100Hz σε LCD40", αξίζει?

elysium

New member
4 January 2009
4
Θα 'θελα την γνώμη σας σχετικά με τα 100Hz των LCD 40".
Για αναπαραγωγή mkv 1080p, αξίζει τα παραπάνω λεφτά και η κίνηση είναι αισθητά πιο ομαλή?
Γιατί στην sony 40L4000 (60Hz) μου φαίνεται ότι η κίνηση ψιλο-σπάει (μήπως είμαι τρελός, μήπως τα'χω χαμένα...:-).
Αν πήγαινα προς sony w4500 θα έβλεπα αισθητή διαφορά στην ομαλότητα της κίνησης?
thx!

Καταρχην αν μιλαμε για συστημα PAL ειναι 50 Ηz , τα 60 Ηz ειναι συστημα NTSC που χρησιμοποιειται στην Αμερικη και Ιαπωνια.

Κατα δευτερον δεν μας δευκρινιζεις με ποιο υλικο ειδες το "σπασιμο" γιατι πρεπει να αποκλεισουμε πρωτα μην οφειλεται αυτο στο υλικο και οχι στην ιδια την τηλεοραση.

Παντως πανω απο την L βρισκουμε την σειρα V και μετα την W. Ειναι δεδομενο οτι συνολικα θα εχουν αυτες καλυτερη εικονα. Αν ομως φταιει το ιδιο το υλικο και ο συγχρονισμος συχνοτητας αναπαραγωγης τα σπασιματα θα παραμενουν με οποιαδηποτε τηλεοραση.

Πολύ σωστό, PAL, άρα 50Hz.
Έτρεξα διάφορα mkv h.264 720p/1080p, με HDMI από φορητό, συγχρονισμός audio-video πάντα ok, cpu utilization κυμαίνεται μεταξύ 20-60% και χρησιμοποίησα CCCP, coreavc κλπ.
Γενικώς είμαι ευχαριστημένος (για την ακρίβεια συμβιβασμένος για τα λεφτά που κάνει) με την συνολική εικόνα της L αλλά με ενοχλεί η ομαλότητα στην κίνηση της.
Τα 23.976fps θεωρούνται κι αυτά 24hz ή μόνο τα 24.000fps?