18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Νέος στο φόρουμ, έκανα μια γρήγορη εγγραφή των δοκιμαστικών εκπομπών στην συχνότητα 47. Νωρίτερα δοκίμαζαν την 46, γύρω στις 3 το πρωί. Ανέβασα σχετικό βίντεο στο youtube. Να τονίσω ότι με την εσωτερική κεραία μου δεν πιάνω κανένα κανάλι καθαρά, όλα με χιόνι και αισχρή εικόνα. Μαθημένως από την επίσης αισχρή ποιότητα της ερτ ψηφιακή, εντυπωσιάστηκα από την δοκιμαστική της digea. Πεντακάθαρα, χωρίς pixel, σχεδόν ποιότητα dvd.
H εγγραφή έγινε με εσωτερική κεραία από dvt usb μέσω windows media center στο δικό του format, μετατροπή σε mpeg2, και μετά το ανέβασα στο youtube (αφού ψευτοσυγχρόνησα τον ήχο κόβοντας το βίντεο στα μισά frames του κανονικού, διότι για κάποιο λόγο το power producer έπαιζε ασυγχρόνιστα καθώς οι εγγραφές έγιναν με ταχύτητα αστραπής και με γρήγορες αλλαγές καναλιών και διακοπές στη λήψη από την digea που πήδαγε από το ένα κανάλι στο άλλο και τα αρχεία ήταν corrupted).

Καλή σας μέρα

http://www.youtube.com/watch?v=6cwsqFcekio

Ωραία!!!:afro:
Η βασική ερώτηση όμως θα ήταν η εξής:
οι εκπομπές έγιναν με κλειστά τα CNN και Άττικα ή πάνω από αυτά?

Κωνσταντίνε καλωσορισες στο forum.
Γύρω στις 3:30 - 4:00 τα ξυμερώματα που γύρισα είδα απο zapping ότι το CNN ήταν κάτω και κατευθείαν έκανα το scan μου (μόνο στο κανάλι 46). Έβγαλα alpha, Ant1, alter και Μακεδονία (mtv όπως τον εμφάνισε). Τα συμπεράσματα μου έχουν ως εξής:
1. Όντως καλη εικόνα χωρις καθόλου παρεμβολές (αυτο μας έλειπε δλδ η παγκοσμια πρωτοτυπία στα ψηφιακα να εχουμε και παρεμβολες!!)
2. το EPG είναι στα Ελληνικα και μπορείς να δεις πρόγραμμα μέχρι και 7 ημέρες μετά
3. Μια μικρή καθυστέρηση στην εναλλαγή των καναλιών κατα το zapping (θα έλεγα οτι φταίει η τηλεόραση αλλά το πρόβλημα το αντιμετώπισα μόνο σε αυτά τα ψηφιακά και όχι στα ψηφιακά της ΕΡΤ ή τα αναλογικά)

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Τωρα δεν παιζει ετσι ?
Εκανα ενα σκαν αλλα τιποτα

οχι φίλε μου δεν παίζουν τώρα.

Καλώς σας βρήκα!

Για το cnn δεν τσέκαρα καθώς δεν το πιάνω με εσωτερική κεραία και γιατί έγιναν όλα με ταχύτητα αστραπής στο Samsung p23hd tv-pc monitor που το δουλεύω ως τηλεόραση αλλά και ως οθόνη του υπολογιστή.
Όντως υπάρχει ελληνικό epg.
Σχετικά με το zapping δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα γιατί ο δέκτης της τηλεόρασης μου τα πέρασε αλφαβητικά και πήδαγε από κανάλι που εκπέμπει (πχ 46) σε κανάλι της ερτ και μετά σε άλλο που τυχαίνει εκείνη τη στιγμή να μην εκπέμπει (πχ 47).
Όταν πέρασα στο pc ήταν αδύνατο να πιάσω την 46 και την 47 να εκπέμπουν δοκιμαστικά ταυτόχρονα, ούτε και να βρω properties σήματος.
Από την 47 που πρόλαβα να γράψω, ο ΣΚΑΙ είχε εντυπωσιακή ευρεία εικόνα δείχνοντας ντοκιμαντέρ με κινούμενα πλάνα, το MEGA επίσης, δείχνοντας γρήγορα τρέιλερ, το STAR έπαιζε μια σκοτεινή ταινία δράσης με την εγγενώς κακή χρωματική ποιότητα που έχει το κανάλι αλλά χωρίς pixel.
Βεβαίως ούτε που πρόλαβα να πάω στην τηλεόραση να μετρήσω ποιότητα σήματος, πάντως στην περιοχή μου πιάνουμε κυρίως από Πάρνηθα. Kαι βεβαίως επειδή η τηλεόραση που χρησιμοποίησα λειτουργεί και ως monitor υπολογιστή, δούλευα σε 23 ίντσες σε απόσταση μισού μέτρου, οπότε η ανώτερη ποιότητα ήταν εμφανής σε σχέση με την ερτ που ακόμα και το σήμα σταθμού είναι τετραγωνισμένο.

Παιδια τωρα ειναι τιποτα ανοιχτο?-bye-

Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Παιδια τωρα ειναι τιποτα ανοιχτο?-bye-

Φίλε από Θεσσαλονίκη είμαι και δεν ξέρω αν είναι ανοιχτά.Όμως θέλω να σου πω πως οι δοκιμές συνήθως γίνονται αργά τα μεσάνυχτα ή το μεσημέρι.Στα λέω αυτά γιατί όταν και εδώ έκαναν δοκιμές εκείνες τις ώρες έκαναν.

Δηλαδη να δοκιμασω τωρα κοντα να δω αν θα τα προλαβω ok θα δουμε-bye-

Που μπορούμε να βρούμε τις συχνότητες που θα εκπέμπει το κάθε κανάλι;
Από Αίγινα σε Γλυφάδα αναφέρομαι (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο..).

Δοκιμαστική εκπομπή πριν 15' για 3''
kliklikos.jpg

και ασυμπίεστη εδώ

Last edited:

Λήψη από Ηλιούπολη , με εσωτερική κεραία 10cm

Λέτε να ανοίξουν τελευταία στιιγμή βάση της ημερομηνίας η καμια εβδομάδα νωρίτερα?

εγω πιστευω οτι απο την δευτερα την επομενη θαρχησει,δοκιμαστικα μεν,αλλα θα εκπεμπει σε μεγαλα διαστηματα.

Μπάχαλο προβλέπω τον πρώτο καιρό που θα κοπούν τα αναλογικά από αίγινα. Σήμερα ρώτησα 2 φίλους μου τι θα κάνουν με ψηφιακούς δέκτες, τηλεοράσεις κλπ. και η απάντηση που πήρα ήταν: "τι; θα κοπούν τα κανάλια; τελείως;". Προφανώς την ίδια ερώτηση θα κάνουν και αυτοί που έχουν σπίτια/εξοχικά στις περιοχές όπου θα γίνει η μετάβαση. Μάλλον δε συνειδητοποιούν αυτό που γίνεται, είναι και η ενημέρωση ελλιπέστατη και έτσι δυστυχώς πολλοί θα μείνουν χωρίς τηλεόραση (αν και έτσι όπως είναι ίσως είναι και καλύτερα)...:ADFADF1:

τι γινεται ρε?χθες και σήμερα που τους την έχω στημένη όλη νύχτα δε κάνουν δοκιμές...τις κάνουν μεσημέρι...την τύχη μου!

Ακόμα νωρίς είναι! Μετά τις 3 είναι η συνήθης ώρα τους!