14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Δεν σε προλαβαίνω Σπύρο μου, δεν σε προλαβαίνω! -bye-

Ποτέ δέν είναι αργά.:grandpa:
Οντως υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες εδώ και 6-7 χρονάκια αλλά τίς έχουν κάνει αβαβά οι δικοί μας.
Δεν το παραδέχονται.
Εδώ γίνονται και συναντήσεις με Τούρκους εμπειρογνώμονες για τα βιβλία.
Ομορφιές.................

Αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς και τον διαδικτυακό τόπο www.pontosandaristera.wordpress.com

Εκεί υπάρχουν πολλαπλές και ενδιαφέρουσες αναφορές για τήν σφαγή.
Νάναι καλά αυτά τα παιδιά με την Ποντιακή καταγωγή.
Πέρα απ´όλα τα άλλα σώζουν και τήν χαμένη τιμή σημαντικού μέρους τής αριστεράς,όσον αφορά στα εθνικά θέματα και τήν ιστορία.

Ηταν ενας πολεμος κατευθυνομενος απο τις μεγαλες δυναμεις και στον πολεμο ειναι κανονας να συμβαινουν θηριωδιες, ενθεν κακειθεν. Καποτε ομως πρεπει να σταματησουμε να κυταμε στο παρελθον και να φροντισουμε για την ειρηνη και την προοδο της χωρας. Αναμοχλευοντας συνεχως τραγικες μνημες το μονο που καταφερνουμε ειναι να συντηρουμε εχθροτητες και μιση μεταξυ των λαων, με τα κορακια του διεθνους ιμπεριαλισμου και των εξοπλιστικων προγραμματων, να κρυβονται πισω απο τις τραγικες καταγραφες της ιστοριας, και να καραδοκουν για αιμα τριβοντας τα χερια τους και γεμιζοντας τα θησαυροφυλακια τους.

Σπύρο, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες, έχω άλλωστε μικρασιατική καταγωγή και θλίβομαι να βλέπω τις νεότερες γενιές να "αποπροσανατολίζονται", συνειδητά με τις ευλογίες του Υπουργείου.

Nα μέ συγχωρείς, δέν πρόκειται για αναμόχλευση ,αλλά για ιστορική μνήμη.
Ουδέποτε στήν ιστορία βοήθησε η λήθη.
Ετσι μπορούμε να γνωρίζουμε τι πρέπει νά κάνουμε στο μέλλον ,αλλά και το πώς μπορούμε να κινηθούμε στην διεθνή σκακιέρα για τα συμφέροντά μας.
Δεν συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο,αλλα με χώρες που ονειρεύονται επεκτάσεις(Τουρκικός επεκτατισμός,Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός,που εκφράζονται απο επίσημες κυβερνήσεις.).
Ουδέποτε θα εξισώσω τον θύτη με το θύμα,παρ´ότι ούτε εμείς ιστορικά έχουμε υπάρξει εντελώς αθώοι τού αίματος.
Ομως σε εθνοκαθάρσεις και προγραμματισμένες γενοκτονίες ουδεποτε προβήκαμε.
Σε λίγο θά παψουμε να διδάσκουμε τα παιδιά και για τον Φασισμό στο όνομα τής ειρήνης των λαών.
Θα ξεχάσουμε την κατοχή τής Κύπρου και τα Τουρκικά στρατευματα,αλλά και την παραχάραξη τής ιστορίας.
Και επίσης η Τουρκία και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό σπέρνει μόνον αίμα και σφαγές.Αυτή είναι η προσφορά της στον πολιτισμό.Για να μήν μιλήσουμε για το τί έκανε στούς δύο Παγκοσμίους Πολέμους....
Οπως ,κατά την γνώμη μου το τότε ΚΚΕ σε πλήρη συνεργασία με τίς πιό αντιδραστικές δυνάμεις τής Ελλάδας μιλούσε για πτωχή και τιμία Ελλάδα.
Και σήμερα οι διεθνείς συνθήκες πιέζουν τα μικρότερα Εθνη-Κράτη για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
Επομένως ναί στην φιλειρηνικη πολιτική αλλά αμοιβαία ,χωρίς υποχωρήσεις εκατέρωθεν και διεκδικήσεις.....
Αλλά μεγαλώνοντας έμαθα ότι απο τον τόπο μου ξεκινά ο διεθνισμός και όχι ανάποδα.
Με όλο τον σεβασμό φυσικά η απάντησή μου,αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Απάντηση: Re: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Κάτι πήρε το αυτί μου σχετικά με μια διακρατική συμφωνία μεταξύ
Ελλάδος και Τουρκίας σχετικά με την έκδοση των βιβλίων ιστορίας
Σε γενικές γραμμές πρέπει να συμφωνούν και οι δυο πλευρές για την
Έκδοση αυτών των βιβλίων
Είναι αλήθεια αυτό ?
Γνωρίζει κανένας?

Δεν θυμάμαι εάν έχει αναφερθεί , αλλά είναι μάλλον ο ν. 2929/2001 ( ΦΕΚ 142/27 Ιουνίου 2001 )

Αρθρο 1 Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του
Συντάγματος, η Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της
Δημοκρατίας της Τουρκίας για την πολιτιστική συνεργασία, που υπογράφηκε
στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2000, της οποίας το κείμενο σε πρωτότυπο
στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:
...Η Ελληνική Δημοκρατία και η Δημοκρατία της Τουρκίας αποκαλούμενες στο εξής ως τα "Μέρη" ...
...Τα Μέρη ... θ) θα συνεργάζονται στην παρουσίαση της ιστορίας ...ιδιίατερα στα σχολικά βιβλία .Με αυτό τον στόχο θα συστήσουν μία Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων , η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία , για να προτείνει την διόρθωση των ανακριβειών .

Σόρρυ εάν το έχετε ξαναποστάρει

Ηταν ενας πολεμος κατευθυνομενος απο τις μεγαλες δυναμεις και στον πολεμο ειναι κανονας να συμβαινουν θηριωδιες, ενθεν κακειθεν. Καποτε ομως πρεπει να σταματησουμε να κυταμε στο παρελθον και να φροντισουμε για την ειρηνη και την προοδο της χωρας. Αναμοχλευοντας συνεχως τραγικες μνημες το μονο που καταφερνουμε ειναι να συντηρουμε εχθροτητες και μιση μεταξυ των λαων, με τα κορακια του διεθνους ιμπεριαλισμου και των εξοπλιστικων προγραμματων, να κρυβονται πισω απο τις τραγικες καταγραφες της ιστοριας, και να καραδοκουν για αιμα τριβοντας τα χερια τους και γεμιζοντας τα θησαυροφυλακια τους.

Ο Γιόχαν, ο Κρίστιαν και ο Χανς???

Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Ομως σε εθνοκαθάρσεις και προγραμματισμένες γενοκτονίες ουδεποτε προβήκαμε.

Λάθος Σπύρο. Η FYROM μας κατηγορεί, και θα το καταθέσει επίσημα στο ΝΑΤΟ τον Μάρτιο, ότι η Ελλάδα στη διάρκεια του Εμφυλίου προέβη σε γενοκτονία εναντίον των Σλαβομακεδόνων της Ελλάδος. Υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες επωφελήθηκαν από την ανώμαλη κατάσταση του Εμφυλίου, ώστε να αδειάσουν τα χωριά στη δυτική μακεδονία. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει από τις οργανώσεις των Σλαβομακεδόνων στην Αυστραλία (που κατάγονται από την Ελλάδα) και έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση της FYROM. Αυτό θα είναι το αντίπαλο "δέος" στο πιθανό βέτο της Ελλάδος.

Επίσης αντίστοιχα οι οργανώσεις των Τσάμηδων ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει την καταδίκη της Ελλάδας για γενοκτονία των Τσάμηδων στο τέλος του Β' ΠΠ. Όμως και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση τους έχει στον πάγο. Βλέπετε εκεί υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου που έχει καταδικάσει τους Τσάμηδες ως εγκληματίες πολέμου

Αλλο το τί μας κατηγορούν και άλλο το τί συνέβη.
Οσο για τούς Τσάμηδες και τίς περιουσίες τους ,με την ίδια λογική θά μπορούσαν να μάς καταγγείλουν για ´γενοκτονία´και οι απόγονοι τών Ελλήνων συνεργατών τών Γερμανών.
Απορώ πώς και οι Χιτλερικοί δεν κατήγγειλαν για ´γενοκτονία´τον Κοκκινο Στρατό,που όντως τσάκισε την Ανατολική Πρωσσία ειδικά μετα απο αυτά που έκαναν οι Ναζί στην τότε Σ.Ενωση.
Τέλος ας μάς πούν πώς ορίζονται οι Σλαβομακεδόνες,γιατί η γλώσσα τους είναι διάλεκτος τής Δυτικής Βουλγαρίας με προσμίξεις απο άλλες Βαλκανικές γλώσσες.
Εχουν ξεφύγει οι Σκοπιανοί εντελώς.

Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Αλλο το τί μας κατηγορούν και άλλο το τί συνέβη.
Οσο για τούς Τσάμηδες και τίς περιουσίες τους ,με την ίδια λογική θά μπορούσαν να μάς καταγγείλουν για ´γενοκτονία´και οι απόγονοι τών Ελλήνων συνεργατών τών Γερμανών.
Απορώ πώς και οι Χιτλερικοί δεν κατήγγειλαν για ´γενοκτονία´τον Κοκκινο Στρατό,που όντως τσάκισε την Ανατολική Πρωσσία ειδικά μετα απο αυτά που έκαναν οι Ναζί στην τότε Σ.Ενωση.
Τέλος ας μάς πούν πώς ορίζονται οι Σλαβομακεδόνες,γιατί η γλώσσα τους είναι διάλεκτος τής Δυτικής Βουλγαρίας με προσμίξεις απο άλλες Βαλκανικές γλώσσες.
Εχουν ξεφύγει οι Σκοπιανοί εντελώς.

Spyro nomizo pantos oti me tous Skopianous i opos thes pes tous, exoume kai emeis tis skoteines stigmes mas...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Spyro nomizo pantos oti me tous Skopianous i opos thes pes tous, exoume kai emeis tis skoteines stigmes mas...-bye-

Ασφαλώς.
Ομως άλλο να μιλάς για γενοκτονίες και άλλο για καταπίεση.
Εχει διαφορά.
Το θέμα εκεί έχει πολλες παραμέτρους και εάν θές εμένα μού είχε κανει εντύπωση ,στούς Ψαράδες ,ένα χωριό στίς Πρέσπες που ήταν γεμάτο απο Παπαδόπουλους..............................(εννοώ πολύ κοινότοπο ονομα για να υπάρχει τόσο πολύ).
Oμως το ότι υπάρχουν οργανώσεις σαν το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα που προσπαθούν να αναγνωρισουν Μακεδονική μειονότητα και προωθούν Μακεδονική γλώσσα(που δεν υπάρχει ως Μακεδονική)στην Ελλάδα είναι άλλης τάξεως ιστορία.
Οσο για τα Σκόπια η επίσημη εξωτερική τους πολιτική δείχνει οτι προάγουν ένα αλυτρωτικό εθνικισμό,που δεν στέκει.(Eιναι Σλαύοι,αυτό είναι δεδομένο)

Eπίσης οι Βλάχοι μιλάνε την γλώσσα τους ελευθερα χωρίς να θέτουν θεματα μειονότητας ποτέ(η γυναίκα μου είναι καθαρόαιμη Βλάχα,οπότε και ο γιός μου κατά το ήμισυ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Eπίσης οι Βλάχοι μιλάνε την γλώσσα τους ελευθερα χωρίς να θέτουν θεματα μειονότητας ποτέ(η γυναίκα μου είναι καθαρόαιμη Βλάχα,οπότε και ο γιός μου κατά το ήμισυ;)

Μα οι Βλάχοι Σπύρο δεν θέλησαν να είναι ποτέ μειονότητα γιατί πρώτα αναγνώριζαν ότι είναι Έλληνες. Και φυσικά μιλάνε (ακόμα) τη γλώσσα τους ελεύθερα. Σε βλαχοχώρια των παραποτάμων του Αχελώου υπάρχουν ακόμα και ταμπέλες στα βλάχικα με λατινικούς βέβαια χαρακτήρες μιας και τα βλάχικα δεν έχουν αλφάβητο και δεν γράφονται με άλλον τρόπο.

ΥΓ. Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα η τετράτομη μελέτη του Κουκούδη (και άλλες βέβαια) είναι εξαιρετική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Μα οι Βλάχοι Σπύρο δεν θέλησαν να είναι ποτέ μειονότητα γιατί πρώτα αναγνώριζαν ότι είναι Έλληνες. Και φυσικά μιλάνε (ακόμα) τη γλώσσα τους ελεύθερα. Σε βλαχοχώρια των παραποτάμων του Αχελώου υπάρχουν ακόμα και ταμπέλες στα βλάχικα με λατινικούς βέβαια χαρακτήρες μιας και τα βλάχικα δεν έχουν αλφάβητο και δεν γράφονται με άλλον τρόπο.

ΥΓ. Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα η τετράτομη μελέτη του Κουκούδη (και άλλες βέβαια) είναι εξαιρετική.

Μπορεί τα βλάχικα να μην έχουν αλφάβητο, το ρουμάνικα όμως έχουν.
....έχεις αμπέλια στην βλαχιά, σπίτια στο Βουκουρέστη,
....Παρασκευούλα μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 14/9/1922 Η Σμύρνη ´συνωστίζεται´

Μπορεί τα βλάχικα να μην έχουν αλφάβητο, το ρουμάνικα όμως έχουν.
....έχεις αμπέλια στην βλαχιά, σπίτια στο Βουκουρέστη,
....Παρασκευούλα μου.

Αυτή η λανθασμένη απόδοση προέλευσης των Βλάχων από τη Ρουμανία είναι κλασσική.