17-50mm F/2.8 ή 10-24mm F/3.5-4.5

H φωτογραφηση αυτου του ειδους (βραδυνη με φλας ) ειναι απο τις πιο δυσκολες …
Θελει πειραματσιμο κι ευεληξια!

Αυτο που κανεις στην ουσια ειναι να φωτιζεις το θεμα σου (παρεα) με το φλας και να τραβας με διαφραγμα σχετικα κλειστο (απο 4-8 περιπου).
To ISO οχι manual, peripoy 800-1600 .

H ταχυτητα ειναι ολο το μυστικο… στο 1/60 ειναι πολυ μεγαλο… θελεις κατω απο 1/30 … 1/10 ισως και παρακατω!!!
αυτο για να "πιασεις" και λιγο φωτισμο απο το background (φυσικο φωτσιμο) …. εξαρταται παντα απο το ποσο φως εχει το μαγαζι.

Στις επιλογε τους φλας επισης διαλεγεις και second curtain kai slow sync… http://digital-photography-school.com/slow-sync-flash

Ειναι μεγαλο κεφαλαιο και μονο με αρκετο πειραματσιμο θα βγαλεις ακρη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τώρα Γιάννη εσύ τον έριξες κατευθείαν στα βαθιά... πίσω κουρτίνα και χαμηλή ταχύτητα.

Μήπως να οργανώσεις κάποιο σεμινάριο φωτισμού; Δεν το λέω για πλάκα... κάθε άλλο. Βλέπω όλες τις φωτο που μας δείχνεις από εσωτερικούς χώρους και νομίζω ότι μας ξεγελάς. Ξέρεις να φωτίζεις το αντικείμενο, και να βάζεις τη σκιά έτσι όπως θέλεις εσύ, με αποτέλεσμα, όλα τα δείγματα να δείχνουν καλά και χωρίς το άγριο θούρβο που έχουμε στα σκοτεινά , εμείς οι υπόλοιποι με τις πτωχές γνώσεις στο θέμα φωτισμού.

@ ΒΛΑΣΙΔΗΣ
Κι ομως... την πισω κουρτινα την ανακάλυψα πριν περίπου 6 μήνες. Εχω δει τα παραπανω βιντεο. Απλα δεν ετυχε ακομα να δοκιμασω την πισω κουρτινα σε συνθηκες μπαρ/κλαμπ. Σιγουρα δεν θα πετυχω αυτοματα αποτελέσματα οπως στις παραπάνω φωτο, αλλα θα δειξει. Θα την δοκιμασω και αυτην σημερα το βραδυ μαζι με αυτο που μου ειπες στο προηγουμενο σου ποστ.

Ρίξτε και μια ματιά στον strobist... Ο David Hobby έχει πολύ ωραία αρθράκια για το πως να ισορροείς τα flash με το υπάρχον φως.

Παιδες συγνωμη που το επαναφερω. Ηθελα να ρωτήσω, με φακό 10-24, στα 12mm πανω κατω, παρασολεϊγ επάνω και το φλας να χτυπάει ταβάνι, παιζει να μου κανει σκιές το παρασολεϊγ στο φακό;

Μηπως επειδη δεν τον πηρα ακομη τον φακο; Γιατι η δουλεια μπηκε σε " " ;;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εχθες τελικά, εργαστηκα σε ενα μαγαζι που δεν ειχα συμφωνησει. Εκεινο που ειχα συμφωνησει ξεχαστε το. Εχθες λοιπον, εμαθα ΠΟΛΛΑ. Εμαθα οτι το να τραβαω με 1/10 είναι λογικό, κι ακομη ποιο λογικο 1/5. (με second curtain sync φυσικα & το flash +0.3 εως +1ev .). Εμαθα το οτι το να εχω ISO 1600-3200 ειναι ανεπίτρεπτο (επαιζα με 400-600). Επισης εμαθα οτι ο γ@μημεν&ς ο 18-55 κιτ ειναι για πεταμα. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΣ φακός εγινα σχεδον ρεζιλι μερικες φορες δεν μπορουσε να νετάρει. Παιδες. Θελω second brand φακό να εστιάζει ΓΡΗΓΟΡΑ. Ο 10-24 δεν θα μου κανει, το ανακαλυψα εχθες επειδη πολλές φορές τραβούσα πανω απο 24mm. Ο 17-50 ισως... αλλά ειναι γρηγορος;

Μπορεις να προτεινεις καποιον εως 500 ευρω; Ο tamron, δεν θα ειναι λογικα λιγο γρηγοροτερος απο τον nikon; Ειναι και 2,8 υποτιθεται...

Μπορεις να προτεινεις καποιον εως 500 ευρω; Ο tamron, δεν θα ειναι λογικα λιγο γρηγοροτερος απο τον nikon; Ειναι και 2,8 υποτιθεται...

Θα ειναι πιο γρηγορος από τον Nikon σε ότι αφορά την ταχύτητα λήψης της φωτό (λόγω του f2,8). ΔΛδ σε ομοιες συνθηκες φωτός, μπορείς να πάρεις την ίδια έκθεση που θα έπαιρνες με τον Nikon αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου (λόγω μικρότερου f number)

Η ταχύτητα εστίασης όμως ειναι κάτι διαφορετικό.

Ο ταμρον έχει "θέματα" με την ταχύτητα και την ακρίβεια εστίασης. Οτ(αν) εστιάσει όμως είναι πολυ καλός
Για πιο γρηγορο σε εστίαση ο σιγμα 17-70 είναι σίγουρα μεσα στο budget σου (από ότι διαβάζω η διαφορές του νέου μοντέλου δεν είναι μεγάλες εκτός από την ποιότητα κατασκευής και αν δεν κάνω λάθος) και ο 16-85 είναι πολύ καλός αν δεν σε καιει το 2.8

Ξερετε τι παιζει... Ρωτησα αρκετους και μου ειπαν να παω στον 10-24 αλλα οπως ειπα, χρειαστηκε πολλές φορές να παω πανω απο τα 24mm. Για τους sigma μου ειχαν πει ΜΑΚΡΙΑ, καλύτερα tamron για αυτο και εξ αρχης ρωτησα για τους tamron. Το 16-85 ακουγεται καλο, το 2.8 δεν με καιει. Τι "μπόκα" να κάνω στο μπαρ;

Οποτε για να καταλαβω, η ταχύτητα εστίασης, ειναι ενα θεμα "τυχης" απο φακο σε φακο, δηλαδή περισσότερο θεμα κατασκευαστη/κατασκευης;

Απο Nikon κατι σε γρηγορη ακριβη εστιαση εχουμε; αντε.... να πουμε 900 ευρω; να βαλω δοσεις ο θεοδοσης...

Last edited: