100 hz vs 200 hz

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,666
καλησπερα..για αμεση αγορα...

τι διαφορα θα δω, κ αν αξιζουν τα 200 ευρο παραπανω που ζηταει το ιδιο μοντελο στα 200..

επισης τ πρεπει να προσεξω οσον αφορα τα πανελ...

αποσταση θεασης 2,4 μετρα..θα εχω αισθηση σωστη η θα μπλεξω με αναβαθμισεις..

μιλαω για led και ισως 3d τηλεωραση της lg(αυτη ξερω αυτη εμπιστευομαι..)..

επιπλεον να δωσω κ το μοντελο για ισως καποιο ριβιου, η και αντιπροταση..

LG47LA6130

ευχαριστω πολυ

τα 100 απο τα 200hz εχουν μεγαλη διαφορα στην κινηση? καταλαβαινετε απτο ματι?

Έχουν στην ανάλογη απόσταση θέασης. Μια τηλεόραση με 100 Hz όμως είναι συνήθως μια χαρά για αθλητικά, όπου απαιτείται καλύτερη κίνηση.

Καλοριζικη,
αλλα μονο για την χαρα της ενημερωσης (και προσωπικης τελειομανιας)
επιτρεψε μου να θεσω τους δικους μου προβληματισμους απο την δικη μου
πολυ μικρη εμπειρια με μια 55αρα LG NanoLED.

Τι να την κανεις την καθετη σαρωση μιας εικονας αν ολα τα υπολοιπα δεν μπορουν
να ακολουθησουν ? Τον παλιο καλο καιρο των CRT οθονων, η εικονα ξεκινουσε απο
το πρωτο πιξελ της πρωτης γραμμης, τελειωνε ολοκληρη την γραμμη (576 η 640 η 720 πιξελ)
και μετα πηγαινε στο πρωτο πιξελ της δευτερης γραμμης και ουτω καθεξης μεχρι το τελευταιο
πιξελ της τελευταιας γραμμης. ΔΕΝ υπηρχε τιποτα να υπολογιζει ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ το καδρο της
εικονας. Οπως περιπου διαβαζεις ενα βιβλιο η μια εφημεριδα > απο αριστερα προς τα δεξια
και απο πανω προς τα κατω. Το playback ηταν ισο με την καθετη σαρωση !

Τι γινεται σημερα ?

Ο χαμος της ασυμμετρης επεξεργασιας εικονοστοιχειων.
Οτι αποφασισει ο αλγοριθμος MPEG (η MP2 η MP4 η H.265 η οπως αλλιως λεγεται).
Αν αποφασισει οτι πρωτα θα παει κατω δεξια, θα ζωγραφισει οτι εχει να ζωγραφισει εκει,
θα ξανανεβει πανω αριστερα ... και μετα κατω αριστερα .... και μετα πανω δεξια, δυστυχως
δεν μπορεις να κανεις ΤΙΠΟΤΑ να επεμβεις και να του επιβαλεις μια ιεραρχια και ΣΕΙΡΑ στην
σχεδιαση.

Αυτο δεν θα ηταν μεγαλο προβλημα ΑΝ προλαβαινε να τα κανει ολα αυτα (τα ασυμμετρα)
σε χρονο που να ΜΗΝ αντιλαμβανεται "πισωγυρισματα" ο εγκεφαλος (μεσω του οπτικου νευρου).

Ομως .... τι καλα που τα αντιλαμβανεται ..... οταν ο ογκος πληροφοριας ξεπερνα το τι μπορει
να αντεξει ο αλγοριθμος. Σε συνεχομενο χρονο. Ιδιως εκει που τα παναρισματα απο το ενα πλανο
στο αλλο (εξαιρετικα πολλα σε ταινιες δρασης) ειναι .... αποτομα και ακαριαια. Εκει, τοτε, χανει
η μανα το παιδι και το παιδι την μανα. Κατι που ΠΟΤΕ δεν θα συνεβαινε με τον συμβατικη ορθοδοξη
εικονα των CRT η οποια ετσι κι'αλλιως στα 50 Hz τερματιζει (οποτε και οι οποιες αργοποριες στο
playback θαβονται κατω απο το χαλακι της αργοποριας της καθετης σαρωσης). Το ιδιο, με ακομα
πιο πανυγηρικο τροπο, συμβαινει με τα 24 καρε το δευτερολεπτο της κινηματογραφικης καμερας.
Ολα θαβονται απο την αργοπορια του μεσου και δειχνουν να κυλουν σαν γαργαρο νερακι.

Μεχρις εδω, τα ασχημα ερχονται απο το playback framerate (ρυθμος καδρων ανα δευτερολεπτο) σε
συνδυασμο με την καθετη σαρωση της τηλεορασης. Η μια προδιαγραφη προσπαθει να συγχρονιστει
με την αλλη > ΔΕΝ τα καταφερνουν ! Ελαχιστες οι φορες που το καταφερνουν (εκει που τα πλανα
ειναι στατικα και κινουνται μονο χειλη και ματια). Δυστυχως, για να βελτιωσουν αυτην την κατασταση
οι κατασκευαστες τα εκαναν .... ΣΚΤ. Τουλαχιστον στην δικη μου LG 55LW980S (που φτανει τα 200 Hz
στο πανελ και τα 1000 ... σε MCI). Ο καινουργιος δαιμονας ακουει στον βαρυγδουπο επιστημονοτραφη
τιτλο .... frame interpolation > παρεμβολη ΕΞΤΡΑ μικρων καδρων αναμεσα στα υπαρχοντα καδρακια
για ομαλοτερη αισθηση κινησης. Αυτα τα εξτρα καδρακια δεν εχουν καμια σχεση με τα 200 η 100 Hz.
Ειναι ανυπαρκτα, μεσα στον MPEG αλγοριθμο, καδρακια (σκηνες) που .... η τηλεοραση αποφασιζει
ΠΟΥ θα πεσουν, ΠΟΤΕ θα πεσουν, ΤΙ θα απεικονιζουν και ΠΩΣ θα δενουν χρωματικα μεταξυ τους.

ΩΙΜΕ .....

Γιατι η τηλεοραση ΔΕΝ ειναι ουτε η κινηματογραφικη καμερα (την ωρα που τραβιοταν η σκηνη)
ουτε το BluRay δισκακι που, μεσω του τσιπ αποκωδικοποιησης του media player, θα προβαλλει
ΜΟΝΟ αυτα που πρεπει και τιποτα "επιπλεον", δηλαδη κατι εκτος αποθηκευμενης πληροφοριας !!!!!
Οι παραγοντες που πρεπει να συγχρονιστουν ΤΩΡΑ γινονται ΤΡΕΙΣ : η καθετη συχνοτητα σαρωσης
της τηλεορασης, ο ρυθμος διαδοχης σκηνων (καδρων) και το κυκλωμα παρεμβολης εικονοστοιχειων
της τηλεορασης. Μαντεψε ...... τιποτα ΔΕΝ δειχνει ομαλο. Ακομα και αν, προς στιγμη, δειξει τοτε
καπου ξεπεταγεται ενα artifact (και δυο και διακοσια).

Για να μην δειχνω επιστημονοτραφης (που δεν ειμαι)
αν ειχες δει ποτε το Transformers 3, υπαρχει μια σκηνη που κατι commandos ανεμοπορουν μπροστα
απο κατι ουρανοξυστες οπου το background εναλλασει παρα πολλες καθετες και οριζοντιες γραμμες
(τα πλαισια των υαλοπινακων στον ουρανοξυστη). Η δικη μου τηλεοραση, ακομα και με interpolation
στο maximum .... εμφανιζει απο ενα δευτερο ειδωλου αλεξιπτωτιστη μπροστα απο τους κανονικους !!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ..... κατι που με κανει να θελω να πεταξω την τηλεοραση απο το
μπαλκονι. Κανονικα αυτο δεν θα ηταν προβλημα αν δουλευε σωστα η απενεργοποιηση του interpolation.
Δηλαδη, το διαφημιζομενο ως True Cinema mode η True 24 fps ! Ακομα και χωρις frame interpolation,
η εικονα ζοριζεται, κατι χανει απο την ομαλοτητα της που δεν γινεται να στο περιγραψω με καποιον
παραλληλισμο. Eιτε ετσι, ειτε αλλιως, η ταινια ΔΕΝ αποδιδει ομαλοτητα στην κινηση.
Με πιανει το παραπονο πως θα επαιζε μια VHS εκδοση της ιδιας ταινιας στην παλια CRT οθονη μου
αλλα εχω πουλησει το video player 10 χρονια πριν. ΔΕΝ μπορω να ξερω !!!!

Μετα απο ολα αυτα (που θα πεσουν ολοι πανω μου να με φανε .... με τον πακτωλο χρηματων που
εχουν σκασει και εχω σκασει για να αποκτησουμε τα καμαρια μας), ταπεινη μου συμβουλη μου ειναι >
ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ στις συγχρονες τηλεορασεις (ισως στους προβολεις, δεν ξερω !)

Aυτα απο εμενα (τον αγεωμετρητο .... :p)

Last edited:
Καλοριζικη,
αλλα μονο για την χαρα της ενημερωσης (και προσωπικης τελειομανιας)
επιτρεψε μου να θεσω τους δικους μου προβληματισμους απο την δικη μου
πολυ μικρη εμπειρια με μια 55αρα LG NanoLED.

Τι να την κανεις την καθετη σαρωση μιας εικονας αν ολα τα υπολοιπα δεν μπορουν
να ακολουθησουν ? Τον παλιο καλο καιρο των CRT οθονων, η εικονα ξεκινουσε απο
το πρωτο πιξελ της πρωτης γραμμης, τελειωνε ολοκληρη την γραμμη (576 η 640 η 720 πιξελ)
και μετα πηγαινε στο πρωτο πιξελ της δευτερης γραμμης και ουτω καθεξης μεχρι το τελευταιο
πιξελ της τελευταιας γραμμης. ΔΕΝ υπηρχε τιποτα να υπολογιζει ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ το καδρο της
εικονας. Οπως περιπου διαβαζεις ενα βιβλιο η μια εφημεριδα > απο αριστερα προς τα δεξια
και απο πανω προς τα κατω. Το playback ηταν ισο με την καθετη σαρωση !

Τι γινεται σημερα ?

Ο χαμος της ασυμμετρης επεξεργασιας εικονοστοιχειων.
Οτι αποφασισει ο αλγοριθμος MPEG (η MP2 η MP4 η H.265 η οπως αλλιως λεγεται).
Αν αποφασισει οτι πρωτα θα παει κατω δεξια, θα ζωγραφισει οτι εχει να ζωγραφισει εκει,
θα ξανανεβει πανω αριστερα ... και μετα κατω αριστερα .... και μετα πανω δεξια, δυστυχως
δεν μπορεις να κανεις ΤΙΠΟΤΑ να επεμβεις και να του επιβαλεις μια ιεραρχια και ΣΕΙΡΑ στην
σχεδιαση.

Αυτο δεν θα ηταν μεγαλο προβλημα ΑΝ προλαβαινε να τα κανει ολα αυτα (τα ασυμμετρα)
σε χρονο που να ΜΗΝ αντιλαμβανεται "πισωγυρισματα" ο εγκεφαλος (μεσω του οπτικου νευρου).

Ομως .... τι καλα που τα αντιλαμβανεται ..... οταν ο ογκος πληροφοριας ξεπερνα το τι μπορει
να αντεξει ο αλγοριθμος. Σε συνεχομενο χρονο. Ιδιως εκει που τα παναρισματα απο το ενα πλανο
στο αλλο (εξαιρετικα πολλα σε ταινιες δρασης) ειναι .... αποτομα και ακαριαια. Εκει, τοτε, χανει
η μανα το παιδι και το παιδι την μανα. Κατι που ΠΟΤΕ δεν θα συνεβαινε με τον συμβατικη ορθοδοξη
εικονα των CRT η οποια ετσι κι'αλλιως στα 50 Hz τερματιζει (οποτε και οι οποιες αργοποριες στο
playback θαβονται κατω απο το χαλακι της αργοποριας της καθετης σαρωσης). Το ιδιο, με ακομα
πιο πανυγηρικο τροπο, συμβαινει με τα 24 καρε το δευτερολεπτο της κινηματογραφικης καμερας.
Ολα θαβονται απο την αργοπορια του μεσου και δειχνουν να κυλουν σαν γαργαρο νερακι.

Μεχρις εδω, τα ασχημα ερχονται απο το playback framerate (ρυθμος καδρων ανα δευτερολεπτο) σε
συνδυασμο με την καθετη σαρωση της τηλεορασης. Η μια προδιαγραφη προσπαθει να συγχρονιστει
με την αλλη > ΔΕΝ τα καταφερνουν ! Ελαχιστες οι φορες που το καταφερνουν (εκει που τα πλανα
ειναι στατικα και κινουνται μονο χειλη και ματια). Δυστυχως, για να βελτιωσουν αυτην την κατασταση
οι κατασκευαστες τα εκαναν .... ΣΚΤ. Τουλαχιστον στην δικη μου LG 55LW980S (που φτανει τα 200 Hz
στο πανελ και τα 1000 ... σε MCI). Ο καινουργιος δαιμονας ακουει στον βαρυγδουπο επιστημονοτραφη
τιτλο .... frame interpolation > παρεμβολη ΕΞΤΡΑ μικρων καδρων αναμεσα στα υπαρχοντα καδρακια
για ομαλοτερη αισθηση κινησης. Αυτα τα εξτρα καδρακια δεν εχουν καμια σχεση με τα 200 η 100 Hz.
Ειναι ανυπαρκτα, μεσα στον MPEG αλγοριθμο, καδρακια (σκηνες) που .... η τηλεοραση αποφασιζει
ΠΟΥ θα πεσουν, ΠΟΤΕ θα πεσουν, ΤΙ θα απεικονιζουν και ΠΩΣ θα δενουν χρωματικα μεταξυ τους.

ΩΙΜΕ .....

Γιατι η τηλεοραση ΔΕΝ ειναι ουτε η κινηματογραφικη καμερα (την ωρα που τραβιοταν η σκηνη)
ουτε το BluRay δισκακι που, μεσω του τσιπ αποκωδικοποιησης του media player, θα προβαλλει
ΜΟΝΟ αυτα που πρεπει και τιποτα "επιπλεον", δηλαδη κατι εκτος αποθηκευμενης πληροφοριας !!!!!
Οι παραγοντες που πρεπει να συγχρονιστουν ΤΩΡΑ γινονται ΤΡΕΙΣ : η καθετη συχνοτητα σαρωσης
της τηλεορασης, ο ρυθμος διαδοχης σκηνων (καδρων) και το κυκλωμα παρεμβολης εικονοστοιχειων
της τηλεορασης. Μαντεψε ...... τιποτα ΔΕΝ δειχνει ομαλο. Ακομα και αν, προς στιγμη, δειξει τοτε
καπου ξεπεταγεται ενα artifact (και δυο και διακοσια).

Για να μην δειχνω επιστημονοτραφης (που δεν ειμαι)
αν ειχες δει ποτε το Transformers 3, υπαρχει μια σκηνη που κατι commandos ανεμοπορουν μπροστα
απο κατι ουρανοξυστες οπου το background εναλλασει παρα πολλες καθετες και οριζοντιες γραμμες
(τα πλαισια των υαλοπινακων στον ουρανοξυστη). Η δικη μου τηλεοραση, ακομα και με interpolation
στο maximum .... εμφανιζει απο ενα δευτερο ειδωλου αλεξιπτωτιστη μπροστα απο τους κανονικους !!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ..... κατι που με κανει να θελω να πεταξω την τηλεοραση απο το
μπαλκονι. Κανονικα αυτο δεν θα ηταν προβλημα αν δουλευε σωστα η απενεργοποιηση του interpolation.
Δηλαδη, το διαφημιζομενο ως True Cinema mode η True 24 fps ! Ακομα και χωρις frame interpolation,
η εικονα ζοριζεται, κατι χανει απο την ομαλοτητα της που δεν γινεται να στο περιγραψω με καποιον
παραλληλισμο. Eιτε ετσι, ειτε αλλιως, η ταινια ΔΕΝ αποδιδει ομαλοτητα στην κινηση.
Με πιανει το παραπονο πως θα επαιζε μια VHS εκδοση της ιδιας ταινιας στην παλια CRT οθονη μου
αλλα εχω πουλησει το video player 10 χρονια πριν. ΔΕΝ μπορω να ξερω !!!!

Μετα απο ολα αυτα (που θα πεσουν ολοι πανω μου να με φανε .... με τον πακτωλο χρηματων που
εχουν σκασει και εχω σκασει για να αποκτησουμε τα καμαρια μας), ταπεινη μου συμβουλη μου ειναι >
ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ στις συγχρονες τηλεορασεις (ισως στους προβολεις, δεν ξερω !)

Aυτα απο εμενα (τον αγεωμετρητο .... :p)
Ειλικρινά τώρα, σε άλλη τηλεόραση ( τελευταίας τεχνολογίας εννοείτε, και από τις κορυφαίες , εννοείτε και πάλι ) έχεις δοκιμάσει να δεις τη σκηνή που περιγράφεις από τους Transformers 3;
Λοιπόν έτσι από περιέργεια επειδή την έχω την ταινία σε BD, όταν διάβασα το ποστ σου, έβαλα να δω και να παρατηρήσω αυτό που λες. Λοιπόν ή εγώ δεν έχω << καλό μάτι >> ή η τηλεόρασή μου ανταπεξέρχεται άριστα ( sony 55W905 και player Pioneer LX91 ). Όσο και αν προσπάθησα να παρατηρήσω κάτι , δεν είδα τίποτα. Επιφυλάσσομαι να προσπαθήσω να το ελέγξω και με τη Samsung 46C8000 που έχω, και θα σου πω.

Aλλο επεξεργασια σε lg και αλλο σε philips samsung sony
Αυτό πιστεύω και εγώ, αλλά θα ήθελα να δω αν ο φίλος μας SR71B, το έχει τσεκάρει και σε αυτές που του λέω, γιατί αν ναι , τότε φεύγω για οφθαλμίατρο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Φυσικά δεν εννοώ να το έχει τσεκάρει μόνο σε Sony W905 or Samsung C8000, αλλά και σε αντίστοιχα κορυφαία μοντέλα αυτών των εταιρειών, πέρα από τη δική του, γενικώς αρκετά καλή W980S

Λεωνιδα

Δεν εχω φιλους με τηλεορασεις LCD τελευταιας πενταετιας.
H αυτοι που ενδεχεται να διαθετουν βρισκονται εκτος Θεσσαλονικης
(εκτος απο εναν που δεν θελω να αποκαλυψω :p)
Οποτε .... σε ποιον να παω και να δοκιμασω τι ?

Η 980S ηταν το κορυφαιο μοντελο της LG το 2012.
Η δικη σου LG ειναι αλλο μοντελο. Αλλη χρονια.
Μπορει ορισμενα ελαττωματακια να διορθωθηκαν.
Εβαλες να δεις την ταινια στο Τrue Motion > User
> De-Judder = 10, De-Blur = 10 ????

Oμως αν θες σου βρισκω κομπιασματα-σκαλωματα
και σε αλλες σκηνες. Συγκεκριμενα στο The Phantom Menace
εκει που ο Palpatine επισκεπτεται την Padme στα διαμερισματα της
και οι κολονες των τζαμιων πισω τους .... "σκιζονται" διαγωνιως και
οριζοντιως. To ειδε και φιλος (γνωστος και μη εξαιρεταιος του φορουμ)
και συμφωνησε. Το BD player ηταν το D6570 HT της Samsung.
Και το δισκακι μανισιο απο την κασετινα των 75 ευρω.

Θα μου πεις "καλα ρε φιλε, κυνηγας 50 ταινιες για να βρεις 1 tearing ?"
Οχι φιλε Λεωνιδα. Απλα καποιες ταινιες που συμπαθεις περισσοτερο
ΜΟΙΡΑΙΑ τις εχεις σπουδασει. Δεν το επιδιωξες, προεκυψε με τον χρονο.
Και προσπαθεις να αποφυγεις τις συγκεκριμενες σκηνες με fast-forward.

Προσπαθησα να μεταφερω (ανεπιτυχως απο οτι φαινεται) οτι αυτο
που ονομαζουμε smooth playback .... ειναι ονειρο θερινης νυκτος.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΑΘΕΤΗ ΣΑΡΩΣΗ.
Δεκτη καθε διαφωνια αφου ΙΣΩΣ να υπαρχουν τηλεορασεις που
να υλοποιουν καλυτερα την ομαλη ροη και διαδοχη καδρων.

Η δικη μου παντως .... το True Cinema mode ΔΕΝ το υλοποιει αριστα
(ωστε να μην χρειαζομαι frame interpolation καθολου, να το
απενεργοποιησω πληρως !!!!).

Last edited:
Σ ευχαριστω λεωνιδα ..

Η τιβι ειναι η panasonic tx-50a300e

Δεν εχω ακομη εντυπωσεις ισως σε 2 μερες να αναφερω τι ειδα κ πως..

Last edited:
Λεωνιδα

Δεν εχω φιλους με τηλεορασεις LCD τελευταιας πενταετιας.
H αυτοι που ενδεχεται να διαθετουν βρισκονται εκτος Θεσσαλονικης
Οποτε .... σε ποιον να παω και να δοκιμασω τι ?

Η 980S ηταν το κορυφαιο μοντελο της LG το 2012.
Η δικη σου LG ειναι αλλο μοντελο. Αλλη χρονια.
Μπορει ορισμενα ελαττωματακια να διορθωθηκαν.
Εβαλες να δεις την ταινια στο Τrue Motion > User
> De-Judder = 10, De-Blur = 10 ????

Oμως αν θες σου βρισκω κομπιασματα-σκαλωματα
και σε αλλες σκηνες. Συγκεκριμενα στο The Phantom Menace
εκει που ο Palpatine επισκεπτεται την Padme στα διαμερισματα της
και οι κολονες των τζαμιων πισω τους .... "σκιζονται" διαγωνιως και
οριζοντιως. To ειδε και φιλος (γνωστος και μη εξαιρεταιος του φορουμ)
και συμφωνησε. Το BD player ηταν το D6570 HT της Samsung.
Και το δισκακι μανισιο απο την κασετινα των 75 ευρω.

Θα μου πεις "καλα ρε φιλε, κυνηγας 50 ταινιες για να βρεις 1 tearing ?"
Οχι φιλε Λεωνιδα. Απλα καποιες ταινιες που συμπαθεις περισσοτερο
ΜΟΙΡΑΙΑ τις εχεις σπουδασει. Δεν το επιδιωξες, προεκυψε με τον χρονο.
Και προσπαθεις να αποφυγεις τις συγκεκριμενες σκηνες με fast-forward.

Προσπαθησα να μεταφερω (ανεπιτυχως απο οτι φαινεται) οτι αυτο
που ονομαζουμε smooth playback .... ειναι ονειρο θερινης νυκτος.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΑΘΕΤΗ ΣΑΡΩΣΗ.
Δεκτη καθε διαφωνια αφου ΙΣΩΣ να υπαρχουν τηλεορασεις που
να υλοποιουν καλυτερα την ομαλη ροη και διαδοχη καδρων.

Η δικη μου παντως .... το True Cinema mode ΔΕΝ το υλοποιει αριστα
(ωστε να μην χρειαζομαι frame interpolation καθολου, να το
απενεργοποιησω πληρως !!!!).
Φίλε SR71B ( δε ξέρω και το όνομά σου να πάρει η ευχή ), αυτό που έμμεσα προσπάθησα να σου πω , γιατί πιστεύω ότι ισχύει, αλλά και ο φίλος Valatis Panos είπε ευθέως και άμεσα, είναι ότι αυτό το θέμα το κάνει μάλλον πολύ πιο έντονα και φαίνεται , η τηλεόρασή σου που είναι καλή ναι μεν , αρκετά καλή θα έλεγα, αλλά είναι LG, και κυρίως προηγούμενων ετών ,που είχαν εντονότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα, ή τουλάχιστον δεν ήταν και ότι καλύτερο.
Ίσως δε το κατάλαβες, αλλά εγώ ΔΕΝ έχω LG, μιλούσα και παρατήρησα αν υπάρχει το πρόβλημα σε SONY 55W905A και με πηγή PIONEER LX91.Αν γνωρίζεις σχετικώς και με τα δύο μηχανήματα θα καταλάβεις τι εννοώ.
Φιλικά Λεωνίδας.

Λεωνιδα

Παρασυρθηκα απο την διαδοχη των γραμματων (55W905A) και υπεθεσα οτι μιλουσαμε για καποια LG.
Η δικη μου LG εχει αριθμηση 55LW980S ... οποτε ηταν εξαιρετικα ευκολο να κανω το λαθος.

Το τι γινεται με το juddering μονο η LG ξερει. Εκανα τρια updates του firmware, το προβλημα παραμενει.
Η 980S δεν ειναι κακη τηλεοραση. H υλοποιηση ομως του ΤrueΜotion σ'αυτη την τηλεοραση ΕΙΝΑΙ κακη.
Μακαρι να ειχαν ενα TrueCinema mode που να υλοποιουνταν σωστα και να μην χρειαζοσουν TrueMotion.
Δεν εχουν.

Φιλικα Μανος

Last edited:
Δυστυχώς τα πράγματα Μάνο είναι όπως τα λες, η Lg είχε και έχει θέμα σε αυτό το τομέα. Δες κάποια καλά μοντέλα από σονυ και σαμυ και θα δεις οτι τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα και δεν θα χειάζεται να βλέπεις στο fastplay κάποιες σκηνές από τις αγαπημένες σου ταινίες. Όμως πιστεύω οτι εκτός αυτού σημαντικό ρόλο παίζει και η πηγή που παίζει τη ταινία καθώς και οι σωστές επιλογές στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: 100 hz vs 200 hz

Σ ευχαριστω λεωνιδα ..

Η τιβι ειναι η panasonic tx-50a300e

Δεν εχω ακομη εντυπωσεις ισως σε 2 μερες να αναφερω τι ειδα κ πως..

Μήπως εννοείς 50A400? Η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι 50 Hz πραγματικά , τα MCI , CMR , BLB κτλ είναι νούμερα "μαϊμού".

Δυο τετράγωνα απόσταση είστε. Πάρε την ταινία σε ένα στικάκι και δες το εν λόγω απόσπασμα. Μία με τις ρυθμίσεις που ήδη έχει και μία με De-judder/De-blur στο 10/10...

Εμένα περιμένεις να έρθω να σε πάρω απ' το χεράκι; :p

Ειλικρινά τώρα, σε άλλη τηλεόραση ( τελευταίας τεχνολογίας εννοείτε, και από τις κορυφαίες , εννοείτε και πάλι ) έχεις δοκιμάσει να δεις τη σκηνή που περιγράφεις από τους Transformers 3;
Λοιπόν έτσι από περιέργεια επειδή την έχω την ταινία σε BD, όταν διάβασα το ποστ σου, έβαλα να δω και να παρατηρήσω αυτό που λες. Λοιπόν ή εγώ δεν έχω << καλό μάτι >> ή η τηλεόρασή μου ανταπεξέρχεται άριστα ( sony 55W905 και player Pioneer LX91 ). Όσο και αν προσπάθησα να παρατηρήσω κάτι , δεν είδα τίποτα. Επιφυλάσσομαι να προσπαθήσω να το ελέγξω και με τη Samsung 46C8000 που έχω, και θα σου πω.

Λεωνίδα, βάλε στη Sony το Motionflow στο "Ήπια" και στη Samsung το Motionplus σε "Προσαρμοσμένη" (με Μείωση θολότητας -> 10 και Μείωση τρεμοπ. -> 10) και δες το 1:52:38-39 της ταινίας... :rolleyes:

Δυο τετράγωνα απόσταση είστε. Πάρε την ταινία σε ένα στικάκι και δες το εν λόγω απόσπασμα. Μία με τις ρυθμίσεις που ήδη έχει και μία με De-judder/De-blur στο 10/10...

Εμένα περιμένεις να έρθω να σε πάρω απ' το χεράκι; :p

Λεωνίδα, βάλε στη Sony το Motionflow στο "Ήπια" και στη Samsung το Motionplus σε "Προσαρμοσμένη" (με Μείωση θολότητας -> 10 και Μείωση τρεμοπ. -> 10) και δες το 1:52:38-39 της ταινίας... :rolleyes:
Θα το κάνω. Στη σονυ είναι εύκολο, τη σαμυ την έχω πακεταρισμένη, για αυτό είπα με πρώτη ευκαιρία θα το δω.

To μοντέλο LW980S, παρά τα όποια προβλήματά του, θεωρείται από τα καλύτερα που έχει βγάλει η LG.
Είναι μοντέλο του 2011 όμως...
Μάνο, μην κρύβεις χρόνια από την tv σου.:beatnik2:

To μοντέλο LW980S, παρά τα όποια προβλήματά του, θεωρείται από τα καλύτερα που έχει βγάλει η LG.
Είναι μοντέλο του 2011 όμως...
Μάνο, μην κρύβεις χρόνια από την tv σου.:beatnik2:
Και αυτό αλήθεια είναι, αλλά στις κυρίες δε πειράζει να κρύβουμε χρόνια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται μόνο για ένα...:flipout: