120v σε 220v

Vaggelis 1984

Senior Member
17 August 2010
423
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα σε ολους! Μου χαρισαν ενα Sanyo dxt 5240 http://www.youtube.com/watch?v=VeDrx8BSzw0 το οποιο ειναι στα 120v! Το βαζω στην πριζα με ανταπτορα και ανοιγει κανονικα αλλα το τροφοδοτικο του ζεσταινετε αμεσως! Θελει μετασχηματιστη και αν ναι που θα βρω?

Καλησπερα σε ολους! Μου χαρισαν ενα Sanyo dxt 5240 http://www.youtube.com/watch?v=VeDrx8BSzw0 το οποιο ειναι στα 120v! Το βαζω στην πριζα με ανταπτορα και ανοιγει κανονικα αλλα το τροφοδοτικο του ζεσταινετε αμεσως! Θελει μετασχηματιστη και αν ναι που θα βρω?

Το ανάποδο χρειάζεσαι, μετασχηματιστή από 220 V σε 110 V. Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ίσως βρεις. Ελπίζω να μη συνεχίσεις να το δοκιμάζεις χωρίς μετασχηματιστή γιατί δεν θα το χαρείς για πολύ ακόμα.

Σε ευχαριστω πολυ Σακη! Αν και δεν νομιζω να ασχοληθω και να δωσω λεφτα για αυτο! Το βλεπω να καταληγει σε κανεναν καδο! Γιατι ειδα οτι εχει περιπου 30 ευρω ενα CONVERTER....δεν νομιζω να αξιζει!

θα αντιμετωπισεις και ενα αλλο προβλημα ...οσα πικ απ ειναι στα 110-120 ειναι φιαγμενα για ρευμα Αμερικης που ειναι 60ΗΖ στην Ελλαδα εχουμε 50 αυτο σημαινει οτι αν δεν εχει μεσα την δυνατοτητα να αλαζει ταση και συχνοτητα απο την μανα του τα πραγματα ειναι μαλλον δυσκολα Επισης απο το σερβις μανουαλ του 5220 που βρηκα και κατεβασα δειχνει οτι η σειρα αυτη ειναι 120 βολτ 60ΗΖ και δεν εχει μεσα καποια δυνατοτητα μετατροπης .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Απάντηση: Re: 120v σε 220v

Ο μετατροπεας δεν αλλαζει και την συχνοτητα? Μονο για το ραδιοφωνο το ηθελα και γενικως ειναι σε πολυ καλη εμφανισιακη κατασταση!το ανοιξα κιολας αλλα δεν ειναι καθολου σοβαρη κατασκευη! ειναι μουφα το εργαλειο! το ραδιοφωνο θα δουλεψει?

ουτε για αυτο ειμαι σιγουρος σιγουρα θα θελει αλλαγη στην αποεμφαση .... και φυσικα ο μετασχηματιστης και οχι μετατροπεας αλλαζει μονο την ταση ....Αν εχεις κεφι κερναω καφεδακι και μπορεις να μου το φερεις να το δω χωρις χρεωση ...ετσι για το μαμοτο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Θα παρω τον μητσαρα και θα σου ερθουμε!οχι για να φτιαξουμε αυτο αλλα για να σε δοθμε και να πιουμε καφεδουμπα απο τα χερακια σου!