100 hz vs 200 hz

To μοντέλο LW980S, παρά τα όποια προβλήματά του, θεωρείται από τα καλύτερα που έχει βγάλει η LG.
Είναι μοντέλο του 2011 όμως...
Μάνο, μην κρύβεις χρόνια από την tv σου.:beatnik2:

Την έχουμε δει αναλυτικά εδώ την τηλεόραση του Μάνου, όπου έχει γίνει αναφορά και σε ένα θέμα που έχει με την αναπαράσταση υλικού 24p, όταν το local dimming είναι ενεργό.

Mε το frame interpolation στο τέρμα, που καταλήγει να βάζει ο φίλος Μάνος, όλες οι τηλεοράσεις θα κάνουν "νερά" σε κάποιες σκηνές...

θα δοκιμασω και την es8000 που ειναι απο τα καλυτερα μοντελα της σαμμυ ειδικα στη κινηση που απο τα d μοντελα διορθωθηκε αλλα και η f7000 εκανε αδικαιολογητα κατι αλχημειες που δεν καταλαβα γιατι οταν την ειχα δοκιμασει δεν ξερω αν τωρα εχει διορθωθει

@JL γιατι στο 10 10 θολωση και τρεμοπαιγμα στη σαμμυ να βαλει ο Λεωνιδας.Ετσι θα δημιουργησει θεμα και αυτη.Τι θελεις να δεις παλι

Last edited by a moderator:
@JL γιατι στο 10 10 θολωση και τρεμοπαιγμα στη σαμμυ να βαλει ο Λεωνιδας.Ετσι θα δημιουργησει θεμα και αυτη.Τι θελεις να δεις παλι

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αυτή την απορία, γιατί θυμάμαι ότι εκεί τσίτωνε πολύ, και με το Μανόλη την είχαμε ρυθμίσει και στα 2 αρκετά πιο κάτω. Πάντως όταν τη ξεπακετάρω πάλι, αν δε την πουλήσω στο ενδιάμεσο, θα δοκιμάσω και θα σας πω.

Τις εφαγα τις μπηχτες μου (.... βελουδινες, βεβαια).

:p :p :p
Έλα βρε καλή καρδιά:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Δεω εχω προβλημα.

Ο JL σωστα μιλαει : βαζω το interpolation στο τερμα.
Απο την αλλη, το True Cinema Mode δειχνει ακομα χειροτερο.
Παιζω αναμεσα στην Σκυλλα και την Χαρυβδη.
Γιαυτο και εχω καταληξει σε De-Judder = 0 και De-Blur = 10.

Αυτο ομως που παρελειψα να πω (ως σουπια που ειμαι :p)
ειναι οτι σε μια ταινια που θα δω για πρωτη φορα ...
ΔΕΝ προλαβαινω να διακρινω "σκαλωματα".
Μονο δια της επαναληψεως αποκαλυπτονται οι ατελειες.
Και μαλιστα της συχνοτατης επαναληψης.

Σε ενα ποδοσφαιρικο ματς μπορει να μην φαινεται κανενα artifact.
Ισως, κανα στιγμιαιο ειδωλο πισω απο την μπαλα και σε χορταρι με γραμμες :laugh:

Δεω εχω προβλημα.

Ο JL σωστα μιλαει : βαζω το interpolation στο τερμα.
Απο την αλλη, το True Cinema Mode δειχνει ακομα χειροτερο.
Παιζω αναμεσα στην Σκυλλα και την Χαρυβδη.
Γιαυτο και εχω καταληξει σε De-Judder = 0 και De-Blur = 10.

Αυτο ομως που παρελειψα να πω (ως σουπια που ειμαι :p)
ειναι οτι σε μια ταινια που θα δω για πρωτη φορα ...
ΔΕΝ προλαβαινω να διακρινω "σκαλωματα".
Μονο δια της επαναληψεως αποκαλυπτονται οι ατελειες.
Και μαλιστα της συχνοτατης επαναληψης.

Σε ενα ποδοσφαιρικο ματς μπορει να μην φαινεται κανενα artifact.
Ισως, κανα στιγμιαιο ειδωλο πισω απο την μπαλα και σε χορταρι με γραμμες :laugh:
Άρα είσαι από αυτούς που ψάχνονται για το κακό, και άμα δε το βρουν λένε, << δε μπορεί κάπου εδώ θα´ναι >> .
Ε τα θέλει ο ......... καλά να πάθεις χα!χα!χα!:ernaehrung004:

SR71B μαλλον εχεις απαιτησεις και σε κινηση η lg ειναι πισω.Αν ησουν ασχετος θα σουν και ευτυχισμενος με την tv αυτη.Τωρα καλα να παθεις.

Εγω ξερω οτι εδωσα δυο χιλιαρικα (το 2012).
Επρεπε να ειχε ομαλοτερη κινηση και απο CRT !!!!!

Για να μην τραλλαρουμε ασκοπα το θεμα (με την LG)
ειμαι ευχαριστημενος σε χρωμα, φωτεινοτητα και αντιθεση (με το local dimming στο low).
Αυτο που τονισα απο την πρωτη στιγμη στον ποστερ του θεματος ηταν να μην περιμενει
αψεγαδιαστη ομαλοτητα framerate επειδη η καθετη συχνοτητα θα ειναι 100 η 200 Hz.

Kαι εγραψα απο την δικη μου εμπειρια ... τι παιζει με την LG (και μονο μ'αυτην).
Για την σαμυ η την σονυ η την πανασονυ ... ας μιλησουν οι εχοντες (και κατεχοντες).

Jl δεν ειναι δυο τετραγωνα. Ειναι ισα με τεσσερα!
Πρεπει να μπουμε σε προγραμμα προβολων σιγα σιγα μου φαινεται.

SR71B και Panoramix σε ακτίνα 2-4 τετραγώνων???
Τι γειτονιά είναι αυτή, να ξέρω να φοράω κανά κράνος, αν περάσω καμιά μέρα.:helmet:
Άντε, στην υγειά σας, μάγκες!:ernaehrung004:

Τι το ήθελες και εσύ και έδωσες την VT20? Θα της έκανες παρέα όταν θα έτρεχε μπάρες και χιόνια για το image retention τα βράδια , θα αγόραζες και αισθητήρα ώστε να μην τύχει και ανέβει ή κατέβει 0.001 το μαύρο και δεν το πάρεις χαμπάρι , θα της έριχνες και ενα καλιμπράρισμα κάθε 200 ώρες για καλό και για κακό , άσε που θα σου έκανε και ζεστούλα το χειμώνα για να μην παγώνεις....η ζωή σου θα ήταν γεμάτη. Με την LW το πολύ πολύ να παίξεις με κανένα blur reduction , μετά από λίγο θα βαρεθείς και δεν θα έχεις τι να κάνεις.

Την V20, θες να πεις.
Την βλεπω στης αδερφη μου.
Εχει ολα αυτα που ειπες και ακομα περισσοτερα.
Μονο που η V20 υπολειπεται της 980S σε ενα πραγματακι μονο >

IIIIIINTΣEEEEEΣΣΣΣΣ

:laugh::laugh::laugh::laugh:

(σ'ευχαριστω που μου το θυμισες ....
μπορω να τεσταρω την επιμαχη σκηνη στην τηλεορασουλα της, αυριο κιολας -bye-)

Last edited:

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αυτή την απορία, γιατί θυμάμαι ότι εκεί τσίτωνε πολύ, και με το Μανόλη την είχαμε ρυθμίσει και στα 2 αρκετά πιο κάτω. Πάντως όταν τη ξεπακετάρω πάλι, αν δε την πουλήσω στο ενδιάμεσο, θα δοκιμάσω και θα σας πω.

Μα ο Μάνος, σε αυτές τις ρυθμίσεις αναφέρεται για τα συγκεκριμένα τεχνουργήματα που περιγράφει... :silly:

αν ειχες δει ποτε το Transformers 3, υπαρχει μια σκηνη που κατι commandos ανεμοπορουν μπροστα
απο κατι ουρανοξυστες οπου το background εναλλασει παρα πολλες καθετες και οριζοντιες γραμμες
(τα πλαισια των υαλοπινακων στον ουρανοξυστη). Η δικη μου τηλεοραση, ακομα και με interpolation
στο maximum
.... εμφανιζει απο ενα δευτερο ειδωλου αλεξιπτωτιστη μπροστα απο τους κανονικους !!!!

Εβαλες να δεις την ταινια στο Τrue Motion > User
> De-Judder = 10, De-Blur = 10 ????

Oμως αν θες σου βρισκω κομπιασματα-σκαλωματα
και σε αλλες σκηνες. Συγκεκριμενα στο The Phantom Menace
εκει που ο Palpatine επισκεπτεται την Padme στα διαμερισματα της
και οι κολονες των τζαμιων πισω τους .... "σκιζονται" διαγωνιως και
οριζοντιως.

Δεν μπορω χωρις interpolation.
Μπορω να το μειωσω αλλα δεν αντεχω την απενεργοποιηση του.
Ο Γιαννης αντεχει ... -bye-

Ομως ξεφυγαμε εντελως απο το θεμα για το αν το πανελ των 100 Hz
υπερτερει του πανελ των 200 Hz. Ξεχαστε για λιγο το Interpolation αλλα
και το Framerate (που αποδιδει ο αλγοριθμος H.265) ποσο "τζαμι" εικονα
εισπρατει ο θεατης στα αποτομα παναρισματα ?

Μάνο είπαμε, πήγαινε να δεις σε άλλη μάρκα και τότε θα βγάλεις και εσύ πιο σίγουρα συμπεράσματα.