1000 ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ

despoina

New member
26 March 2011
11
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
Θέλω να κάνω ένα συστημα για το σαλόνι με κόστος μέγιστο 1000 .
το θέλω μόνο για ταινίες. το σαλόνο είναι εννιαιος χώρος με τη κουζίνα περι τα 60τμ.(40τμ σαλονι+20 κουζινα)
απο αυτα που διαβασα εδω σκέφτηκα τον εξής συνδυασμό
ενισχυτη onkyo sr608 απο εξωτερικό και ηχεία τα crystal audio BPT5-10BLA
με απόσυρση. αυτα θα μου βσουν περι τα 850
θελω να ρωτήσω
1) μήπωσ να περιμένω για τον 609?
2) τα ηχεία αυτά θα καλύψουν το χώρο μου ή είναι λίγα?
περιμένω και τις δικές σας προτάσεις

ευχαριστώ

+1 για τον 608 αλλα όχι και για τα ηχεία. Θα πρότεινα να δείς κατι σε κανονικές στήλες νομίζω είναι μικρά για τον χώρο σου

Απάντηση: Re: Απάντηση: 1000 ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ

aαν παρω αυτα

http://www.odes.gr/index.php?option=...ategory_id=521

και γουφερ το velodyne CHT-10Q ξεφευγω μεν σε κόστος αλλα θα καλύψω επαρκώς το χώρο μου?

Βεβαίως το Velodyne CHT-10Q είναι απο τα καλύτερα 10" woofer που μπορείς να βρεις.Εγώ σε χώρο 25 τ.μ. με αυτά τα ηχεία και ένταση 35-40 στη μουσική γεμίζει ο χώρος πολύ ικανοποιητικά.Και έχω ενισχυτη του 300άρικου.Με τον 608/609 θα ανέβει αρκετά ο ήχος του συστήματος και με το Velodyne.

Ο χωρος που πρεπει να καλυψουν τα ηχεια δεν ειναι το νοητο τετραγωνο που θα δημιουργησουν?
Στα 40+20 που λεει δηλαδη ο φιλος τα 20 της κουζινας την σχεση εχουν ως προς την αποδοση των ηχειων του σαλονιου?

δεν ξέρω αν εχουν σχέση , εγω απλώς το ανάφερα
το σαλόνι νοητα σχηματιζει ορθογώνιο 5τμ πλάτος * 7,5τμ βάθος με τη τηλεοραση στη δεξια πλευρα του ορθογωνίου και το σαλόνι στην αριστερή

επειδη η απόσταση θέασης είναι μεγαλη περίπου 6μ, μήπως να πάω σε 12 αρι σαμπ? ανάμεσα στο Velodyne CHT-10Q και το THX-12SUB-BLA της κρισταλ που είναι περίπου στα ίδια λεφτά ποιο θα λέγατε για το χώρο μου?( να θυμίσω θα είναι μόνο για ταινίες)
για ηχεία να καταλήξω σε αυτα ?
http://www.odes.gr/index.php?option=...ategory_id=521

Επιδει ο χωρος ειναι μεγαλος καλυτερα το 12αρι velodyne.

Επισεις αν θες πραγματικα να εχεις ηχο στις ταινιες σου απο τα 6μετρα αποστασεις, χρειαζεσε ενα καλο ζευγαρι δαπεδου.

Αν δεν μπορεις να ανεβεις στο μπατζετ παρε για αρχη ενα ζευγαρι δαπεδου με ενα σαμπ και τα αλλα τα προσθετης οταν μπορεις,εγω αυτο θα εκανα.

Και ενα παραδειγμα ριξε μια ματια στα klipchs rf62 ,για αρχη ενα ζευγαρι με τον ενισχυτη που θες και αργοτερα κεντρικο ,σαραουντ και σαμπ.-bye-

επισεις το λινκ που εβαλες δεν μου ανοιγη.

Για τα συγκεκριμενα ηχεια απλα εχω ακουση καλα λογια.
Παντος ο χωρος σου ειναι σχετικα ιδιος με τον δικο μου ,
μπορει να σου φτανουν τα ηχεια που ιδες μιας και τα θες αποκλειστικα για ταινιες.

για σαμπ το ξερω οτι 12 αρης ο velodyne θα ηταν καλυτερος αλλα ξεφευγει πολυ.
απο τους αλλους 2 ποιον θα διαλεγες?

Για να παρεις μια ιδεα το τι παιζετε με τα ηχεια κανε μια βολτα στα μαγαζια να ακουσεις μερικα.

το θεμα ειναι οτι ειμαι απο θεσσαλονικη και δυσκολα θα μπορεσω να βρω αυτα που θελω στημένα

Κανε μια βολτα στον νακα χαριλαου κατι θα βρεις να ακουσεις,
εγω ειχα παρει απο εκει τα energy c500 που εχω ακομα εχει και yamaha,
επισεις τα κλιπσ τα εχει φιλος θα μπορουσα να κανονισω ακροαση αλλα με την δουλεια μου λιγο δυσκολα.
Μιας και μενουμε κοντα αν χρειαστης κατι ρωτα ..εγω καθε μερα βλεπω το φορουμ.