1080p μετάδοση από το myZen.tv?

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Καταρχήν το myZen.tv (HD) εκπέμπει ελεύθερα (προσωρινά?) στις 9 Ε.

Ο DM800 κλείδωσε το σήμα του στα 1080p/25. Αν όντως ισχύει πρόκειται για την πρώτη μετάδοση σε 1080p.

Μπορεί κάποιος με δορυφορική κάρτα να διασταυρώσει την εκπομπή του?

attachment.php

Attachments

• myzentv.jpg
    myzentv.jpg
    64.6 KB · Views: 382
Ναι αλλά είναι DVB-S (QPSK) :chinese: και τι είναι αυτό το 1088 στην ανάλυσή του??!

Δε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις? Τι σημασία έχει το πρότυπο εκπομπής?
Το 1088 είναι 8 επιπλέον ανενεργές γραμμές στην κάθετη ανάλυση.

Εμ πως για, αμα ήταν σε DVBS2 καλύτερα θα ταν... και τεσπα, η όλη φάση έτσι και αλλιώς είναι πως ο DM 1080i βγάζει (εδώ που τα λέμε, ξέρεις κανα δέκτη που να δίνει progressive; )

Συνεπώς, όλοι οι υπόλοιποι δέκτες, οι οποίοι δίνουν εικόνα 1080i, θα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα οπτικά.

Re: Απάντηση: 1080p μετάδοση από το myZen.tv?

Συνεπώς, όλοι οι υπόλοιποι δέκτες, οι οποίοι δίνουν εικόνα 1080i, θα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα οπτικά.

Θεωρητικά ναι (δηλ. στην ίδια τηλεόραση, και με όλα τα πιθανά enhancements απο πλευράς δέκτη απενεργοποιημένα - κάτι σαν pure έξοδο ας πούμε) ...
Αλλα οι Full HD τηλεοράσεις έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία να το κάνουν 1080p οπότε εν μέρει κρέμεσαι στο πόσο καλή δουλειά θα κάνει ο scaler της τηλεόρασης ...

Απάντηση: Re: 1080p μετάδοση από το myZen.tv?

Εμ πως για, αμα ήταν σε DVBS2 καλύτερα θα ταν... και τεσπα, η όλη φάση έτσι και αλλιώς είναι πως ο DM 1080i βγάζει (εδώ που τα λέμε, ξέρεις κανα δέκτη που να δίνει progressive; )
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις για το DVB-S2. Αυτό είναι το πρότυπο μετάδοσης και δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση και το προοδευτικό σήμα.

Επίσης, πρόσεξε τις φωτογραφίες στο πρώτο και δεύτερο μήνυμα. Ο Dreambox με τη χρήση του autoresolution plugin δίνει έξοδο σήματος 1080p/25. Ουσιαστικά είναι ρυθμισμένος να κάνει pass through το σήμα μου δέχεται.
Με αυτό τον τρόπο παίρνω και "απείραχτο" 1080p/24 σε αναπαραγωγή αντίστοιχων .mkv αρχείων.

Τελικά παιδιά, ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του 1080p (Progresive) και του 1080i (Interlaced) οπτικά; Μπορεί να αναγνωσθεί από το ανθρώπινο μάτι;

Γενικά με την εικόνα των dream θα ήμουν επιφυλακτικός*, το γεγονός και μόνο που δεν έχουν hdmi ( $$$ ) ήδη λέει αρκετά.
Να αλλάζει τις αναλύσεις από 1080 σε 720p και 576i, να το καταλάβω. Αλλά να μου βγάζει 1080p όταν η σύνδεσή του είναι 1080i :hmmmm: ... (upscaling?)
Με media player που βλέπω τώρα αρχεία (ειδικά τα ts), η εικόνα (φαίνεται)* καλύτερη {εκτός εάν είναι placebo} :flute:

Last edited:
@technisat
Τα έχεις μπερδέψει τελείως..
Pass through κάνει ο δέκτης στα 1080p χωρίς να επεμβαίνει στο σήμα. Αυτό σημαίνει ότι το μεταφέρει στην έξοδο του όπως το δέχεται.

- Ποια σύνδεση είναι 1080i?

Επίσης έχει διαγνώσει διαφορές στις συνδέσεις DVI - HDMI? Σε πληροφορώ ότι στην περίπτωση του Dreambox ΔΕΝ υπάρχει καμία διαφορά. Θέμα μπορεί να δημιουργηθεί προσεχώς με την ενεργοποίηση της προστασίας κατά των αντιγραφών (HDCP) αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα κάποια λύση θα βρεθεί.

δε μου λες Alex, μπορείς να εξηγήσεις τι γίνεται αν έχω επιλέξει 720 σύνδεση και παίξω κανάλι με ανάλυση x1080??!

Και όταν μιλάς για pass through - εν. όταν πατάς το info κουμπί στην τηλεόραση σου λέει 1080p(; )
_______
ποιο image έχεις με το autoresol. plugin, το nabilo;
Η σύνδεση που έχει ο dream είναι 1080i DVI

Last edited:
Αν έχεις επιλέξει στον δέκτη ανάλυση εξόδου 720p τότε το 1080 θα μεταφερθεί στην τηλεόραση σαν 720p. (downscaling)

To pass through δεν το κάνουν όλοι οι δέκτες. Οι Dreambox 800 & 8000 το κάνουν μέσω του auto-resolution plugin. Ετσι μπορούν να περάσουν σήματα 1080p/24, 1080p/50.

π.χ. pass through κάνει και αυτός ο οικονομικός δέκτης. Αυτός μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 1080i.
Μπορείς δηλαδή να του ορίσεις τα σήματα 576 να τα περνάει στην τηλεόραση σαν 576, τα 720 σαν 720 κλπ. χωρίς να επεμβαίνεις κάθε φορά και χωρίς να χρειάζεται ο δέκτης να κάνει upscaling ή downscaling. (ανάλογα την περίπτωση)

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=51217&d=1266269514

Πρόκειται για αυτόν εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=56998

Απάντηση: Re: 1080p μετάδοση από το myZen.tv?

δε μου λες Alex, μπορείς να εξηγήσεις τι γίνεται αν έχω επιλέξει 720 σύνδεση και παίξω κανάλι με ανάλυση x1080??!

Ρίξε μια ματιά και στο θέμα αυτό, δες και την φωτό στο Post #48
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=33036&highlight=autoresolution&page=2

Οπως καταλαβαίνεις , έχεις πολλούς συνδυασμούς. Ο καλύτερος συνδυασμός για τον DM800 είναι όπως είπε και ο Alex το passthrough (ότι σήμα παίρνει, το ίδιο να δίνει) για τον λόγο ότι ο DM800 δεν έχει καλό scaler.

Θαυματουργό plugin!

Παιδιά, sorry για τα αλλεπάλιλα :offtopic: απλά μιας και το συζητήσαμε εδώ, να με διαφωτήσετε και στο τελευταίο.
Ρώτησα για το image πάνω στο οποίο το τρέχεις γιατί στο internet διαβάζω πως δεν κάνει δουλειά σε μερικα. Κολλάει, κρασάρει, άλλοι το βάζουν χειροκίνητα γιατί δεν υπάρχει στο server %) Με το refresh rate τι γίνεται με το pass through; Ας πούμε στα 720 &1080 υπάρχει επιλογή multi στα a/v settings, ενώ στα 576/480 μονάχα 50Hz/60

Παιδιά, γνωρίζει κανεις πως βλέπουμε* κανάλια με $ που όμως δεν είναι σε καποιο πακέτο; [ MelodyZen HD, Fashion HD ]

*δλδ Ε κάρτες με ονομαστική κωδ/ση -έτσι σκέτες- στα μαγαζιά??