1 πιάτο για 2 δορυφόρους

widescreenman

AVClub Enthusiast
4 August 2006
746
Αθήνα
Παιδιά, συγχωρέστε την ασχετοσύνη στις δορυφ. λήψεις. Υπάρχει δυνατότητα μ' ένα πιάτο να έχουμε Astra 28.2E και ΑΒ1 12.5W (παράκεντρα, όπως κάνουμε με Hotbird+Astra 19.2), ή δε γίνεται επειδή δεν είναι "γειτονικοί";
Έχω ήδη setup Astra-Hotbird (Αθήνα) κ θέλω να προσθέσω αυτούς τους 2. Η λύση του κινητού πιάτου δε με πολυτραβάει (υπάρχουν 3-4 δέκτες) κ ομολογώ ότι βρίσκω ενδιαφέροντα τα torroidal.

Παιδιά, συγχωρέστε την ασχετοσύνη στις δορυφ. λήψεις. Υπάρχει δυνατότητα μ' ένα πιάτο να έχουμε Astra 28.2E και ΑΒ1 12.5W (παράκεντρα, όπως κάνουμε με Hotbird+Astra 19.2), ή δε γίνεται επειδή δεν είναι "γειτονικοί";
Δυστυχώς όχι (απέχουν πολύ μεταξύ τους).

Αν μας έλεγες τί μέγεθος έχει το κάτοπτρο που ήδη έχεις, θα μπορούσαμε να σου πούμε αν θα ήταν επαρκές για να κεντράρεις τον Astra2 28.2E στο υπάρχον και να έχεις παράκεντρα τους Astra1 19.2E και Hotbird 13E. Σε τέτοια περίπτωση θα ήθελες μόνο ένα νορμάλ κάτοπτρο για τον Atlantic Bird1 στις 12.5W...

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, είναι 1.20. Εναλλακτικά, στέκει η ιδέα να κρατήσω την υπάρχουσα εγκατάσταση και να προσθέσω πχ. Wavefrontier για 28.2Ε + 12W;

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, είναι 1.20. Εναλλακτικά, στέκει η ιδέα να κρατήσω την υπάρχουσα εγκατάσταση και να προσθέσω πχ. Wavefrontier για 28.2Ε + 12W;

ότι σου είπε ο Φίλιππος κέντρο 28 παράκεντρα 19 και 13 παίρνεις ακόμη ενα πιάτο για τον Atlantic bird εναλλακτικά αφήνεις το πιάτο όπως ειναι και βάζεις ακομη ενα lnb για 28 (φαντάζομαι τώρα ειναι κεντραρισμένο στον αστρα 19e)

Με 1,20 γίνεται αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω !!!

Για το Wave Frontier οι 40 μοίρες απόσταση σημαίνουν οτι τα 2 LNB θα είναι στα άκρα του κατόπτρου, δηλαδή καθόλου ιδανικό setup ....

Edit: leo μαζί γράφαμε !!!

Ευχαριστώ, είσαστε κατατοπιστικότατοι! :ernaehrung004:
Η τελευταία μου απορία είναι αν το setup (2 πιάτα/4 δορυφόροι) μπορεί να "ενοποιηθεί" και να βγάλει ανεξάρτητα, σήμα για 3-4 δέκτες (Quad lnb; Τώρα έχει twin).
Παρέλειψα ότι υπάρχει και λήψη Eutelsat W2 16E (που και να τη χάσω, δεν πειράζει) αλλά δεν έβαλαν twin lnb ανάμεσα, λόγω έλλειψης χώρου (απλό lnb για 16E).

Η τελευταία μου απορία είναι αν το setup (2 πιάτα/4 δορυφόροι) μπορεί να "ενοποιηθεί" και να βγάλει ανεξάρτητα, σήμα για 3-4 δέκτες (Quad lnb; Τώρα έχει twin).
Παρέλειψα ότι υπάρχει και λήψη Eutelsat W2 16E (που και να τη χάσω, δεν πειράζει) αλλά δεν έβαλαν twin lnb ανάμεσα, λόγω έλλειψης χώρου (απλό lnb για 16E).

θα χρειαστείς quad lnb και diseqc switch 4x1 για κάθε δέκτη

Ασφαλώς και μπορεί ...

Αλλά επειδή πλέον πρέπει να αρχίσει και η οικονομική μελέτη του θέματος (υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι υλοποίησης) καλό θα ήταν να μας έδινες και μια ιδέα του ποσού που θα επιθυμούσες να διαθέσεις για να έχεις το setup που θέλεις !

Και ούτε τον Eutelsat W2 16E θα χάσεις ;)

Edit: Τι θα γίνει βρε leo ? Πάλι μαζί γράφαμε ? Θα βάλω φανάρι λέμε :ernaehrung004:

Μμμ.. γύρω στα 300-350 ; Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστική η εκτίμησή μου. Βλέπω ο W2 έγινε 15.8Ε αλλά φαντάζομαι είναι ασήμαντο...

Μμμ.. γύρω στα 300-350 ; Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστική η εκτίμησή μου. Βλέπω ο W2 έγινε 15.8Ε αλλά φαντάζομαι είναι ασήμαντο...

Φαντάσου κάτι σαν κι αυτό

509645.jpg

με ελαφρές διαφορές για να προσαρμοστεί στις ανάγκες σου ...

Τα 300-350 Ευρώ φαίνεται να σε καλύπτουν (το πολύ πολύ να βγεί λίγο παραπάνω), αλλά ας περιμένουμε και τις γνώμες και των υπολοίπων που είναι πιο έμπειροι !

Τέλος, αναφορικά με τις 15.8Ε είναι το ίδιο πράγμα !

Δεν είμαι σίγουρος, για να το βάλει ο mouratos κάτι θα ξέρει και θα μας το πει...

Στρέφοντας το 1.20m πιάτο προς 28.2, θα υπάρχει πρόβλημα οριακής λήψης σε συχνότητες των Hotbird κ Astra 19.2 λόγω παράκεντρης λήψης ή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πλέον; Κάτι θυμάμαι πριν καιρό ότι η λήψη 13+19.2 είχε γίνει ευκολότερη...;

Στρέφοντας το 1.20m πιάτο προς 28.2, θα υπάρχει πρόβλημα οριακής λήψης σε συχνότητες των Hotbird κ Astra 19.2 λόγω παράκεντρης λήψης ή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πλέον; Κάτι θυμάμαι πριν καιρό ότι η λήψη 13+19.2 είχε γίνει ευκολότερη...;

Θα είσαι ΟΚ με κέντρο τις 28.2E (28.5Ε) ...
Ο Astra 1H στις 19.2Ε ούτως ή άλλως δεν θα έβγαινε με 1,20m...

Αν γίνει σωστή εγκατάσταση, ίσως έχεις απώλεια λήψης του Astra 1H (ιδίως σε δύσκολες καιρικές συνθήκες). Στους hotbird ουδέν πρόβλημα.

Μάγκες, τὸ σχῆμα μὲ τὰ LNB δὲν βγάζει νόημα. Τὶ ἐννοεὶ ὁ πποιητής;
Εἶναι λήψη C band (ἀν καὶ τὰ LNB τὴς φωτογραφίας εἶναι Ku);
Δύο γραμμὲς ἀρκοὺν (γιὰ Ku) μόνο στὶς 5E (Sirius 4) ὄπου στὴν δέσμη εὐρώπης ἔχει μόνο ἄνω μπάντα.