1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Καλησπέρα έχω κατεβάσει στο διαμερισμά μου 1 καλώδιο απο το πιάτο για 1 δέκτη, τώρα που απέκτησα κ 2 υπάρχει περίπτωση με κάποιο splitter ή switch να μπορέσω να συνδέσω κ τους δύο δέκτες;

Υ.Γ. Δεν μπορώ να κατεβάσω κ άλλο καλώδιο λόγω προβλήματος στην πολυκατοικία.

Κάθε βοήθεια δεκτή, σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα έχω κατεβάσει στο διαμερισμά μου 1 καλώδιο απο το πιάτο για 1 δέκτη, τώρα που απέκτησα κ 2 υπάρχει περίπτωση με κάποιο splitter ή switch να μπορέσω να συνδέσω κ τους δύο δέκτες;

Υ.Γ. Δεν μπορώ να κατεβάσω κ άλλο καλώδιο λόγω προβλήματος στην πολυκατοικία.

Κάθε βοήθεια δεκτή, σας ευχαριστώ.
μπορεις να συνδεσεις το δευτερο δεκτη στην εξοδο του προτου

Αν ο ένας δέκτης έχει loop out, σύνδεσε τον με το in του άλλου δέκτη.
Αλλιώς νομίζω ότι υπάρχει και splitter.
Πάντως και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει μόνο ο ένας δέκτης να είναι ανοικτός κάθε φορά. Δηλαδή δεν μπορείς να χρησιμοποιείς και τους 2 δέκτες ταυτόχρονα.

Αν ο ένας δέκτης έχει loop out, σύνδεσε τον με το in του άλλου δέκτη.
Αλλιώς νομίζω ότι υπάρχει και splitter.
Πάντως και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει μόνο ο ένας δέκτης να είναι ανοικτός κάθε φορά. Δηλαδή δεν μπορείς να χρησιμοποιείς και τους 2 δέκτες ταυτόχρονα.

οταν χρησιμοποιεις απο το loop out και οι δυο δεκτες μπορει να ειναι ανοιχτοι

Στην ιδια συχνοτητα παιζουν καναλια μονο.

Με διακοπτη,ο ενας κλειστος , ο αλλος ανοικτος.

Στην ιδια συχνοτητα.

απλα λεω οτι δεν υπαρχει προβλημα να ειναι ανοιχτοι οι δεκτες συγχρονος οταν ειναι συνεδεμενοι απο το loop
o δευτερος φυσικα θα βλεπει ακριβως την ιδια συχνοτητα που βλεπει ο πρωτος

Απάντηση: Re: 1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Σωστά.
Λάθος!
Χρησιμοποιώντας δύο δέκτες σε παράλληλη σύνδεση με το lnb είτε με χρήση σπλιτερ είτε από την loop out άλλου δέκτη, μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα κανάλια που βρίσκονται στην ίδια μπάντα και πόλωση. Συνεπώς τα κανάλια που θα επιλέξεις μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικές συχνότητες.

Στην ιδια συχνοτητα παιζουν καναλια μονο.

Μόνο αν υπάρχει συνδυασμός μπάντας - πόλωσης μπορείς να δεις ταυτόχρονα κανάλια σε δύο δέκτες, είτε είναι συνδεδεμένοι με σπλιτερ είτε από την loop through.

Αν θέλεις οι δύο δέκτες να παίζουν ταυτόχρονα κ ανεξάρτητα μεταξύ τους από ένα και μόνο καλώδιο, η λύση είναι μία και λέγεται unicable !
Δυστυχώς λίγοι δέκτες υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή.

Απο που προκύπτει αυτό?
Μπορείς δηλαδή να τροφοδοτείς ταυτόχρονα το lnb με 13 V (κάθετη πόλωση) από τον ένα δέκτη και 18 V (οριζόντια πόλωση) από τον άλλο ?

Για δοκίμασε το..

Re: Απάντηση: Re: 1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Μόνο αν υπάρχει συνδυασμός μπάντας - πόλωσης μπορείς να δεις ταυτόχρονα κανάλια σε δύο δέκτες, είτε είναι συνδεδεμένοι με σπλιτερ είτε από την loop through.

Αυτο λεω.

Re: Απάντηση: Re: 1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Απο που προκύπτει αυτό?
Μπορείς δηλαδή να τροφοδοτείς ταυτόχρονα το lnb με 13 V (κάθετη πόλωση) από τον ένα δέκτη και 18 V (οριζόντια πόλωση) από τον άλλο ?

Για δοκίμασε το..

oxi παιδια μιλαμε για κοινη πολωση και κοινο symporate απο το loop την ιδα χρονικη στιγμη μπορεις να βλεπεις και απο τους δυο δεκτες

Χρησιμοποιώντας δύο δέκτες σε παράλληλη σύνδεση με το lnb είτε με χρήση σπλιτερ είτε από την loop out άλλου δέκτη, μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα κανάλια που βρίσκονται στην ίδια μπάντα και πόλωση. Συνεπώς τα κανάλια που θα επιλέξεις μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικές συχνότητες.
Πολύ σωστά!:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

oxi παιδια μιλαμε για κοινη πολωση και κοινο symporate απο το loop την ιδα χρονικη στιγμη μπορεις να βλεπεις και απο τους δυο δεκτες
Νομίζω πως δεν παίζει ρόλο το symbol rate.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΕΡΑΙΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΕΚΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

Νομίζω πως δεν παίζει ρόλο το symbol rate.

δηλαδη εσυ Serafeim οταν βλεπεις για παραδειγμα
στον hotbird την 10834V 27500 3/4
μπορεις να δεις και την 10853Η 27500 3/4

οταν εχεις ενα δευτερο δεκτη απο to loop συνεδεμενο??????