16:9 από ελληνικό κανάλι!!!

Χθές το βράδυ όλως τυχαίως είδα στον ΣΚΑΙ ένα ντοκιμαντέρ για την 11/9 το οποίο ήταν σε 16:9!!!! Όσοι το είδαν σε τηλεόραση 4:3 σε full screen θα παρατήρησαν ότι τα πρόσωπα ήταν συμπιεσμένα....
Άντε να δούμε και άλλα τέτοια....:Banane0: :Banane0:

Καλημέρα...

Κατάκαλος Βασίλης said:
Χθές το βράδυ όλως τυχαίως είδα στον ΣΚΑΙ ένα ντοκιμαντέρ για την 11/9 το οποίο ήταν σε 16:9!!!! Όσοι το είδαν σε τηλεόραση 4:3 σε full screen θα παρατήρησαν ότι τα πρόσωπα ήταν συμπιεσμένα....
Άντε να δούμε και άλλα τέτοια....:Banane0: :Banane0:

Καλημέρα...

Το διαφημιζανε καιρο Βασιλη,ηθελα να το δω και εγω αλλα το ξεχασα.Αντε και σε ανωτερα!!!

Λες για το ντοκυμαντερ του moore χθες το βραδυ στο ΣΚΑΙ? Ηταν 16:9 και δεν το πηρα χαμπαρι??? πωωω πωω...νυστα εκανε μαλλον...:P

Ασχετο ,αλλά το ΣΚΑΙ ειναι πλεον ο μόνος λόγος για να γυρισω την τηλεόραση μου στο TUNER.

Last edited:
Ο ΣΚΑΙ εχει πραγματι πολυ ενδιαφερον προγραμμα και εχει ηδη παρει μια απο τις 9 προνομιουχες θεσεις του τηλεκοντρολ μου. Το πολυ καλο TopGear (καθε Σαββατο απογευμα) προβαλλεται επισης σε 16:9

Βεβαια πρεπει να γυρισει καποιος "με το χερι" την TV σε wide, αλλα απο το τιποτα...

Το Mega εδειξε το Pearl Harbour σε letterbox 2.35:1 με τους υποτιτλους για καδρο 4:3 (δηλαδη αν εκανες zoom wide, εχανες την κατω σειρα)

Γιατι ρε παιδια δειχνουνε 2,35:1 ;; Πηραμε 16:9 για να εχουμε ξανα μαυρες μπαρες; Δεν το καταλαβαινω αυτο. Μονο οι προβολεις μπορουν να το δειξουν σωστα αυτο

Γιατί παραπονιέστε βρε παιδιά , εμένα η 32αρα wide το έπαιζε πολύ καλά και μάλιστα είχα εικόνα ύψους 20 ολόκληρων εκατοστών.

Πέρα από την πλάκα, ξέρει κανείς αν υπάρχουν σχέδια σε ελληνικά κανάλια για αναβάθμιση της εικόνας και του ήχου τους???

Απάντηση: Re: 16:9 από ελληνικό κανάλι!!!

supacoopa said:
Το Mega εδειξε το Pearl Harbour σε letterbox 2.35:1 με τους υποτιτλους για καδρο 4:3 (δηλαδη αν εκανες zoom wide, εχανες την κατω σειρα)

Αμ μπράβο. τώρα σιγουρεύτηκα. Πάντως δεν έχει ξαναγίνει να δείξουν ταινία στο original φορματ. :eek:

οσο για τους προβολείς, και αυτοί δείχνουν μπάρες μαύρες πάνω-κάτω σε 2.35:1 ταινίες.

Νομιζω οτι το Mega εχει ξαναδειξει το Pearl Harbour στο ιδιο ακριβως φορματ. Ισως αγορασαν λαθος κόπια!

το σκαϊ στο δορυφορικο εκπεμπει συνεχεια 16:9 και παλι καλη ποιοτητα εικονας οντως πολυ καλο προγραμμα χωρις διαφημισεις και φουμαρα μονο ντοκιμαντερ και ψυχαγωγια :aktion033:

αν ηταν και τα υπολοιπα καναλια ετσι θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα :grinning-smiley-043

οπωσδηποτε να δειτε το καστρο του τακεσι :Banane0: ειναι τρελοι αυτοι οι ιαπωνεζοι :flipout:

supacoopa said:
Ο ΣΚΑΙ εχει πραγματι πολυ ενδιαφερον προγραμμα και εχει ηδη παρει μια απο τις 9 προνομιουχες θεσεις του τηλεκοντρολ μου. Το πολυ καλο TopGear (καθε Σαββατο απογευμα) προβαλλεται επισης σε 16:9
Σωστά… το πρόσεξα και εγώ το Σάββατο και μόλις γύρισα σε 16:9 έστρωσε η εικόνα… προφανώς όταν έχουν υλικό σε 16:9 το μεταδίδουν… μόλις έβαζε διαφημίσεις γινόταν 4:3… ας είναι και έτσι…

16/9 έδειχνε η ΕΤ3 από τη δεκαετία του 90 ακόμα. Είχε όλον τον εξοπλισμό από την αρχή για να το κάνει αυτό. Αλλά τότε 16/9 δέκτες δεν είχε ούτε το 10% του πληθυσμού στη χώρα. Σήμερα είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα.

Κατά καιρούς έχω πετύχει πολλές ταινίες στο original φορματ τους ακόμα και αν ήταν 2.35:1. Χαρακτιριστικά θυμάμαι το ντοπερμαν στην κινηματογραφική λέσχη στην ΕΡΤ, που το ειχαν δειξει σε αναμορφικό 2.35:1 (έπρεπε να το γυρίσεις σε 16:9 για να πάρεις σωστά την εικόνα). Αλλά ο κανόνας είναι το letterbox.

υπάρχει και το pan and scan, και το απλό full frame. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι ότι στην πρώτη περίπτωση στο μάστερ έχει γίνει μια σχετική δουλειά για το πως ακριβώς 9α "φάνε" τις δύο πλευρές του κάδρου, ενώ στο δεύτερο απλά τρώνε τις δύο άκρες ισόποσα. Και τα δύο φορμάτ όταν η ταινία δεν έχει original frame το 4:3, είναι για κλωτσιές...

βασικά αυτό που σου εξασφαλίζει το αναμορφικό είναι περισσότερες γραμμές πληροφορίας εικόνας, που στο letterbox είναι αμαυρωμένες.

Πάντως υπάρχουν πάρα πολλοί που προτιμούν ένα μεγάλο και γεμάτο κάδρο 4:3 από 16:9 και ας χάνουν το χερούλι από το τραπεζάκι στα δεξιά της σκηνής.