να καταλάβετε). Οι χρόνιοι πόνοι στα οστά?
Κ.λπ. κ.λπ.

Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Ο πόνος είναι κάτι χρήσιμο, που προστατεύει.

Ο πόνος για τον οποίο μιλάμε είναι ο χρόνιος πόνος που όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι αλλά καταστρέφει ανθρώπους.

Έχει κάποια χρησιμότητα ο πόνος των καρκινοπαθών? Ο πόνος των πασχόντων από ημικρανίες και cluster headaches (λεγόται και suicide headaches για να καταλάβετε). Οι χρόνιοι πόνοι στα οστά?
Κ.λπ. κ.λπ.

tell me about it... :shot:

Δημήτρη μου, κάποιοι είναι αρκετά τυχεροί να μη γνωρίζουν αυτά για τα οποία συζητάμε.

Ευτυχώς έχω απαλλαγεί από τις ημικρανίες (δεν είναι ότι έκανα κάτι, απλά κάποια στιγμή έπαψαν να με βασανίζουν. Ούτε το Λόττο να κέρδιζα).

Ξέρω όμως κόσμο που υποφέρει τρομερά.

Υπάρχουν όμως καλές προοπτικές και νέα από αμερική.

Υπομονή και Ελπίδα φίλε μου.

Σου εύχομαι το καλύτερο.

Α, ok, σίγουρα αυτός ο πόνος είναι τελείως άχρηστος.
Ξέρω από το αυχενικό μου, που όταν χτυπήσει, μου βαράει το τρίδυμο και το κρατάει για έξι μήνες.
Εκεί δεν θέλω να βλέπω άνθρωπο. Όχι να μου μιλάει.

Αρα καταλαβαινομαστε ....

Παντως, χωρις τον πονο ... ο ανθρωπος θα ηταν ενα τρομακτικο ον.
Εγω θελω να απαλλαγω απο καθε πονο (χρονιο η παρωδικο) και να ξαναπαρω την ζωη μου πισω
αλλα ... το ελαττηριο εχει πατηθει τοσο πολυ ... που δεν ξερω τι θα συνεβαινε στην αποσυσπειρωση.
Μαλλον τιποτα το τραγικο .... αλλα .... ντεν ειμαι σιγκουρο :rolleyes:

Το πιο πιθανο ειναι οτι εχω αναπτυξει συνδρομο Στοκχολμης με τον πονο (μετα απο 12 χρονια).
Μαλλον ....

Α, ok, σίγουρα αυτός ο πόνος είναι τελείως άχρηστος.
Ξέρω από το αυχενικό μου, που όταν χτυπήσει, μου βαράει το τρίδυμο και το κρατάει για έξι μήνες.
Εκεί δεν θέλω να βλέπω άνθρωπο. Όχι να μου μιλάει.

Ομοιοπαθής Μιχάλη μου,τρέμω πότε θα με πιάσει !!

Και για να γίνω λίγο γλαφυρός και να απαλύνω την κατάσταση,ιδού μια εφεύρεση που θα έκανε θραύση.:

Το Χάπι της μελανίνης.

Θα το παίρναμε και..αντίο άσπρες τρίχες (ζήτω η ματαιοδοξία!!):grandpa:

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Θα το παίρναμε και..αντίο άσπρες τρίχες (ζήτω η ματαιοδοξία!!):grandpa:

Μπα...
Οι δικές μου προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση. :flipout:

Πάντως, για όποιον είναι Αθήνα (αν και όταν σε πιάνει το αυχενικό, η μέση κλπ πας και στην Ανταρκτική για να σταματήσεις να πονάς), έχω βρει φυσιοθεραπευτή που σε φέρνει στα ίσια σου.
Στο Μαρούσι είναι, πέρυσι που πήγα με "έφερε" σε επτά συνεδρίες και με τις ασκήσεις που μου έδωσε με κρατάει ακόμη.
Ενώ τόσα χρόνια, όταν με έπιανε με κρατούσε έξι μήνες.
Και σε σημείο να χρειάζομαι απονεύρωση σε δόντι και να μην το νοιώθω.

Δημήτρη μου, κάποιοι είναι αρκετά τυχεροί να μη γνωρίζουν αυτά για τα οποία συζητάμε.

Ευτυχώς έχω απαλλαγεί από τις ημικρανίες (δεν είναι ότι έκανα κάτι, απλά κάποια στιγμή έπαψαν να με βασανίζουν. Ούτε το Λόττο να κέρδιζα).

Ξέρω όμως κόσμο που υποφέρει τρομερά.

Υπάρχουν όμως καλές προοπτικές και νέα από αμερική.

Υπομονή και Ελπίδα φίλε μου.

Σου εύχομαι το καλύτερο.

λότο κέρδισες και δεν το γνωρίζεις...

από τα 22 μου με έντονες κρίσεις ακόμα και 2 φορές μέσα στην εβδομάδα, ανύμπορος να συγκεντρωθώ στη δουλειά και να μην σε πιστεύουν κιόλας γιατί οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα τι παθαίνεις όταν έχεις ημικρανία..

κόπηκαν μαχαίρι για κάποια χρόνια με το 1ο διαζύγιο (μη γελάτε ρε...) επανήλθαν αραιά και που αλλά πλέον δεν έχω κρίσεις απλά καμια φορά μου λέει εσωτερικώς να μην ζορίζομαι στρεσάρομαι γιατί μπορεί να ξαναέρθει..

Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

λότο κέρδισες και δεν το γνωρίζεις...

από τα 22 μου με έντονες κρίσεις ακόμα και 2 φορές μέσα στην εβδομάδα, ανύμπορος να συγκεντρωθώ στη δουλειά και να μην σε πιστεύουν κιόλας γιατί οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα τι παθαίνεις όταν έχεις ημικρανία..

κόπηκαν μαχαίρι για κάποια χρόνια με το 1ο διαζύγιο (μη γελάτε ρε...) επανήλθαν αραιά και που αλλά πλέον δεν έχω κρίσεις απλά καμια φορά μου λέει εσωτερικώς να μην ζορίζομαι στρεσάρομαι γιατί μπορεί να ξαναέρθει..

Το ξέρω ότι κέρδισα το Λόττο.

Όποιος δεν έχει περάσει ημικρανία δεν μπορεί να αντιληφθεί για τι πράγμα μιλάμε...

Το καταλαβαίνω και το εκτιμάω πάρα πολύ ότι απαλλάχτηκα.

Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Τέτοια απέχθεια για τα κινητά και τα social media, δεν περίμενα να τη βρω σε ένα τεχνολογικό forum... :aetsch:

Aχ Ιασωνα

Ημουν νιος και γερασα.
Οταν εκανα εγχειρηση δισκοκηλης, (2006) δυο ορθοπεδικοι ... επαναλαμβανω ... ΔΥΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ
με διαβεβαιωσαν οτι σε δεκα χρονια θα παραγγελνονται μεσεγχυματικα βλαστοκυτταρα απο Γερμανια
και με μια απλη ενεση ... θα ειχες πισω ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πυρηνα του μεσοσπονδυλιου δισκου που εχασες
(σου αφαιρεσαν).

Διαννυουμε το σωτηριον ετος .... 2018. Αλλα να μην γινομαι παλι απαισιοδοξος. Ρωτηστε οποιον αλλο
σχετικο εδω μεσα στο φορουμ. Δεν ειμαι ορθοπεδικος. Σκορπιες οι γνωσεις μου. Ειμαι ολος ... :ears:

Eιδικα αυτο το hype με τα βλαστοκυτταρα ... εχει αποκτησει διαστασεις επιδημιολογιας.
Τα βλαστοκυτταρα εκεινο, τα βλαστοκυτταρα το αλλο .... ελα ντε ? Που ειναι ο Αη Βασιλης με τα δωρα ?
Αλλαζει λαστιχο ... στον δρομο βρισκεται. Εμεις ετοιμοι με τα λεφτα στο χερι (μας φαγουριζει η παλαμη)
αλλα δεν συγκινειται το οχημα.

Έγινε η αρχή φέτος. Η πρώτη γενετική θεραπεία στο ανθρώπινο είδος με τη χρήση βλαστοκυττάρων, που εγκρίθηκε από τον FDA, έγινε διαθέσιμη στο κοινό εν έτει 2018.

Αφορά μία μορφή συγγενούς τύφλωσης, με επιπολασμό 4000-5000 άτομα το χρόνο παγκοσμίως και η θεραπεία τιμάται $450.000 το μάτι. Δεν δίνει όραση πιλότου σε αόμματους, αλλά επιτυγχάνει ένα βασικό επίπεδο όρασης που μπορεί να κάνει ιδίως λειτουργικούς τους πάσχοντες. Η υπόσχεση για την επόμενη δεκαετία είναι να βελτιωθεί το κέρδος σε οπτική οξύτητα και να αρχίσει η διάθεση της θεραπείας για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς...

Δεν ξερω αλλα ισως να ειναι πιο ευκολη η γενετικη θεραπεια σε ... οφθαλμους (με διορθωνεις αν κανω λαθος).
Σε μεσοσπονδυλιους δισκους που ειναι πεπλεγμενοι με μυες, νευρα και κοκκαλα .... ειναι ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ η δυσκολια.
Εικαζω .....

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Δεν ξερω αλλα ισως να ειναι πιο ευκολη η γενετικη θεραπεια σε ... οφθαλμους (με διορθωνεις αν κανω λαθος).
Σε μεσοσπονδυλιους δισκους που ειναι πεπλεγμενοι με μυες, νευρα και κοκκαλα .... ειναι ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ η δυσκολια.
Εικαζω .....

Μία φούσκα ινώδους υλικού πιο δύσκολη από το πιο πολύπλοκο αισθητηριακό όργανο; :laugh:

Μη φανταστείς βέβαια ότι μεγαλώνουν καινούρια μάτια από βλαστοκύτταρα, ένα μπάλωμα μελαγχρόου επιθηλίου καλλιεργείται στο εργαστήριο, το οποίο εισάγεται χειρουργικά κάτω από την ωχρά κηλίδα...

Και εγώ θα ευχόμουν να νικηθούν οι πόνοι στους καρκινοπαθείς ειδικά,αλλά και γενικά οι οξύτατοι πόνοι που βασανίζουν το ανθρώπινο είδος.
Υπάρχει διαφορά από πόνο σε πόνο.
Προσωπικά καταλαβαίνω ,επειδή έχω πολύ μικρή ανοχή σ αυτό το θέμα.
Μεγάλη ανακάλυψη ο τροχός.
Και θα ευχόμουν να σταματήσουν τα βασανιστήρια στα ζώα,να μην είχε 'ανακαλυφθεί' η φόλα (γενικά).

Τιποτα .... μαλακιες εγραφα στον Τσιμισκη !

Οτι ο πονος μας κανει ανθρωπινοτερους, ωριμοτερους και κουραφεξαλα.
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ να υποφερω απο ανωριμοτητα παρα απο χρονιο πονο (πονους).
Η επιδραση του πονου πανω μου ... ΔΕΝ αντιλαμβανομαι να με εκανε ωριμοτερο.
ΜΙΖΕΡΟ με εκανε, οχι ωριμοτερο.