16 vs 24 bit Test!

πολύ ενδιαφέρον - αν και από εγκυκλοπαιδικής άποψης για μένα (μιας και από αυτά που ακούω αμφιβάλλω αν υπάρχει υλικό σε 24) -
μόλις βρω χρόνο, ίσως το ΣΚ, θα το δοκιμάσω

Έχουν ανεβεί παρόμοια,αλλά πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για δοκιμές.
Θα το δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία.

Πολύ ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω κι εγώ. Διάβασα βιαστικά και δεν είδα αν γράφει κάτι για την προέλευση των δύο αρχείων και τον τρόπο ηχογράφησης, που είναι το πιο σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις για την ορθή διεξαγωγή του τεστ αλλά και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Kάποτε είχε ανεβάσει ο Θεμης (THEMILOC) κάτι αντλιστοιχο με μια ηχογράφηση που είχε κάνει. Η διαφορά ήταν προφανής.

Ας καταθέσω πρώτος άποψη.
Διάλεξα το δεύτερο κομμάτι (Vivaldi) για την σύγκριση.
Η εντύπωση μου είναι πως το αρχείο Νο1 ακούγεται λίγο πιο ανοιχτό κι ελεύθερο,οπότε θα το προτιμούσα.

(Εγώ βέβαια είμαι και λιγάκι αγροίκος,δεν πολυψειρίζω,οπότε στην θέση σας θα θεωρούσα την άποψή μου ιδιαιτέρως επισφαλή :flipout:
Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να είναι το 16άρι που μου αρέσει, αν ήταν ολόκληρο album και το θεωρούσα πιο ξεκούραστο)

Last edited:
24-Bit vs. 16-Bit Audio Test -: RESULTS & CONCLUSIONS

Δεν ξέρω πόσοι παρακολούθησαν την διαδικασία που κράτησε κάποιους μήνες.
Είναι όμως ένα από τα πιο καλά στημένα τεστ που έχουν γίνει,με πλήθος στατιστικών στοιχείων.

Τα αποτελέσματα βέβαιως δεν ήταν καθόλου αναμενόμενα...
(Εγώ πάντως παραδόξως το βρήκα σωστά :flipout: )

Κι ένα μικρό δείγμα των αποτελεσμάτων των κατόχων ακριβού εξοπλισμού που πήρε μέρος στην διαδικασία.
Φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα στατιστικά που αφορούν και ομάδες που θα περίμενε κανείς να το έχουν εύκολο.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Πιο πολλά εδώ.

Last edited:
Απάντηση: 24-Bit vs. 16-Bit Audio Test -: RESULTS & CONCLUSIONS

Bασικά... μια χαρά αναμενόμενο είναι το αποτέλεσμα.

Σταμάτα,ας κάνουμε τους έκπληκτους,έτσι πρέπει :flipout:

πολύ ενδιαφέρον και σαν συνολικό αλλά και στα επιμέρους τμήματά του

στην τύχη αν δίνονταν οι απαντήσεις, τα γραφήματα δεν θα είχαν μεγάλη διαφορά

Ότι χρειάζεται είναι απλά ένα καλό DAC και σχετικά φλατ ακουστικά για να καταλάβει κανείς την ποσοτική διαφορά πληροφορίας. Ακόμη πιο εύκολα κάνει τα πράγματα μία ακομπρεσάριστη "ακουστική" ηχογράφηση. Επιφυλάσομαι να σας δώσω μερικά παραδείγματα αργότερα.

Ότι χρειάζεται είναι απλά ένα καλό DAC και σχετικά φλατ ακουστικά για να καταλάβει κανείς την ποσοτική διαφορά πληροφορίας. Ακόμη πιο εύκολα κάνει τα πράγματα μία ακομπρεσάριστη "ακουστική" ηχογράφηση. Επιφυλάσομαι να σας δώσω μερικά παραδείγματα αργότερα.
Όπως τα λές ο Θέμη.
Η διαφορά από τα 16 στα 24 είναι εύκολα ακουστή, ακόμα και από μεσαία συστήματα.