18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Γυρνάς την ρύθμιση του δέκτη στο 16:9.
Το έχω κάνει ήδη. Συγκεκριμένα έχω ρυθμίσει την έξοδο σε 16:9 και σε 1080i_30.
Έχω βρει έναν τρόπο να εξαφανίζω την γραμμή αλλά έτσι χάνω και ένα μέρος του κάδρου από κάθε πλευρά. Γίνεται να φύγει η γραμμή χωρίς να έχω απώλεια εικόνας;

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Προς υμητό,ούτε εκεί δεν έχεις οπτική επαφώ;Τουλάχιστον γύρισε την κεραία σου προς ένα σημείο εκπομπής και θα περνάει σίγουρα σήμα.

Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Προς υμητό,ούτε εκεί δεν έχεις οπτική επαφώ;Τουλάχιστον γύρισε την κεραία σου προς ένα σημείο εκπομπής και θα περνάει σίγουρα σήμα.

S/K μπροστά μας. Αντηλιακό και.. ταράτσα!

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Με πιατο τον Υμηττο δεν βλεπω ΚΑΜΙΑ απολυτως διαφορα, το περιμενα αλλωστε, ηταν αυτονοητο. Μπορω να πω οτι ακομα και τα αναλογικα παιζουν καλυτερα :coool:

Οποτε μετα το 2015 κι αν βρισκομαι Αθηνα ισως να σκεφτω τη μεταβαση στη ψηφιακη εποχη :BDGBGDB55:

Τι επίπεδο σήματος έχετε??? Εγώ με την LG μου που έχει δέκτη mpeg-2 μου βγάζει ποιότητα σήματος 100%, αλλά ισχύς σήματος 42%-47% και δεν ακούω καν ήχο. Στα κανάλια της ΕΡΤ έχω 75%. Τώρα έχω μπερδευτεί... δεν καταλαβαίνω αν θα μπορώ να βλέπω digea με mpeg-4 δέκτη.

Πειραιας, δεκτης OP, στην μια τηλεοραση με εξωτερικη κεραια και χαλια αναλογικο σημα (αλλα δε με απασχολει γιατι εχω τη Νοβα σ'αυτην την ΤΒ) πιανω τελεια τα ψηφιακα. Στις αλλες δυο τηλεορασεις που εχω εσωτερικες κεραιες με καλυτερη ληψη του αναλογικου σηματος, τα ψηφιακα δεν παινουν καθολου! Σα να μην υπαρχουν!
Πως γινεται αυτο? το λογικο θα ταν να συνεβαινε το αντιθετο

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Μια χαρά θα μπορείς να βλέπεις, μην ανησυχείς.-bye-
Ναι, αλλά δεν ακούω ήχο σε καμία τηλεόραση (δοκίμασα σε SONY, LG και Philips) και η κεραία βλέπει προς Πάρνηθα. Στο δοκιμαστικό του STAR άκουγα ήχο.

Τι επίπεδο σήματος έχετε??? Εγώ με την LG μου που έχει δέκτη mpeg-2 μου βγάζει ποιότητα σήματος 100%, αλλά ισχύς σήματος 42%-47% και δεν ακούω καν ήχο. Στα κανάλια της ΕΡΤ έχω 75%. Τώρα έχω μπερδευτεί... δεν καταλαβαίνω αν θα μπορώ να βλέπω digea με mpeg-4 δέκτη.

Εννοεις με CI module προφανως. Ειναι περιεργο που δεν εχεις ηχο, λιγο αποθαρυντικο ακουγεται αν και δεν νομιζω να μην δουλεψει, εκτος αν εχει προβλημα συμβατοτητας.

Σημα εχω 100% και ποιοτητα 100%, στης ΕΡΤ (στα οποια βλεπω και εικονα αφου εχω mpeg2) σημα 70% και ποιοτητα 100%.

Τελικα δειχνει το πραγμα να ειναι μονο για οσους δεν εχουν καλη αναλογικη ληψη!

Viva αναλογικη εκπομπη!! (α ρε Ελλαδα πως καταφερνεις και κανεις το ασπρο - μαυρο)!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Ναι, αλλά δεν ακούω ήχο σε καμία τηλεόραση (δοκίμασα σε SONY, LG και Philips) και η κεραία βλέπει προς Πάρνηθα. Στο δοκιμαστικό του STAR άκουγα ήχο.

Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, πάντως, στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα. Η τηλεόραση είναι ένας δέκτης, εφόσον το εξωτερικό κουτάκι αποκωδικοποιεί το σήμα και το σερβίρει στο δέκτη 99,99% δεν θα έχεις πρόβλημα, ο δέκτης θα παίξει αυτό που παίρνει.

Και στην δορυφορική μπορεί να βλέπω το κανάλι, αλλά μπορεί να μην δείχνει εικόνα λόγο χαμηλού σήματος (δεν μιλάω για τα κλειδωμένα προφανώς) ή μπορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει σπασίματα η εικόνα (δλδ να μαυρίζει για κάνα δευτερόλεπτο). Οπότε μάλλον είναι αποθαρρυντικό το <50% της ισχύς του σήματος και το ότι δεν ακούω ήχο.

Εννοεις με CI module προφανως. Ειναι περιεργο που δεν εχεις ηχο, λιγο αποθαρυντικο ακουγεται αν και δεν νομιζω να μην δουλεψει, εκτος αν εχει προβλημα συμβατοτητας.

Σημα εχω 100% και ποιοτητα 100%, στης ΕΡΤ (στα οποια βλεπω και εικονα αφου εχω mpeg2) σημα 70% και ποιοτητα 100%.

Τελικα δειχνει το πραγμα να ειναι μονο για οσους δεν εχουν καλη αναλογικη ληψη!

Viva αναλογικη εκπομπη!! (α ρε Ελλαδα πως καταφερνεις και κανεις το ασπρο - μαυρο)!
Γενικά μιλάω για mpeg-4 δέκτη.
Ναι, θέλω dvb-t λόγο κακού σήματος αναλογικής. Τουλάχιστον η digea είναι καλύτερη από την ΕΡΤ ή όχι???

Last edited:

Ν.Ηράκλειο η εικόνα είναι καλή.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο ήχος είναι πιο χαμηλός στα ψηφιακά (σε σχέση με το ίδιο αναλογικό κανάλι).

Ν.Ηράκλειο η εικόνα είναι καλή.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο ήχος είναι πιο χαμηλός στα ψηφιακά (σε σχέση με το ίδιο αναλογικό κανάλι).

Αυτό που λες ισχύει σε όλα εκτός του Alpha

εγω που τα ειδα το πρωι ειδα μεγαλη διαφορα απο τα αναλογικα προς το καλυτερο. και ειχα καλη αναλογικη ληψη στα περισσοτερα. ειδικα το skai εχει πολυ μικρη διαφορα απο hd ξενα καναλια. λογικα θα παιζει ρολο και η καθε tv πως τα παιζει

edit: η digea ειναι πολυ πιο πανω απο την ερτ τουλαχιστον σε μενα

Από Κερατσίνι
Επιτέλους το πρωί είδα τηλεόραση. Μετά από 2-3 χρόνια ταλαιπωρίας από τα είδωλα.
Γενικά πιστεύω ότι όσοι είχαν προβλήματα με τα αναλογικά πρέπει να γυρίσουν στα ψηφιακά.
Όσοι έχουν παρα πολύ καλό αναλογικό σήμα δεν θα δουν σημαντικές διαφορές και ίσως δεν αξίζει να πάρουν αποκωδικοποιητές αυτή την στιγμή

εχω την 46f86.K ειπα να σκαναρω αν και εχει μονο mpeg2.Κ επιασε ολα τα ψηφιακα,αλλα ειχα μονο ηχο.Αυτο ειναι φυσιολογικο.Κανονικα δε θα επρεπε να μη βλεπω ή ακου τπτ?