1080ί και sony 40w2000

boltsis

Senior Member
11 April 2007
445
ΛΑΡΙΣΑ
Γειά σας παιδιά και πάλι-bye-.Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάποια πράγματα.Έχω ένα λάπτοπ με drivers 97.92 (nvidia) και κάνω σύνδεση dvi>hdmi με την sony 40w2000.Βλέπω δυο επιλογές επέκταση και κλώνο.Όταν κάνω κλώνο μου βγάζει πάνω αριστερά στη sony 1080i και ενεργοποιημένο το full pixel on.Όταν παίζω διάφορα trailers και ταινίες 1080ρ και 720ρ εξακολουθεί να μου βγάζει 1080i.Σαν εικόνα πάντως είναι μια χαρά.Δε θα έπρεπε να μου βγάζει τι ανάλυσης είναι το αρχείο?Και πως θα βλέπω τι ανάλυσης είναι το αρχείο αν δεν το γνωρίζω?Όταν κάνω επέκταση μου βγάζει η sony επάνω αριστερά 1080ρ και το wallpaper του λάπτοπ πλαισιωμένο απο μπλέ φόντο.Στα trailers και ταινίες μου βγάζει 1080ρ και άλλοτε 720ρ αλλά δεν συμβαδίζει με την ανάλυση που έχει εκείνη την ώρα το αρχείο.Επίσης πιάνει όλη την επιφάνειας της οθόνης άσχετα αν είναι 16:9 η ταινία.Πάντως στην περίπτωση του κλώνου είμαι ικανοποιημένος απλώς δε θα έπρεπε να μου βγάζει 1080ρ η720ρ?Είναι λογικό που βγάζει 1080ί?

Last edited:
Τα laptops έχουν αδυναμία προβολής σε αναλύσεις άνω των 1600χ1200 , ενδέχεται απο κει να είναι το πρόβλημα ... Δεν ισχύει για πολύ καινούρια και ακριβά laptops.

δοκιμασε το single display και δωσε εικονα μονο στην tv 60hrtz λογικα θα γραψει 1080p

Δηλαδή μπορεί όπως είμαι τώρα να έχω κάποιες απώλειες?Δεν ξέρω αν έχει επιλογή single display.Θα το κοιτάξω αν και δεν νομίζω να έχει..

Single πρεπει να δώσεις... αλλιώς δεν ξερω αν μπορεί η 6800go να οδηγήσει σωστά δύο μόνιτορ, και το ένα μάλιστα στα 1920χ1080...

Μέσα απο το κοντρόλ πάνελ δε έχει single.Έχει dual view επέκταση και κλώνο.Μέσα απο το nvidia nview desktop manager λίγο που το έψαξα δε βρήκα τίποτα.

κανε δεξι κλικ στο εικονιδιο της nvidia στο taskbar και δειξε το nview display settings εκει θα το βρεις

Λοιπόν πήγα το βράδυ στο σπίτι και έκανα το εξής.Από τον πίνακα ελέγχου NVIDIA>οθόνη>αλλαγή διαμόρφωσης οθόνη>χρήση μόνο μιας οθόνης και επιλέγω τηλεόραση απο κάτω.Η οθόνη του λάπτοπ μαυρίζει και η sony παραμένει μαύρη σαν τη τσίλα!Δε λέει να αλλάξει με τίποτα.Τώρα βρήκα πως εμφανίζει και το εικονίδιο της NVIDIA και βρήκα την επιλογή μονής οθόνης και η οθόνη είναι τσεκαρισμένο στα 60hrtz.Θα το δοκιμάσω και απο κει αν και δεν νομίζω να γίνει τίποτα.Μήπως πρέπει να τσεκάρω και κάτι άλλο?Το μόνο που κατάφερα να κάνω είναι όταν επιλέγω κλώνο το λάπτοπ έρχεται σε ανάλυση 1920χ1080 και η sony δείχνει 1080ρ και καθαρά αλλά σε μερικές ταινίες ψιλοκολάει.Όταν γυρίζω την ανάλυση του λάπτοπ στη κανονική του 1400χ900 η sony δείχνει πάλι 1080ί

Λοιπόν το βρήκα!!:BDGBDGB53: Από το εικονίδιο της NVIDIA έκανα επιλογή μονής προβολής με τη διαφορά ότι είχε επιλογή και για τη sonytv ενώ μέσα απο το πίνακα ελέγχου στην επιλογή μονή προβολή δε μου βγάζει για sonytv αλλά σκέτη τηλεόραση παρόλο που κάνω ανίχνευση για άλλη οθόνη.Δείχνει μια χαρά χωρίς να κουράζεται αλλά όταν παίζει αρχεία 720ρ δείχνει συνέχεια 1080ρ.Είναι λογικό?

η σύνδεση είναι 1080p και αυτό σου δείχνει , το τι υλικό παίζεις στο pc δεν θα φανεί στην τηλεόραση ( θα φανεί σαν ξεπλυμένο αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο ) ...

Oκ σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά αφού χάρη σε σας μπορούμε και πετυχαίνουμε πολλά πράγματα!!!:worshippy: