18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Καλωσόρισες. Δεν τσακωνόμαστε. Απλά ''ανάβουν'' λίγο τα αίματα, για να ξεχαστούμε από τα ... υπόλοιπα!!!

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Στις αναφορές που είχαμε έκαναν λόγο καθαρά για κλείσιμο του CNN!
Αν και δυστυχώς δεν μπορώ να το δω ο ίδιος μιας και δεν μένω Αθήνα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θεωρώ ότι έκλεινε το CNN και επανερχόταν όταν τελείωναν οι δοκιμές!
Και αυτό γιατί
1. έχει τέτοια ισχύ από Υμηττό που δεν θα μπορούσε να το εξαφανίσει το ψηφιακό σήμα που θα εξέπεμπε πάνω του τελείως, όσο δυνατό και να είναι
2. όταν ένα αναλογικό σήμα εκπέμπει παράλληλα με ένα ψηφιακό δεν βλέπουμε παρεμβολή αλλά χιονάκι πάνω στο αναλογικό! Οι αναφορές για παρεμβολές έκαναν λόγο για γραμμές που σημαίνει παρεμβολές από άλλο αναλογικό κανάλι
3. αν δεν έκλεινε το CNN τελείως, το ψηφιακό σήμα θα λαμβανόταν με χαμηλή ισχύ ή και σπασίματα, ενώ οι αναφορές έκαναν λόγο για σήμα φουλ
Στη Θεσσαλονίκη πάντως στις δοκιμές της Digea άλλοτε έκλειναν τους αναλογικούς, άλλοτε όχι! Στα αναλογικά εμφανιζόταν έντονο χιόνι και θόρυβος στον ήχο και το ψηφιακό σήμα ήταν χαμηλό! Αυτά βέβαια από τις δυτικές μιας και οι μεταδόσεις αφορούσαν το Φιλίππειο που δεν λαμβάνεται στα ανατολικά της πόλης!
Όμως έτσι κι αλλιώς δοκιμές θα γίνονται συνέχεια μέχρι τις 18, θα δούμε πόσο σταματάει το CNN! Όπως και να γίνει όμως, το CNN θα σταματήσει από τη 46 και δεν τίθεται ούτε λόγος να πάει η Digea σε άλλες συχνότητες από τις 46 & 47!

To CNN δεν νομίζω να το κλείσει ένας Πρωθυπουργός με Αμερικάνικο διαβατήριο τι θα βλέπει η μάνα του...
Αν ήταν στη θέση του το Russia Today θα το έκλειναν σίγουρα !

Θα περασετε καλα και 'σεις(οσοι δεν εχουν tv με ενσωματωμενο δεκτη) εμενα δεν ειχε καμια και αγορασα τεσσερις !

ε ρε τι γινετε! η agb θα εχει να δει τετοια νουμερα στο cnn απο την εποχη του 1992 επι επιθεσης μπους στον σανταμ! ε ρε ξενύχτιιιι

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Εγω το εχω κανει PiP σε μικρη εικόνα κατω δεξιά και του την εχω στημενη....

Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Εγω το εχω κανει PiP σε μικρη εικόνα κατω δεξιά και του την εχω στημενη....

Κ εγω φιλε οταν εκαναν δοκιμες Θεσσαλονικη στο 25uhf(alter)και 29(m.tv) ειχα βαλει PiP.Αρε κατι ξενυχτια που θα κανετε κατω...Υπομονη και καφεδακι ειναι απαραιτητα!!!

Σιγα μη ξενυχτήσω για να δω..σκουπίδια σε υψηλή ανάλυση. Να ήταν τίποτα κανάλια αξιόλογα, να έλεγα (π.χ. natgeo music, natgeo wild)...

Μα δεν προκειται να δουμε τιποτα σε υψηλη αναλυση,απλα θα βλεπουμε τα "σκουπιδια" χωρις χιονια και παρεμβολες...

ελεος με τις αμφιβολιες του συγκεκριμενου....βγαζει ψευτες τωρα τα ιδια μας τα ματια αλλα και τους δεκτες μας που εχουν αποθηκευτει τα καναλια απο την 46 συχνοτητα...

Δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι,αλλά αποφάσισε όμως πρωτα από Αιγινα λαμβανεις ή από Υμηττό....για να ξέρεις τι βλέπεις.

οποτε; Οσοι αναφερουν εκπομπες ειναι σουρωμένοι; Ψευτες; Αιτιολογισε μας λιγακι τι μπορει να παιζει.

Οτι βλέπει ο καθένας δεν με ενδιαφέρει παρά ότι βλέπω εγώ ή μπορώ να ελέγξω (με διάφορους τρόπους).Το CNN δεν έχει σταματήσει καθόλου να εκπέμπει. (από κέντρο Αθήνας προς Ν.Προάστια)

To CNN δεν νομίζω να το κλείσει ένας Πρωθυπουργός με Αμερικάνικο διαβατήριο τι θα βλέπει η μάνα του...
Αν ήταν στη θέση του το Russia Today θα το έκλειναν σίγουρα !

Ολα τα δορυφορικά που έχουν απομείνει και εκπέμπουν είναι με διακρατικές συμφωνίες (ΤV5 Europe,PIK,CNN) οπότε το πιό λογικό είναι ν'άλλαξουν συχνότητες (αν υπάρχουν)

Στις αναφορές που είχαμε έκαναν λόγο καθαρά για κλείσιμο του CNN!
Αν και δυστυχώς δεν μπορώ να το δω ο ίδιος μιας και δεν μένω Αθήνα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θεωρώ ότι έκλεινε το CNN και επανερχόταν όταν τελείωναν οι δοκιμές!
Και αυτό γιατί
1. έχει τέτοια ισχύ από Υμηττό που δεν θα μπορούσε να το εξαφανίσει το ψηφιακό σήμα που θα εξέπεμπε πάνω του τελείως, όσο δυνατό και να είναι
2. όταν ένα αναλογικό σήμα εκπέμπει παράλληλα με ένα ψηφιακό δεν βλέπουμε παρεμβολή αλλά χιονάκι πάνω στο αναλογικό! Οι αναφορές για παρεμβολές έκαναν λόγο για γραμμές που σημαίνει παρεμβολές από άλλο αναλογικό κανάλι
3. αν δεν έκλεινε το CNN τελείως, το ψηφιακό σήμα θα λαμβανόταν με χαμηλή ισχύ ή και σπασίματα, ενώ οι αναφορές έκαναν λόγο για σήμα φουλ
Στη Θεσσαλονίκη πάντως στις δοκιμές της Digea άλλοτε έκλειναν τους αναλογικούς, άλλοτε όχι! Στα αναλογικά εμφανιζόταν έντονο χιόνι και θόρυβος στον ήχο και το ψηφιακό σήμα ήταν χαμηλό! Αυτά βέβαια από τις δυτικές μιας και οι μεταδόσεις αφορούσαν το Φιλίππειο που δεν λαμβάνεται στα ανατολικά της πόλης!

Εγω δεν συμπερανα με ότι αναφέρθηκε ότι έκλεινε το CNN για δοκιμές,ούτε κλείνει γιατί το έχω επιβεβαιώσει και με κάποιον γνωστό από την ΕΡΤ.

1 & 3 -Δεν είμαι τεχνικός,αλλά παίζει ρόλο και η κατευθυνση του σήματος εξίσου με την ένταση

2)Δεν μίλησα για γραμμές αλλά για παρεμβολές κάτι ενδιάμεσο,χιονάκι,σαν μειωμένο σήμα κλπ (και εκείνει την στιγμή τσεκαρίστηκε δεν υπήρχε και ψηφιακό σήμα παράλληλα)

Όμως έτσι κι αλλιώς δοκιμές θα γίνονται συνέχεια μέχρι τις 18, θα δούμε πόσο σταματάει το CNN! Όπως και να γίνει όμως, το CNN θα σταματήσει από τη 46 και δεν τίθεται ούτε λόγος να πάει η Digea σε άλλες συχνότητες από τις 46 & 47

Οταν η Digea εκπέμπει χωρίς άδεια στην ψηφιακή και όλα είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση ,πιθανόν και η ΕΡΤ να παίξει το παιχνίδι της αν δεν υπάρξει λύση με άλλες συχνότητες.Εξάλλου ποιός μίλησε ότι θα καλύπτεται όλη η Αθήνα ψηφιακά,όταν η Πάρνηθα θα εξακολουθήσει να εκπέμπει κανονικά επίσης στην 46 συχνότητα άλλο κανάλι ;

Κ εγω φιλε οταν εκαναν δοκιμες Θεσσαλονικη στο 25uhf(alter)και 29(m.tv) ειχα βαλει PiP.Αρε κατι ξενυχτια που θα κανετε κατω...Υπομονη και καφεδακι ειναι απαραιτητα!!!

Τι κάθεσε και ξενυκτάς ; Bάλε κάποιο μέσο εγγραφής να κάνει 24ωρη εγγραφή και το ελέγχεις μετά fast forward.Η θαχει γράψει κάτι ή όχι και κρίνεις ανάλογα...

Δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεσαι,αλλά αποφάσισε όμως πρωτα από Αιγινα λαμβανεις ή από Υμηττό....για να ξέρεις τι βλέπεις.

Η κεραια μου βλεπει Υμηττο(εσυ εχεις κακως την εντυπωση οτι στο Περαμα λαμαβανουν ολοι απο Αιγινα...) και απο εκει κατεβασα 4 καναλια στον mvision hd 200 combo...
Δεν μ ενδιαφερει αν με πιστευεις η οχι,ουτε και το θεωρω και τοσο σπουδαιο γεγονος για να τσακωθω με καποιον επαγγελματια αμφισβητια στο φορουμ....Οσοι φιλοι τα κατεβασαν επισης ξερουν ποια ειναι η αληθεια...
Θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα δεν συνεχιζω γιατι πρεπει να κρατηθει ενα επιπεδο και σεβομαι τους κανονες του φορουμ

Last edited:

Μπορεί να γράφεις ότι θέλεις,αλλά μην ξεχνάς είναι πολλές φορές εύκολο οι επαγγελματίες αμφισβητίες και μή όπως θεωρείς, να ελέγξουν σχετικά τι ισχύει και όχι,αν τους ενδιαφέρει το θέμα. (περιπιπτώντος στο Πέραμα ξέρω πολυ καλά από εγκαταστάσεις και παρεμβολές κλπ ).Τώρα για όσους νοιαζει τι κάνει η κάθε Digea,πώς λειτουργεί,τι διαφημίζει και γιατί ...ελεύθερα για όσους πιστεύουν το μαρκετινκ. (ως τώρα)

Last edited:

Δεν νομιζω να σου ζητησα την αδεια για το τι θα γραφω....το μελος grgmtk στο satleo.gr οταν εμφανιστηκαν τα ψηφιακα στη συχνοτητα 46 σε διαψευδει πανηγυρικα οπως ανεφερα και σε προγουμενο ποστ...

παραθετω λοιπον και παλι ο ποστ του για τους απιστους Θωμαδες...

"
δεν έχω ακόμα ψηφιακό mpeg4 δέκτη και δεν μπορώ να δω

αυτό που ξέρω όμως γιατί το βλέπω είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή
το CNN στην συχνότητα 46 από Υμηττό "

Δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τους κανονες να παραθεσω και το λινκ γι αυτο και δεν το κανω,αλλα οποιος ψαξει στο συγκεκριμενο σαιτ θα το βρει...

Οτι βλέπει ο καθένας δεν με ενδιαφέρει παρά ότι βλέπω εγώ ή μπορώ να ελέγξω (με διάφορους τρόπους).Το CNN δεν έχει σταματήσει καθόλου να εκπέμπει. (από κέντρο Αθήνας προς Ν.Προάστια)

Και πολύ καλά κάνεις, αλλά δεν αναφέρθηκες στην ώρα των δοκιμών, τουλάχιστον εγώ δεν είδα δικιά σου αναφορά για τα ψηφιακά εκείνη την ώρα και τι έκανε το CNN επίσης!
Εγω δεν συμπερανα με ότι αναφέρθηκε ότι έκλεινε το CNN για δοκιμές,ούτε κλείνει γιατί το έχω επιβεβαιώσει και με κάποιον γνωστό από την ΕΡΤ.
Αν όντως το έχεις επιβεβαιώσει, αυτό σημαίνει ότι η Digea υπερκαλύπτει το CNN, δεδομένου ότι το δεύτερο δεν παίζει με αμελητέα ισχύ, αν όντως δεν σταμάτησε, η Digea παίζει με πομπό τερατώδους ισχύος!
1 & 3 -Δεν είμαι τεχνικός,αλλά παίζει ρόλο και η κατευθυνση του σήματος εξίσου με την ένταση
Τότε σε αυτούς που εξαφανίστηκε το CNN στέλνει η digea το μέγιστό της σήμα! Μόνο όμως με αναφορές από πολλά σημεία θα το ξέρουμε στάνταρ αν η εκπομπή των δοκιμών είναι κατευθυντική! Δεν τη συμφέρει όμως πομπός κατευθυνόμενος έτσι και αλλιώς!
2)Δεν μίλησα για γραμμές αλλά για παρεμβολές κάτι ενδιάμεσο,χιονάκι,σαν μειωμένο σήμα κλπ (και εκείνει την στιγμή τσεκαρίστηκε δεν υπήρχε και ψηφιακό σήμα παράλληλα)
Οι γραμμές δεν αφορούν αναφορά δικιά σου! Εξάλλου εγώ δεν συνηθίζω να χρεώνω ανείπωτες κουβέντες σε άλλους, ούτε διάβασα δικιά σου αναφορά για τις ώρες των δοκιμών!
Αφού υπήρχε χιονάκι στο CNN πάντως και μειωμένο σήμα χωρίς να υπάρχει ψηφιακό σήμα ή θα είχε χαμηλό σήμα το ψηφιακό σε σημείο που δεν θα κλείδωνε καθόλου λόγω της αναλογικής εκπομπής ή θα είχε πρόβλημα το CNN!
Οταν η Digea εκπέμπει χωρίς άδεια στην ψηφιακή και όλα είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση ,πιθανόν και η ΕΡΤ να παίξει το παιχνίδι της αν δεν υπάρξει λύση με άλλες συχνότητες.Εξάλλου ποιός μίλησε ότι θα καλύπτεται όλη η Αθήνα ψηφιακά,όταν η Πάρνηθα θα εξακολουθήσει να εκπέμπει κανονικά επίσης στην 46 συχνότητα άλλο κανάλι ;
Δεν διαφωνώ, δεν νομίζω όμως να μην έχουν έρθει σε καμία συννενόηση! Με το διαφημιστικό άνοιγμα που έχουν κάνει, θεωρείς ότι πάνε κατευθείαν να γίνουν ρεζίλι? Περιοχές δίπλα στον Υμηττό με το CNN ανοικτό κάτω από το ψηφιακό δεν θα λαμβάνουν τίποτα!
Ποιο είναι αυτό το κανάλι που βγαίνει στη 46 από Πάρνηθα?

Δεν νομιζω να σου ζητησα την αδεια για το τι θα γραφω....το μελος grgmtk στο satleo.gr οταν εμφανιστηκαν τα ψηφιακα στη συχνοτητα 46 σε διαψευδει πανηγυρικα οπως ανεφερα και σε προγουμενο ποστ...

Δεν χρειάζεσαι την άδεια μου ,να αναμεταδίδεις αυτά που αναφέρουν άλλοι (και συνήθως ίδιοι) ίσως για δικούς τους λόγους με αντιφάσεις από φορουμ σε φορουμ.(Κεραία στραμένη αλλού ,με ίσως κλπ) και τυχαία σε ορισμένες περιοχές (με δύσκολη λήψη) ,για τους πονηρούς που υποψιαζονται που ασποσκοπούν οι αναφορές αυτές.....

Το μέλος grgmtk με 23 πόστ σε 2έτη στο Satleo που τυχαία ανέφερε αυτά που γράφεις, ξέχασε να πεί ότι και με δεκτη Mpeg2 που σίγουρα έχει,ότι μπορεί να κλειδώσει τα κανάλια να τσεκάρει τι μπορεί να παίζει,αφου παρακολουθεί τι πρόκειται γίνεται

Τώρα βέβαια σαν ένας ακόμα φανατικός του CNN τελευταία, ξαφνικα το είδε να χάνεται ...το ίδιο που λές είδες και συ τα κανάλια,ενώ παλαιότερα έχεις πεί έχεις πολύ άσχημη λήψη από Υμηττό. (και στην περιοχή που είσαι η συχνότητα 46 έχει πολλά προβλήματα από Πάρνηθα,Αιγάλεω,Γεράνεια,Αιγινα )

Ο νωων νοείτο....

Ενταξει μωρε,θα το παραδεχθω,λεω ψεμματα και ειμαι και παπαγαλακι της digea....ατυχια,πως τα εκανα ετσι.... με ξεσκεπασε...Καληνυχτα

Από την Πάρνηθα δεν υπάρχει κανάλι στο 46 UHF. Οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το CNN κατά τη γνώμη μου θα μετακινηθεί σε άλλη συχνότητα στον Υμηττό...

Αν θυμάμαι καλά είναι καποιο από 902TV, ET1,Αntena για Βόρεια Προάστια. (Kηφισιά,Αγ.στεφανο και πάνω, και πέριξ)-Θα τσεκάρω και θα πώ με την πρώτη ευκαιρία...H Πάρνηθα είναι εκτός ψηφιακής και ελέγχεται από την ΕΡΤ για περιφερειακή λήψη.(οπότε ότι θέλει κάνει...)

Παρεμβολές όμως στην 46 Νότια από Υμηττό,υπάρχουν και από Aίγινα (Mακεδονία ΤV ή Μega )-Μπορεί όμως να μην είναι απευθείας αλλά από γειτονικές εκπομπές αλλων καναλιών

Ενταξει μωρε,θα το παραδεχθω,λεω ψεμματα και ειμαι και παπαγαλακι της digea....ατυχια,πως τα εκανα ετσι.... με ξεσκεπασε...Καληνυχτα

Αν νομίζεις ότι έχω προσωπικά με κανέναν γιατί δεν πιστεύωβ όσα μου λένε χωρίς να κοιτώ να ελέγξω όσο μπορώ ή ότι ξέρω,ή να προσπαθώ να καταλάβω που το πάνε....τι να σου πώ....

Για τα παπαγαλάκια, να ξέρεις ότι η διαφήμιση τέχνες κατεργάζεται και τα λεφτά που παιζονται σε πολλους κλάδους και στην ψηφιακή είναι τόσα πολλά, που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Και πολύ καλά κάνεις, αλλά δεν αναφέρθηκες στην ώρα των δοκιμών, τουλάχιστον εγώ δεν είδα δικιά σου αναφορά για τα ψηφιακά εκείνη την ώρα και τι έκανε το CNN επίσης!

Δεν έγραψα ότι κανονικά εκπέμπε το CNN με προβληματάκια ;

Αν όντως το έχεις επιβεβαιώσει, αυτό σημαίνει ότι η Digea υπερκαλύπτει το CNN, δεδομένου ότι το δεύτερο δεν παίζει με αμελητέα ισχύ, αν όντως δεν σταμάτησε, η Digea παίζει με πομπό τερατώδους ισχύος!

Τότε σε αυτούς που εξαφανίστηκε το CNN στέλνει η digea το μέγιστό της σήμα! Μόνο όμως με αναφορές από πολλά σημεία θα το ξέρουμε στάνταρ αν η εκπομπή των δοκιμών είναι κατευθυντική! Δεν τη συμφέρει όμως πομπός κατευθυνόμενος έτσι και αλλιώς!

Δεν μπορώ να ξέρω τεχνικά πως το κάνουν,αλλά μπορεί κατευθυνόμενη εκπομπή και αντίστοιχη λήψη με κάποια ισχύ,για ορισμένη περιοχή.

Αφού υπήρχε χιονάκι στο CNN πάντως και μειωμένο σήμα χωρίς να υπάρχει ψηφιακό σήμα ή θα είχε χαμηλό σήμα το ψηφιακό σε σημείο που δεν θα κλείδωνε καθόλου λόγω της αναλογικής εκπομπής ή θα είχε πρόβλημα το CNN!

Ανεφερα ότι εκείνη την στιγμή τσεκαρίστηκε και δεν υπήρχε και ψηφιακό σήμα παράλληλα.Τώρα τι γινόταν αλλού...μην ξεχνάς τις ψηφιακές δοκιμές του Star πέρσι.Τις λάμβαναν είτε από σπόντα ή οι πέριξ μόνο...

Δεν διαφωνώ, δεν νομίζω όμως να μην έχουν έρθει σε καμία συννενόηση! Με το διαφημιστικό άνοιγμα που έχουν κάνει, θεωρείς ότι πάνε κατευθείαν να γίνουν ρεζίλι? Περιοχές δίπλα στον Υμηττό με το CNN ανοικτό κάτω από το ψηφιακό δεν θα λαμβάνουν τίποτα!

Καθένας παίζει το παιχνίδι του.Oπως έγραψα,γνωστός μου στην ΕΡΤ είπε ότι δεν έχει διακοπεί το CNN και ούτε υπάρχει θέμα να σταματήσει,ούτε τα τηλεοπτικά περιοδικά έχουν ανακοίνωση για μεταφορά του.Λογικά ίσως το δούμε σε άλλη συχνότητα...ή και να αποφασίσουν να σταματήσει και τελείως καθώς δεν υπάρχουν συχνότητες ή οτιδήποτε άλλο....όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν προβλημα.

Η απορία είναι γιατί δεν γίνονται δοκιμές από Αίγινα ή από την αλλη συχνότητα του Υμηττου όπου ανήκουν σε κανάλια της Digea.

Τυχαία μόνο πάνω στο CNN της ΕΡΤ ; (που διαφωνεί με την ΕΡΤ ;)

Last edited:

Δεν είναι τυχαία στο CNN.. Απλά σύμφωνα με την ΚΥΑ οι συχνότητες που δόθηκαν για τα πανελλαδικής εμβέλειας είναι η 46 και η 47 (Υμηττός, Αίγινα). Τώρα οι τεχνικοί της Digea κάνουν δοκιμές στην πρώτη συχνότητα (46) στην οποία θα βρίσκεται για μισό μήνα ακόμα το πολύ το CNN.

Last edited: