10 εξώφυλλα που μας σημάδεψαν..

Παιδιά πολύ καλή παρουσίαση,από όλους σας !
Μια πραγματικά εικαστική πανδαισία που δεν χορταίνω να κοιτάζω και να ξανακοιτάζω.

Εγώ κάποια στιγμή θα ανεβάσω τα εξώφυλλα που "με σημάδεψαν" όπως λέει ο τίτλος.Είτε λόγω ηλικίας,είτε κάποιου γεγονότος είτε κάποιας συγκεκριμένης συναισθηματικής κατάστασης (έρωτας,σπουδές,στρατός κλπ.)
Δεν θα πληρούν τις παραπάνω εικαστικές προϋποθέσεις αλλά σημαίνουν κάτι για μένα..

Παράκληση. Πού βρίσκετε τα εξώφυλλα και μάλιστα στο συγκεκριμένο μέγεθος ώστε να ανεβάσω και εγώ ??

Τώρα κάθησα και αδιάβασα όλα τα μυνύματα.
Στέλιο άσε να λένε. Εγώ ξέρω τι αξίζεις...
Έτοιμάζω και εγώ τα δικά μου....
Ντοκ έβαλες αριστουργήματα...

Παιδιά πολύ καλή παρουσίαση,από όλους σας !
Μια πραγματικά εικαστική πανδαισία που δεν χορταίνω να κοιτάζω και να ξανακοιτάζω.

Εγώ κάποια στιγμή θα ανεβάσω τα εξώφυλλα που "με σημάδεψαν" όπως λέει ο τίτλος.Είτε λόγω ηλικίας,είτε κάποιου γεγονότος είτε κάποιας συγκεκριμένης συναισθηματικής κατάστασης (έρωτας,σπουδές,στρατός κλπ.)
Δεν θα πληρούν τις παραπάνω εικαστικές προϋποθέσεις αλλά σημαίνουν κάτι για μένα..

Παράκληση. Πού βρίσκετε τα εξώφυλλα και μάλιστα στο συγκεκριμένο μέγεθος ώστε να ανεβάσω και εγώ ??

Δημήτρη τα εξώφυλλα υπάρχουν κατά κύριο λόγο στο www.amazon.com αλλά και σε άλλα sites όπως το www.play.com ή το www.insound.com. Αφού βρεις το εξώφυλλο που θες, κάνεις πάνω του δεξί κλικ και επιλέγεις "αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας" αν έχεις firefox ελληνικό (συνίσταται ανεπιφύλακτα και για λόγους ασφαλείας) που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ. Αν έχεις internet explorer κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις "ιδιότητες/properties" και από το παράθυρο αντιγράφεις την διέυθυνση/address.

Στο παράθυρο που γράφεις τα post υπάρχει πάνω δεξιά ένα κίτρινο εικονίδιο που δείχνει κάτι σαν βουνό. Αυτό είναι το insert image. Κάνοντας κλικ επάνω του θα σου ζητήσει την διεύθυνση της φωτογραφίας. Εφόσον την έχεις κάνει copy όπως σου έδειξα παραπάνω, τώρα πρέπει να την κάνεις paste/επικόλληση στο πεδίο που εμφανίζεται. Πατώντας οκ είσαι έτοιμος!

Θυμίσου να κάνεις preview post πριν κάνεις κλικ στο submit reply.

Ο δίσκος που μ' έκανε να ασχοληθώ με τη μουσική:

B000KSY6M0.01-A2ZTISUWIEFC2O._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg

Από καθαρά αισθητικής άποψης όλα τα εξώφυλλα που σχεδίασε ο Peter Saville (κυρίως για τη Factory Records).

Ορίστε κι ένα δείγμα:
http://www.btinternet.com/~comme6/saville/ANTGALLERY1.htm

Re: Απάντηση: 10 εξώφυλλα που μας σημάδεψαν..

...
Αυτό σημαίνει σημάδεψαν αδερφέ...Όχι να το κάνουμε γκαλερί εδώ μέσα...:flipout: :flipout: :smash: :beatnik2:

πιστεύω οτι έχει τα εχέγγυα να γινει ενα απο τα πιο ωραια thread του avclub...εχω χαζεψει λεμε...μπραβο Γιωργο ωραια ιδεα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 10 εξώφυλλα που μας σημάδεψαν..

Γιατί όχι; :grinning-smiley-043

Βρε να το κάνουμε...Άλλωστε αξίζει και με το παραπάνω...Αλλά το σημάδεμα γίνεται από πολλές αιτίες Γιώργο...:ADFADF1:
Να αναφέρω κι εγώ το βιβλίο "Τhe Cover Art of Blue Note Jazz Records" που περιέχει τα περισσότερα εξώφυλλα δίσκων της γνωστής εταιρείας ως λεύκωμα...

Attachments

• 3283002444.01._AA140_SCMZZZZZZZ_.jpg
    3283002444.01._AA140_SCMZZZZZZZ_.jpg
    6.1 KB · Views: 4
Γι' αυτό και 'γω ονόμασα το thread 10 εξώφυλλα που μας σημάδεψαν και όχι 10 δίσκοι που μας σημάδεψαν για να δωθεί έμφαση και στο artwork.

Αλλιώς:

B000006T9D.01._AA240_SCLZZZZZZZ_.jpg

Ο πρώτος το '80 :grinning-smiley-043

Λοιπόν "σημαδεμένος" από :

Ο πρώτος μου δίσκος και ο πρώτος και μεγαλύτερος Μουσικός έρωτας της ζωής μου..

565689

565690

Τα παιδικά μου/προεφηβικά χρόνια στην Γερμανία.Σκιρτήματα ,δέος και προσαρμογή στην "Μεγάλη Χώρα" με τους καλύτερους δίσκους σε ποιότητα.:

565693

565694

στο Πανεπιστήμιο (θεσσαλονίκη) κάπου στο δεύτερο έτος ερωτευμένος,κούκλος και ευτυχισμένος..

565757

565699

Η κάθοδός μου στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια και η ριζική αλλαγή στην ζωή μου με όσα συνεπάγετο αυτό :

565695

Ο στρατός και η πιο ανέμελη και ευτυχισμένη περίοδος της μέχρι τώρα ζωής μου .Το συγκεκριμένο το είχα σε κασσετα η οποία δεν παίζει πια γιατί είχε λιώσει στο παίξε-παίξε (ειδικά το One):

565698

1994/1995 και η είσοδός μου στην "προχωρημένη" (ρεϊβάδικη) dance σκηνή της Αθήνας !:

565691

Μάρτιος/Απρίλιος 2006,δυό μήνες μετά το χαμό της μητέρας μου ακούω ένα τραγούδι σε ενα γαλλικό θρίλλερ (Haute Tension),το οποίο λατρεύω με την μία.Μετά από ψάξιμο στο internet βρίσκω ποιό είναι το τραγούδι και ποιός το τραγουδάει.Παραγγέλνω το cd από το eBay και έτσι γνώρισα το συγκρότημα που μου έφερε τα πάνω κάτω στην ζωή μου..

565697

Το τραγούδι ήταν το New Born απ το παραπάνω cd (2001) και μέσα σε δυο μήνες είχα όλη τη δισκογραφία και τα live dvd τους..Ενας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε που καλά κρατεί.Ο δεύτερος μεγαλύτερος της ζωής μου

Είναι και άλλα που δεν μού'ρχονται.Ούτε τα παραπάνω τα χαρακτηρίζω καταπληκτικά,ούτε αντικατοπτρίζουν όλα τα γούστα μου.(την κλασσική την άφησα επίτηδες έξω).Απλά βρέθηκαν στην κατάλληλη περίσταση για να με σημαδέψουν και να τα θυμάμαι ακόμα.Ως εξώφυλλα τουλάχιστον..

Λοιπόν "σημαδεμένος" από :

Ο πρώτος μου δίσκος και ο πρώτος και μεγαλύτερος Μουσικός έρωτας της ζωής μου..

565689

Δημήτρη αυτός ήταν μέσα στους πρώτους 20 δίσκους που πήρα την δεκαετία του '80 μεταχειρισμένο, ελληνική κόπια του '76. Το εξώφυλλο που ανέβασες δεν υπάρχει στο δίσκο, υπάρχει το εσώφυλλο για εξώφυλλο (με τους ΑΒΒΑ που κάθονται στο πάρκο) και για εσώφυλλο έχει μια άλλη κάθετη φωτό των ΑΒΒΑ που σβήνει σε μπλε. Ξέρεις μήπως πιό είναι το αυθεντικό;