18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Να σας πω και εγώ τι βλέπω και τι έχω δει στην τηλεόρασή μου αυτές τις μέρες. Έχω λήψη από Υμηττό.

Το CNN εκπέμπει με χαμηλότερη ισχύ απ' ότι μερικές μέρες πριν.
Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονες αναλογικές παρεμβολές. Ξεχωρίζουν σε σχέση με το πριν.
Ψηφιακές παρεμβολές (χιονάκι) δεν έχω πετύχει. Αν είχε, θα το καταλάβαινα σίγουρα.

Το CNN έχει από πίσω το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από Αίγινα.
Το CNN εγώ δεν το έχω δει να μην εκπέμπει αυτές τις μέρες, όπως δεν έχω πετύχει και καμία δοκιμή της DIGEA.
Δεν έχω κάτσει όμως να βλέπω 24ωρο το CNN να δω τι γίνεται.

Ορατές παρεμβολές έχει και το LOCAL στο 35 τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει χαμηλώσει ισχύ ή αν έχει δυναμώσει ο ΑΝΤ1 από Αίγινα.
Επίσης, το EURONEWS στο 28 από Υμηττό φαίνεται "λίγο" καλύτερα.

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Αρα το CNN θα παιζει μονο απο Παρνηθα πλεον ε?Παντως στην 41UHF στην Χαλκιδα πλεον δεν βγαινει τιποτα(χιονια).Το ειχα διαβασει σε αλλο φορουμ και το επιβεβαιωσα και ο ιδιος οτι πλεον κανει κατευθυντικη εκπομπη προς την Αττικη μονο....

O πομπός που κάνει δοκιμές η Digea από τον Υμηττό στο ch46 είναι της NEC με ισχύ στα 2,2 KW...είναι αυτός που στήσανε πρώτα στην Θεσσαλονίκη και αφού κάνανε τις πρώτες δοκιμές καταλάβανε ότι ήταν λάθος επιλογή και τον μετάφεραν κατόπιν στην Αθήνα,στέλνοντας στην Θεσσαλονίκη πομπό ισχύος 1KW.

Την πληροφορία αυτή είναι επιβεβαιωμένη από κάπου; Με συγχωρείς για την αμφισβήτηση :)

Οι παρεμβολές στην Αττική από γειτονικά σημεία εκπομπών αλλά και λόγω γεωγραφίας, είναι το μεγάλο στοίχημα για τους παρόχους πέρα από το τέλεια εικόνα και ήχο που διαφημίζουν (και είναι ήδη αμφισβητίσιμη.)
Κανέναν δεν ενδιαφέρει ο εξοπλισμός το πως και τι, αλλά το αποτέλεσμα που βλέπει (μαζί με το κόστος με τους δέκτες )

Αυτά όμως θέλουν συλλογική προσπάθεια και κρατικό συντονισμό,πράγμα που δεν γίνεται ως τώρα αν διαβάσει κανείς τα τελευταία νέα ,ο καθένας τον χαβά του....και το πιό πιθανό από 18/6 θα γίνει το "έλα να δείς" και θα τα κονομάει η Digea με τις χρεώσεις στο τηλ. κέντρο της.

Οσο αφορά αν κάποια αναλογικά όπως το CNN μεταφερθούν να εκπέμπουν μόνο από Πάρνηθα αυτό αφορά περιφερειακή λήψη,και ότι έχει συμφωνηθεί με τα κανάλια κλπ.

Η κύρια λήψη για την Αθήνα αφορά πάντα τον Υμηττό και ελεύθερες συχνότητες φαίνεται δεν υπάρχουν.... αλλά όμως και οι περισσότεροι ιδιώτες δεν έχουν μόνιμη άδεια ή κάνουν παρατυπίες όπως εκπέμπουν .

Οι παρεμβολές στην Αττική από γειτονικά σημεία εκπομπών αλλά και λόγω γεωγραφίας, είναι το μεγάλο στοίχημα για τους παρόχους πέρα από το τέλεια εικόνα και ήχο που διαφημίζουν (και είναι ήδη αμφισβητίσιμη.)
Κανέναν δεν ενδιαφέρει ο εξοπλισμός το πως και τι, αλλά το αποτέλεσμα που βλέπει (μαζί με το κόστος με τους δέκτες )
Σωστός, για αυτό είπα για την 46 από αίγινα που έχει παρεμβολές από τα απέναντι παράλια, πολλές δε φορές έντονη..

Αυτά όμως θέλουν συλλογική προσπάθεια και κρατικό συντονισμό,πράγμα που δεν γίνεται ως τώρα αν διαβάσει κανείς τα τελευταία νέα ,ο καθένας τον χαβά του....και το πιό πιθανό από 18/6 θα γίνει το "έλα να δείς" και θα τα κονομάει η Digea με τις χρεώσεις στο τηλ. κέντρο της.
Αν το κράτος οργανώσει το θέμα της ψηφιακής σε έναν πιο δυναμικό φορέα, τότε θα δούμε πραγματική ψηφιακή. Μέχρι να γίνει αυτό -και αν ποτέ γίνει- θα ασχολούμαστε με το πόσο ισχύ έχουν οι πομποί της ντιγκεα και αν κάνει σπασίματα η εικόνα.

Η κύρια λήψη για την Αθήνα αφορά πάντα τον Υμηττό και ελεύθερες συχνότητες φαίνεται δεν υπάρχουν.... αλλά όμως και οι περισσότεροι ιδιώτες δεν έχουν μόνιμη άδεια ή κάνουν παρατυπίες όπως εκπέμπουν .
Ελεύθερες συχνότητες στα uhf μάλλον δεν υπάρχουν, για τα δορυφορικά προγράμματα όμως που εκπέμπει η ερτ (cnn, tv5 κλπ.) υπάρχουν λύσεις στα vhf ή ακόμα καλύτερα στο ψηφιακό πακέτο της ερτ μαζί με τα σπορ+ σινε+ κλπ..

Παιδια παιζει απο πουθενα τωρα τιποτα..?-bye-

Βρε Νικόλα, τι κάνεις στο σπίτι ????? Άντε κάνε κανα μπανάκι !!!!!! :D

Το πρωι ειμουν στο Φαληρο....:flipout::flipout:-bye-

δεν παίζει τίποτε...πριν 5 λεπτά σκανάρισα...κάντε καμια δοκιμή να δοκιμάσουμε τα μηχανήματα μας βρεεεεε...βαρέθηκα να βλέπω cnn...

Παιδια εγω στην samsung που εχω κανω manual scan στο καναλι 46 που λεει ειναι δηλαδη τα 46uhf στην ψηφιακη μπαντα εκει να συνεχισω να κανω γιατι εαν κανω γενικο δεν κανει με μονομενο και θα μου κανει και τα αναλογικα scan και θα μπερδευτουν τα καναλια οποτε κανω μονο manual στην 46 συνεχεια...-bye-

Ακολουθώντας στο site της digea τη διαδρομή:

Είμαι ιδιώτης > Συμβατές συσκευές > Τηλεοράσεις,

βγάζει 2 μόνο τηλεοράσεις γνωστής μάρκας..
Δηλ. αυτές είναι οι μόνες συμβατές? Το έχουν πάρει είδηση η άλλοι κατασκευαστές TV?

Φαίνεται μόνο αυτοί πλήρωσαν για να πάρουν το σηματάκι!

τελικα στις 18 θα γινει μεταδοση απ`ολους τους αναμεταδοτες(Παρνηθα,Υμμητος,Αιγινα),ή οχι?

τελικα στις 18 θα γινει μεταδοση απ`ολους τους αναμεταδοτες(Παρνηθα,Υμμητος,Αιγινα),ή οχι?

18 Ιουνίου
Αίγινα:Ψηφιακά
Υμμηττός:Ψηφιακά και Αναλογικά
Πάρνηθα:Αναλογικά

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Πάρνηθα: Αναλογικά
Υμμητός: Αναλογικά και Ψηφιακά
Αίγινα: Ψηφιακά